mile fazer 4463 Napisano Februar 23, 2015 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Da li.... Da - razmak - li. Dali je bio slikar. Znam. Nadji ti neki izvor pa stavi pa u postu ( mojem ) 269 ti je link ali ponoviti cu ti: Kratica GS, “Gelände-Straße”, prevedena s njemaËkog znaËi teren-cesta. Prvobitna namjena GS-a i jest bila terenska voænja makadamom ili pustinjom, no tijekom vremena ovaj motocikl je evoluirao u cestovni putno enduro, i to je na primjerku najnovije generacije izraæeno viπe nego ikad prije. Povremene odlaske izvan asfaltiranih cesta moguÊe je izvesti, no ..... izvuceno odavdje http://www.motopuls.hr/images/stories/TESTOVI/T051/051TM_BMW_R1200GS.pdf u pravu si za pravopis ali ako si ti pomislio na Salvadora Dali u konteksu e onda si genije. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 362 Napisano Februar 23, 2015 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan U jebote, mora da je Etiopljanka Aćime, svaka ti ko Njegoševa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 23, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Nemoguća misija... Verujem u dobre namere ali evo još jedne arene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 362 Napisano Februar 23, 2015 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan :Mina::Mina::Mina:Ajmo ljudi ubi me dosada,a ponestalo mi ovog kukuruza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????pa moram 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Mart 12, 2015 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li jos ko nesto pametno da doda? Izuzetno sam zainteresovan za ovu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Mart 12, 2015 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ima li jos ko nesto pametno da doda? Izuzetno sam zainteresovan za ovu temu. i ja cekam nastavak .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Mart 12, 2015 Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ima li jos ko nesto pametno da doda? Izuzetno sam zainteresovan za ovu temu. Pošto je tema Tenera vs GS, o njoj nemam nikakav stav ko što rekoh ali bez apriori podcenjivanja, znam samo da njen tjubeles točak u prvom izdanju nije valjao ničemu, a vala ni BMW-ov nije ko što je bio. Ovako nešto ne BMW-u ne postoji, obruč za ST košta oko 500$. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cosmic 96 Napisano Mart 13, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Split Motocikl: Yamaha XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Odmah na početku moram priznati da nisam pročitao sve od početka. Jednostavno pokušavam ne ulaziti u debate kad su ova dva modela u naslovu teme. Osim toga, aktivan sam na 2 Super Tenere foruma, plus 20tak ostalih, te jednostavno ne stignem sve pročitati. Uglavnom, vozim XT1200Z, koja je evo nedavno napunila 3 godine i 40tkm. Nije neka cifra, ali tu je i drugi motor, obveze i posao koji me drži više od pola godine daleko od svega dragog mi. Za zainteresirane, motor je sigurno pola te kilometraže odradio po razno raznim terenima, i to ne samo makadamima. Recimo da volim izazove,ako se vožnja ovakvog motora teško prohodni terenom može tako nazvati. Ako koga šta zanima, neka slobodno pita. Nisam neki stručnjak za šarafljenje, ali sam dosta toga na motoru izmijenio, doradio, poboljšao, pogoršao, razbio, obnovio. Jedno vam mogu potvrditi "mrtav ladan", a to je da me nikad nije ostavila na cjedilu. Nikad jedna lampica nije pregorila, a kamoli da je otkazala poslušnost u bilo kojem smislu. Jedan jedini prijevremeni posjet servisu je bio zbog baljenja ulja na vilicama, a i to je zastupnik u Splitu na sebe preuzeo. Par fotki iz kojih se zorno vidi koliko je volim... LP 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Mart 13, 2015 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Odmah na početku moram priznati da nisam pročitao sve od početka. Jednostavno pokušavam ne ulaziti u debate kad su ova dva modela u naslovu teme. Osim toga, aktivan sam na 2 Super Tenere foruma, plus 20tak ostalih, te jednostavno ne stignem sve pročitati. Uglavnom, vozim XT1200Z, koja je evo nedavno napunila 3 godine i 40tkm. Nije neka cifra, ali tu je i drugi motor, obveze i posao koji me drži više od pola godine daleko od svega dragog mi. Za zainteresirane, motor je sigurno pola te kilometraže odradio po razno raznim terenima, i to ne samo makadamima. Recimo da volim izazove,ako se vožnja ovakvog motora teško prohodni terenom može tako nazvati. Ako koga šta zanima, neka slobodno pita. Nisam neki stručnjak za šarafljenje, ali sam dosta toga na motoru izmijenio, doradio, poboljšao, pogoršao, razbio, obnovio. Jedno vam mogu potvrditi "mrtav ladan", a to je da me nikad nije ostavila na cjedilu. Nikad jedna lampica nije pregorila, a kamoli da je otkazala poslušnost u bilo kojem smislu. Jedan jedini prijevremeni posjet servisu je bio zbog baljenja ulja na vilicama, a i to je zastupnik u Splitu na sebe preuzeo. Par fotki iz kojih se zorno vidi koliko je volim... Mount Velebit part 2: LP Interesuje me tvoje iskustvo sa potrosnjom ulja na ST 1200 ? Po nekima trosi kao i svaka Yamaha a po drugima ne. Za GS-ove znam iz druge ruke da potrose, ali im to moj ortaci ne zameraju ,jer je i to tradicija . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano Mart 13, 2015 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @ cosmic 'ajd napisi neko svoje iskustvo, po nesto o preradama i sl. u temi o S10.. Nema nas puno ovde pa nam je svacijue iskustvo dragoceno... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104397-xt-1200-z-super-tenere/page-4?hl=super%20tenere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Mart 13, 2015 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Što bi žene rekle: "Tenera je ljepša!" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cosmic 96 Napisano Mart 13, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Split Motocikl: Yamaha XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Odmah na početku moram priznati da nisam pročitao sve od početka. Jednostavno pokušavam ne ulaziti u debate kad su ova dva modela u naslovu teme. Osim toga, aktivan sam na 2 Super Tenere foruma, plus 20tak ostalih, te jednostavno ne stignem sve pročitati.Uglavnom, vozim XT1200Z, koja je evo nedavno napunila 3 godine i 40tkm. Nije neka cifra, ali tu je i drugi motor, obveze i posao koji me drži više od pola godine daleko od svega dragog mi.Za zainteresirane, motor je sigurno pola te kilometraže odradio po razno raznim terenima, i to ne samo makadamima. Recimo da volim izazove,ako se vožnja ovakvog motora teško prohodni terenom može tako nazvati.Ako koga šta zanima, neka slobodno pita. Nisam neki stručnjak za šarafljenje, ali sam dosta toga na motoru izmijenio, doradio, poboljšao, pogoršao, razbio, obnovio. Jedno vam mogu potvrditi "mrtav ladan", a to je da me nikad nije ostavila na cjedilu. Nikad jedna lampica nije pregorila, a kamoli da je otkazala poslušnost u bilo kojem smislu. Jedan jedini prijevremeni posjet servisu je bio zbog baljenja ulja na vilicama, a i to je zastupnik u Splitu na sebe preuzeo.Par fotki iz kojih se zorno vidi koliko je volim...Mount Velebit part 2: https://youtu.be/kPX1IrHgnWQLPInteresuje me tvoje iskustvo sa potrosnjom ulja na ST 1200 ? Po nekima trosi kao i svaka Yamaha a po drugima ne.Za GS-ove znam iz druge ruke da potrose, ali im to moj ortaci ne zameraju ,jer je i to tradicija .Šta je to "potrošnja ulja"? :DUlje mijenjam svaku 10tkm i to je to što znam od ulju. E da... Koristim polusintetiku sa najboljom cijenom. Višak trošim na čeparice. @ cosmic 'ajd napisi neko svoje iskustvo, po nesto o preradama i sl. u temi o S10..Nema nas puno ovde pa nam je svacijue iskustvo dragoceno... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104397-xt-1200-z-super-tenere/page-4?hl=super%20tenere Bacit ću oko. Nisam znao za temu do sada. Što bi žene rekle: "Tenera je ljepša!" De gustibus... Meni nije novi BMW ADV rika. Dobim erekciju svaki put kad sjednem na njega. Ergonomski skoro idealan, ALI... Sise mu strše... Ja bi to odavno razvalio. Kuplung je slabašan... Amortizeri imaju tendenciju da eksplodiraju... Itd.Imam negdi zadnji Long Term test KTM ADV I BMW Adv. "Long Term" Malo morgen... KTM je zaribao na 12tkm,a BMW uspio napraviti štete u visini od 1/4 nabavne vrijednosti. Sve zbog toga jer su ih momci koristili na način kako je prikazano u promidžbenim brošurama. Thanks, but no thanks. Meni triba motor za vozit, a ne za popravljati. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Mart 13, 2015 Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me tvoje iskustvo sa potrosnjom ulja na ST 1200 ? Po nekima trosi kao i svaka Yamaha a po drugima ne. Za GS-ove znam iz druge ruke da potrose, ali im to moj ortaci ne zameraju ,jer je i to tradicija . GS-ovi troše 0,6-0,8 pri fabričkom intervalu zamene ulja od 10K, deo te potrošnje potiče od neminovnog držanja na ćopavoj, tada u levi cilindar postepeno uđe ulje što se vidi po dimu pri narednom paljenju, deo što dosta korisnika naliva ulje preko nivoa koje sagori. Svaka veća potrošnja je posledica korišćenja ne adekvatnog ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Mart 14, 2015 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan St. Guta ulje... Provereno Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Mart 14, 2015 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Mart 14, 2015 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Zamislite ova tri svapska djubreta na servisu... Cccc :-) Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Mart 14, 2015 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan cosmic, jel mozes da okacis taj long term test, mene jako zanima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cosmic 96 Napisano Mart 15, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Split Motocikl: Yamaha XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan St. Guta ulje... Provereno Sent from my iPhone using Tapatalk Koja!? 1200!? Ja ti mogu navest,ako te zanima, 5 ii 6 "problema" St1200, ali ni jedan nije potrošnja ulja. Dapače, prvo što čujem, a imam ih samo u bližem društvu 6 komada. cosmic, jel mozes da okacis taj long term test, mene jako zanima... Evo pronađoh. Malo je OT, ali je bar jedan sudionik u igri. Cijelo Aprilsko izdanje Cycle World magazina se može pronaći po torrentima, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Mart 15, 2015 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan @cosmic prijatelju cutaj moj putopis i saznaces kako guta ulje. Ukratko... posle 6000km predjenog puta od servisa progutala je 0.8lit Yamalube ulja i upalila crvenu lampicu. Usred Barselone Yamahin servis nece da prihvati motor u garanciji i da promeni ulje ili da da neko objasnjenje. Sipali smo sami ulje i nastavili put. Tako da... Tenera pije ulje i nemojmo se lagati da nije tako. Isto kao sto VStrom650 kao ne trosi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cosmic 96 Napisano Mart 15, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Split Motocikl: Yamaha XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi čudno da mašina ne potroši nešto ulja,ali za tvoj "bemveovski" slučaj još nisam čuo otkad je ovog motora. Na američkom forumu ima gro motora sa debelo preko 100k milja i ni jedan od njih ne troši,a kamoli da guta. Kažem, nikad čuo a lampicu sam vidio jednom nakon pada,te se nakon par sekundi ugasila. Nivo provjeren... Sve u redu. Ne bih se začudio da su ti u servisu ulili manje. Nebi bilo prvi put. Ja sam jednom izvukao 0.7lit viška. Kako? Zato što su šuplji a vole filozofirat. Šta koji kc imaš dolijevat "na prozorčić" motor sa suhim karterom, ako piše 4 litre. Uli 4 litre i adio. Pretaču većinom iz velikih kanti i onda se pogube u doziranju. Zajebali su se xy puta, pa sad na digitalni dozer ulijevaju,dok i taj ne zajebe. Ne kažem da je to bio tvoj slučaj, ali je itekako moguće. Sad me kroz April čeka par zahvata na 40tkm,pa ću baš izmjeriti potrošeno ulje. Do sada sam onako odokativno provjeravao i nije bilo zabrinjavajućih odstupanja, što je prilično čudno, s obzirom koliko moj motor provede vremena pod ventilatorom, prljavim filterom itd. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Mart 15, 2015 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nik, meni se cini da si ti napisao u putopisu(kao sto kaze bukvalno 90% vozaca stroma) da strom trosi ulje samo kada ga dzibris na autoputu.. sto je i logicno, nije isto opterecenje za motor da vozis 180 km/h sa 130 i 65 konja elem, kad se smiri voznja, potrosnja nestaje tj. ne primecuje se.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 16, 2015 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko poruka koje nisu bitne za ovu temu, a jako su bitne za ST1200 su prebacene u temu o tom motoru. Ako nekom, citajuci ovu temu zatreba, evo poruka: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104397-xt-1200-z-super-tenere/page-5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Mart 16, 2015 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan bitno da je Vstrom u temi............ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Mart 16, 2015 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan St. Guta ulje... Provereno Sent from my iPhone using Tapatalk aj sad pošto GS mora da se spomene........... u "odosu" na GS koliko to guta ulje i zašto nisu ST od tvog prijatelja hteli da prihvate u yamahin servis u MAdridu,............verovatno bi bmw-ov servis ispitao uzrok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1813 Napisano Mart 16, 2015 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Na putu od 8500km Strom, Tenera i GS... Isti rezim... Strom je potrosio oko 4lit ulja, Tenera 0.8lit a GS ni kapi. Toliko... Yamaha servis se pravdao da je zatrpan da su u guzvi bla bla... I to je to Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...