Slaninar 630 Napisano Februar 21, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, ovih dana kupio sam časopis Sat. Listam ja tako i vidim tabelu cena registracija automobila, putničkih, u zemljama EU i kod nas. Data je za manje i veće kubikaže kola. Recimo, ako ne lažu, da je za registraciju (+tehnički i osiguranje) benzinca od 1400 ccm u različitim zemljama potrebno, redom: Srbija 180 evra godišnje Italija 140 e Nemačka 110 e Ne znam da li sam dobro razumeo i da li su podaci tačni. Ako jesu: mamu im jebem, da im jebem, lopovsku, hohštaplersku da im...!!! Svaka čast partizanima koji voze bez tablice, oni nisu ovce za šišanje i prilagodili su se zemlji u kojoj žive. Iskreno mi je žao što nisam tako vaspitan, pa ne mogu mirno da spavam i vozim neosiguran motor, kad ova država ne zaslužuje da si fer prema njoj. 19 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 21, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti nesto iz druge teme "Ja sad placam osiguranje 179 eura (sa 75% bonusa i do 20K km godisnje). Sa nula bonusa premija je 467 eura. (a da sam rodjen 1991-e bilo bi 878 eura (a da pri tome vozim vise od 35K godisnje 1001 euro) Na ovom site-u http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Info_za_registraciju&Itemid=65 za isti auto ispadne 11050 dinara bez obzira kad sam rodjen i koliko vozim. Vidis, to vec nema nikakve logike. Nije isti rizik kad se auto vozi 5000 godisnje i 35000 km godisnje. Nije isti rizik kad ga vozi covjek od 40 ili (zena ) od 18. " 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Februar 21, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Slaninar, poredis zemlje kojima se budzet puni iz privrede i zemlju koja skoro nema privredu i budzet joj se puni skoro iskljucivo iz poreza i nameta gradjanstva. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 21, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako im se budžet puni iz privrede, znači da im se puni od poreza 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Februar 21, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ajde ?! Svaki budzet se puni iz poreza, samo neki iz poreza koji ubiru od privrede koja funkcionise, a neki se "pripomazu" raznoraznim izmisljenim taksama. Mislim da nema potrebe da prodububljujem vise, sasvim je jasna poenta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 21, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Moja poenta je da porez i taksa nisu isto. Slaninar, poredis zemlje kojima se budzet puni iz privrede i zemlju koja skoro nema privredu i budzet joj se puni skoro iskljucivo iz poreza i nameta gradjanstva. Budžet koji se puni iz privrede se puni kroz porez i to je zdravo funkcionisanje. Naš budžet se ne puni (dovoljno) iz poreza pa su udarili sa drugim nametima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 21, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo kakav porez ili taksa se na kraju naplati od privrede ili od stranih kredita. Problem je što mi imamo puno tih skrivenih troškova i dažbina. PDV je kao nizak, dođite stranci da se usrećite praveći ovde firme, a posle se nadruka veliki broj taksi i skrivenih troškova. Bolje je da povećaju PDV, bar da znamo na čemu smo, a da se ukinu dažbine na svakom koraku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Februar 21, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Slaninar, poredis zemlje kojima se budzet puni iz privrede i zemlju koja skoro nema privredu i budzet joj se puni skoro iskljucivo iz poreza i nameta gradjanstva. Da, tu si potpuno u pravu. Kod nas je sve propalo, pa je to verovatno jedini način da se ima za bolnice, škole i sl. Al' opet mi nekako krivo. Još kad gledam, ne milione, nego milijarde za koje se ta ista država oštećuje (Kolubara, Luka BG i sl.), nekako mi krivo što od tih svetlih likova ne uzimaju. Mada tvoja opaska i dalje stoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1954 Napisano Februar 21, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da ovo nikada necu reci, da svako ko moze treba da ode odavde. Sve mi je jasnije, ovde se stvari nikada nece promeniti. Na zalost ... 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljuti 23 Napisano Februar 21, 2011 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Bayreuth GER Motocikl: Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz Svima , Skoro sam registrovao auto u Nemachkoj, hajd tacnije preregistrovan sa Srpskih na Nemacke tablice u Bavarskoj Suma izgleda ovako : TUV : oko 50 E Nove table : 30 E Osiguranje : 49 e mesecno, ovde je uvazeno potvrda da nismo imali udes zadnjih 10 godina, osiguranje vazi na dva imena .. Porez na motorno vozilo : 323 E godisnje , ili 17 E/ 100 ccm Auto je 2004, 1900 ccm, Tako da mu sve to dodje oko 1000 E godisnje ... Pozz LJuti 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14465 Napisano Februar 21, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan Pozz Svima , Skoro sam registrovao auto u Nemachkoj, hajd tacnije preregistrovan sa Srpskih na Nemacke tablice u Bavarskoj Suma izgleda ovako : TUV : oko 50 E Nove table : 30 E Osiguranje : 49 e mesecno, ovde je uvazeno potvrda da nismo imali udes zadnjih 10 godina, osiguranje vazi na dva imena .. Porez na motorno vozilo : 323 E godisnje , ili 17 E/ 100 ccm Auto je 2004, 1900 ccm, Tako da mu sve to dodje oko 1000 E godisnje ... Pozz LJuti znaci pola dobre mesecne plate. kao i ovde. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 21, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da ovo nikada necu reci, da svako ko moze treba da ode odavde. Sve mi je jasnije, ovde se stvari nikada nece promeniti. Na zalost ... Plus od mene Boki, samo sto ja za razliku od tebe to stalno pricam............ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Februar 21, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Opet ista prica... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17312 Napisano Februar 22, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Zaista ne znam odakle ljudima podaci o niskim cenama "dažbina" u EU. To jednostavno nije tačno. Uostalom pitajte one koji tamo žive, ili potražite podatke preko interneta. Cena komunalija, energije, stanarina, zdravsvenih usluga, školarina, osiguranja (registracije"), su uglavnom dosta veće od trenutnih "naših". Pri tome mislim na apsolutne iznose, a ne na procentualne (u odnosu na primanja). A da bi smo se "pridružili" EU u obavezi smo (pored ostalih uslova), da i ove cene "približimo" njihovim, što mi i činimo (korak po korak). I šta je onda uopšte nejasno u svemu što se događa? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Februar 22, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa nejasno je kako ce da prezivimo sa njihovim cenama, a nasim platama. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5011 Napisano Februar 22, 2011 Drug član, 1885 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa nejasno je kako ce da prezivimo sa njihovim cenama, a nasim platama. E pa tako nije bilo jasno ni pljacima i ostalim `novim evropljanima` pa su poceli da se cesu gde ih ne svrbi i lupaju glavi sta im je to trebalo Ko je putovao ranije zna kako su se samo promenile cene u Varsavi i Pragu za samo 5-6 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Februar 22, 2011 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Narod služi za jebanje kako ovde tako i na zapadu. Samo njima ostane malo para za vazelin pa ih manje boli. Gde god da radi jedan član porodice i pritom ima ženu i decu najebao je ko žuti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17312 Napisano Februar 22, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pa nejasno je kako ce da prezivimo sa njihovim cenama, a nasim platama Aco, čini mi se da si samim pitanjem dao i odgovor. Druga je stvar što ti takav odgovor nije po volji. Dakle odgovor je vrlo prost: Nije ni planirano da preživimo (bar ne u značajnom broju). I nemoj da te zabrinjava što su nam plate male. Većina će uskoro da ostane i bez toga. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8629 Napisano Februar 22, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Gde god da radi jedan član porodice i pritom ima ženu i decu najebao je ko žuti. taj sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6056 Napisano Februar 22, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene obrnuto ali taj sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Februar 28, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Za 140 i 180 E u Nemackoj ili Italiji mozda moze da se obnovi registracija nekog mopeda. Cifre iznete u prvom postu ove teme nisu kompletne, ukupni troskovi registracije u razvijenijim drzavama su daleko vise od nasih. Samo osiguranja su 500/1500 E. Iako je neprimereno, nama su svi troskovi ukupno visoki zbog drugog razloga. Da ne bude zabune, smatram da su u nase sadasnje registracije uvrstene stavke za placanje koje nisu primerene ni svrhom ni visinom nasim vozacima. Isto tako (vec sam se izjasnio na ovom forumu), cela ova komplikacija sa novim tablicama i troskovima koji su nam pri tome nametnuti, nepotrebna je, neprimerena pa sada i nespretna! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peraradar 23 Napisano Mart 2, 2011 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Drzavi treba para i tu sva prica zavrsava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...