motoman 50 Napisano Jun 23, 2011 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Elektro skuteri - da li ih kupiti i gde? Koja je cena? Kako za delove, da li se tu nesto kvari, sta ulazi u odrzavanje? Gde nabaviti baterije kada se skroz potrose za odredjeni model? Ima li neko iskustva s tim? Razmisljam da uzmem zeni , ono - do prodavnice, pijace... Jel se to po zakonu registruje i kolika je registracija? Ako neko ima iskustva - neka napise. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jun 24, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moj burazer je vozio jedno vreme neki manji model (pitacu ga da li se seca kako se zvao), znam da je bio odusevljen kada ga je kupio, ali se smorio za mwsec-dva. Rekao mi je da ne drzi korak sa saobracajem i da nije bezbedan (sve to u Cirihu, pa ti vidi). Takodje, procitao sam da im baterije, posle dve godine svakodnevnog koriscenja, gube kapacitet. Imas stranu na wikipediji o elektricnim skuterima, sa sve konkretnim modelima, ali mislim da su najupotrebljiviji komadi (npr Vectrix) nedostupni kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoman 50 Napisano Jun 24, 2011 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan A osim toga, da li je imao nekih kvarova? I koliko mogu da kostaju te baterije, i da li se to moze naci? Pretpostavljam da treba o tome voditi o tome racuna kad kupujes, da ne bude neki kinez za koji, kad se nesto pokvari, ne mozes naci deo. Da li neko zna koji je pristupacan po ceni, a kvalitetan e-skuter evropskog porekla? Vectrix je ipak preskup. Video sam neki Peugeot reklamiraju, ali ja ipak mislim na neki od recimo do 1000-1200eur... Da li je to uopste izvodljivo naci za te pare? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 24, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja prodavao prosle god,kineske,po 400,500,i 600e..nisu losi ,20do 25km, predju sa jednim punjenjem,baterije su obicni suvi akumulatori, teslin motor,nista specijalno,nije za neke uzbrdice, onako,za ravno je ok,necuje se,sto bi rekli brum tisine,neobicno da se priviknes da dodajes gas a ono se nista necuje a ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Jun 24, 2011 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Moj brat ima onog trotica vec 5 godina i tek nedavno je promenuo bateriju {7500 din} i zadovoljan je skroz, obavi posao po gradu. stazicom lagano i kad je guzva stignesh pre nego busom garant. Ima kompas, far i kofer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Jun 24, 2011 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan ja imam neki trotico,ima 3 baterije (12v,10ah) koje su crkle skroz..nove kostaju na par mesta od 3500-4500 po komadu...sto ipak nije jeftino ulaganje za ovaj skuter....doduse,dobio sam ga preko neke trange-frange akcije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 26, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Dve opcije, ne znam kakvi su, ali sve te sprave su generalno lake za opravku i prepravku http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Motocikli/Ostalo/MOTOCIKL-NA-AKOMULATOR/2972721 http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Motocikli/Ostalo/Elektricni-skuter/3002479 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 26, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Мени се као варијанта на струју више допадају бицикли. Не мораш да мислиш о регистрацији, нити те полиција зеза, а перформансе су исте, а нажалост - и цена. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jun 26, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To sa biciklom je zanimljiv koncept, postoje kitovi za konverziju, npr prednji tocak (sa el. motorom) plus baterija koja se montira na ram, i napravis od postojeceg bicikla - elektricni bicikl. Ako ti je spor, mozes da ga dodatno pedalas i tako se ubrzas. Pogledaj na e-bayu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoman 50 Napisano Jun 26, 2011 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan To sa biciklom je zanimljiv koncept, postoje kitovi za konverziju, npr prednji tocak (sa el. motorom) plus baterija koja se montira na ram, i napravis od postojeceg bicikla - elektricni bicikl. Ako ti je spor, mozes da ga dodatno pedalas i tako se ubrzas. Pogledaj na e-bayu... Zvuci zanimljivo, jel imas neki link, da ne trazim? Ne znam kako da ga nazovem u pretrazi... Jel neko radio takvu preradu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 26, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako admini ovo ne shvate kao link ka drugom moto forumu(iako to nije), pogledaj ovde http://www.e-vozila.com/forum/viewforum.php?f=3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jun 27, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da trazis sa "electric bike conversion kit", dobijes npr. ovo: http://www.metaefficient.com/goto/AmpedBikes/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Jul 14, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Vectrix kosta i do 11000 dolara, u zavisnosti od ugradjenog motora, to neka placaju u Kaliforniji. Peugeot sa tockovima 12 coli kosta 3000E, najavljeno kod zastupnika na BG sajmu motocikala ovog proleca. Keeway Matrix elektro na sajtu kosta 1600 E, u radnjama ne kosta, nemaju ga. Sva sila Kineskih eletkro skutera koji se spolja ne razlikuju od benzinskih moze se videti na Alibaba.com. Samo odvojte dosta vremena za pretragu, pa do zime i vidite deo ponude. U 2008 godini autor ovog priloga pokusavao je da kupi nesto pristupacno, elektricno, a robusno. Prodavci su ga gledali kao...cudaka. Novi zakon o saobracaju tretira elektro kotrljalice do 3kw kao bicikle sa pomocnim motorom. Preko 3kw elektro skalamerije su motocikli. Bicikle sa elektropogonom od 250W na 12 24 i 36V autor ovog priloga odbacuje, kratke probe su pokazale upotrebljivost samo na ravnim kratkim deonicama. Osetljivi su na tezinu, uzbrdice, jacinu zahtevanog gasa, koriscenje pune snage, stanje akumulatora. Elektro su tezi od svojih benzinskih pandana, direkno je uporedivo kod proizvodjaca koji imaju obe verzije u ponudi, a spolja tesko vidljivo koja je. Na primer Kineski Jonway sa JM Star i Shenke proizvodi i benzinske i elektro verzije svojih skutera. Uopsteno, ovakva vozila su nasa buducnost, ali sa snagom u kilovatima (bar 2 ili 3 kw) a na 48 60 ili 72 Volta. Dobar koncept bi bio motocikl 5 do 8 kw na 72V oblika skutera sa tockovima 16 ili 17 coli. Ima ih u ponudi, ali nasi trgovci jos uvek se ne mesaju mnogo u svoj posao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pars 30 0 Napisano Novembar 19, 2018 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: nemam Prijavi odgovor kao problematičan POZIV NA SARADNJU PARS PROGRAM PUNJACI I PUNJACKE STANICE PARS programa sadrzi i projekte BRZI I INTELIGENTNI PUNJCI I PUNJACKE STANICE SVIH VRSTA BATERIJA koji favorizuju upotrebu vozila na baterijski pogon. Ovim uredjajima resili smo glavni problem a to je PUNJENJE BATERIJA ZA RELATIVNO KRATKO VREME bez destrukcija na baterijama. Punjenje iznosi od 10 do 60 minuta posebno za elektricne skutere. Za vece kapacitete baterija punjenje moze da traje 2, 3 i do 4 casa maksimalno.. PROJEKTI ZA REALIZACIJU: 1.- Punjaci – uredjaji PUNJACI SA MONOFAZNIM ACDC NAPAJANJEM 2. STACIONARNE PUNJACKE STANICE - STANICE ZA VOJNE I POLICIJSKE POTREBE - STANICE ZA GOLF VOZILA NA GOLF TERENIMA - STANICE NA AERODROMIMA - STANICE ZA VILJUSKARE I DRUGA POMAGALA - STANICE ZA ELEKTO AUTOMOBILE NA PUTEVIMA, U NASELJIMA I PARKINZIMA - ZA SKUTERE SVIH TIPOVA, INVALIDSKA I SOPING KOLICA 3. POKRETNE - MOBILNE PUNJACKE STANICE - ZA VOJNE I POLICIJSKE POTREBE - ZA SERVISE RAZLICITIH NAMENA - Autor programa i projekata Prof. dr Slavko Radosavljevic, dipl. ing. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11299 Napisano Novembar 20, 2018 Ne silazi, 2289 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Elektricni bicikl sam uzeo ove godine. da zameni veliki skuter za kratke relacije po gradu od 2-3km.Pokazalo se mnogo dobro, lako, brzo i efikasno za trckaranje na kratke staze. Velika prednost nema registracije kacige i prebrze voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3276 Napisano Novembar 20, 2018 Drug član, 1008 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Електрични бицикл, значи са педалама, да, ово остало ништа. Мада сам овог лета на Новом Београду видео и озбиљнији електрични мотор, неког cafe racer-a, чини ми се тамно зелене боје. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Novembar 20, 2018 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj? Super Soco TC, električni gradski motocikl za sve generacije - Moto Berza WWW.MOTO-BERZA.COM Motogrini Gruppo je ove godine u ponudu uvrstio i električni gradski motocikl Super Soco TC koji je dobitnik prestižne IF... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Novembar 20, 2018 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Elektricni bicikl sam uzeo ove godine. da zameni veliki skuter za kratke relacije po gradu od 2-3km.Pokazalo se mnogo dobro, lako, brzo i efikasno za trckaranje na kratke staze. Velika prednost nema registracije kacige i prebrze voznje. A što nema kacige? Dobro ne mora baš bajker kaciga ali neka biciklistička? Čuvaj se, nije ni ta brzina za zanemarivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11299 Napisano Novembar 20, 2018 Ne silazi, 2289 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan (A što nema kacige? Dobro ne mora baš bajker kaciga ali neka biciklistička? Čuvaj se, nije ni ta brzina za zanemarivanje.) brzina nije zanemarljiva pogotovu u krivinama.nenosim nikakvu kacigu jer je netraze,ali tu nalazim car da se vozikam slobodno ,da me panduri ne maltetiraju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Decembar 12, 2018 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan VESPA ELETTRICA STIGLA U SALONE WWW.MOTOPULS.HR Vespa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 12, 2018 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo vec deluje malo ozbiljnije. Ima solidno jak agregat od skoro 4kw,sve ispod toga mislim da je preslabo ili eventualno za voznju po ravnom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Decembar 21, 2018 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 21, 2018 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Samo sto joj je i cena dobra,oko 6000 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Decembar 21, 2018 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Pa to jeste puno za skuter u rangu 50cc. Ali električna Vespa za sada nije ni namenjena sirotinjskim tržištima poput našeg, već će biti mondenski skuter u Evropi. A u EU postoje i subvencije za kupovinu električnih vozila. Uz znatno niže troškove eksploatacije (potrošnja, održavanje), u krajnjem zbiru to i nije tako skupo kao što nama izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano Decembar 21, 2018 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj dok dodje prva nezgoda u saobracaju, bilo da je pad u voznji ili cukanjac sa automobilom......paprika skupo za opraviti ce biti.Sto se redovnog odrzavanja tiče....ni tu nece manjkati para, sistem je takav da se uzme keš u svakom pogledu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...