Simon69 671 Napisano Januar 6, 2014 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam resio da zamenim creva za gorivo i brze spojke, kazu da na Caponordu posle nekoliko godina procuri benzin na njima, a i lakse je kuci nego na putu. a i smetalo mi je sto se malo magli instrument tabla pa sam i to sredio: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 121 Napisano Januar 6, 2014 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Samo ga palim da malo odradi i da ne vrisne akomulator,narucio prednje plocice i filter za ulje pa za neki dan zamena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6686 Napisano Avgust 3, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Konačno i ja da montiram podmazivač lanca, ssm varijanta ali radi! Cena - prava sitnica (oko 200din). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 4, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Nimmin Daj slike da vidimo podmazivac od 200 dindji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6686 Napisano Avgust 4, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Slike sutra. Dok stignu - opis: posuda od plastičnog šprica (60 ml) crevce od spreja, parče bakarne cevi za kapalicu (od frižidera). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 121 Napisano Avgust 4, 2014 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Meni jos ostalo da namestim kapalicu pa slikaj kako si to odradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6686 Napisano Avgust 6, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika: Odma' da kažem u svoju odbranu: vezice su samo privremene, dok ne prodje proba, kao i ovo pričvršćenje kapalice žicom. Prednosti upotrebe šprica kao posude za ulje: vidi se koliko ima ulja, kad se dosuje novo klip se pogura da izbaci vazduh. Mane: možda je 60ml malo, još nisam izmerio koliko km prodjem do dopune. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Avgust 7, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Na kom principu se sliva ulje ako je spric pod vakumom, ili si napravio rupu na gumici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6686 Napisano Avgust 7, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Izbušena rupa 2mm pri vrhu šprica, jedva se vidi na slici (okrenuta ka ramu, tačno izmedju 2 prstena gume koji dodiruju unutrašnju stranu šprica) sada je u poziciji "zatvoreno" jer je začepljena gumom. Za "otvoreno" se povuče klip 2-3mm ka spolja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 7, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika: Odma' da kažem u svoju odbranu: vezice su samo privremene, dok ne prodje proba, kao i ovo pričvršćenje kapalice žicom. Prednosti upotrebe šprica kao posude za ulje: vidi se koliko ima ulja, kad se dosuje novo klip se pogura da izbaci vazduh. Mane: možda je 60ml malo, još nisam izmerio koliko km prodjem do dopune. , ali mi nije ( otvorite mi oci ) jasno koja je svrha podmazivanja jedne strane lanca, Nemojte mi samo pokusavati objasniti da ulje stigne do druge strane kroz osovinu rolnica kad motor ide i odma "otresa" to isto ulje koje pada na lanac. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole Rs 291 Napisano Avgust 7, 2014 Zainteresovan, 482 postova Lokacija: Jagodina Niš Motocikl: Kawasaki zx6r 12' Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio alnaser i pinjon km sata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6686 Napisano Avgust 8, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan , ali mi nije ( otvorite mi oci ) jasno koja je svrha podmazivanja jedne strane lanca, Nemojte mi samo pokusavati objasniti da ulje stigne do druge strane kroz osovinu rolnica kad motor ide i odma "otresa" to isto ulje koje pada na lanac. Ovo je "demo" verzija, čisto da vidim kako i da li radi. I meni je to sumljivo sa jednostranim podmazivanjem i planiram da postavim kapalicu i sa unutrašnje strane, ali sa nezavisnom posudom jer vidim da varijante sa T račvom znaju da prave probleme. BTW, čini mi se da su i neki renomirani proizvodjači uredjaja (koji se prodaju za masne pare) dugo furali jednostrani sistem uz uveravanja da je sasvim dovoljno, a nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 8, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naspanovao i podmazao lanac pumpicom za ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4352 Napisano Avgust 8, 2014 Drug član, 1428 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan prekidac na kvacilu je bio malo prljav , pa sam ga ocistio , a na copavoj je sve zaliveno , tako da tu nema sta da se radi i cisti a cujem sad , danas praznik , a ja radio na motoru ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6686 Napisano Novembar 2, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Promenio prednji lančanik sa promenom prenosnog odnosa. Ranije je odnos bio: stari prednji/stari zadnji, zamenom dobijen potpuno novi odnos - novi prednji/stari zadnji, razlika drastična. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 2, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Pomerio motor napred 5 metera kako bi ocistio pod ispod njega Isterao ga na gotovs da sutra ujutru samo uzjasem kad krenem na posao. Medjutim, roknu kisa sad! Sutra znaci ribanjac u najavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 9, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Danas samo vozio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 9, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Digao motor na stender sto znaci da je sezona zavrsena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 9, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ovde su najavili par lepih dana, tako da ćemo to još odložiti za sledeću nedelju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Novembar 9, 2014 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Podmazao lanac, dolio ulja da nadomestim ono koje je iscurelo, popravio kontakt u \migavcu, treba sutra na posao da se ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 41 Napisano Decembar 14, 2014 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: bgd.... lazarevac Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos Prijavi odgovor kao problematičan kod mene generalno demontiranje honde cbr 500. skidanje rezervoara,sedista ,akumulator,auspuh,lanci lancanici,karburator,zadnji tocak, i jos neke sitnice par dana demontaza pa ce na smirglanje i farbanje a ram sam planirao u 3D karbon foliju.. a na drugom motoru sam proveravao jbnu struju grrr ni manjeg miotora ni vise elektronike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Decembar 14, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja rasklopio BMW, pripremam ga za zimski servis. Za pocetak zamenio filter goriva u rezervoaru - i nije nesto komplikovano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 41 Napisano Decembar 15, 2014 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: bgd.... lazarevac Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam uspeo skinuti prednji lancanik imao sam muke ali onaj ko ga je stegnuo ...nije imao muske dece,..xaxa prednji lancanik je kao crirkular .. ali matorom ce posluziti za pecenjaru kad bude prasice pekao da mu vrti razanj... e sad ublazivaci trzaja su pokidani spojke ..mada dosta su se sabili i tvrdi kao kamen..ima li gde da se kupe nove ili da ja pravim na poslu ..slicne tim...dvoumim se dal gumu tvrdu ili nesto izmedju plastike igume tvrda je mnogo ali je dobra za udarac ne puca ne lomi se mi koristimo za el motore u spojnicama sa reduktorima i trpe jace sile ali ipak vas savet.. imali gde da se kupi .. i nigde prednjeg lancanika da najem za cbr. 500-600f u principu su isti sve sem klipova i karbova.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 41 Napisano Decembar 15, 2014 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: bgd.... lazarevac Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos Prijavi odgovor kao problematičan Eh da skinuo sam karburatore i ocistio ih .. bas sam se zacudio kako je i isao motor .. imam jednu nedoumicu dali je neko skidao lamele korpu? Kojim alatom je fixirao korpu da odvije centralni zavrtanj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 41 Napisano Decembar 15, 2014 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: bgd.... lazarevac Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos Prijavi odgovor kao problematičan Moram da kritikujem ove sto "uradi sam " podmazivac lanca ..hej bre ljudi ... za 1000-1500 din ima da bude mazalica zajebalo vek...i japance ... nadjite od juga golfa posudu za vetrobransko staklo pumpicu u toj posudi imate povezite na stuju i prekidac i gotova stvar ili kupite tajmer za 300 din i povezite pa ce automatski podmazati lanac ..zao mi je ako poruka nije za ovaj deo foruma .. rado snosim odgovornost .ali sam morao napisati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...