Jump to content

Moto Zajednica

Pomoć za Peru iz Velike Lomnice (kod Kruševca)

62 članova je glasalo

1. 1. Na koji način pomoći malom Peri?

• Finansijski, kroz skupljanje sredstava
      16
    • Aktivno, kroz skupljanje sredstava i organizovan odlazak kod njega zarad pomoći u osposobljavanju kuće i imanja
      46

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500S

Nenade, svaka čast! Mnogo je lakše uraditi nešto zajedno nego pojedinačno!Pridružujem se!Ima toliko ljudi, dece kojima treba nečija pomoć ali nekako mi je najteže da vidim decu...

Ja sam pre neki dan videla i novinama isto jedan članak, htela sam da umrem od tuge... Ženi treba za operaciju deteta nekih bednih 2600e a ona ih nema... Pa dođe mi da vrištim od besa, ljudi se proseravaju, bacaju pare a ona nema za dete...

http://www.bebac.com/index.php?show=news∂=display&int_newsID=7572

Dajte, ljudi svake nedelje možemo uraditi neku super stvar! Ima nas dosta!

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 896 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Nenade, samo napred, imas nasu podrsku! ;-) Slazem se apsolutno da mu treba pomoci i u obezbedjivanju pristojnih uslova zivota, a ako mislis da je moguce izboksovati redovnu stipendiju za Peru od nadleznih institucija onda super, mada koliko sam razumeo on vec prima porodicnu penziju, pa ne znam koliko je to moguce... Ako ne bude nista od toga ideja o mesecnom prikupljanju novca i dalje stoji kao realna opcija. Ajde pa javljaj sta se desava!

• Podržavam 1

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Malecni Sprint Eagle i Suzuki GSX750F

Pisite i mene, ako propustim neki dogadjaj zamolio bih urednike ili nekog u toku da pusti PP. Podrzavam sve ideje, ono u uplatama je najdelotvornije resenje.

I jos nesto, jako je tesko biti sam, mislim da treba coveku, iako je jos dete pokazati da nece i ne sme biti zaboravljen, on ima sve probleme i samo jednu glavu da ih resi, verujte, poznato mi je, na zalost. Zato mislim, da i poseta pozitivne energije i sale moze da doprinese da covek ostane na putu na kom je, dobrom i domacinskom.

Normalno, prvi pasus stoji i ostaje i nikako ne sme da se zaboravi.

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Pisite i mene, ako propustim neki dogadjaj zamolio bih urednike ili nekog u toku da pusti PP. Podrzavam sve ideje, ono u uplatama je najdelotvornije resenje.

Citirao sam kolegu,vazi i za mene,sta god resili tu sam.

Iskreno se nadam u uspeh ove akcije. :takoje:

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Citat sa sajta:

Bojan M 06. maj 2011. 18:19 Dragi prijatelji zelim da vam se svima zahvalim u moje i Perino ime na razumevanju i zelji da pomognete. Ja sam danas dostavio brojeve ziro racunaredakciji Vecernjih Novosti u Krusevcu,nadam se da ce oni to vec sutra objaviti. Ako zelite mozete me licno kontaktirati na telefone 069-192-40-93 ili 037-873-987 ili na E-mail bracamilosavljevic@gmail.com.Jos jednom svima hvala!Bojan Milosavljevic ,Perin staratelj.

• Drug član, 1260 postova

Citat sa sajta:

Bojan M 06. maj 2011. 18:19 Dragi prijatelji zelim da vam se svima zahvalim u moje i Perino ime na razumevanju i zelji da pomognete. Ja sam danas dostavio brojeve ziro racunaredakciji Vecernjih Novosti u Krusevcu,nadam se da ce oni to vec sutra objaviti. Ako zelite mozete me licno kontaktirati na telefone 069-192-40-93 ili 037-873-987 ili na E-mail bracamilosavljevic@gmail.com.Jos jednom svima hvala!Bojan Milosavljevic ,Perin staratelj.

Mislim da je bolje da mi skupimo pare i kupimo nesto npr. traktor

• Enduraš, 6398 postova
  • Motocikl: CRF300L

Treba kontaktirati decka i videti sta mu je najneophodnije i prioritet. Citam da nema kupatilo i vodu u kuci. Ako bi mu to bio prioritet, mozemo da skupimo novac za materijal, a ja cu mu besplatno uraditi kompletan vodovod i kanalizaciju u kuci. Postoji velika verovatnoca da mogu da izlobiram i poznanike keramicare da mu besplatno urade plocice.

• Podržavam 15

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Treba kontaktirati decka i videti sta mu je najneophodnije i prioritet. Citam da nema kupatilo i vodu u kuci. Ako bi mu to bio prioritet, mozemo da skupimo novac za materijal, a ja cu mu besplatno uraditi kompletan vodovod i kanalizaciju u kuci. Postoji velika verovatnoca da mogu da izlobiram i poznanike keramicare da mu besplatno urade plocice.

To care :takoje:

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Piaggio x9 250cc

ovo je jedno ludilo sacinjeno od bezbroj ludila na jednom mestu

nas 2.000 da po 100dinara i eto ga traktor... svako ima 100 dinara -ja dajem 1000

kako god se dogovorili dajem hiljadarku nije puno a nije ni malo, pratim

• Podržavam 1

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Upravo je to ono na šta sam ja mislio. Njemu fale osnovne stvari potrebne za pristojan život i to mu treba obezbediti. Ukoliko se svi slože da skupljamo za traktor, važi. Mada, mislim da bi bilo sjajno da se gomila motorista skupi, ode na jednu lepu vožnju do Kruševca, organizuje radnu akciju gde će njegovu kuću upristojiti što stvarima i aparatima, što umećem i trudom svih nas.

Eto, Aca će da mu uradi vodovod i kanalizaciju. Ja se ne razumem u to ali mogu da asistiram. Mogu da krečim, popravim neku stolariju ili gomilu drugih stvari. Neko će da mu pomogne da poseje seme za hranu, neko će da sprema roštilj za sve nas :)

U svakom slučaju, mislim da bi mu na taj način mnogo pomogli, a sigurno i mnogo više skrenuli pažnju na njegov problem što bi sigurno animiralo i druge pojedince ali i organizacije kojima taj traktor ili neka mesečna stipendija nisu nikakav problem.

Takođe, gomila motociklista koja bi došla, osim materijalne, pružila bi i moralnu podršku koja mu je sigurno mnogo portrebna i gde bi mali Pera video da ipak nije sam na ovom svetu.

• Podržavam 5

• Drug član, 1230 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Nenade spreman sam da sa mojim prijateljima {bajkerima} iz Novog Sada organizujem posetu malom Peri kao znak podrske da vidi da nije sam na ovom svetu.Uslovi za ucesnike posete su sledeci: 1. ko sta ima nek ponese { nesto od garderobe, bar 100 dinara, a ko nema nista dovoljno je i malo ljubavi u srcu za ovo dete. Hteo sam da ti ukucam 1000 pluseva za ovu temu ,ali ova glupa masina nece da registruje { ili ja to neznam}. KO bude zeleo da nam se prikljuci DOBRODOSAO . Datum posete bi bio uslovljen vremenskom prognozom , ali svakako vikend. Odazak u sbotu, spavanje u satorima i nedelja povratak .Na osnovu sagledavanja uslova zivota i najneophodnijih potreba malom Peri organizovati preko foruma prikupljanje pomoci. Mozda gresim ali alergican sam na staratelje. No otom potom kako kaze nas narod. Svaki predlog i sugestija su dobrodosli.Kolikogod uradili bicemo bar malo srecniji. Moram da napomenem: svaka politika i promocija necijih licnih interesa u ovoj poseti moraju biti ISKLJUCENI. Ocekujem clanove foruma iz drugi h sela i gradova da nam se ORGANIZOVANO pridruze.Insistiram da pokrovitelj bude nasa sekta {BJB} da ovi ostali sto misle da su boli i od nas bajkera vide da su u zabludi.

• Podržavam 4

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

U posetitu mu prvo treba otići izvidnica da bi procenila prioritete i da bi se razvila pravilna logistika. Izvidnica se vrati sa informacijama tipa potreban laminat, farbanje stolarije, voda, krečenje, potreban taj i taj komad nameštaja... Onda mi sakupimo keš, odemo u nabavku i tek onda organizujemo konkretnu radnu akciju.

PS. U izvidnicu ne ići bez par majstora raznih profila zbog pravilne procene vremena rada i utrošenog materijala.

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Ovako nešto uraditi:

Ja kad sam gledao ovu akciju, kada su bajkeri uzeli stvar u svoje ruke i zasukali rukave,

bogme zastade knadla u grlu, umalo se ne rasplakah!

• Podržavam 6

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Speed

Nisam bio par dana na forumu (nadam se da ste se odmorili od mojih bezveznih komentara) i tek sinoc sam video temu. Velika Lomnica je od mene udaljena 7 km ali moram priznati da prvi put cujem za decka i probleme koje ima. Centar za socijalni rad je verovatno upoznat sa time i ukljucen u resavanje ove situacije, cim momak prima neka novcana sredstva a majka mu je zbrinuta u gerontoloskom centru ali nisam primetio da je neko pokrenuo siru inicijativu za bilo kakvu ozbiljniju pomoc. Prosto receno, do izlaska ove reportaze u Novostima momak je bio (a nazalost i sad je) totalno nepoznat za veliki broj ljudi.

Podrzavam akciju i javljam se da pomognem. Posto sam poceo da radim gradjevinu na terenu i kuci dodjem samo subotom uvece za vikend da se okupam i vidim da li mi je kuca na mestu (ako odem za Crnu Goru i malo redje), necu moci da uzmem neko vece licno ucesce u akciji ali sam spreman da finansijski pomognem. Postavite u temi ko od nasih skuplja uplate, da bih odmah ujutru mogao da posaljem novac, moze i na PP.

Naravno i sve drugo sto budem mogao da budem od koristi, samo ako se zadesim kuci.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

U posetitu mu prvo treba otići izvidnica da bi procenila prioritete i da bi se razvila pravilna logistika. Izvidnica se vrati sa informacijama tipa potreban laminat, farbanje stolarije, voda, krečenje, potreban taj i taj komad nameštaja... Onda mi sakupimo keš, odemo u nabavku i tek onda organizujemo konkretnu radnu akciju.

PS. U izvidnicu ne ići bez par majstora raznih profila zbog pravilne procene vremena rada i utrošenog materijala.

Upravo tako, napraviti spisak šta je sve potrebno, pa da vidimo šta ko ima. Ja imam neku stolariju, možda i neki šporet, moram da vidim.

Pošto je bilo nekoliko predloga na koji način pomoći malom Peri, mislio sam da je pošteno da većina kaže šta da radimo. Zato sam i zatražio od Aćima da postavi jedno glasanje preko kojeg ćemo da zaključimo šta nam je činiti. Po meni su par dana sasvim dovoljna, ne bih da odugovlačimo...

Ukoliko preovlada prva opcija, tu nema šta puno da se priča. Skupljamo sredstva i trošimo ih onako kako se dogovorimo, da li je to traktor ili šta god drugo.

Ali poprilično mi je jasno da će druga opcija biti i ona prava, tako da tu moramo da napravimo dobru organizaciju jer sve što pripremamo treba da bude što svrsishodnije.

Uzimam na sebe da kontaktiram Perinog staratelja i da ga, na privom mestu, obavestim šta bi mi to uradili. Posle toga je potrebno da neka izvidnica ode kod njega i da snimi situaciju, tj. šta je potrebno raditi i nabaviti. Tu ekipu bi najbolje bilo da sačinjavaju ljudi koji znaju nešto od bilo kojih zanata da bi što bolje procenili situaciju. Pod obavezno čak i zabeležiti kamerom sve i uzeti mere svega i svačega (razumeli ste me, pa da ne tupim dalje).

Organizovati timove koji će da rade određene stvari i koji će da razrade šta je tačno potrebno da bi se neki posao završio (šta od materijala, koliko ljudi itd.)

Svo to vreme naravno prikupljati sredstva i pokušati da se animira što veći broj ljudi i organizacija koji bi mogli da pomognu i naravno, kad se sve to pripremi, dogovoriti se sa Perom i njegovim starateljem za termin i otići dole da odradimo šta treba.

Eto, to bi po meni bio neki plan, ukratko. Naravno, svaka sugestija je dobrodošla. :)

EDIT: Vujo032, to je baš to, kao u prilogu!

Promenio član NenadG

• Motocikl: BMW R 1200GS

Nenade spreman sam da sa mojim prijateljima {bajkerima} iz Novog Sada organizujem posetu malom Peri kao znak podrske da vidi da nije sam na ovom svetu.Uslovi za ucesnike posete su sledeci: 1. ko sta ima nek ponese { nesto od garderobe, bar 100 dinara, a ko nema nista dovoljno je i malo ljubavi u srcu za ovo dete. Hteo sam da ti ukucam 1000 pluseva za ovu temu ,ali ova glupa masina nece da registruje { ili ja to neznam}. KO bude zeleo da nam se prikljuci DOBRODOSAO . Datum posete bi bio uslovljen vremenskom prognozom , ali svakako vikend. Odazak u sbotu, spavanje u satorima i nedelja povratak .Na osnovu sagledavanja uslova zivota i najneophodnijih potreba malom Peri organizovati preko foruma prikupljanje pomoci. Mozda gresim ali alergican sam na staratelje. No otom potom kako kaze nas narod. Svaki predlog i sugestija su dobrodosli.Kolikogod uradili bicemo bar malo srecniji. Moram da napomenem: svaka politika i promocija necijih licnih interesa u ovoj poseti moraju biti ISKLJUCENI. Ocekujem clanove foruma iz drugi h sela i gradova da nam se ORGANIZOVANO pridruze.Insistiram da pokrovitelj bude nasa sekta {BJB} da ovi ostali sto misle da su boli i od nas bajkera vide da su u zabludi.

Obavezno me kontaktirajte, ici cu i ja sa vama, vec sam spremio dosta nekih stvari a i malo kesa da mu se nadje...

moj email nedja73@yahoo.com

Evo ovako...

Čuo sam se danas sa Bojanom, Perinim starateljem i čovek je, pa blago rečeno oduševljen našom idejom da pomognemo Peri. Ja sam ga, kao što red i nalaže, upoznao sa akcijom koju želimo da izvedemo da vidim da li se on slaže sa tim. Naravno, oberučke je prihvatio i puno se zahvalio u svoje i Perino ime.

Bili smo potpuno u pravu, kuća mu je u uzasnom stanju i srediti nju je apsolutni prioritet. Imam informaciju da Pera nema ni svetlo u kupatilu. Ovi njegovi rođaci skupljaju novac da mu makar malo srede bar dnevni boravak, hoće da kreče i slično. Bojan (staratelj) kaže da Pera stvarno nema ništa. Na ishrani je kod njih, a malo zemlje koju ima je sam već posejao.

Akciju bi trebalo da nastavimo u dva pravca...

Prvo, potrebno je da kod njega ode ekipa koja može da proceni šta mu je najneophodnije. Po meni, obavezni su ljudi koji imaju iskustva sa građevinom i zidarstvom, strujom, i vodovodom i kanalizacijom, mada se tu AcaPN već i prijavio. Bilo bi dobro da se ljudi koji mogu da sagledaju situaciju iz ovih uglova što pre prijave da bi mogli da organizujemo odlazak. Ako sam nešto zaboravio što bi takođe bilo neophodno, obavezno napišite.

Sa druge strane, trebali bi polako da se angažujemo oko skupljanja pomoći. Pomoć može da bude i finansijska i materijalna, u vidu stvari, kućnih aparata, nameštaja, materijala za adaptaciju. Ovo drugo će se sigurno bolje skupljati kad budemo na licu mesta videli šta dečku treba ali bi već polako mogli da pogledamo šta je to što nam ne treba, a njemu bi značilo.

Što se tiče finansijske pomoći, molim kolege koje su iskusnije u ovome da sugerišu kako je najbolje to uraditi, da li kroz otvaranje nekog namenskog računa ili slično.

• Motocikl: BMW R 1200GS

Mislim da cemo mi otici u cetvrtak ili petak, zavisno od vremena, Dane deda sa ekipom iz Novog Sada i pojedinci sa strane da izvidimo situaciju i vidimo sta je decku najneophodnije od stvari...

• Drug član, 1230 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

U cetvrtak krecemo za Lomnicu.Obavestio sam staratelja koji ce nas docekati u Krusevcu.Nacin i svrhu posete sam obrazlozio Nenadu zacetniku ove akcije. U Lazarevcu ce nam se prikljuciti Nedja {kamikaza} . Po povratku o stanju videnog, obavestavamo Nenada i BJB.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ne znam koliko je pametno da se gomila stranaca na skupim motorima pojavi tek tako na vratima i krene da mu deli poklone... Sami ste rekli da je decko vrlo skroman, cak ga je sramota kod svoje rodbine da jede kako li ce biti kad vi navratite? Ne bih da budem pesimista samo znam kako je to kad se osecas inferiorno u odnosu na ostale kada se radi u standardu zivota i finansijama. (Ziveo tesko 90-ih, mada opet ko nije...)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja