DuleSlash 12 Napisano Jul 12, 2007 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me da li je dozvoljeno nosenje kaciga sa zatamnjenim staklom i kako se sa njima vidi po mraku!? ja bih od obicne kacige napravio kacigu sa zatamnjenim staklom... rekli su mi da se to radi kupovinom folije koja se zalepi za staklo... da li da uradim to? da li ce me loviti panduri zbog toga? i da li cu moci da vidim sa njom po mraku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Jul 12, 2007 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da mislis na zatamnjeni ili crni vizir? Naravno da je dozvoljeno i nece niko da ti pravi pitanje oko toga.Ako si vec resio da providni vizir zamenis crnim onda ti je moja preporuka da nabavis(kupis) isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Jul 12, 2007 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Svartpilen 401 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je dozvoljeno ali ti ne preporucujem nikako te folije jer to sluzi za zatamnjivanje stakala na kolima i nije za kacigu. Ako hoces kacigu sa zatamnjenim vizirom kupi lepo zatamnjeni vizir, ali racunaj da za noc moras da imas providni jer se kroz zatamnjeni ne vidi dobro. Ako imas neku staru kacigu teko ces naci za nju vizir. Znaci nocu nikako zatamnjeni! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Jul 12, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Folijom ne mozes to da uradis jer, koliko se ja u to razumem folija se lepi na ravne povrsine (ili veoma malo zakrivljene) a i nisam pristalica takvog budzenja.Kupi crni vizir.E sad ako kaciga nije homologirana ili je stara...To ti ne preporucujem da nosis, jer ti je to najvazniji deo opreme a imas ok kacigu da nadjes za 5000-6000 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 12, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan ja imam banditovu kacigu sa crnim vizirom,nocu se nista nevidi ama bas nista ,zato sam kupio naocare sa providnim staklima koje koristim za nocnu voznju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Jul 12, 2007 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan folijom ne mozes da zatamnis vizir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Jul 12, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan moze, ja sam na mojoj staroj kacigi koju koristim da sve isprobam lepio i crnu i foliju kao ogledalo i ni kroz jednu se nocu nista nije videlo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Jul 12, 2007 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nasta je to licilo da mi je znati... bio sam u black glasu i nisu mogli da zalepe foliju jer se plastika topi od fena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jul 13, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan ... da se i ja prikljucim... nikako nocu, i na dobro osvetljenim putevima se jako slabo vidi sa tamnim vizirom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 13, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ako imaš ideju da pogineš, ti lepi foliju... Imaš da kupiš toniran vizir sa kojim se "solidno" vidi po mraku, naravno u gradskim uslovima kada radi ulično osvetljenje. U ostalim slučajevima ti ne garantujem bezbednu vožnju noću sa takvim vizirom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jul 13, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Zvanicno, zatamnjeni viziri nisu dozvoljeni za cestovnu upotrebu u javnom saobracaju. Na mom vizitu pise da se smije koristiti samo na pisti i na zatvorenim privatnim putevima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jul 13, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan kod mene je samo "for day time use only", ali je i navedeno da nije prosao homologaciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jul 13, 2007 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan a gde mogu dsa kupim taj crni vezir? jel to samo staklo kacige ili? a koja bi mi bila najbolja kaciga da kupim i gde? naravno za sto manje pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 13, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan a gde mogu dsa kupim taj crni vezir? jel to samo staklo kacige ili? a koja bi mi bila najbolja kaciga da kupim i gde? naravno za sto manje pare... Nolan, kao i AGV je jako lepo pokriven kod nas sa tim zezalicama. Ja lično nikada ne bih uzeo Nolanku da postoje distributeri za Arai ili Shoei... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 13, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan "arai ili shoei" i "naravno za sto manje pare..." nikako ne ide zajedno. ;D imaš MDS, početna cena im je nešto preko 5000 dinara, ok su, naravno koliko para toliko i muzike. i imaju zatamljene vizire, bili su oko 2000 dinara. ako planiraš da daš malo više para onda je druga priča. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 13, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan "arai ili shoei" i "naravno za sto manje pare..." nikako ne ide zajedno. ;D imaš MDS, početna cena im je nešto preko 5000 dinara, ok su, naravno koliko para toliko i muzike. i imaju zatamljene vizire, bili su oko 2000 dinara. ako planiraš da daš malo više para onda je druga priča. Ne brine mene cena, već snabdevenost potrošnim materijalom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Jul 13, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dule idi kod Jugoslava u Vojvode Stepe, Imas kod njega AGV i MDS, vidi ima li sta lepo i raspitaj se ima li vizira za kacigu koja ti se svidi i raspitaj se kolike su cene na drugim mestima, ume Jugo da udari klempu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 14, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ne brine mene cena, već snabdevenost potrošnim materijalom. ja imam jednu MDS kacigu i kada sam pitao za taman vizir, imali su i cena je bila nešto preko 2000 dinara. to je u osnovi agv pa to pasuje čini mi se. ako si na to mislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Jul 15, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Nikako zatamnjen vizir. Sa njim, ne samo da nista ne vidis nocu, nego ni danju po kisi, magli i slicno. Tacno je da lepo izgleda, ali bi ipak streljao onog ko ga je izmislio (demokratija) Lepo Evil kaze:"samo za trke", a moze i za ukras na zidu sa sve kacigom. Znaci, malo zatamnjen vizir je ok, ali samo za suncano vreme, sve ostalo je previse opasno i ne znam cemu sluzi sem da ga podignem i ceo dan vozim bez njega kad je kisa ili celu noc kad je sunce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrshavko 5 Napisano Jul 16, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan tamni vizir ti je odlican za ovakvo sunce ali u sumrak ili ako se u kom slucaju naoblaci,mnogo se lose vidi.Onda moras da nosis i providni a to je cimanje jer nije bas nesto sto se ne lomi pa moras da nosis i ranac,smaranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Jul 16, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sve to stoji ali je erotika kolko dobro izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1976 Napisano Jul 18, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Ako imaš ideju da pogineš, ti lepi foliju...Imaš da kupiš toniran vizir sa kojim se "solidno" vidi po mraku, naravno u gradskim uslovima kada radi ulično osvetljenje. U ostalim slučajevima ti ne garantujem bezbednu vožnju noću sa takvim vizirom. I još gore od toga... Moj drugar umalo ne poginu na auto-putu u sred bela dana bez ijednog oblačka! Zatamnjen vizir SAMO za dug put u perfektnim uslovima. Udjete li samo u SENKU drveća u MALERU ste do jaja. Kakva kiša, kakva noć, kakvo nevreme, NIŠTA se ne vidi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 18, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Uostalom, ko još leti zatvara vizir... Ja držim otvorenu celu klapnu na N-102 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Jul 18, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Uostalom, ko još leti zatvara vizir... Ja držim otvorenu celu klapnu na N-102 Pa ako ga poteras malo brze ili zatvaraj il ce te neka muva-pcela-osa obali sa motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jul 18, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja drzim skoro zatvoren vizir leti... kad je skroz otvoren neka vrucina mi bije u lice (kad vozim po gradu), ovako pritvorim i skroz ok, bas sam danas pravio procenu... Kad idem van grada nije toliko vruce, ali zatvorim iz drugih razloga, od kako me je soder spicio po viziru trpim vrucinu i cutim... Bolje skuvan nego corav... Sto se zatamnjivanja tice, Caberg kacige imaju naocare za sunce. Skroz prakticno,a fancy izgleda. ;D Tako da ti takav vizir i ne treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...