jager 3445 Napisano Februar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram nabavku kacige, ali neke od ovih univerzalnih (enduro/cross/touring). Gledam i trenutno je ova kaciga u Louisu čitavih 90 eura! Jeste da je "Last Chance", ali se nadam da ću uspeti sutra naručiti jednu http://www.louis.de/_30a68693bdcec39f08aff771b7dcab9019/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=832&list_total=45&anzeige=0&page=3&artnr_gr=504007 Evo i slike: Da li ima neko već ovu kacigu? Kakva su iskustva? Mada, kad bolje razmislim, da je ne znam kakva, 90 eura sigurno da vredi Za manje para, nema ništa. Prva sledeća je UVEX Enduro za cca 200 eura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 10, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan samo ne znam šta da ti kažem za veličinu... ja normalne kacige nosim u L veličini a u enduro mogu da uđem samo u XL.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Februar 10, 2011 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/_30d443e369f725873d2d03a5d40e0b0d43/shop/groessen.php?GTYP=1 Evo resenja, valjda je tacno . Nego kako ces to da narucis? Imam i ja neku viziju da uzmem to mozda. I mislim da je svakako bolja kaciga od ove sto imam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada#4 37 Napisano Februar 10, 2011 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zemun-nbgd Prijavi odgovor kao problematičan "...jedni ga hvale, drugi zale, treci kazu- e moj brale..." pozdrav Jageru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Februar 10, 2011 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, definitivno otišao dihtung glave vozača.... Bolje skupljaj novce za nekog kineza od 200 kuba parkiranog kod Kepe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 10, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da je ima samo u varijanti sa tamnim vizirom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan samo ne znam šta da ti kažem za veličinu... ja normalne kacige nosim u L veličini a u enduro mogu da uđem samo u XL.... Pa kad si glavat! Šalu na stranu, ja danas naručio! E sad, da li je još ima ili ne, pošto je na rasprodaji, znaću za par dana. Čitao sam razne recenzije i upravo tako, jedni je hvale, drugi je kude, ali za te pare mora da je "BEST BAJ" Tačno je da je ima samo sa tamnim vizirom, no u jednom od tekstova čovek prenosi lična iskustva i kaže da je vrlo malo zatamnjena i da ne vožnja noću moguća bez problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14302 Napisano Februar 10, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan da li si dovoljno bogat da kupujes jeftine stvari? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1949 Napisano Februar 10, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je covek! Nemoj da se brukas, uzgred da ti kazem ovu kacigu nose neke koleginice sa foruma... necu da kazem da je zenska, ali... Ako bas hoces jeftinije da prodjes, evo ti ovo: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/55591-arai-tur-x-2/page__p__952402__hl__arai__fromsearch__1#entry952402 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Februar 10, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ocu i ja Jimmy je nesto povoljno pazario..30-40 e.. ali proso voz..tj popust.. Nego sta Jager ako ne pasuje glavudza.. a ti platio..? Kad dodjes za Bg.. da probavamo neku po radnjama.. Zex ima Uvex.. i ona bila povoljna.. sad je oko 140 cinimi se.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako ne odgovarala veličina, valjda će otići za pare koje je i kupljena... Ako ne vredi 90e, onda stvarno ne znam... Uvex je bilo, ima i sada, ali XS i tako neke leve veličine. Bez popusta je 200e. Lenji, i ja bih najradije neku Arai/Shoei, ili još bolje Uvex carbon, ali jednostavno nemam te pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 10, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan nemaš ni motor ako ćemo pravo :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Tišina tamo, offeru glavati :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14302 Napisano Februar 10, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan @jager, znam da je frka za lovu, ista prica i kod mene. ja gledam ovu moju agv, raspada se, trebam da kupim drugu. ali trebaju mi dve, jedna kros da imam za zezanje po offf-u i jedna fulfejs za putovanje, to je vec cifra. kros cu verovatno uzeti medhed, krecu se od 60 do 100 eura u lujsu, sluzi svrsi a nije skupa, u principu za valjanje po blatu odlicna. ali kaciga za put mora da bude udobna i sigurna. kupovali su ljudi "jeftine" kacige duncini flip ap ili tako nesto pa im je na prvu kisu glava bila mokra. to zelim da izbegnem. povremeno nisim jasninu kacigu shiro, isto alternativa kacige u niskim cenovnom rangu, lepse je voziti sa otvorenim viziroma nego zatvorenim jer na neku foru kada je zatvoren duva u levo oko kao blesava. sad zamisli na sta lici voznja od par sati po kisi ili hladnijem vremenu. ako covek ne juri kolor semu i prati snizenja moze za pristojne pare da kupi kvalitetnu kacigu. posto ti pravis zavidnu kilometrazu i ne biras vremenske uslove trebao bi poseban akcenat da stavis na kvalitet opreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lenji, slažem se sa tobom u potpunosti. Ovaj Marushin, ako ne bude ono što očekujem, leti mu vizir dole, kupujem neke naočare za off od 20e i to je to. Čitao sam razna iskustva ljudi po stranim sajtovima i neko (na ADVRideru) reče da je do 100 gotovo bešumna. To mi zvuči odlično, ja sam se već navikao na ovu moju staru Grex koja već i na 80 zviždi ko blesava. A nosim je tri godine. Ako Marushin na putu bude BAR kao flipup Grex, ja ću biti zadovoljan. Jbg, za bolje ni ne znam Jedno vreme sam nosio za probu fullface Shiro i ona isto duva k'o i Grex. U isti cenovni rang spadaju. Znam ja da bez 500e nema prave i kvalitetne kacige, iako je nikada nisam imao na glavi. Neka, doći će i taj dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 10, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan @jager, znam da je frka za lovu, ista prica i kod mene. ja gledam ovu moju agv, raspada se, trebam da kupim drugu. ali trebaju mi dve, jedna kros da imam za zezanje po offf-u i jedna fulfejs za putovanje, to je vec cifra. kros cu verovatno uzeti medhed, krecu se od 60 do 100 eura u lujsu, sluzi svrsi a nije skupa, u principu za valjanje po blatu odlicna. ali kaciga za put mora da bude udobna i sigurna. kupovali su ljudi "jeftine" kacige duncini flip ap ili tako nesto pa im je na prvu kisu glava bila mokra. to zelim da izbegnem. povremeno nisim jasninu kacigu shiro, isto alternativa kacige u niskim cenovnom rangu, lepse je voziti sa otvorenim viziroma nego zatvorenim jer na neku foru kada je zatvoren duva u levo oko kao blesava. sad zamisli na sta lici voznja od par sati po kisi ili hladnijem vremenu. ako covek ne juri kolor semu i prati snizenja moze za pristojne pare da kupi kvalitetnu kacigu. posto ti pravis zavidnu kilometrazu i ne biras vremenske uslove trebao bi poseban akcenat da stavis na kvalitet opreme. Meni je važno da li je Duchinni ili "tako nešto". Ako znaš da je neko imao problema sa Duchinni kacigom prenesi mu da dođe do nas da proverimo šta je. Ne bi smelo da bude problema, a ako ima tu smo da rešavamo. A ako je "tako nešto" nije lepo Duchinni trpati u koš sa lošim kacigama samo zato što je jeftina Na žalost Duchinni nema Enduro kacigu i za sada ih ne planiraju. Kažu da nisu popularne u Engleskoj. @ jager Da li si probao Airoh S4? Imaš kod Viktora u Primoto KTM šopu u Novom Sadu. Ja sam je svojevremeno kupio kod njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Markone, hvala za S4. Gledao sam i tu kacigu. Videćemo kako će se pokazati Marushin, za početak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14302 Napisano Februar 10, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan @markone, duncini spada u jeftiniju klasu, ne kazem da je losa marka, cak sta vise za pare koliko kosta je pristojna. znam da je dzoksu prokisnjavala i da je morao da doradjuje neke sitnice. verovatno da je njemu takva zapala jer tesko da bi proizvodjac prevideo takvu stvar u celoj serji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan @markone Zaboravih malopre... poruči ti tim englezima da NEMAJU POJMA i da smisle neku enduro kacigu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 10, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Lenji, slažem se sa tobom u potpunosti. Ovaj Marushin, ako ne bude ono što očekujem, leti mu vizir dole, kupujem neke naočare za off od 20e i to je to. Čitao sam razna iskustva ljudi po stranim sajtovima i neko (na ADVRideru) reče da je do 100 gotovo bešumna. To mi zvuči odlično, ja sam se već navikao na ovu moju staru Grex koja već i na 80 zviždi ko blesava. A nosim je tri godine. Ako Marushin na putu bude BAR kao flipup Grex, ja ću biti zadovoljan. Jbg, za bolje ni ne znam Jedno vreme sam nosio za probu fullface Shiro i ona isto duva k'o i Grex. U isti cenovni rang spadaju. Znam ja da bez 500e nema prave i kvalitetne kacige, iako je nikada nisam imao na glavi. Neka, doći će i taj dan To će te izaći 110 EUR, možda omašiš veličinu... a imaćeš kros kacigu sa naočarima. Kod nas imaš kros Duchinni D200 po 6.710,00 RSD - 5% popusta za BJB Naočare za 1.760,00 -5% za BJB. Dođeš, probaš i nosiš ako odgovara. Sve za 80 EUR. Ne mora da bude 500 EUR. Ja sam dugo imao BMW Enduro a u BMW Raduloviću je koštala oko 380EUR ako se dobro sećam. Najbolja kaciga koju sam do sada imao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 10, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan @markone, duncini spada u jeftiniju klasu, ne kazem da je losa marka, cak sta vise za pare koliko kosta je pristojna. znam da je dzoksu prokisnjavala i da je morao da doradjuje neke sitnice. verovatno da je njemu takva zapala jer tesko da bi proizvodjac prevideo takvu stvar u celoj serji. Da ne ofujemo... Na žalost kasno smo saznali da je imao problema sa kacigom inače bi sredili na neki način. U svakom slučaju, to je bio model D601 koji se više ne proizvodi. Nju je nasledila D619 za koju do sada nismo imali reklamacija, a prodalo se poprilično... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Februar 11, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Za andjanje po Kepohebinama, pogotovo po suvom vremenu, je najbolja kombinacija kros kaciga i naocare. Samo prvi, tj. Komandante, moze da gleda i dise normalno. Svi ostali se guse u prasini. Aj` sto se nagutas prasine ni po jada, al` sto ti prasina udje u oci. E to ne valja nikako. Ako na full face kacigi spustis vizir, da bi se zastitio od prasine, onda tek ne mozes da dises, a na vizir se vrlo brzo zalepi prasina i spolja i iznutra, pa ne zna sta je grdje! Naocare (brile) te spasavaju makar da dobro vidis, a do vazduha ces vec nekako doci. S` druge strane, za put do tamo ti treba udobna full face kaciga. Sve enduro kacige sa vizirom u tom cenovnom rangu(kao ta Marusin sto si narucio), oko vizira duvaju, pa ce ti u hladnije dane itekako trebati neka koja dihtuje. Jedina njena prednos je sto mozes da skines vizir i stavis brile. A i kroz taj zatamnjeni vizir ces nesto i da vidis nocu, ali kad kisa ne pada. Na prvoj Izvidnici su SpaVe i Vodeni Zeka imali po jednu FF i po jednu kros kacigu. Ma posle prvog kilometra iznad Kosjere mi je bilo jasno zbog cega. Znam da ne moze sve da se ima (u istim smo g..), ali mislim da je mnogo skuplje napraviti pogresan izbor. Kad platis i saznas, posle sigurno znas sta je trebalo, a to kosta. Jedino Arai, Shoei, BMW (za koje mi znamo) rade posao u enduro varijanti. Ili, ako neko ima dobru enduro kacigu za slicne pare, neka kaze i skrati nam muke. Znaci, da ne duva oko vizira, da je udobna, da ne zvizdi pri 100km/h... Ja sam se nameracio na ovu Madhead MX-Fun jer mi savrseno odgovara, ali cu otoci da probam i Duchini D200. E jedino sto to nece biti bas uskoro jer se sad otvaram za cizme. ps. Prsli smo nacisto!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Februar 11, 2011 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje sta dobijate enduro kacigom u odnosu na klasicnu full face sem izgleda ? Meni izgleda kao da je nit tamo niti amo, tj niti za otvoren put niti za teren. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 11, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dobijaš to, da je do terena je koristiš sa vizirom, a kada stigneš na off, skineš vizir i staviš brile. To je moja teorija, sad videćemo koliko je ispravna kada kaciga stigne i kada se ode na teren Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 11, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje sta dobijate enduro kacigom u odnosu na klasicnu full face sem izgleda ? Meni izgleda kao da je nit tamo niti amo, tj niti za otvoren put niti za teren. kako šta, pa izgledamo profi :P šalu na stranu meni FF kaciga završava sve (jel nemam drugu) al kad dođe da mi fali kros kaciga onda mi fali do 00... manje bitno ali npr kad je nisko sunce dupe bi dao za onaj kljun (kad smo išli za manastir Uvac, mal falilo da izforsiram brdo jel nisam video da skreće put od sunca...), takođe ako slučajno prođem kroz baru ne bi mi sve završilo na viziru od kacige (nije da to radim al se desi ponekad ) i na kraju najgora stvar je magljenje... sad zamisli kako se meni magli vizir kad ga ja leti zamaglim (a pritom ima onaj sloj i kad dišem normalno zimi se ne magli)... mada do daljnjeg ja cu moju HJC da teram jel su mi prioritetnije čizme od kacige a i u ovoj kacigi već imam izvučenu muziku :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...