boban(guga) 293 Napisano Decembar 19, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan A neznam podatak da se greje vise zbog klipa od 75 mm jer taj klip ima samo dve karike i nema povecano trenje u odnosu na 250 sa tri karike vec bi ja prebacio krivicu na stepen kompresije i ugao pred paljenja oni greju motor Dok tanka hilzna bi trebala lakse da se hladi Evo jedan primer Hilzna od inkasila je debela sveza par delova mm i direktno je na aluminijumu i bolje podnosi opterecenja od gusane hilzne mislim da je kompresija glavni razlog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctorr67 6 Napisano Decembar 19, 2011 U prolazu, 71 postova Prijavi odgovor kao problematičan Platinsko dugme kod MZ radi besprekorno do 8000...što neznači da neće raditi na 10 000, ali je problem zatvaranja platina na tom obrtaju...i tad se obično zazor smanji negde na 0.2mm i varnica je slabija i zato se preporučuje elektronika.Motorna testera se vrti koliko se vrti makar bilo to i na 13000 o/min i palenje/platine su projektovane za to....stim što je tu nebitno dali ima 4 ili 5 ks...jer u svakom slučaju reže. Što se tiče razbušivanja na 300 ccm def. se više greje kako zbog tanje hilzne tako i zbog povećane kompresije.Tanja hilzna se lakse greje i teže hladi pošto je upresovana u aluminijumski cilindar i nema pun kontakt sa cilindrom.Tačno je da je manje trenje zbog 2 klipna prstena i to je povoljnost da motor elastičnije radi i lakse postigne veće obrtaje.E sad....sve je to u redu kad bi taj nov klip 75 mm bio od garantovanog proizvođača a ne od neke male privrede u Turskoj ili Mađarskoj...ili ko zna odakle.Problem je što ti falš klipovi koji su nam dostupni na tržištu nemaju adekvatnu geometriju i stoga dolazi do zaribavanja prilikom pregrevanja.Da se to nebi desilo obično izbušimo cilindar na veću meru(ostavimo veći zazor) a time se izgubi smisao cele priče... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 19, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Sa poslenjim se slazem potpuno. Pre ugradnje novog klipa bi valjalo premeriti ga i po potrebi kod strugara malo korigovati deo od prve karike prema celu klipa (tih nekoliko mm). Na dole vec nema potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 19, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sa poslenjim se slazem potpuno. Pre ugradnje novog klipa bi valjalo premeriti ga i po potrebi kod strugara malo korigovati deo od prve karike prema celu klipa (tih nekoliko mm). Na dole vec nema potrebe. fabricki klip na vrhu(celu) manji za 0.06-0.1 (kako koji) a i madjarski klipovi su dosta dobrog kvaliteta u odnosu na kineske!! Naprimer merio sam klip 70.00mm na celu je 69.94, a na dnu(na kraju peraja) je 70.00mm I kad se busi cilindar treba odneti i klip, da majtor lepo odradi zazor izmedju klipa i stubline!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Decembar 19, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Za savko busenje i kod motorcikala i automobilskih motora je obavezno nositi klipove na uvid i merenje. Ko tako ne radi dzaba je busio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 20, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao nekoliko DDR klipova koji su bili uzi na ceonom delu... Imao sam jedan klip sto mi je dao Kataklinger, koji je bio iste sirine i na celu i kod peraja!! Logisno je da klip na celu bude malo uzi jer se zbog temperature siri!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...