strasilo 3893 Napisano Jun 14, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan trebam podatak o električnoj provodljivosti benzina.... surfajući sam pronašao za avionska goriva, ali za benzin (95 - 98) nigdje nemogu naći ... ili bar neznam kako .... ako mi netko može pomoći oko tog podatka.. THX Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Jun 14, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovde http://www.bajaquest.com/faq/fuel.htm Onako na brzinu ispade ovaj link.Odaj nam tajnu zasto te to interesuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 14, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan dobio sam podatak sa interneta... a on kaže 330 pS/m ... ili ti ga 3.3x102 pS/m no, sutra ću imati točne rezultate sa laboratorijskog stola sa instituta... a šta će mi ... izmišljam toplu vodu, koja je već izmišljena... pavim nešto, pa ako uspijem, znat će svi, ali do tad šutim da se ne sramotim bezveze... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Jun 14, 2011 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Pratim..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 15, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan sad mi treba i specifični otpor benzina to mi je čak bitnije, tu je u računu i površina presjeka vodiča (žice) što je jako bitno mjerna jedinica je ohm *mm2 /m THX Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 15, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spenser 3 Napisano Jun 15, 2011 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno mi nije jasno šta si opet smislio , ali mislim da bi ovaj put trebalo obavestiti komšiluk da se na vreme evakuiše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 15, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan aaaahahahaaa frend ... :takoje: ako ništa drugo, bit će svežeg leba i jagnjetine ... .. a ne kao kod vampira... :lol: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spenser 3 Napisano Jun 16, 2011 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad dođeš po one vile što sam ti obećao idemo kod vampira ponovo(i nosimo svoju hranu za svaki slučaj). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 16, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan hahahaha .... tako jedino nećemo ostati gladni ... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jun 16, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Jun 16, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan da to neko ne pravi merac potrosnje goriva.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 16, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan blizu .... radi se o indikatoru nivoa goriva.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Jun 16, 2011 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo, cekamo izvestaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Jun 16, 2011 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram, ali ce na otpor tecnosti uticati obogacivanje iste vodom (mada bi to mogla popraviti kalibracija sistema ponovo kad se napuni rezervoar ili stigne do nekog poznatog nivoa.. uh bre! ) Ima mnogo parametara koji uticu, ali ideja je u osnovi dobra samo neko mora da je razradi Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6060 Napisano Jun 17, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljaj malo i o merenju relativnog pritiska goriva u rezervoaru, merači su jeftini i ugrađuju se na T račvu na izlazu iz rezervoara. Jeste da treba malo elektronike, možda i uP posle senzora ali je vrlo precizno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram, ali ce na otpor tecnosti uticati obogacivanje iste vodom (mada bi to mogla popraviti kalibracija sistema ponovo kad se napuni rezervoar ili stigne do nekog poznatog nivoa.. uh bre! ) Ima mnogo parametara koji uticu, ali ideja je u osnovi dobra samo neko mora da je razradi Srecno pričamo o indikatoru nivoa tečnosti, a ne o mjeraču ... znači, ovaj uređaj će samo upaliti lampicu kad se nivo goriva spusti ispod određenog nivoa .... ili da to najjednostavnije kažem, upalit će se lampica rezerva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6060 Napisano Jun 17, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...nadam se da nećeš proterati veliku struju kroz tu tvoju žicu uronjenu u benzin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan benzin je gotovo nemoguće zapaliti u zatvorenoj posudi ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 17, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan blizu .... radi se o indikatoru nivoa goriva.... Evergreen tema... Postoji na netu projekat merenja nivoa pomocu kapacitivnosti tecnosti... folija zalepljena na spoljnu stranu flase. Delovalo mi zanimljivo jer ne postoji kontakt izmedju tacnosti i folije. Razmišljaj malo i o merenju relativnog pritiska goriva u rezervoaru, merači su jeftini i ugrađuju se na T račvu na izlazu iz rezervoara. Jeste da treba malo elektronike, možda i uP posle senzora ali je vrlo precizno Ja sam pisao o tome u jednoj temi, ali me, cini mi se, guja pokopao kako bi ocitavanje bilo nepouzdano na razlicitim nadmorskim visinama i ispade da je stvar daleko komplikovanija nego sto se u startu cinilo. Najrealniji i najmanje invanzivan metod po rezervoar jer ocitavanje impulsa protocnog senzora, sa tim sto bi se svaki put nakon punjenja mikrokontroleru trebalo reci koliko je goriva dodato u rezervoar. Jbg. malko je skup protocni senzor da ga narucim za igranje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Jun 17, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan I zato fabrika napravila slavinu ili prekidac sa rezervom(transalp,fzr 1000...)i eto ti spasa Vecito pitanje,koje muci mnoge,ali ipak,najelpse je videti kazaljku za gorivo,i tacno znati kad si sa kojom kolicinom u rezervaru,to treba napraviti,i ja razmisljam kako.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim suzuki GSXR750 za koji je fabrika predvidjela da se vozi na stazi, a na stazi ti mjerač goriva baš i ne treba .... na kasnijim modelima GSXR1100 postoji gotov fabrički indikator po čijem uzoru pravim i ja ovaj ... i taj od GSXR1100 ('92 na dalje) paše na moj rezervar bez ikakvih prepravljanja, ali mi i za njega opet fali "čitač" ... a i sam senzor košta preko 100$ u USA, kod nas je 150€ , a polovan je mission imposible naći ispravan ... a čitač je još skuplji ... tako da ne izmišljam nikakvu toplu vodu, već pravim nešto što je već izmišljeno i postoji .. samo su mi bili potrebni podaci koje sam tražio ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jun 17, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan genija, ovo sa slike je merač nivoa (rezerve) sa termistorom, nema blage veze sa provodnošću benzina fibra je loše shvatio primedbu, diferencijalni senzor može, apsolutni je neupotrebljiv (uz malu ogradu-da bude otporan na benzin, naravno) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ovo na slici je mjerač nivoa s ničim ... jer je prazan i neispravan ... jer da je ispravan i da radi, nebih morao ništa prviti ... a ja pravim ovo što mi treba i na način na koji mogu i znam ... i imam dostupnih dijelova kod kuće ... no, zašto bi nešto bilo jednostavno, kad forumaši to mogu zakomplicirati .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jun 17, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo kao odgovor na utiske u postu de je sličica: par primera sv650 ima dupli senzor i tu kod tebe je 50€ (cimano sa ebay.de) rf900 ima jednostruki i taj je oko 30-35€. sumarum, daleko jeftinije nego što te neko farba da košta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...