Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Integrisan, 9284 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 9 sati, RankoBg87 je napisao:

Aj kao ovlasceni, sve kao Honda a.....

Pisaću nadam se uskoro o ADV 350 i Forzi 750.

Vlasnicima Hondi neće biti dobro....

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25
Ovo što je Mrle napisao, od 9 hiljada 4,500 din radni sat (o.k. cena), a ostalih 4,500 din na filter ulja i ulje ? Sigurno mu nisu naplatili 2 litra ulja, a sipali 1,3 i kao, evo ti ostatak da dolivaš... Ovlašćeni, a i ostali servisi koriste ulje iz burića, od 60 do 200 litara. Koliko košta filter ulja, originalni ?
Možda grešim, meni je ovo neopravdano puno...

Druze,
Aj realno, koliko bi ti da bude?
Sta mislis da je ok cena?
Ako uzmes u obzir da u svakom ovlascenom servisu (auto - moto) imas po nekoliko servisera (5-10), koji treba sa zarade za sve zaposlene (porezi, doprinosi, bonusi, benefiti, trte mrte, za firmu + za vlasnika + za licencu), tzv management fee. Towlet papir je tu uracunat, struja, kafa, novi alat, obuke. Sve je u toj ceni ukalkulisano.

Sta mislis da je u redu po tebi? 1000 din sat?

Stavi se 5000 din i normira se.
Evo primera: meni je letos Sergej spremao motor i njegov sat je tako, 5000, mozda i vise. Nebitno.
Zamena svecica 10min (5000:60=83~85; 10min * 85din= 850din 4 svecice).

Po meni je to u redu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Ne silazi, 2261 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
pre 27 minuta, m.milivojevic je napisao:

Sta mislis da je u redu po tebi? 1000 din sat?

Pre 10 sati, Blaza je napisao:

4,500 din radni sat (o.k. cena),

Ne, nisi me možda razumeo. I da je 5.000,00 din cena radnog sata, kao u Hondi, meni je u redu. I tu bi trebalo da je uračunato sve što si rekao, za prostor, plate itd.

Meni su ostale cene (ulje, filter) malo jače.

Za zamenu ulja i filtera je dovoljan jedan radni sat. Za zamenu svećica, štelovanje ventila i ostalih većih poslova, normalno da treba više vremena.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

kad ljude neće da se bakću da odvrnu 1 ili 2 šrafa i filter, ajd na kolima, treba ti kanal, kurac, palac ali na motoru koji vozis zbog uzivanja da ne mozes sam sebi da promenis nesto osnovno kao sto je ulje, e jebiga onda.

Nama je to čačkanje ujedno u drustvu i druzenje, cim neko čačka nesto svi se sjatimo ko muve na govno, zajebancija , kafa pivo.

Pa koliko ti treba da promenis ulje i filter, 15 minuta od toga 10 minuta čekas da se staro ocedi.

Jebeni ovlasćeni servisi gde klepaju na čemu god stignu i vise nisi siguran ni da su ti stegli šraf na karteru ili kljesta kočnica,opšte bolenje kurca i prodavanje muda za bubrege.

Jebena garancija uslovljena njihovim servisom,jbg, onda moras dok ne istekne, mada znam ljude koji ne jebu nista, rade sami i ni ta garancija ih ne interesuje.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Ne, nisi me možda razumeo. I da je 5.000,00 din cena radnog sata, kao u Hondi, meni je u redu. I tu bi trebalo da je uračunato sve što si rekao, za prostor, plate itd.
Meni su ostale cene (ulje, filter) malo jače.
Za zamenu ulja i filtera je dovoljan jedan radni sat. Za zamenu svećica, štelovanje ventila i ostalih većih poslova, normalno da treba više vremena.

E to sada, na zalost, diktiraju proizvodjaci, nase dazbine, uvoznici.
Al’ sve mi je jasno sta pricas.
Nazalost, tako nam je kako nam je…

• Podržavam 1

2.5min po svecici, imas srece  
Obicno se pola motora mora rasturiti da se do svecica dodje...

2b80e45978827781b606d6ef72a07d82.jpg

590ff37a8b295bf66757ce8941d34a8d.jpg

Ostavio ga letos, dok sam bio na moru i zamolio ga da ga raznese bazukom, kad vec nisam tu.

Nije imalo potrebe da se skida lamela i korpa, ali sam zeleo da to isproveravam i da zameni, ako treba. (Na satu imam nesto preko 100k km), pa sam smatrao da je to potrebno.

Nova je 6,2, donja granica 4,5mm

62e7e048dfa60f8e70fc8a569c25ce84.jpg

Spremao sam motor za put od 4500-5000k km u sept i zeleo sam da se sve isproverava do najsitnijeg detalja.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer
Nisam skidao prednji poklopac od prosle godine. Zato sam sad potrosio litar petroleja ne bi li ga oprao... 
image.thumb.jpeg.b74b7de55cbd25627a16dc58c8a6c881.jpeg

Koji je ovo motor, lepo izgleda

• Drug član, 784 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
Pre 5 sati, m.milivojevic je napisao:

Ostavio ga letos, dok sam bio na moru i zamolio ga da ga raznese bazukom, kad vec nisam tu.

Nije imalo potrebe da se skida lamela i korpa, ali sam zeleo da to isproveravam i da zameni, ako treba. (Na satu imam nesto preko 100k km), pa sam smatrao da je to potrebno.

Nova je 6,2, donja granica 4,5mm

62e7e048dfa60f8e70fc8a569c25ce84.jpg

Spremao sam motor za put od 4500-5000k km u sept i zeleo sam da se sve isproverava do najsitnijeg detalja.

Причао сам летос са Жељан Рекелом ( колега из Хрватске) који мислим да вози исти модел као и ти и сад тренутно на сату има 420.000+км. Каже да је први пут скинуо ламелу на 80+ км, ( нисам га питао шта и како му се манифестовало, разлог, када се спуштао са Непала) и да је била као нова. Следеће мењање је било на цца 250.000км , издржала око 170.000км. Тако да верујем, може доста да се преме између мењања…

Da da.
On ima isti agregat, samo u adv izvedbi.
Traktor je to.

7929098faa516a49fdb8272081133806.jpg

Ulja, original, ja doneo.
Filter ulja MAN
Vazduh hiflo
Plocice original, ja doneo (presnje nisu bile za zamenu, zadnje jesu, al’ sam hteo da zamenim)
Brza spojka (to im je mana, pukne plasticna) uzeo metalnu, ja doneo
Manzetna na teleleveru, naprsla
Semering balans vratila, pustio
Kais original
Svecice zamena
Esa, kalibracija (wilbers -4cm), pa malo da se proveri
Stender skracen (zbog tih -4cm) -> imam drugi set ogibljenja i drugi stender u garazi.

Ma kad sam ostavio motor na 20 dana, rekao sam mu, bukvalno sve.
Sve sto pomislis da li treba da se menja, menjaj, ne pitaj.

Ja samo hocu da vozim.

P.S. od servisa (20. Jul) do pre neki dan, oko 8k km ;-)

• Podržavam 1

• Drug član, 784 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 12 minuta, m.milivojevic je napisao:

Da da.
On ima isti agregat, samo u adv izvedbi.
Traktor je to.

7929098faa516a49fdb8272081133806.jpg

Ulja, original, ja doneo.
Filter ulja MAN
Vazduh hiflo
Plocice original, ja doneo (presnje nisu bile za zamenu, zadnje jesu, al’ sam hteo da zamenim)
Brza spojka (to im je mana, pukne plasticna) uzeo metalnu, ja doneo
Manzetna na teleleveru, naprsla
Semering balans vratila, pustio
Kais original
Svecice zamena
Esa, kalibracija (wilbers -4cm), pa malo da se proveri
Stender skracen (zbog tih -4cm) -> imam drugi set ogibljenja i drugi stender u garazi.

Ma kad sam ostavio motor na 20 dana, rekao sam mu, bukvalno sve.
Sve sto pomislis da li treba da se menja, menjaj, ne pitaj.

Ja samo hocu da vozim.

P.S. od servisa (20. Jul) do pre neki dan, oko 8k km 😉

Сад си миран како психички тако и механички…🫡

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 622 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000L
21 hours ago, marcos said:

Koji je ovo motor, lepo izgleda

Africa twin AS.

• Braveheart, 698 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.
On 10/20/2024 at 10:37 AM, piki said:

kad ljude neće da se bakću da odvrnu 1 ili 2 šrafa i filter, ajd na kolima, treba ti kanal, kurac, palac ali na motoru koji vozis zbog uzivanja da ne mozes sam sebi da promenis nesto osnovno kao sto je ulje, e jebiga onda.

Nama je to čačkanje ujedno u drustvu i druzenje, cim neko čačka nesto svi se sjatimo ko muve na govno, zajebancija , kafa pivo.

Pa koliko ti treba da promenis ulje i filter, 15 minuta od toga 10 minuta čekas da se staro ocedi.

Jebeni ovlasćeni servisi gde klepaju na čemu god stignu i vise nisi siguran ni da su ti stegli šraf na karteru ili kljesta kočnica,opšte bolenje kurca i prodavanje muda za bubrege.

Jebena garancija uslovljena njihovim servisom,jbg, onda moras dok ne istekne, mada znam ljude koji ne jebu nista, rade sami i ni ta garancija ih ne interesuje.

Evo ja sam od tih koji stvarno nema vremena i volje za ta 1ili 2 srafa  i teram motor kod majstora i za mali servis, radim po 12-15h. zivim za tu nedelju ako me Bog pogleda i subotu da se malo druzim i provozam...

Pritom sam tantus za bilo kakvo majstorisanje, a mučenik nakupovao sam alata (kum mi se smeje svaki put...) ali kad mi neide majstorisanje od ruke.

Svaki put kad sam glumio majstora ili sam se posekao-čak jednom i zakucao glavom u roll bar dok sam klečao da odvijem sraf za ispustanje ulja na fazeru :lol:, i onda sam rekao ajde bezi majmune nisi za majstora i digao ruke.

Izvoli majstore koliko za servis, hvala prijatno...  

Volim da ga lickam, pickam u tome uzivam malo tu se zaprljam oko lanca i to je to ... 

Meni vise znaci poverenje kod majstora nego da li je radni sat 3000 ili 5000 din.

Nije kao da cu dolaziti kod njega svake dve nedelje pa sad da se preračunavam svaki put (  vozim Bmw.a to je upitno):lol:

Po meni ako sam mogao da odvojim za motor i opremu silne novce, pa mislim da je van pameti sad gledati radni sat majstora u 500-1000 din gore dole...

Promenio član Biker Boy
  • Sviđa mi se 4
  • Haha 1
  • Podržavam 4

• Ne silazi, 2261 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Nisi džaba kupovao alat. Desiće se možda neki kvar, tu je drugar koji zna da popravi a nema alat kod sebe. A ti imaš... Neka ga, ne smeta.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Bata Milanče @the_doctor i ja se malo poigrali i uz casicu razgovora udenuli tempomat i podizače kormana za mog Gs-a. Po Docinoj preporuci sam stavio tempomat, kod njega testiran, kaze super stvar za auto put u šta nesumnjam. Podizaci 20mm na prvu loptu odličan osecaj, malo gore i malo ka tebi, tamanica. Nisu sajle i creva morali nista da se diraju. Hvala bata Doco. IMG_20241021_184700.jpgIMG_20241021_184738.jpgIMG_20241021_191000.jpgIMG_20241021_191018.jpg

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 9

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
Pre 12 sati, Biker Boy je napisao:

Evo ja sam od tih koji stvarno nema vremena i volje za ta 1ili 2 srafa  i teram motor kod majstora i za mali servis, radim po 12-15h. zivim za tu nedelju ako me Bog pogleda i subotu da se malo druzim i provozam...

Pritom sam tantus za bilo kakvo majstorisanje, a mučenik nakupovao sam alata (kum mi se smeje svaki put...) ali kad mi neide majstorisanje od ruke.

Svaki put kad sam glumio majstora ili sam se posekao-čak jednom i zakucao glavom u roll bar dok sam klečao da odvijem sraf za ispustanje ulja na fazeru :lol:, i onda sam rekao ajde bezi majmune nisi za majstora i digao ruke.

Izvoli majstore koliko za servis, hvala prijatno...  

Volim da ga lickam, pickam u tome uzivam malo tu se zaprljam oko lanca i to je to ... 

Meni vise znaci poverenje kod majstora nego da li je radni sat 3000 ili 5000 din.

Nije kao da cu dolaziti kod njega svake dve nedelje pa sad da se preračunavam svaki put (  vozim Bmw.a to je upitno):lol:

Po meni ako sam mogao da odvojim za motor i opremu silne novce, pa mislim da je van pameti sad gledati radni sat majstora u 500-1000 din gore dole...

razumem te ,imam takvih po kući:lol3:, ja sam rodjen da čačkam i to mi je oduvek bilo zadovoljstvo, a sjebem se i ja malo, malo, nije to rezervisano samo za operisane od čačkanja, i majstori se sjebu ,najčešće kad postanu matori i samouvereni onda dolazi do sranja.

A to da nemas vremena za to ,samo izgovor, dok odes do majstora i tamo čekas ,već bi ga promenio sam,ostalo poštujem, ne voleš to i ok.

• Ne silazi, 7303 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, Nole Bg said:

Bata Milanče @the_doctor i ja se malo poigrali i uz casicu razgovora udenuli tempomat i podizače kormana za mog Gs-a. Po Docinoj preporuci sam stavio tempomat, kod njega testiran, kaze super stvar za auto put u šta nesumnjam. Podizaci 20mm na prvu loptu odličan osecaj, malo gore i malo ka tebi, tamanicaemoji6.png. Nisu sajle i creva morali nista da se diraju. Hvala bata Doco. emoji123.pngemoji123.pngemoji123.pngIMG_20241021_184700.jpgIMG_20241021_184738.jpgIMG_20241021_191000.jpgIMG_20241021_191018.jpg

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

Neozbiljan si. Ostavio si te ključeve da ti grebu gornji trokut. Rešavaj to :D

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

A bre ljudi, 'ebalo vas trljanje, trljacete cele zime,

vidi kakav dan za voznju bre....:lud:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 2104 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@bajker71 bata Vojo,ne obaziri se na ove što nose kožne pantalone,oni trljaju nogavice da se sijaju.Inače,hebo si mu kevu.A @shoyyka može samo da trlja ono parče špahle......samo se ono i vidi.

• Haha 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja