strasilo 3893 Napisano Februar 16, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Sta ces kukavice crna kad bude gotovo? lako je nešto sjebati ... pa ćemo ponovo .. Ovo je bilo mnogo detaljnije nego sto sam se nadao...Alal vera na trudu i strpljenju! hvala U jbt, od ovog mosh se rikne. A steta sto si mu zafarbao tu zutu felnu, tako mu je dobro stajala. i meni je falila žuta... ali sam ju prebolio ... hajde dalje majstore ,da nam ne bude dosadno polako .. polako .. znaš kako je teta Desanka rekla... Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka da želim i volim tvoja oka dva. Jer sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 16, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je nešto od delova novo? Karike? Koliko sam video, vratio si stare ležajeve? Bilo bi dobro da iseliš kompresor iz radionice Svaka čast, čekamo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6384 Napisano Februar 16, 2011 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E ovom temom si zadobio moje postovanje za uvek Jesi li profesionalni auto(moto)mehanicar ili ti je sav taj specijalizovani alat ostao u nasledstvo ? I mene interesuje kako si vratio stare karike, zar nece posle toga da trosi ulje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 16, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je nešto od delova novo? Karike? Koliko sam video, vratio si stare ležajeve? Bilo bi dobro da iseliš kompresor iz radionice Svaka čast, čekamo dalje i meni kompresor kida živce, ali nemam kud s njim ... E ovom temom si zadobio moje postovanje za uvek Jesi li profesionalni auto(moto)mehanicar ili ti je sav taj specijalizovani alat ostao u nasledstvo ? I mene interesuje kako si vratio stare karike, zar nece posle toga da trosi ulje ? kasnih '80ih godina je stari imao ovlašteni Suzuki servis (ja sam bio klinac koji je upijao kao spužva sve što se radilo u radioni, ili sam bio tamo ili nisam bio nigdje )... zbog sranja u državi to sve propada... s kraja '90ih je to Yamaha, Piaggio i Gilera (ja radio neko vrijeme u servisu) ... ali stari odustaje od toga i sad s tim alatom manje više ja radim, više onako za svoj gušt ali tu i tamo napravim koji motor da popravim kućni budžet, ali i dalje je to više iz ljubavi nego iz potrebe, a i ne stignem se baviti isključivo time .... Što se dijelova u kanti tiče... provjerio sam ovalnost cilindara, popravio honerom što je trebalo, mikrometrom provjerio potrošenost karika, a zazor je unutar servisnog limita (servisni limit je na 0,75 .. nove karike su na 0,25 ... a ove moje su na 0,30 ... mislim da bi bilo čisto izd*kavanje da sam ih išao mijenjati) a uz sve to, otkako sam sastavio mašinu, prešao sam par tisuća (hiljada) kilometara i nisam primjetio povećanu potrošnju ulja... Ista stvar je i sa ležajima... slike možda daju malo iskrivljanu sliku .... ali zaista su ležaji ko novi ... a i nema razloga da ne budu... uvijek redovni servisi, kvalitetno ulje i jako rijetko bespotrebno silovanje mašine... Zaključak izvuci sam .. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 16, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan To je bogatstvo, kad znas da znas, pa ne moras da kupis novo "za svaki slucaj". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 16, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovo čišćenje, prepakivanje i razbušivanje stare mašine dale osetno bolje performanse u vožnji? Čak i da nije, lepo je znati da je sve onako čisto i uredno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 16, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Februar 17, 2011 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan I jos pohvala za rad na masini i temi , svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan svaka ti dala!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovo čišćenje, prepakivanje i razbušivanje stare mašine dale osetno bolje performanse u vožnji? Čak i da nije, lepo je znati da je sve onako čisto i uredno sve što ti mogu reći je subjektivan dojam jer nisam bio na dyno stolu .... ali ja bih rekao da ide bolje za koju nijansu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 17, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan To je bogatstvo, kad znas da znas, pa ne moras da kupis novo "za svaki slucaj". Da samo se tako ne postaje profi majstor. Mušterije smatraju da si nešto zbudžio, praktično nisi ništa ni ni radio kad nisi menjao pa tako treba i da se plati. Pravi majstor ne troši vreme na merenje tolerancija, na lupanje glave šta bi moglo biti uzrok eventualnih problema a šta ne, stavi sve novo, na svakom delu uzme proviziju, skinute delove za nešto drugo iskoristi i mušterije odu zadovoljne, dobar majstor a ne neki krpa, sve novo u mašini doduše nije prva ugradnja ali ko je još čuo za to. Kad sam jednom davno skontao da ne mogu da budem konkurentan kolegama sa boljom pričom i pristupom batalio sam mehaniku u pofesionalnom smislu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je pravo zadovoljstvo citati i gledati tvoj rad,vidi se da znas zanat i da si zaljubljen u motore,ej da je vise takvih kao ti,forum bi bio puno interesantniji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je pravo zadovoljstvo citati i gledati tvoj rad,vidi se da znas zanat i da si zaljubljen u motore,ej da je vise takvih kao ti,forum bi bio puno interesantniji. I jos nesto,ispravno si postupio,sto si ostavio fabricki izgled,da si prepravio, ne bi bilo dobro,to je neko moje misljenje,po meni motor treba da izgleda kao kad kad su ga izgurali iz fabrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3313 Napisano Februar 17, 2011 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5452 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Nisi valjda i gumice na ventilima premjerio i ocistio p.s.bila dobra tema na motori.hr oko proserenja kanala,dal se dobija ili gubi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Da samo se tako ne postaje profi majstor. Mušterije smatraju da si nešto zbudžio, praktično nisi ništa ni ni radio kad nisi menjao pa tako treba i da se plati. Pravi majstor ne troši vreme na merenje tolerancija, na lupanje glave šta bi moglo biti uzrok eventualnih problema a šta ne, stavi sve novo, na svakom delu uzme proviziju, skinute delove za nešto drugo iskoristi i mušterije odu zadovoljne, dobar majstor a ne neki krpa, sve novo u mašini doduše nije prva ugradnja ali ko je još čuo za to. Kad sam jednom davno skontao da ne mogu da budem konkurentan kolegama sa boljom pričom i pristupom batalio sam mehaniku u pofesionalnom smislu. Na ovom forumu nisam tako aktivan kao na "motori.hr" .... ali oni koji me prate, znaju jako dobro da postojo OGROMNA razlika kad radiš motor sebi ili mušteriji ... i jaaako puno posla sam ODBIO iz tog razloga... Što se tiče konkretnih zahvata na mom motoru i da to usporedim sa motorom za mušteriju, stvar bi izgledala otprilike ovako .... Nema tog boga koji bi me natjerao da bez pisane i ovjerene izjave stavljam nekome amortizer guvernala na način na koji sam to sebi radio ... Isto tako, na posljedice širenja kanala ne dajem NIKAKVU garanciju... tj, garancija traje dok se prvi puta ne upali ( ) ... isto tako i upasivanje felge radim isključivo na vlastitu odgovornost vlasnika motora... i tome slično .. Jako dobro se zna (bar kod mene) šta kome mogu raditi .. samo mi nije jasno koji qurac se ja nekome opravdavam .. :lol: Ovom temom sam želio pokazati (tema btw još nije gotova) šta sam ja radio na svom motoru ... Slike motora mušterija gotovo nikad ne stavljam na internet ..... a imam ih jako puno (volim slikati) A što se tiče mušterija, do sad sam imao samo jedno vrlo neugodno iskustvo koje je uzrokovano mojom krivicom (vlasnik je i na ovom forumu, pa se može javiti) i to si vjerovatno nikad neću oprostiti, ali jebiga, život ide dalje .. Nisi valjda i gumice na ventilima premjerio i ocistio p.s.bila dobra tema na motori.hr oko proserenja kanala,dal se dobija ili gubi.. Na motoru je hrpa dijelova novih ORIGINALNIH .... Brtva glave, brtva poklopca, gumice ventila, razvodni lanac, prednji i zadnji klizači, španer lanca, filter ulja, fiksatori klizača.. i koješta.. a što se tiče proširenja kanala... neke stvari ipak ostavljam za sebe... ali sve što je rađeno na mašini je rađeno po uzoru na ovaj motor .. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan nego, da mi nastavimo gdje smo stali ... Evo sjetih se da sam omašio dio oko vraćanja ventila, montaže NOVIH gumica ventila i tome slično .. :nanana: pa da i o tome napišem koju ... naravno da i to sve treba oprati, očistiti i posložiti .. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan a zatim i sama montaža... a i to se radi nekim redom .. prvo se moraju staviti NOVE gumice ventila... onda se preko toga stavljaju pločice, dosjedi i opruge te se kreće sa sabijanjem opruga i fiksiranjem osigurača... za to postoje specijalni alati ... i na kraju... svi ventili su na svom mjestu .. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 802 Napisano Februar 17, 2011 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nabolja tema trenutno na forumu! Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je mašina sastavljena, vraćena u ramu... u međuvremenu sam dao frendu da odradi molerske radove.... ja sam mu napravio grafičke pripreme, a on je odradio "lakši" dio posla.. pa evo par slikica i toga.... (braco, reci koju .. ) prva ruka... druga ruka... ostale ruke... 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ali ni ovdje radovi još nisu ni blizu kraja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bagi 175 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: 021 Motocikl: 450 EXC Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za Majstor Strasila : Da li si pre sastavljanja Glave Agregata Ispolirao klizne povrsine Bregastih Osovina i Klackalica ? Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za Majstor Strasila : Da li si pre sastavljanja Glave Agregata Ispolirao klizne povrsine Bregastih Osovina i Klackalica ? Poz možeš li malo konkretnije reći šta te ustvari zanima ? :zbunjen: Koja je svrha tog poliranja ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 17, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...