acim 765 Napisano Mart 21, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Lele, sve sami Bemvejaši Pa gde u tu frezu sipate sintetiku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Mart 22, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Freza ko freza al ide ja nemam nikakve primedbe. Kad dodju prolecni radovi u basti i vinogradu zavrsi posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Mart 22, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Salu na stranu niko od vas ne pominje Castrol. Znam da kad kupite kod Radulovica kanticu ulja na kojoj pise BMW ustvari dobijete Castrol unutra. Pre jedno petnaestak godina sam radio kod jednog poznatog uvoznika ulja( da u pitanju je bio Castrol i to proizveden u Hamburgu) i sve te oznake API (American Pertoleum Institute) su mi poznate kao i oznake za viskozitete. Iz toga ne mozete da znate da li je ulje mineralno, sinteticko ili polusinteticko jer sva tri tipa mogu da nose istu oznaku kvaliteta kao i viskoziteta. Razlike se javljaju u eksploataciji kao i kod takozvanog hladnog starta. Mene samo interesuju iskustva kolega jer konkretno za BMW F650GS sam na sto strana procitao da preporucuju mineralno ulje zbog kvacila. Kakva su vasa iskustva i da li je neko od vas sipao sintetiku? Koga interesuje API standard moze da se informise MOTOR_OIL_GUIDE_2010_120210.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Mart 22, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Svaki manual propisuje mimimum zahteva za uljem koji se moze prilicno vezati za godinu proizvodnje ili konstrukcije agregata . Za ove sa spalim cilindrima ... http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/e_1500.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Mart 22, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Za ove sa spalim cilindrima ... Ne, ne ..... gresis nisu nama cilindri spali mi imamo samo jedan FREZA je u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1259 Napisano Mart 22, 2011 Zainteresovan, 926 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Za moju Hondu Dominator zadovoljava API: SE or SF, sad sam proverio u manualu! Izvinjavam se na offu ali stvarno me mnogo zanima kako se Dominator ponasa sa tim uljem. Koliko ga trosi? Kod mene je trenutno Motul mineral 20-50 i trosi ga kao blesav pa sad trazim drugo (jeftinije) resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 22, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @vasqez Na mom autu (BMW) na čepu ulja piše Castrol (originalni čep na motoru, naravno), tako da BMW definitivno potpisuje Castrolova ulja, što će reći da je bolje kupovati Castrol, ako je jeftiniji, nego "BMW-ovo ulje". Jedino što kod Castrola postoji opasnost da kupite falš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Mart 22, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @acim Catrol je najvise falsifikovan brend kod nas. Znam da ima divljaka na sve strane ali isto znam da se moze naci i pravo ulje. Meni bar nije presudna cena ulja vec njegove karakteristike tokom ekspoatacije. Kod Castrola je sigurno veci izbor nego kod BMW-a. Jos uvek nikakvog komentara, mineralno ili sintetika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ticak 4 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Bač Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav vidim polemiku o uljima probajte Ipon Italijani ga maksimalno koriste,ja ga od juce ima i u svom bmw servis je radjen u italiji i sipan je ipon.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan Za moju Hondu Dominator zadovoljava API: SE or SF, sad sam proverio u manualu! Izvinjavam se na offu ali stvarno me mnogo zanima kako se Dominator ponasa sa tim uljem. Koliko ga trosi? Kod mene je trenutno Motul mineral 20-50 i trosi ga kao blesav pa sad trazim drugo (jeftinije) resenje. Ne znam prijatelju. Prvi put sam ga kupio a nisam ga jos ni zamenio. Prethodni vlasnik ga je sipao u ovu Hondu i kaze da je bio zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 22, 2011 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ma u BMW-a možeš i dvotaktol da sipaš i ima da ide. :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pazario sam MOTOREX LEGEND 20W50 i on sutra ide u moj R1100 RT a vi kako hocete ))))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Mart 22, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si platio litar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2678 Napisano Mart 22, 2011 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pazi Brate kad sipas mora da ide sa pivom, litru ti litru bendza i tako redom sve do 3,75l sa filterom. Ura za VITEZA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Mart 22, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan @acim Catrol je najvise falsifikovan brend kod nas. Znam da ima divljaka na sve strane ali isto znam da se moze naci i pravo ulje. Meni bar nije presudna cena ulja vec njegove karakteristike tokom ekspoatacije. Kod Castrola je sigurno veci izbor nego kod BMW-a. Jos uvek nikakvog komentara, mineralno ili sintetika? Za tvoj motor (jednocilindrični) mineralno. Zbog kvačila. @vasqez Na mom autu (BMW) na čepu ulja piše Castrol (originalni čep na motoru, naravno), tako da BMW definitivno potpisuje Castrolova ulja, što će reći da je bolje kupovati Castrol, ako je jeftiniji, nego "BMW-ovo ulje". Jedino što kod Castrola postoji opasnost da kupite falš. BMW-ovo ulje pravi Castrol... I kada na kantici piše BMW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Mart 22, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan ... Sto se tice oznaka kod ulja za F650: preporucuje se DA na pakovanju ulja pise: API SF,SG ili SH Pazite ako pise kojim slucajem oznaka SJ onda ga NEMOJTE koristiti, nije za BMW ! Ako pored oznake SJ pise u nastavku SG i SH onda bi trebalo da moze da prodje Isto tako ako pise EC (energy conserving) NE uzimati za F650, zeznucete kvacilo provereno. ... Imali smo ne tako davno diskusiju na tu temu (API klasifikacije)... Evo pogledaj ovaj post i par ispod: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/26042-tema-za-vlasnike-bmw-a/page__st__620__p__811000#entry811000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si platio litar? 1100 dindzi litar, kod Rausa u Kraljevu!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Izvidjac 18 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW-F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan ... Imali smo ne tako davno diskusiju na tu temu (API klasifikacije)... Evo pogledaj ovaj post i par ispod: http://forum.bjbiker...000#entry811000 Hvala, sad sam naucio nesto novo. Dakle prvo slovo znaci S da je za benzinski motor Dok drugo slovo znaci gradaciju kvaliteta ulja. gde bi po abedeci A bilo najkvalitetnije a tamo neko M mnogo gore itd Sto znaci da BMW preporucuje SF,SG,SH dok SJ smatra ne dovoljno dobro za preporuku Jos samo neko da kaze gde ima ulja da se kupi??? Dal je moguce da cu morati da idem na sajam da bi kupio ulje? prevrnu grad niko nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pazi Brate kad sipas mora da ide sa pivom, litru ti litru bendza i tako redom sve do 3,75l sa filterom. Ura za VITEZA. Naravno Deda, praticu tvoja upustva o sipanju ulja svidjaju mi se!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta kazes za to ulje Lalajko??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Mart 22, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno ulje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Lalajko!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Mart 22, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan ... Dok drugo slovo znaci gradaciju kvaliteta ulja. gde bi po abedeci A bilo najkvalitetnije a tamo neko M mnogo gore itd ... Jok, naopačke: A je najgore, B, C, D, su bolja.... J, K, L, M sve novija i sve bolja. Što je slovo niže (kasnije) u abecedi to je novije i bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Mart 23, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @ Motoholic Hvala tako sam i predpostavljao al mi je trebala potvrda nekoga sa iskustvom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Mart 23, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Za one koje zanimaju maziva http://www.maziva.org/ http://motornaulja.blogspot.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...