El Muerte 355 Napisano April 23, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem full face kacigu Streetfighter Bronx i bio sam prezadovoljan , sve do juce. Sinoc sam resio da malo operem kacigu i obrisem vizir od raznih bubica i prasine.Koristio sam plishanu krpu, jer sam se nadao da ce biti dovoljno nezna i nece praviti ogrebotine. Da napomenem da sam koristio vlaznu krpu, nisam dodavao nikakvu hemiju, samo je nakvasena vodom iz slavine. Posle brisanja suvom krpim,na moje veliko razocarenje, primetio sam kako se zastitini glatki sloj sa unutrasnje strane poceo ljuskati i to bas na sredini vizira.Sada na tom mestu gde je nekad bila ta zastitna glazura imam zamuceni deo pleksiglasa.Pokusao sam da pazljivo istrljam i mikrofiber krpicom, ali taj zastitni sloj se samo skidao a "zamucenje" se sirilo sve vise i vise. Ovako definitivno ne mogu voziti sa mutnim vizirom (usled mikro ogrebotina) te trazim pomoc od vas dragih kolega da mi detaljno objasnite postuupke i faze - kako i cime mogu ispolirati na bilo koji nacin povratiti sjaj unutrasnje strane vizira, jer mi se novi bas ne kupuje jer kosta 30e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petartdm 172 Napisano April 24, 2011 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: FZ 1SA ; FJR 1300SA Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad ti samo bog moze pomoci ....Vizir se bar koliko ja znam ne brise ..uznes mokru svedsku krpu .....koja je sad bar jeftina nalepis je preko vizira i za dvadeset minuta kad se prljavstina lepo nakvasi jednim potezom sve skines ....i toliko...to ti je najeftinije i najbezbolnije ciscenje vizira...!!!!!!! A i pitanje kvaliteta tvog vizira ...bivseg ..je diskutabilno ????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan A neke fine vodene smirgle 2000-3000 pa onda neki polir za pleksiglas ? Koliko bi to pomoglo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10867 Napisano April 26, 2011 Hronični Motociklopata, 7490 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan ja nakvasim vrucom vodom i sundjerom nezno protrljam i sve bube i ostalo silazi dole i onda obrisem krpom i gotovo, al sta god radio samo nezno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petartdm 172 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: FZ 1SA ; FJR 1300SA Prijavi odgovor kao problematičan Pa dosta si uradio !!!! Sad malo slusaj, pamti i normalno daj 30evrica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano April 26, 2011 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan To bi ti mogao da ti ispolira Ivan-viziri,ali ti si u NS-u,a on u BG-u... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1303 Napisano April 26, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Probaj negde sa strane na viziru da stavis malo paste za zube i parcetom vate zatim time ispoliras taj deo, da vidis da li ce da se skine ili nece ili ce da se zamuti jos vise To je trik koji mi je pokazao komsija a zlatne pare smo uzimali kada dodju likovi sa zamucenim staklima na instrument tabli od kola (kada staklo dobije mlecnu boju) znaci malo KOLYNOS paste i vata i probaj negde sa strane da vidis da li ce da se polira, nemoj nista vise da dodajes, vec samo pastu i trljaj dok ne osusis vizir od paste i izgube se beli tragovi od paste za zube Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano April 26, 2011 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan rece unutrasnji deo? Taj unutrasnji deo ima anti fog foliju i ona se ne dira. jako osetljiva stvar i tesko s***je. em sto ne radi, em cim pipnes izgrebe se. Jedino sto mozes, sad , je da je ogulis skroz do vizira i da ili stavis pin lock ili koristis sprej protiv magljenja. Inace te folije iznutra su glupost, bas zbog lakog ostecivanja, a nesmes da je pipnes ili ti se desi sto se desilo. Ali, majkumu, pa mora da se brise nekad kaciga i iznutra. Ja prvi, zbog alergije, se iskijam u kacigu ko pravi, pa kako da ne obrisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Tako se i meni isto desilo,sa AGV kacigom,ali to sam resio sa Xerpol pastom i vizir sada izgleda kao nov.Jedino ima problem nocu jer se svetlo onda rasprsuje po celom viziru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano April 29, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Tako se i meni isto desilo,sa AGV kacigom,ali to sam resio sa Xerpol pastom i vizir sada izgleda kao nov.Jedino ima problem nocu jer se svetlo onda rasprsuje po celom viziru. Da znam na sta mislis, to je jako zeznuto.....narocito nocu kada vozis.....ne vidis normalno farove u daljini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos11 27 Napisano April 29, 2011 U prolazu, 75 postova Lokacija: bgd Motocikl: GSX 750 R K6 Prijavi odgovor kao problematičan Moze brate i ono sto si naveo 2000 hiljadarka i posle poliranje ali masinom jel rucno nema sanse i bice kao nov jedino sto vise nemas tu foliju za magljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano April 29, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo cu probati ovo sa pastom za zube...pa ako ne uspe, prelazim na smirgle i ostale piz***ije. Obavestavam vas kako ce se sve odvijati, a bogme i slikati ako bude uspesno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Avgust 3, 2012 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan jeste stara tema, al sad i mene muci isti problem! Vezao sam kacigu na otvorenim vizirom na bike i otisao na posao. Vracam se kad ono pala smola sa drveta tacno u centralni unutrasnji deo vizira, na antifog! I naravno, krajnje iznerviran pocnem da je grebem noktom i skinuo je, al zato sad izgrebao i antifog... Jel kolega resio sa pastom ili smirglom-ne-daj-boze?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Avgust 3, 2012 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan A, koliko moze da kosta nov vizir? Pitam se vredi li to zezanje toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Avgust 5, 2012 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan A, koliko moze da kosta nov vizir? Pitam se vredi li to zezanje toliko. Zavisi od proizvodjaca kacige i modela. Tu su negde od 3.000 din, pa do 5-6-7.000 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano Avgust 5, 2012 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan nemojte bezveze šmirglati vizir, antifog "folija" se skine pod toplim mlazom vode i trljanjem rukom. kad očistiš vizor uzmeš xerapol i pumpica sa vodom, znači poliranje na mokro....i ko nov. ja svoj tako sredio, pa drugaru, pa i brat od tetke video i doneo 2 vizira,pa drugarici farove na puntu, pa kumu farove majmun hvalisavi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 5137 Napisano Avgust 5, 2012 Nemanja Stojanović, 1554 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan A, koliko moze da kosta nov vizir? Pitam se vredi li to zezanje toliko. A jebeš ti kacigu ako svaki put kad ti se isprlja vizir moraš da kupiš novi Uzimajte ljudi pinlock, keva je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...