Jump to content

Moto Zajednica

InkaBar

Članovi
  • Broj tema i poruka

    271
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Zem00n

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

InkaBar's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. "уколико је вршилац преправке грађанин, потребно је да достави одобрење Агенције за безбедност саобраћаја и изјаву да је преправка за сопствене потребе, и да се таквом преправком унапређује безбедност возила, техничка култура и проналазаштво, односно омогућава обављање одређених делатности за које се возило посебно не производи," mislim da ne mora mas inz, ne znam, nisam isao do "ispitivaca"
  2. Elem, sad sam bio u Delta Auto Moto (ovlasceni za Hondu, interesna grupa) na razgovoru sa menadzerom za tehnicku podrsku. Covek me je lepo primio i saslusao sta sam imao da kazem i pitam, za pohvalu. Ovako stoje stvari: Jasno je da se nece Honda zamarati odobravanjem prepravki nekom pojedincu, ali sam otisao sa idejom da pitam "imaju li bazu podataka iz EU o ranijim prepravkama pa da se pozovem na njih..."? Ne. Honda je to resila na ovaj nacin "Postoje Honda i Genius Honda accsessorise za svaki VIN POJEDINACNO (?!) i samo ako je prepravka radjena sa TIM delom na TOJ sasiji Honda ce izdati Potvrdu, sto mu dodje i logicno. A i skupo, al to je vec off... Bazirao sam se na pitanjima vezano za godiste 1970-1990, gde je Menadzer rekao da za to godiste ne postoji cak ni neki izbor accsessorise-a, vec najverovatnije mogu samo da izdaju full tehnicke karakteristike motocikla, i to opet po VINu. Samim tim sto neodobravaju prerade motora ni u EU, pitam se kako su onda svi CB (najzahvalniji motor za preradu, i najcesci) reg u EU? Skoro sam siguran da neka institucija vrsi "pravo" ispitivanje a ne kao ovi nasi "usaglasavanje sa fabr potvrdama itd". Bilo bi lepo da ovo neko sa strane objasni... Potom, kad je prosao "formalni deo" tip je poceo meni da se zali kakvi sve tek njemu zahtevi stizu sa tehnickih pregleda... e to je tek bilo zanimljivo!!! Ubrzo sam shvatio da NOVI SRPSKI USTANAK nece poceti od nas malih ostecenih gradjana vec od Proizvodjaca (zbog gomile gluposti kojima su sada zatrpani), Tehnickih pregleda (zbog gomile nezadovoljnih gradjana koji daju novac da bi ih vratili zbog nedostajeceg macijeg oka) i tek na kraju nas, inertnih, jojnedajbozedatrazimsvojaprava, matocenekodrugi gradjana. Naravoucenije: Dok ne dozvole nasim institucijama da vrse "pravo" ispitivanje nema nista od atesta a ni delova bez homologacije. Do tada vratite sve u fab kad ide na tehnicki, i tako dok nam ne izdaju homologacioni list koji se nosi uz saobracajnu. Posle toga - vidimo se u zelezari... Uzdravlje
  3. Mislim da je svima jasno da se Agencija ogradjuje trazeci Potvrde od proizvodjaca, a njihovi ovlasceni "ispitivaci" sluze samo za kontrolu kvaliteta izvedenih radova po odobrenju proizvodjaca! Proizvodjac = odobrava radove Ispitivac = kontrolise usaglasenost sa odobrenim radovima Ne znam kakvi su stavovi proizvodjaca ali to cemo vremenom cuti.... Mislim da nema nista od atestiranog motocikla, sto znaci da jedino ostaje da se ceka. Kapiram da ce biti isto kao i sa legalizacijom i Zakonom o ozakonjenju - svi koji su izvrsili izmenu i registrovali kao takav motor do XY datuma imace pravo da podnesu Zahtev za ispitivanje BEZ Potvrde proizvodjaca i odobravanju radova (samogradnja). Nadam se.... inace ode kafe racer u izlog kafica.
  4. Upravo bio u Agenciji za bezbednost saobracaja, nemam nikakve lepe vesti. Prvo moram da naglasim da su svi sefovi bili odsutni zbog dolaska Izrealskog predsednika tako da sam pricao samo sa frontom 1.reda odbrane... Trazio sam da mi pojasne nacin registrovanja motocikla koji je prepravljen u cafe racer.... Ovako: 1. Prvo bih trebao da kontaktiram proizvodjaca motocikla (Hondu) ili njihovog ovlascenog predstavnika u SRB (Delta Auto Moto) kako bih od njih dobio potvrdu kojom odobravaju planiranu/izvrsenu prepravku motocikla. To mora biti potkovano tehnickim crtezima, distribucijom mase, promenama centra tezista itd i njihov uticaj na karakteristike...bla bla. Misljenja sam da ovo naravno nece dati niti hteti da urade ali ici cu za sat-dva pa cu pitati, ne mrzi me. 2. Sa tom potvrdom, dokazom o vlasnistvu itd pisem Zahtev prema Agenciji za upucivanje ka nekom od ovlascenih pravnih lica za vrsenje ispitivanja vozila. Uz zahtev ide uplatnica RAT - 310din i jos jedna za obradu dokumentacije za ispitivanje vozila - 3300din. 3. Odlazim u AMSS/Vincu/Masinac/TehnoLab... (to je u Bg-u, ima ih jos u NS, KG i Nisu) i predajem vozilo na ispitivanje 4. Ukoliko vozilo zadovolji uslove atesta dobijam Poztivan izvestaj od izvrsioca ispitivanja i odlazim na tehnicki pregled. Ako prodjem tehnicki pregled vracam se kod izvrsioca sa jos jednom uplatnicom od 3000din 5. Nakon svega Agencija za bezb saobr izdaje Uverenje o ispitivanju, tj atest na srpskom. Na pitanje "pa vec je bio reg takav kakav je" odgovor je "svakako morate imati atest za sve izvedene radove", sto nas dovodi na isto. "Ok, a sta da radim ako proizvodjac ne zeli da izda Potvrdu ili jednostavno vise ne postoji/zatvorena proizvodnja?" "To je onda samogradnja, a samogradnja je zabranjena Zakonom iz 2013 god." Tada sam vec morao da se sklonim zbog dolaska pomenutog Big Giant Head-a. Uglavnom tip sa kojim sam pricao je ipak uctiv covek, nije masina i javlja se i na tel 011/312-18-09, slobodno zovite ako vam treba nesto.
  5. Ja ne volim rec "verovatno". Idem/zovem/pitam/svadjam se ako treba dok ne dobijem info. I ja ocekujem da ce biti pametovanja, ali videcemo... javljam naravno sve
  6. Ako stignem, sutra ujutru idem u Agenciju za bezbednost da cujem sta ce mi oni reci za mog kafic-trkaca
  7. ...i ovim Zakonom su svi bobberi, cafe raceri, scrembleri, bratovi i ostali customi postali nekretnine.
  8. ovo poslednje i mene zanima...
  9. InkaBar

    Supermoto

    Hmm.... mozda ovako nesto? ​
  10. Vazi se! Sent from my PAP4500DUO using Tapatalk 2
  11. jel ima nesto sto ja ne znam?? ima 136kg, valjda to i nije previse za.....aaa, skapirao sam, ma ne mislim ja na kros stazu! Cilj mi je da idem u enduro voznjice po livadama sa ostalim 'kravama' (svi smo po 600ccm), ali kad vec moram da menjam gume hocu da stavim krampone, cuo sam da endurace hoce da klizaju tamo gde cu ici. ako imas neki savet DAJ!
  12. husky sm610... zove me blato!
  13. Hvala na ponudi, to ce mi biti rezerva ako bas nista jeftinije ne naidje, puno mi je da dam tu lovu za par voznjica godisnje... U svakom slucaju sam zahvalan! pozz
  14. Zbog debila prinudjen sam da nastavim svoju potraznju za gumama. U medjuvremenu sam nabavio ovu od 150, dakle TREBA MI 120/70-80-90 R17 SA KRAMPONIMA. Unapred zahvalan, Nikola!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja