Stole_018 70 Napisano Jul 25, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Stole_018 ako nije tajna,gde si nabavio dodatne svetiljke. KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp! Za te pare se ne može očekivati bolje, a realno očekivao sam..Ako nailaziš nekome u susret, deluje da osvetljavas 300m ispred sebe, ali nije takk, svetle u jednu tačku koja nije široka.. Šta znam, za te pare su dobar detalj i fazon, dok svetli samo prsten, kroz sočivo odsijava crvena led diodaПослато са SM-G973F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 13988 Napisano Jul 25, 2022 moto merkat °°, 4876 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Stole_018 je napisao: u planu mi je xenon, možda bude još bolje sa njim Ako mislis ksenon i foliju nemoj trositi pare, ksenon je mnogo osetljiv na prljav far i iz tog razloga uvek ide u paketu sa peracima/prskalicama + far ti je sa reljefnim staklom, nece biti dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Jul 25, 2022 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nabacih termos na makinu neki dan. Po ovim vrucinama sta god da stavim u kofer/tank torbu je vruce posle pola cuke. Pise da 12h drzi toplo/hladno. Testirao sam ga po kuci i ovako, funkcionise, videcemo kako ce biti u voznji na 30+ 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5531 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 1386 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, gavrela je napisao: Nabacih termos na makinu neki dan. Po ovim vrucinama sta god da stavim u kofer/tank torbu je vruce posle pola cuke. Pise da 12h drzi toplo/hladno. Testirao sam ga po kuci i ovako, funkcionise, videcemo kako ce biti u voznji na 30+ Још само кувало за кафу или индукциону плочу, неки мањи фрижидер уместо централног кофера, чекрк напред, роштиљ на расклапање, носач за моторну тестеру и секиру негде поред бочних кофера... и спреман си за месец. 5 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Jul 26, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan A suncobran ??? 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Jul 26, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2791 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, gavrela said: Nabacih termos na makinu neki dan. Po ovim vrucinama sta god da stavim u kofer/tank torbu je vruce posle pola cuke. Pise da 12h drzi toplo/hladno. Testirao sam ga po kuci i ovako, funkcionise, videcemo kako ce biti u voznji na 30+ Ako se ne ugreje iznad cilindra, onda je vrhunski. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 7982 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 1696 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan То је носач + термос за чај/кафу, ту се монтира да се не о'лади... Само ви не знате. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Marko05 said: Још само кувало за кафу или индукциону плочу, неки мањи фрижидер уместо централног кофера, чекрк напред, роштиљ на расклапање, носач за моторну тестеру и секиру негде поред бочних кофера... и спреман си за месец. a playstation? Sekiru imam vec za kampovanje i rostilj, za ostalo cemo da se snadjemo 2 hours ago, Ninja66 said: Ako se ne ugreje iznad cilindra, onda je vrhunski. Pa nije lose ni ako ga greje, posle kazu GS los! Sipas caj i ne moze nikad da se ohladi! Mogu da ga prebacim na kofer uvek, ali nece da bude pri ruci... Kad je na autopilotu GS ja radim vezbe, pijem kafu, ima @Marko05 snimak negde 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5531 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 1386 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, gavrela je napisao: a playstation? Sekiru imam vec za kampovanje i rostilj, za ostalo cemo da se snadjemo Немаш игрице на дисплеју? Продај го*но одма'. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5531 Napisano Jul 26, 2022 (promenjeno) Drug član, 1386 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, gavrela je napisao: Kad je na autopilotu GS ja radim vezbe, pijem kafu, ima @Marko05 snimak negde Aхахаха, приватна архива, није за јавност. Promenio Jul 26, 2022 član Marko05 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2456 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Povređen motociklista na godišnjem odmoru, s pristupom garaži, šta ćeš, idemo redom :-)- farbanje oštećenog kreš bara- instalacija AliExpress voltmetra, test - skidanje starih i montaža novih rukohvata- farbanje tegića, montaža večeras ili sutra, nek se "peku"Ako mi bude dosadno a noga služila, probaću večeras da namikerim ksenon sijalicu, pa možda i da otvorim davnoobećanu temuSent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nspei 18 Napisano Jul 26, 2022 (promenjeno) U prolazu, 60 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gordak985 je napisao: Meni su se ovi gripovi lose pokazali. Poceli su da se 'tope' posle ~3000km. Sigurno ima uticaja sto motor stoji leti napolju pod ceradom. Promenio Jul 26, 2022 član nspei 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2456 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su se dopali jer su tako mekani, sad kad sam ih montirao deluju premekano i da će se uvijati. Svakako će motor većinom biti garažiran a i gripovi će imati par dana da se smeste pre test vožnje, dok se noga ne oporavi.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Jul 26, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gordak985 je napisao: Povređen motociklista na godišnjem odmoru, Šta bi ? Pričaj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2456 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pao s motora, imaju dva dugačka posta od juče u temi šta vas je danas iznerviralo.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Jul 26, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je, kad nije gore... Idemo dalje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Urađena reparacija vakuum slavine i karburatora, pozdrav za majstore.Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2456 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio ksenon H4 komplet što mi ostao od bivšeg auta, prvo sam probao sve moguće kombinacije sijalica i balasta, jok neće da sija. Onda sma se setio da mi je pri spajanju majstor okretao polaritet na nekom spoju jer je na mom autu tako moralo. Razlepi 7 godina staru izolir traku, okreni, probaj, radi. Jej! Pošto je to trebalo da bude samo probe radi i nekog testiranja, nisam planirao da radim ožičenje. Dakle, narednih pola sata radim ožičenje, provlačim kablove, stavljam vezice. I kad smo tu, a pala noć, ajmo test vožnja, uz sokak prvom, pa ako hoće noga u drugu, idemo mali krug, ako neće, odmah kući. Htela noga od druge do šeste, sve kako treba. Došao kući, vratio i tegove (bila mi želja da probam bez tegova, na kraju nisam ni obratio pažnju, bio skoncentrisan na vožnju) i sad idem da otvorim zasluženo pivo. Živeli!Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16145 Napisano Jul 26, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2302 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savet, nemoj ksenon, sprzice ti instalaciju, tako sam se ja zajebO i skupo me kostalo, stavi dobar Led, sto pre. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2456 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savet, nemoj ksenon, sprzice ti instalaciju, tako sam se ja zajebO i skupo me kostalo, stavi dobar Led, sto pre. Hvala na savetu, svakako planiram LED da probam. Zanima me po kom principu ksenon sprži instalaciju? Po mom iskustvu ksenon vuče manje struje od halogenke, ovaj koji sam stavio je i na papiru 35w a na prošlom autu je baš bilo primetno rasterećeniji sistem sa ksenonima u odnosu na halogena svetla. Ako je do grejanja, svi elementi koji se zagrevaju su van kućišta fara i provetreni su. To me recimo brine kod LED varijante, tu je hladnjak elektronike odmah iza sijalice i biće u bliskom kontaktu s ostalim instalacijama, ne znam koliko se greje, nisam koristio, ali to me brine, pa ako može neki savet oko toga? Kupiće se i probati svakako :-)Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16145 Napisano Jul 27, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2302 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Da, ksenon trosi manje od halogene ali u piku iliti prilikom paljenja povuce mnogo struje i taj udar moze da napravi haos, raspitaj se malo kod nekog elektricara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16888 Napisano Jul 27, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gordak985 je napisao: Hvala na savetu, svakako planiram LED da probam. Zanima me po kom principu ksenon sprži instalaciju? Po mom iskustvu ksenon vuče manje struje od halogenke, ovaj koji sam stavio je i na papiru 35w a na prošlom autu je baš bilo primetno rasterećeniji sistem sa ksenonima u odnosu na halogena svetla. Ako je do grejanja, svi elementi koji se zagrevaju su van kućišta fara i provetreni su. To me recimo brine kod LED varijante, tu je hladnjak elektronike odmah iza sijalice i biće u bliskom kontaktu s ostalim instalacijama, ne znam koliko se greje, nisam koristio, ali to me brine, pa ako može neki savet oko toga? Kupiće se i probati svakako :-) Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Hajde da probam da dam neko objašnjenje oko mogućih problema koji mogu da nastanu nakon ugradnje Xenon (ali i LED sijalica) na motoru. Sistem napajanja strujom kod automobila i kod (velike većine) motora je potpuno različit. Radi se o tome da alternator kod automobila proizvodi naizmenični napon od oko 5-6V (po fazi) pri bilo kojim obrtajima, a kod motora taj napon bude i preko 100V. Problem je kako potrošiti taj višak energije i tu na scenu stupa regler (sa paralelnim regulacijom), koji to ostvaruje na taj način da višak energije (preko tiristora) odvodi direktno na masu i pri tome on sam postaje potrošač, koji višak energije pretvara u toplotu. Znači da ukoliko nemamo (ili imamo smanjenu potrošnju) na sijalicama tu će potrošnju da preuzme na sebe regler (i da se pregreva). Pri tome su i namotaji alternatora u problemu jer i kroz njih prolazi veća struja. Samo da napomenem da pri 4.000 obrtaja motora kada su upaljena dva fara (oko 10 Ampera opterećenja) kroz namotaje statora protiče struja od oko 5-6 A (po fazi), a kada nemamo upaljene farove struja kroz namotaje bude preko 14 Ampera (po fazi) i regler se pregreva(a isto tako i namotaji). Prema tome, oprez prilikom odluke oko ugradnje LED ili Xenon sijalica na motoru. 8 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4363 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 1432 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put kad neko u svetu namontira neki xenon budz na bajk , jedan mali japanac izvrsi harakiri ispred fabrike motora 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16888 Napisano Jul 27, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Svaki put kad neko u svetu namontira neki xenon budz na bajk , jedan mali japanac izvrsi harakiri ispred fabrike motora A Joška i Žika trljaju ruke, jer eto im uskoro mušterija za reglere. 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...