Jump to content

Moto Zajednica

gebee

Članovi
  • Broj tema i poruka

    14
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

gebee's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Izvinjavam se kolegama bajkerima nisam stigao da pročitam sinoć.U principu nemora original ali naručivati preko sajta a imate samo sliku slaba vajda da odlučite za kupovinu , nego sam mislio da je neko već odradio ili zamenu originalom ili nečim sličnim pa da kaže svoja iskustva i eventualno gde i kako nabavio.
  2. Imam problem sa kojim se činimise sreo svaki vlasnik Princa. Elem u pitanju su auspusi počeli su da progorevaju sa donje strane ja sam to sanirao finim varenjem sa CO2 ifino obradio i preguraće ovu sezonu ali sve je manje zdravog metala za varenje a da ne izgleda kao frankenštajn. Pošto Masstehnik ne radi gde nabaviti nove auspuhe našto sam našao na netu iz Engleske ali je cena 138 funti po komadu što mislim da je mnogo.Da li je neko resio ili uspeo da nabavi auspuhe, inače u pitanju je Princ 125 kupio sam ga novog 2008 i odlično me služi pa nebih stavljao našto nakaradno.
  3. Filter ulja ti je na samoj pumpi za ulje a ona se nalazi sa desne strane dekli gde je lamela skroz pri dnu vidi se nastavak od pumpe
  4. gebee

    prvo pa R1

    Retko ulazim u raspravu o ovkvim temama ali kao zrela osoba koja se sa motorima druži od neke svoje sedme godine danas imam 49 sve je u životu škola pa i vožnja motorcikla. Stime što su greške u vožnji motorcikla preskupe,lepo su ti objasnili da prvi motor od 180 KS mnogo ,za sve u životu postoji prvo vrtić pa jedna škola pa druga itd poenta jeda se vožnja motporcikla konstanto i neprekidno uči.Niko ne spori da ćeš ti voziti polako ali adrenalin i mlada glava čine čuda a ovde je potrebno manje od sekunde da se desi njesra i to možda ne tvojom krivicom jer i suviše je saobraćajno ne obrazovanih ljudi .Budi strpljiv i stepenik po stepenik
  5. A zaboravo sam da ti kažem da nisam klinac i da ti ovo ne govorim napamet jer posedujem princa od 2008
  6. Zato sam se i obratio na ovaj način jer danas čovek nemože sve da zna i bez obzira kolika je suma novca u pitnju ne treba olako davati ako možeš povedi neku osobu koja poznaje te stvari i da vidi na licu mesta možda je stvarno sitnica ili neki manji kvar a isplati se uložiti jer da je nešto ozbiljnije nebi ni upalio ai samo stanje bajka će ti reći sve ato znači da ga moraš videti i čuti uživo
  7. Ovako putem pisanja teško može da se konkretno pomogne samom konstatacijom da zbog nedostatka filtera ima loš ler gas , da, nije dobro voziti bez filtera ali možda su loše uštelovani karburatori loše svećice možda premali ler gas ipak ako imaš nekog ko bi mogao da pogleda na licu mesta to bi bilo najbolje možda je u pitanju neka sitnica a bajk je dobar.
  8. Možda malo kasnim sa predlogom ja imam pozitivna iskustva sa uljem za kočnice dobro istrljaš i možeš posle oprati nitro razredjivačem pod uslovom da nema boje na felni ili laka.
  9. Što se tiče tih biksni ,ako su propale skineš viljušku i odeš do nekog ko ima strug izbije stare i napasuje nove to svaki strugar može da ti uradi samo nisam siguran da plastika može dugo da traje jer je teško naći kvalitetnu plastiku kod nas.
  10. Sto se tice onih cevcica na auspuhu sto su spojena gumenim crevima sa kucistem filtera vazduha mislim da to pomaze samo da bolje usisava vazduh kroz filter jer su propusni samo ujednom smeru ako neko zeli da ih eliminise ne mora da se seku dovoljno je napraviti samo dihtum bez sredisnjeg otvora i sve to zasrafiti mada kada sam ih ja zatvarao nisam primetio neku razliku.Sto se tice onih cevcica na auspuhu sto su spojena gumenim crevima sa kucistem filtera vazduha mislim da to pomaze samo da bolje usisava vazduh kroz filter jer su propusni samo ujednom smeru ako neko zeli da ih eliminise ne mora da se seku dovoljno je napraviti samo dihtum bez sredisnjeg otvora i sve to zasrafiti mada kada sam ih ja zatvarao nisam primetio neku razliku.
  11. Pazi moras biti strpljiv i lagano vaditi deo po deo bukvalno kidati jer nisam zeleo da pravim veci otvor zbog lakseg varenja inace se to javlja samo zbog voznje u lokalu a i dosta kondenzuje vlagu u samom auspuhu pa sada pred svaku zimu skidam auspuhe jer ne vozim po zimi i jakim fenom uklonim ostake vlage koliko je to moguce jer korozija i progorevanje auspuha se upravo javlja zato sto ostaje dobra kolicina vode unutar lonca, i zato pre preporucujem vadjenje ovog saca od bilo kog busenja ili secenja jer stvarno ima fini dublji zvuk a i motor lakse dise.
  12. U vezi auspuha budi siguran da je zapusen posto nisi rekao koji pretpostavljam da je gornji odnosno duzi ja sam imao isti problem sve je radilo samo kada postavim ruku na izduv nista , sta sam uradio skinuo oba auspuha i malom sijalicom provukao sa iduvne strane i proverio prolaznost sve OK elem gde se javlja problem ja mislim kod svih a to je ulaz ili sastav izduvne cevi lonca to vam je ispod onog konusnog dela koji je smo maska da prikrije sastav to sam skinuo i izbusio rupu sa 10 burgijom malo zasekao brusilicom u tom delu se nalazi nesto kao sace od bakra koje sluzi za prigusivanje zvuka to sam povadio zavario otvore vratio masku , rezultat je ide super i ima malo dublji zvuk .
  13. Pozdrav iz Jagodine zovem se Žarko i vlasnik sam Falkona sprint i Princ 125 imam dosta iskustva u radu sa i oko mehanike inace sam 1966 god.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja