Jump to content

Moto Zajednica

Incident-avalski put kod Ralje

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Jeste Trinity u pravu i to se jednom rečju (dobro, dve reči :moto3: ) zove luda kuća. Mene čudno posmatraju kada dođem motorom da sklopim neki posao iako se oblačim normalno, odnosno ne nešto posebno bajkerski (ne nosim prsluk, kožne pantalone i slično) osim opreme (najčešće jakna i kaciga).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

motor (verujuci da je isao propisanom brzinom):

1. "pod gasom" - ovo najstrozije osudjujem i smatram da svaki ucesnik u saobracaju mora imati 0 promila, bez obzira kako je zakonom propisano. nisi pio nedelju dana+gladan stomak+jedno pivo eto ti malo labavijih kolena, desilo mi se sto puta.

*2. procena izbegavanja sudara - ovo sam oznacio zvezdicom, jer jako puno stvari uslovljava taj cin. meni je logicno da bih kocio i izbegavao u isto vreme, ali opet desilo mi se par puta pri agresivnom ili "ne vidim te" prestrojavanju vozaca automobila da iako idem 30-40km/h ne mogu da stignem da zakocim nego samo cimnem motor da ga obidjem, na stranu koja mi se ukaze.

auto:

1. "pod gasom" - ako se ne varam neko je i to naveo i vazi isto sto sam napisao gore

2. nepropisno ukljucivanje u saobracaj - nepropisno, ali budimo realni svi mi se nekada isparkiramo u rikverc, ali opet to ne znaci da bih na nekom putu na kojem je krivina, izlazio u rikverc. okrenuo bih se na parking prostoru ma koliko da je mali, pa iako malo zahvatim put nije toliko strasno, jer barem tako mogu lakse da me uoce i izbegnu, tacnije zaobidju, a kakav bi tek udes bio da je naisao auto ili kamion. da dodam da je lik izasao u rikverc presao preko pune i dobrim delom bio u suprotnoj traci.

3. bezanje (i ugrozavanje ljudi koji su pritekli u pomoc) - i to sa mesta prekrsaja i hvala bogu da nije sa mesta zlocina, jer on je pobegao i da kazemo hipoteticki nije znao da li je lik dobro ili ne ili da nije preminuo na putu do bolnice. dakle najstrozije osudjujem ovakvo ponasanje, pa cak i da nisi ucestvovao u saobracaju, tvoja gradjanska i ljudska duznost je da stanes i pomognes u nevolji.

ovo se moze protumaciti na razne nacine, ali vozac automobila je da tako kazem "mnogo vise kriv" i nije iskljuceno da ce se i nekom od nas (ne daj boze) ovako nesto desiti.

i kada citate nesto onda malo barem pripazite kako citate i na to isto odgovarate. tomo je izneo svoje misljenje i vama je bila duznst da mu primereno odgovorite, a on je dobijao samo neke besne odgovore i "rekla-kazala" cinjenice. ako neko kaze da je vozac motora bio "pod gasom" meni je to sasvim dovoljan razlog da preispitam celu situaciju. nisu svi bajkeri cvecke to znate svi vi.

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Yamaha fz1

Mislim da malo preterujete sa tim da nas okolina "cudno gleda", da smo "okrivljeni" i "divljaci"... i to samo zato sto smo bajkeri?! Ja sam do sada primetio samo divljenje, respekt, odusevljenje, zavist, koketiranje. Ljudi me obicno pozdravljaju, hvale mi masinu, raspituju se o voznji...dobronamerno. Pre neki dan me na Pancevakom putu, gde sam malo brze peglao, sustigao neki manjak u Audiu i sa odusevljnjem mi rekao da super vozim:)

Inace zivim u Beogradu gde, zbog ogromnih guzvi u saobracaju, mnogi idu na potpisivanje ugovora motorom:)

• Podržavam 4

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

Mislim da malo preterujete sa tim da nas okolina "cudno gleda", da smo "okrivljeni" i "divljaci"... i to samo zato sto smo bajkeri?! Ja sam do sada primetio samo divljenje, respekt, odusevljenje, zavist, koketiranje. Ljudi me obicno pozdravljaju, hvale mi masinu, raspituju se o voznji...dobronamerno. Pre neki dan me na Pancevakom putu, gde sam malo brze peglao, sustigao neki manjak u Audiu i sa odusevljnjem mi rekao da super vozim:)

Inace zivim u Beogradu gde, zbog ogromnih guzvi u saobracaju, mnogi idu na potpisivanje ugovora motorom:)

iskreno mogu samo da potvrdim, nije da da je samo crno ili samo belo.

plus od mene

• Podržavam 2

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Taj drum do Ralje je pravi lepak za voznju i krivinarenje, ali je takodje i izuzetno opasan jer iza skoro svake krivine imate izlaz iz necijeg dvorista, kafane ili pak sporednu ulicu. U takvim uslovima neprilagodjena brzina moze biti i ona od 40 na sat u sprezi sa centrifugalnom silom, rizlom,blatom, nizbrdicom... Veoma nezgodno mesto , ali takvih je na toj deonici na stotine. ABS tu moze odigrati znacajnu, ako ne i presudnu ulogu, ali ga nema 95% motora na nasim drumovima.

Kolegi zelim brz oporavak. :)

• Ne silazi, 6286 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Tacno, do Ralje. Al' zato kad prodjes Ralju :moto3:

Malo na temu, na Avalskom mal' mal' pa neko cukanje, bilo kolima bilo motorom. Samo oprezno !

Bas me interesuje zvanicna verzija krivice, da cujemo.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6561 postova
  • Motocikl: đački pešački

Nadam se da grešim,

ali kao i sve teme na kojima se digne prašina,

jednostavno nestanu ili se zaborave...

Na žalost izgleda da ne grešiš, svi vrlo brzo se istopimo i zaboravimo sve, verovatno srećni i zadovoljni što nismo bili mi ti koji su postradali a po sistemu, valjda neće mene. Nisam poznavao Mareta i Mariju, digosmo dževu, protest, da se obeleži mesto pogibije crnom tačkom, da se digne spomen obeležje...i ništa, ko i za mnoge pre i posle njih. Nije Lazerevićeva pripovetka, "Sve će to narod pozlatiti", proistekla bez osnova.

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Yamaha fz1

Malo na temu, na Avalskom mal' mal' pa neko cukanje, bilo kolima bilo motorom. Samo oprezno !

Do Ralje je zagrevanje guma, posle je ludiloooooo:)

"Avala ring" je zanimljiv upravo zbog svoje nesavrsenosti, odlican je za vezbu tehnike i koncentracije. Pazljivo ljudi, na avali nema blejanja okolo! U nedelju mi drugar ispravio krivinu, kod Vrcina, kaze "nesto ga ponelo", ubrzao pred krivinu..... posekotina na nozi, bez preloma!

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: kawasaki EN 500 vulcan

meni samo nije jasno kako niko ne zna ko je klinac???? da se bar njegova porodica obavesti da obidje malo tu kafanu da pritisne osoblje da kazu ko je vozac ..da ga tuze za debelu odstetu

Do Ralje je zagrevanje guma, posle je ludiloooooo:)

"Avala ring" je zanimljiv upravo zbog svoje nesavrsenosti, odlican je za vezbu tehnike i koncentracije. Pazljivo ljudi, na avali nema blejanja okolo! U nedelju mi drugar ispravio krivinu, kod Vrcina, kaze "nesto ga ponelo", ubrzao pred krivinu..... posekotina na nozi, bez preloma!

To ja pricam svima i onda me gledaju ko budalu :lud:

Ja tuda naucio da vozim.

A onaj kao pravac pa leva pa desna pa pravac nizbrdo, kod skretanja za Vrcin, ume muski da zavara :aha: + na samom skretanju svaki drugi put imam neku situaciju.

• Drug član, 2599 postova

tNJeM.gif

naleteo na YT na klip sa prolazom kroz tu krivinu i autom koji stoji gotovo identicno kao onaj citroen pre nego sto je izasao u rikverc u traku kroz koju je vozio motorista.

ovaj ovde je malo ukoso parkiran, dok je citroen bio parkiran upravno na ogradu od kafane.

( sedmi minut)

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

A ima i sporedni put sa desne strane na pocetku i kraju krivine. Pa? Kao sto onomad napisa Lenji, opasan je ovo hobi. Na ovom mestu je jedino sigurno ako preguras motor a i onda ko zna?

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Sigurno se kretao vecom od dozvoljene i uvek si kriv ako ne prilagodis brzinu uslovima saobracaja i puta.

Kod Dragana sam cesto i svasta vidjam.

Na tom putu sam odrastao,ucio da vozim jos u vreme kada nije ni postojao autoput,putovao godinama svaki dan na posao.Tada se pola a i vise od pola vas nije ni rodilo.

Vozim motor stalno tim putem i vidjam svakakve likove na njemu,pola njih nema pojma da koci pred krivinu,pola nezna da udje,ostali da izadju iz krivine........ne cudi me sto se to desava.

O"vozacima" automobila necu ni da komentarisem.Dosta njih nije mrdnulo iz sela dalje kolima.

Zato pamet u glavu i polako.

Ko ima visak adrenalina i misli da zna da vozi neka to proba i dokaze na stazi.

Toma je stari iskusni bajker i to vam ne prica bez razloga.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Ja tuda naucio da vozim.

A onaj kao pravac pa leva pa desna pa pravac nizbrdo, kod skretanja za Vrcin, ume muski da zavara :aha: + na samom skretanju svaki drugi put imam neku situaciju.

Lorde,kad cemo da ponovimo povratak iz Jagnjila? :)

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Poenta ove teme je podeljenost aktera (kao u filmu i životu uopšte) na "good guy" i "bad guy". Pošto je ovo bajkerski forum, zna se ko je bed gaj, kao što se ponavlja i u mnogim ostalim temama u ovoj rubrici. Kao što rekoh, kod mene to ne pali, znam bajkere koji su ludi, znam bajkere koji nemaju iskustva, znam bajkere sa kombinacijom tih osobina i zbog toga ne verujem im mnogo.

Ja imam svoje mišljenje i stojim iza njega. Ne optužujem nikoga, nisam na ničijoj strani i zbog toga idem nekima na živce. Zato postoje minusi. Slobodno lupajte minuse, da se ispraznite. Meni ne trebaju ti poeni, njih skupljam na drugim mestima. Kako god se ovo završilo, želim svima što manje ovakvih situacija.

• Podržavam 14

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Dali si primetio ispred tog parkirišta znak ograničenja 40 km/h na vremenu 7:18 ??

U jbt, ne da ima 200px-Traffic_Sign_GR_-_KOK_2009_-_R-32_-_40_kph.svg.png, nego jos iznad njega trafuk246_562_Other_danger.jpg

U principu kad vidim 40 ocekujem citroendziju ili njegovog malog u trku za loptom, a kad vidim jos i ovaj ! iznad, onda ocekujem neku vanpametnu situaciju.

E sad, na brdovitom balkanu zna da bude ovakvih znakova bez nekog valjanog razloga, but jbga, i prazna puska zna da opali.....

• Ne silazi, 6561 postova
  • Motocikl: đački pešački

Iako smatram da je vozač auta primarni krivac, jer je učinio nepobitni prekršaj sa mogućim posledicama, kako je i bilo, moram da se složim i sa Tomom jer je on zagovornik oprezne i defanzivne vožnje kad to nalažu okolnosti, a to je uvek gde je neko događanje, komešanje...ko na ovom mestu, kafana, ljudi, parkirani automobili, autobuska stanica, prodavnica... Jednostavno se mora predpostaviti da će neko učiniti ludost ma kako ono bila apsurdna jer su posledice skoro uvek na dva točka, džabe pravo i pravda.

• Podržavam 1

Ja tuda naucio da vozim.

Lorde,kad cemo da ponovimo povratak iz Jagnjila? :)

Kad kupis motor :nanana:

A moze i sad posle 15-og, jedan dan idem za AR, preko SD i ML. Ako si se uzeleo krivina, mozemo se vrnemo preko Rudnika i tako to :jee:

Dali si primetio ispred tog parkirišta znak ograničenja 40 km/h na vremenu 7:18 ??

Iskreno i bez zadnjih namera te pitam i ocekujem isto tako iskren odgovor - Koliko bi ti vozio brzo kroz tu krivinu, motor ne auto ?

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja