Slaninar 630 Napisano Februar 28, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam zanimljiv link: http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm Ljudi tvrde da motor treba dobro zagrejati, a potom pržiti po tri puta. Prvo triput do pola gasa, pa triput do 2/3 gasa (i obrtaja u minuti), a na kraju od 30% do 100% tri puta. Na sajtu je objašnjeno zašto je najbolje tako da se radi i zašto proizvođači savetuju drugačije. Ovi ljudi su to navodno probali na puno motora i to radi. Ima nekog smisla tako kako su objasnili. Eto, nešto za razmišljanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 28, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje je da motor treba voziti oprezno (na malim obrtajima) prvih cirka 100km, posle malo agresivnije, pa sve agreivnije, da bi se lepo razradio i na visim obrtajim Tako sam ja bar radio, i motor ide perfektno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 28, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je bilo ovo na forumu pre. Ima dobrih argumenata ali se opet ne bih zezao... Ipak mislim da je ovo trolovanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1957 Napisano Februar 28, 2011 Drug član, 2911 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sva ta razmišljanja su ispravna. Samo svi mi (skoro svi) nismo imali prilike da razradjujemo svoj motor zato što je kupljen polovan.A čak ga ni sada ne zagrejemo do radne temperature pa krenemo u vožnju što u principu svi kažu da treba.Tako da su sve to samo prazne teorije. Ja lično ga malo pustim da se ugreje i teraj da čekam radnu temperaturu ne bi se vozio zimi uopšte pošto neznam kolko bi trebao da čekam da bi to dočekao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Februar 28, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je bilo ovo na forumu pre. Ima dobrih argumenata ali se opet ne bih zezao... Ipak mislim da je ovo trolovanje... To misliš nakon što si pročitao tekst sa linka? Ili zato što znaš da imam običaj trolovati po forumu? Elem, meni je tekst bio zanimljiv, pa sam ga podelio s ljudima. Zanimalo bi me čuti šta stručniji od mene imaju da kažu na temu. Ako nekom smeta, neka preskoči, ili obriše ako misli da je trolovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuXy 5 Napisano Februar 28, 2011 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan po meni... motor treba raditi po 2 puta po 20 minuta u mestu, a izmedju ta 2 puta, mora da se skroz ohladi... i onda krece lagana voznja...bla, bla... i dok motor radi u mestu, s vremena na vreme dodavati gas, da bi se poboljsalo cirkulisanje ulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1056 Napisano Februar 28, 2011 Drug član, 3016 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Moja bivsa HUSQVARNA je bila prvo u vlasnistvu MIlosa Milovanovica kao motor za zimski trenig i reakreaciju, odmah je izasla na stazu.. nakon 4000 km je dosla kod mene, zamenjeno ulje, zagrejana i vozena stalno MUSKI!!! Takoreci pun gas.... Stigla je i u Umag, Trebinje, KM i ko zna gde jos sto na jednom sto na dva tocka!!! Vozeno desetak treninga i dve trke, posle prodata u ODLICNOM stanju, sledeci vlasnik se navozao bez problema i prodao je..... i novi se VOZI!!!! A u pitanju je jedan cilindar gde je trajnost POJAM, a uz to i marka koja ne uliva mnogima u srbiji poverenje!!!! Drugi kolega sa foruma je imao istu, razradjivao je NEZNO, menjano ulje na MALIM kilometrazama i nikad nije isla kao moja i bila je malo cudljiva!!! Uzeo drugu opet NOVU (jacu) NEZNA razrada i BOOM, crkla.... Zamenjena za NOVU i ta je odmah krenula po Ada Huji da se vozi i sad je sve OK!!!1 P.S. nije SAVET, nije nikakva TVRDNJA vec samo moje skromno ISKUSTVO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 28, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je bilo ovo na forumu pre. Ima dobrih argumenata ali se opet ne bih zezao... Ipak mislim da je ovo trolovanje... To misliš nakon što si pročitao tekst sa linka? Ili zato što znaš da imam običaj trolovati po forumu? Elem, meni je tekst bio zanimljiv, pa sam ga podelio s ljudima. Zanimalo bi me čuti šta stručniji od mene imaju da kažu na temu. Ako nekom smeta, neka preskoči, ili obriše ako misli da je trolovanje. Ma ne bre taman posla za tebe , za njih mislim da troluju, ti si ispravno postupio sto si postovao, sad forum ima vise clanova nego pre kad je bila tema (ili je mozda samo postovano u okviru neke druge teme) pa ce biti dobra rasprava. Inace procitao sam ceo text ranije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 768 Napisano Februar 28, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/10156-novi-motor-i-sta-sa-njim/page__p__177428__hl__razradjivanje__fromsearch__1#entry177428 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/18681-vecita-polemika/page__p__325276__hl__razradjivanje__fromsearch__1#entry325276 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/5799-kupovina-novog-motora-nekoliko-pitanja/page__p__89424__hl__razradjivanje__fromsearch__1#entry89424 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/1007-sintetika-na-prvom-servisu-pomoc/page__p__11757__hl__razradjivanje__fromsearch__1#entry11757 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 264 Napisano Mart 1, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan e ovo je prava tema za mene sada kada budem sklopio XT-jku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Mart 1, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost velika vecina motorciklista u Srbiji nije sebi u zivotu priredila zadovoljstvo da kupi novu spravu.Kad se kupi polovna,vrlo cesto se i ne dobije uputstvo za upotrebu (user manual).U svakom slucaju tu uvek pise kako treba razradjivati motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Mart 1, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan i kod mene je sve islo po PS-u. tako i pise u uputstvu, tako me savetovali u prodajnom salonu, tako me savetovali serviseri i prijatelji. ne znam odakle sve ovo, ali mene NI JEDNA osoba nije ni priblizno savetovala da cepam motor da bi se razradio. procedura prvih 1000km: - ne preterivati sa gasom (o crvenom polju da ne govorimo) - obavezno cesto menjanje brzina i stila voznje - zamena ulja na 1000km i posle na svakih 5-6000 jednostavno, ne gnjaviti masinu vec voziti normalno bez divljanja ili bilo kakvog preterivanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...