Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Drug član, 1259 postova
  • Motocikl: Lep

Brusio sipku, mora se na nesto gubiti vreme. Posto mi je rizicno da vezujem motor za plafon garaze zbog loseg plafona, ovo bi trebalo da vrsi posao (skidam amortizer, a hteo sam da izbegnem panjeve ispod itd zbog auspuha). Dal sam se ujebao, tek cu saznati :D Ako neko zna unapred neka vice :D

Ovih dana nadam se da promenim ulje i filter, gume nove da stavim, reparacija zadnjeg amortizera + nova tvrdja opruga, reparacija vila + nove tvrdje opruge i provera kocnica itd. mozda zamenim ulje, antifriz, videcu.

IMG_20260411_184934.jpg

IMG_20260411_184939.jpg

IMG_20260411_184951.jpg

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 6
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

1 hour ago, shomsi said:

@Abi je l mozes da ga nekako odignes vise od zemlje ili je to samo koliko da ga drzis uspravljenog i stabilnog?

Samo da ne padne zadnji kraj u sustini nista vise. Ne pravi mi nikakvu razliku. Hteo sam prvo da vezem hekram gore za plafon, imam izvuceno, ali sam odustao da ne rizikujem zbog trulog plafona. Javljam kako je proslo kada odradim sve.

• Drug član, 3376 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

Ne znam kako je kod tebe konstruisano (koliko je dugačak zadnji blatobran), ali za vađenje zadnjeg točka treba da bude bar desetak cm lufta. Takođe, za skidanje amortizera, mislim da mora da se skinbe točak, a tek ako ne mora, trebaće ti malo prostora da izvadiš amortizer. Ova konstrukcija bi trebalo da je dovoljno bezbedna, samo koji cm da je viša.

To glasno razmišljam na osnovu slika...

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 185 postova
  • Motocikl: Transalp XL700

mozda ne mora, ja sam vadio amortizer bez skidanja tocka, na centralnom stenderu, skidao sam akumulator i kuciste akumulatora da bih ga tuda izvukao

• Sviđa mi se 1

46 minutes ago, misa-pei said:

Ne znam kako je kod tebe konstruisano (koliko je dugačak zadnji blatobran), ali za vađenje zadnjeg točka treba da bude bar desetak cm lufta. Takođe, za skidanje amortizera, mislim da mora da se skinbe točak, a tek ako ne mora, trebaće ti malo prostora da izvadiš amortizer. Ova konstrukcija bi trebalo da je dovoljno bezbedna, samo koji cm da je viša.

To glasno razmišljam na osnovu slika...

Imam zadnji stender i prvo cu dok je na njemu skinuti tocak itd. pa pre samog vadjenja amortizera cu spustiti ovde i podupreti viljusku :) Posle cu kada vratim amortizer da odradim prednje vile i tocak i ako sam hteo odjednom sve da radim na prvu. Inace, i na ovoj sipci dok je motor, tocak je skroz u vazduhu, mozda ne deluje tako na slikama :) Jedino da sam kupio neke jos vise klacne, ali ono, nije da sam merio i radio ovo 100x ranije, tako da ako nesto zeznem, moracu ponovo :D

Sad razmisljam, sto kazete, podici cu i klacne ove gore na nesto, cisto da dobijem jos 2-3cm-a, da ne moram odozgo da ga izvlacim, nisam siguran kakav je prolaz i sta bih sve trebao da poskidam.

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 436 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Posle godinu i po dana od kupovine, danas ugradio Thunderbox modul za distribuciju struje i povezao navigaciju EVKEY Motorcycle Navigation koju sam isto pre godinu i po dana kupio na Aliju.

Ostalo mi još sirenu, maglenke i štitnike za ruke da namestim, ali to ću kada me ne bude mrzelo.

Inače, ko ima iskustva sa ovim navigacijama, možda može da mi pomogne. Kada sedam na motor, prvo uključim komunikaciju na kacigi (neka nepoznata sa Alija), zatim motor i kada pustim muziku sve super radi. Međutim, danas kada sam instalirao ovu navigaciju, bude muk. Odnosno kao da navigacija preuzme komunikaciju na kacigi, pa se sa telefona ništa ne čuje. Jeste li imali slična iskustva i kako ste to rešili? 

I druga stvar, ima li neki normalan nosač, ovaj ću da bacim koliko me nervira jer mi je navigacija direktno iznad kontrolne table?

Hvala, živi bili 🙂

thunderbox i navigacija 01.jpg

thunderbox i navigacija 02.jpg

thunderbox i navigacija 05.jpg

thunderbox i navigacija 03.jpg

thunderbox i navigacija 04.jpg

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 291 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Ja imao isti problem sa kineskom navigacijom i sa intersport komunikacijom. Povezem tel sa komunikacijom i radi super. Kad upalim carplay ili navigaciju kako god preuzme navigacija. Cujem na primer da mi zvoni trl, kad se javim ne cuje se nista. 

Resio tako sto sam otisao u podesavanja na tel, na bluetooth podesavanja mislim, i tamo sam podesio da mi komunikacija ima prioritet za pozive, to jest ogranicio navigaciju da ne preuzima pozive, to jest razgovore. Probaj tako. Inace ja mislim da trebas biti povezan sa komunikacijom i navigacijom

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja