b2man 236 Napisano Maj 12, 2011 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Imam nameru da na bajk dodam rasvetna tela. Nakon kraceg razmisljanja, sve se svelo na nesto poput ovoga sa slike dole. Ja sam za ideju da se instaliraju dva xenona. Pojedini su se opredelili za dve maglenke. Ima i onih koji su isli na mix: jedan xenon i jedna maglenka. Da li neko od vas ima valjan argument (savet) da ne uradim onako kako sam naumio (dva xenon-a)? Kakva su vasa iskustva? Sta imate da kazete "za", a sta "protiv" dva xenon-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale ZX10 93 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 76 postova Prijavi odgovor kao problematičan a koji Qrasni ce ti dodatna rasveta? stavi xenon u far i kraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 12, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa pitanje je samo dal moze da izdrzi Bavarec dodatna dva xenona. Mislim da iz tog rezloga ljudi stavljaju mix Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mio 57 Napisano Maj 16, 2011 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: ČaČaK Motocikl: zgodni BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji neka jeftinija kombinacija dodatnih svetala istog ili slicnog oblika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 16, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koji BMW vozis, ali ako i tvoja makina ima alternator od 700W mozes slobodno da stavis sta god ti padne na pamet. Lepo je kad ne moras da se stiskas i optimizujes potrosace. Ja bih na tvom mestu stavio 2 xenona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Maj 16, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koji BMW vozis, ali ako i tvoja makina ima alternator od 700W mozes slobodno da stavis sta god ti padne na pamet. Lepo je kad ne moras da se stiskas i optimizujes potrosace. Ja bih na tvom mestu stavio 2 xenona. bas to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Maj 17, 2011 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam čuo da je u EU zabranjeno imati na motoru 2 xenona i da iz tog razloga originalna BMW aux svetla dolaze u kombinaciji (halogenka i xenon). Ali ima ljudi koji o ovome više znaju pa neka neko od njih objasni u čemu je caka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 17, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ako voziš motor sa stranim tablama, niko te neće kazniti zbog farova ako nisu baš ekstremno opasni po druge vozače. Mogu pre da te kazne zbog buke, prekoračenja ili divljanja, recimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Maj 17, 2011 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan @shejtan trebalo bi da moze. skoro sam video neke madjare, sijaju ko bozicne jelke okicene xenonskim kuglama. @mio ima povoljnija fora, a identicnog izgleda. ako te zanima, uputicu te na iskusnije od mene. ja sam poprilican laik za ove stvari. touratech izuva koliko je skup. moze to znacajno povoljnije da se uradi. @fibra kako da saznam koje snage mi je alternator? naravno, ne odustajem od dva xenona! @acim i ja sam pretpostavljao da je tako. doduse, u specifikaciji ovih rasvetnih tela pise da li su atestirani, tj dozvoljeni za konkretna trzista. jel si do sada imao situaciju, odnosno suocenje sa nekim saobracajnim policajcima po inostranstvu, a sa popaljenim xenonima? pozz svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 17, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan @fibra kako da saznam koje snage mi je alternator? naravno, ne odustajem od dva xenona! Jednostavno, iskopaj na netu specifikacije za svoj motor. Sve ti lepo pise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 17, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam pretpostavljao da je tako. doduse, u specifikaciji ovih rasvetnih tela pise da li su atestirani, tj dozvoljeni za konkretna trzista. jel si do sada imao situaciju, odnosno suocenje sa nekim saobracajnim policajcima po inostranstvu, a sa popaljenim xenonima? Motor sa xenonima imam tek 5-6 meseci, tako da nemam iskustva, ali znam generalni stav o tome. Recimo, Nemci i Austrijanci za svaku modifikaciju na vozilu traže TUV sertifikat i to unose u fajl o vozilu, ali ne mogu to isto da zahtevaju od stranih vozila jer je u tim državama zakon možda drugačiji i ako se ne krši drastično nemački zakon, oni neće reagovati. Znači, Švaba bukvalno ne sme da promeni dimenziju felni, a da ne uradi sertifikat, ali stranca niko neće pitati za to isto. Onda mi je logično i za xenone, osim ako ne ubijaju sva vozila iz suprotnog smera. Isto i za auspuh, tamo mora biti sertifikovan, a ako je stranac, ne sme da pada u oči, odnosno uši. Zaustaviće ga samo ako smatraju da je previše bučan i onda će izmeriti buku bez obzira imao ili nemao sertifikat. Znači, svima je cilj da privuku turiste, nije im cilj da im zabrane ulazak inače bi kontrola vozila postojala na samim granicama. Još jedan primer, recimo u Berlin mogu da uđu samo vozila sa posebnom nalepnicom, tj. oni koji su uradili poseban atest vezan za zagađenje okoline, ali to isto ne važi za strane registracije, vozilo sa stranim tablama ulazi u grad bez toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Maj 17, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan kako da saznam koje snage mi je alternator? naravno, ne odustajem od dva xenona! daj godiste .. model pa ce mo ti reci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Maj 17, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan u EU je zabranjeno koristiti dva xenona u toku voznje na putevima ( na motorciklu). Kad sam stavljao na moj bike 2 xenona jedva sam nasao ko ce mi ugraditi jer kazu svabe kajne. Inace oba nikad ne palim na asfaltu(nema potrebe). Sto ne stavis 1 xenon u far a zakacis xenon i maglenku(veoma korisna za vreme magle ). Naravno prekidace da mozes da palis i gasish odvojeno svako rasvetno telo. Inace da dva xenona smetaju, smetaju bilo onom iza koda vozis a bogami i onima iz suprotnog pravca. To sto acim navodi se zove ekoloska taksa i stranci su izuzeti kao sto je rekao. Nema to veze sa atestom nego u zavisnosti od agregata dobijes crvenu, zutu ili zelenu zonu(imaju katalog pa na osnovu njega te zacepe). U gradu su ogranicenja kretanja po zonama tako da ako imas zagadjivaca( crvena nalepnica) ne smes u deo gde je zuto i zeleno. Al odoh u off lagani, sorry Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Maj 17, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kako onda Touratech i Wunderlich prodaju xenon setove od dva fara za kacenje na crash bar ili negde ispod glavnih farova? Iste firme prodaju i za R1100GS masku sa dve xenon sijalice (500e). Cak Touratech kaze u katalogu i na sajtu: moze xenon u glavni far a H3 dodatni farovi, moze H3 u glavni far a xenon dodatna svetla, ali ne moze xenon u glavnom faru i xenon u dodatnim farovima. Dakle, ne moze sva tri svetla u xenon, po Touratech-u. Za svu tu opremu Touratech naglasava da je dozvoljena po nemackin propisima. Jedino ako se nesto u medjuvremenu promenilo sto se propisa tice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Maj 17, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam Lalajko al sam u 4 servisa pitao i u svakom sam dobio isti odgovor( telefonski razgovori) da ne sme 2x xenon na bajk. Tek kod 5-og kad sam otisao i objasnio coveku da nisam lud i da necu paliti oba na asfaltu uspeo da se dogovorim da ih stavi. Inace je rec o bash tim touratech xenonima. Prica se desavala pre dve godine u baden-vitemberg pokrajini. E sada ako su me lagali lazem i ja vas al ne vidim razlog za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Maj 18, 2011 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Ja koliko sam video, Touratech nema farove u kompletu već odvojeno levi i desni far. http://www.touratech.com/shops/008/index.php?cPath=3_42_331&osCsid=e6fd223f3de47f6b5ec333d2daa615d2 Mozda se i to razlikuje od zemlje do zemlje (ovo je Touratech.UK, a i na IT je isto) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 18, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @zool Koje tablice je imao taj motor na kome si ugrađivao xenone? Jedna je stvar da ti neki servis u Nemačkoj ugradi nešto što nema TUV sertifikat, a drugo šta će učiniti policija ako tako nešto vidi na motoru sa stranim tablicama. To ti je isto kao ova naša prva pomoć, ima više komponenti od one iz EU, ali niko neće dirati automobile iz EU zato što nemaju prvu pomoć po SRPS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Maj 18, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan @acim Bg table Nego ja nikako da pronadjem desni xenon na touratech sajtu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 18, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, Nemcima isto dođe, oni ako na svoja vozila ne stavljaju neku opremu, neće je staviti ni na strana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 3, 2012 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Prestalo da se piše u ovoj temi... Ja bih radije stavio "obična" dodatna svetla. Imate li ideju koja i gde mogu da se kupe kod nas (Srbija) zvanično jer bih kupio na firmu? Hella, PIIA... ? A isto pitanje i za Xenone pa da uporedimo cifre i dostupnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Septembar 2, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Videh u LAV Auto u Zarkovu par lepih maglenki, cine se odlicne za nasu namenu. Koriste H3 sijalice 55W. Cena je 3500 dinara. Da li je ovo neko kupio i probao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 2, 2012 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Videh u LAV Auto u Zarkovu par lepih maglenki, cine se odlicne za nasu namenu. Koriste H3 sijalice 55W. Cena je 3500 dinara. Da li je ovo neko kupio i probao? cekaj da se oglasi ssaallee , on je kupio neke koje su iste kao one fabricke na GS-u a platio nesto malo .. kupio negde tu kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Septembar 2, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ma zao mi je sto ne pogledah naziv proizvodjaca, a i ne slikah farove. Deluju bas ok, kod mene to znaci da su prilicno teski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Septembar 9, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Videh u LAV Auto u Zarkovu par lepih maglenki, cine se odlicne za nasu namenu. Koriste H3 sijalice 55W. Cena je 3500 dinara. Da li je ovo neko kupio i probao? Ja sam Lalajko bas tu kupio, bas te maglenke. Kostale su oko 3200 din. U Pakovanju dobijes i kablove i prekidac. Svetle kao Sveti Ilija. Preporuka za svakog. Ali da se razumemo, neces ti nesto bolje videti sa tim svetlima, ali tebe vide iz daleka. Svetlis kao voz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Septembar 9, 2012 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Jesu li to ovi? klikni na link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...