Jump to content

Moto Zajednica

ZIMSKI GODISNJI ODMOR U SRBIJI.............

Recommended Posts

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

GODISNJI ODMOR u SRBIJI…image002.jpg……povratak na posao u GABONU…..

Doslo vreme da idem na kraci odmor kuci, da vidim porodicu ……..zazeleo sam se svih i svega……..

Imam dve i po nedelje,po dolasku u Beograd sreo sam na Uscu par ljudi koje znam sa BJB (Charuga, Sheitan) i rekose mi da bi bilo lepo da napisem neku pricu……….kao “nedostaje” im………..obecao sam i evo odrzavam obecanje.

Ovo ce biti prica bez motocikala, :zvizduk:

image001.jpg

malo za promenu………..

image002.jpg

Dogovorio sam se sa Vericom da pobegnemo nas dvoje na par dana ……… sami.

Odlucili smo se za Borovec u Bugarskoj.

Idemo kolima (Renault Megan karavan), laganica…………i normalno necemo ni ovog puta da “promasimo” kafanu ‘KOD IVANA” na ulazu u klisuru posle Nisa. :takoje:

DSC00014_resize.jpg

DSC00013_resize.jpg

DSC00010_resize-1.jpg

DSC00012_resize-1.jpg

Hrana je toliko dobra, da je zaista greh proci ovuda a ne svratiti na pljeskavicu u maramici, kuvanu ovcetinu, pihtije……..i tako to…………. :aha::hej:

Nastavljamo kroz klisuru, vreme je hladno, putevi ocisceni………….pa NORMALNO, nije ovo Francuska gde je cela drzava bila paralisana posle snega od oko 5 cm………..ovo je SRBIJA

image002.jpg

DSC00027_resize.jpg

DSC00022_resize.jpg

Kako smo presli u Bugarsku, tojest u Evropsku Uniju……………….sneg nije ociscen (to mora da je neki zakon o « sneznim pravima » iz povelje EU)………. :staa:

DSC00071_resize.jpg

Stigosmo do Boroveca i jedva nadjosmo hotel “Yastrebec”koji se u stvari nalazi oko 3 km van samog Boroveca. Hotel je odlican, ima Spa centar i sve nam je na raspologanju…………..

DSC00034_resize.jpg

DSC00035_resize.jpg

Javili smo deci da smo dobro stigli………

DSC00036_resize.jpg

Soba je odlicna…….

DSC00038_resize.jpg

DSC00039_resize.jpg

DSC00040_resize.jpg

DSC00041_resize.jpg

Sidjosmo do aperitiv bara na pice………….

j1.jpg

DSC00048_resize.jpg

NASTAVAK SLEDI VRLO BRZO................. :zdravo:

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5560 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Bas cekam nastavak...bio sam pre 5-6 godina u Borovecu...i postoji mogucnost da naredne godine idemo sa cerkom...tako da me zanima...SVE! :takoje:

:Mina:

Tvoji putopisi bi bili interesantni i pešice da ideš... :care:

Hvala............videces tokom ovog putopisa, da si neznajuci nagovestio kakav ce biti jedan deo ovog putopisa.........tojest "zimske price"..........interesantno ! :staa2::zbunjen: :zbunjen: :zbunjen:

• Svrati ponekad, 365 postova
  • Motocikl: Ferdinand

:Mina:

A već smo se zabrinuli što nema nikakvog putopisa od tebe.

Inače sneg se nije čistio ni u Mađarskoj, EU. Moramo brzo da uđemo pa ni mi nećemo morati čistiti sneg :lol:

NASTAVAK …………………….

Posto hotel ima Spa Centar ………………koristimo sve………….bazen, sauna, aroma terapija, parna soba (tursko kupatilo) i masazu…………….tu smo da bi uzivali – uzivamo……………… :jee5:

h1.jpg

h2.jpg

h3.jpg

Setamo danju……………….

h4.jpg

h5.jpg

h5a.jpg

Setamo nocu………………

h6.jpg

h7.jpg

Setamo po Borovecu…………….

h8.jpg

Vidimo ima i kauboja…………a ima i sexy lokala u pozadini…………

h9.jpg

Odmorili smo se, bili smo malo sami………..samo nas dvoje, prijalo je…………osecao sam se malo kao kad smo bili dosta mladji………………lep je to osecaj. :ljubav:

Vreme pre vecere obicno provedemo uz kamin i par aperitiva…………..

j2.jpg

j1.jpg

j3.jpg

Vreme je da se krene nazad (tri dana dosta)za Beograd……………uskoro ce kalendarska Nova godina.

j4.jpg

Ostavljamo za sobom predivne predele pod snegom……….. i zaista odlican hotel “Yastrebec”………..proveli smo tri zaista predivna dana…………

j5.jpg

j6.jpg

j7.jpg

NASTAVAK SLEDI………………………………

Priznajem..........prijatelju Arakis :neznam:

NASTAVAK………………….

Koristim ovu priliku da SVIMA POZELIM PUNO ZDRAVLJA, SIGURNIH KILOMETARA I MNOGO, MNOGO LEPIH TRENUTAKA SA DRAGIM VAM OSOBAMA……………

Ja sam upravo tako proveo ceo moj godisnji odmor…………

Novu godinu ………….u caffe-restoranu “Slonce” kod mog druga Bokija……………..

BZ1_resize.jpg

U drustvu prijatelja………

BZ2.jpg

Iskoristio sam priliku da obidjem moje roditelje, Vericine roditelje i brata - na Bezanijskom groblju…………

ZM01.jpg

Nasao jednu staru fotografiju iz 1991. godine kada su moji drugovi Bata Zver, Ljuba bajker, Slavisa Bugarin……………radili sa Bajagom …………

Bata “Zver” je vec godinama u Kanadi………….zivi svoj zivot………..voleo bih da se vidimo, valjda ce se i to desiti jednog dana………..

Ljuba je u Beogradu, nisam ga video vec dugo……………….

« Bugi » Slavisa, je tu………….cesto na Uscu, vidimo se ponekad, jako dobar lik………….

Beograd1991BajagaLjubabajkerBataZveriSlavisaBugarin.jpg

Vozeci se po Beogradu……………video sam jedan cudan auto………… :zbunjen:..

jedancudanautouBeogradu.jpg

NASTAVAK SLEDI…………………………

• Podržavam 2

NASTAVAK………………….

Ali da se vratimo prici o mom godisnjem odmoru u …….. image002.jpg

Sa Vericom i decom sam se dogovorio da odemo negde nas cetvoro na par dana……………..nekako kad sam u Beogradu nikako da provedemo neko vreme zajedno, nije da necemo ……..ali, uvek imamo neke obaveze ………..Boris sa devojkom, Ivan sa devojkama, ja sa meni dragim ljudima koje zelim da vidim i da provedem neko vreme sa njima…………..Verica je tu……….ona je uvek tu……….zato sam joj beskrajno zahvalan. Ovo govorim zaista iskreno……………

Rekao sam ……..ajmo u Minhen – na pivo……….svi su se nasmejali,

Predlozio sam – ajmo onda do Trsta da kupimo farmerke………..svi su nasmejali, rekose mi ZASTO ???

Ja sam odgovorio da provedemo nekoliko dana zajedno………..zar to nije DOBAR razlog ?

Slozili su se da ideja dobra…………..i ODOSMO u BEC !!!

Sto da ne, Bec je jedan lep grad…………..idemo, pa cemo videti, rezervisao sam hotel putem Booking.com i krenuli smo 02. Januara…………..

Hotel je OK…………Boris se krevelji po obicaju prilikom slikanja dok je Ivan ozbiljan……….mama i tata………uzivaju………..

DSC03680_resize.jpg

DSC03681_resize.jpg

DSC03685_resize.jpg

Verici su interesantni restorani dalekog Istoka………..

DSC03687_resize.jpg

Ivanu su italijanski restorani drazi………..

DSC03695_resize.jpg

Boris je i u prodavnicama raspolozen………..malo « kopira »Budu……….

DSC03690_resize.jpg

I u Becu sam sreo jednog malog simpaticnog majmuna…………..valjda me prepoznao…….. :stabre:

DSC03786_resize.jpg

Sin Boris i mama Verica…………(neka kazu da nemaju iste manire)………

DSC03799_resize.jpg

Tata i sin Ivan………(i mi imamo iste manire)………

DSC03801_resize.jpg

Boris se ne menja………..

DSC03802_resize.jpg

Verica u meksickom restoranu nije imala srece……….nije joj se svidelo ono sto je narucila……..ostali su bili zadovoljni……….

DSC03804_resize.jpg

Obisli smo “Dunavski Toranj”…………….

DSC03809_resize.jpg

DSC03832_resize.jpg

DSC03836_resize.jpg

Vozili se metro-om………..

DSC03842_resize.jpg

DSC03845_resize.jpg

DSC03846_resize.jpg

Setali gradom………….

DSC03850_resize.jpg

DSC03851_resize.jpg

Hteli smo da probamo “Saher tortu” u poznatom “Saher Hotelu”…………………probali smo dva puta i verujte mi nije bilo mesta, cekalo je oko 15 osoba da se oslobodi neka od fotelja…………….eh, hvala – nije nam bas toliko stalo da probamo tu tako poznatu tortu. Verovatno je jako “kisela”……..fuj, fuj……. <_<

Na Ivanov predlog smo obisli i dvorac “Belvedere” gde su svojevremno stanovali Augzburska loza koja je vladala Austro-Ugarskom…………

Dvorac je lep………….nije me bas odusevio, mozda kada ga uporedjujem sa Versajskim dvorcima, mozda gresim……………

DSC03865_resize.jpg

DSC03866_resize.jpg

DSC03871_resize.jpg

Bilo je mnogo hladno…………-4 stepena i neki dosadan leden vetric…………pokusao sam da se ugrejem ali bez uspeha……..

DSC03873_resize.jpg

Proveli smo tri dana u Becu…………….bilo nam je lepo, uzivali smo ……………i kao i uvek dodje vreme da se krene nazad…………… :( (treba stici kuci na vreme za Bozic)

U povratku smo svratili do jedne “Tcharde” tipicnog restorana u Madjarskoj na ulazu u Szegedin…………

DSC03875_resize.jpg

Gde smo jeli jednu izuzetno dobru riblju corbu……….. :takoje: (ja sam uspeo da pojedem 5 tanjira), Verica je uzivala – obozava ribu (kao sto znate)………..

DSC03876_resize.jpg

DSC03877_resize.jpg

deca su jela i izrazila zelju da naruce jos nesto – mesano meso za 2 osobe…………….

DSC03879_resize.jpg

DSC03880_resize.jpg

DSC03881_resize.jpg

Kad su doneli…………………….svi smo se iznenadili kolicinom………

Ja sam se vec najeo, oni su pokusali da pojedu…………….nisu uspeli.

Stigli smo kuci u Beograd sa osmehom ………………svi zadovoljni – ovo cemo morati da upraznjavamo cim se bude opet stvorila prilika. Ja sam prezadovoljan, proveli smo 5 dana zajedno i zazalio sam sto nije trajalo duze…………..

NASTAVAK SLEDI……………………. :zdravo:

• Podržavam 6

NASTAVAK.............

Stize Bozic…………MIR BOZIJI, HRISTOS SE RODI !!!

Bozic01-1.jpg

Bozic04-2.jpg

Bozic05-1.jpg

Bozic06-1.jpg

Bozic08.jpg

Ostalo mi je jos par dana do polaska nazad za Gabon………………koristio sam to vreme maksimalno da “potamanim” sto vise cevapcica kod Bokija u Sloncetu……………….preporucujem ih. :takoje:

CevapcicikodBokija.jpg

Cevapcici.jpg

Dodje i taj 10. Januar prebrzo…………..ujutru rano (kao vampiri) oddosmo na aerodrom u 05 ujutru, imam let u 06:55……………..i odoh nazad za Gabon.

NASTAVAK SLEDI.............

• Podržavam 2

NASTAVAK........

Posao me sacekao, nije nigde otisao…… <_< ………morao sam par puta da odem do Makore (kamenolom), put je i dalje u losem stanju………….kao sto je bio…… :neznam:

Evo, pa vidite sami………….

DSC03927_resize.jpg

DSC03928_resize.jpg

DSC03930_resize.jpg

DSC03932_resize.jpg

DSC03933_resize.jpg

DSC03934_resize.jpg

DSC03936_resize.jpg

DSC03938_resize.jpg

DSC03942_resize.jpg

DSC03943_resize.jpg

DSC03946_resize.jpg

Sajkaca i opanak su tu………….. da me cuvaju………….

DSC03950_resize.jpg

DSC03952_resize.jpg

Jos malo "dobrog" puta……………

DSC03953_resize.jpg

DSC03954_resize.jpg

DSC03955_resize.jpg

DSC03956_resize.jpg

NASTAVAK SLEDI.............

• Podržavam 1

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Marokanac,... paaaa kako .... :staa2:, a skijanje??? Zar ne skijaš? A ti u Borovcu pa ne skijaš?? :zbunjen: :zbunjen: ccccc

Pa to ti je isto, kao da na oktoberfestu piješ oranžadu :bljak: , cccc.... :jok: :jok:

NASTAVAK ...............i KRAJ OVE PRICE.

Prvi komentar u ovoj prici je nagovestio (neznajuci) da ce biti pesacenja..... iznenadio me :ooo:ali je dobro rekao.........ovu pricu cemo zavrsiti jednom velikom "setnjom".......kroz dzunglu.

Proslo je par dana, kazu mi…………..morao bi da odes do NKOK-a da vidis dali bi mogli buldozerom da probijemo put a da se ne zaglavi, jer izgleda da ima dosta mocvara.

Pomoci ce mi Gaspar sa jos dva lokalca (lovci – tragaci) koji ce « otvarati » put macetama………jedan ispred drugi ce ici pozadi………….

Od Libreville-a oko 28 km asfaltnim putem, zatim oko 5-6 km zemljanim putem ………………..

DSC03958_resize.jpg

I stigosmo do tacke odakle treba ici peske………………..Gaspar je to lepo pokazao rukom sa osmehom na licu……….. :)

DSC03961_resize.jpg

Parkirao sam auto da ne smeta……………mada, kome ce pa da smeta, ovde ne prolaze cesto automobili…………….

DSC03962_resize.jpg

“Majstori” sa macetama cekaju da krenemo……….

DSC03963_resize.jpg

Krenuli smo……………jedan sa macetom napred, Gaspar iza njega, ja iza Gaspara i ovaj drugi sa macetom iza mene…….(raspored je takav da ako slucajno neka zmijica ili neki slicni stvor se pojavi da mogu da odreaguju na vreme i napred a i pozadi………..)

DSC03965_resize.jpg

DSC03970_resize.jpg

DSC03971_resize.jpg

DSC03974_resize.jpg

DSC03975_resize.jpg

DSC03979_resize.jpg

Dobro je za sada…………pratim, bez problema ritam……….. :zvizduk:

DSC03982_resize.jpg

Dolazimo do nekog potoka, malo muljevitog, “prvi” ga je pregazio, Gaspar preskace i upada u blato ali bez problema……………..preskacem i ja………….ali…… >:( ..…ostaje mi desna patika u blatu, kazem « poslednjem sa macetom » da je izvadi…………malo smo je ocistili od blata, nazuvam je i sada malo bolje zatezem pertle (odvezala mi se pertla i to je razlog sto mi je spala patika)……………

DSC03983_resize.jpg

DSC03984_resize.jpg

DSC03985_resize.jpg

DSC03986_resize.jpg

DSC03987_resize.jpg

Idemo dalje, teren postaje brdovit…………..uvidjam da bas i nemam neku kondiciju, cigarete cine svoje, tesko je doci do daha…………..ali nastavljamo, ja se malo borim za vazduh (koji je u sumi prezasicen vlagom tako da ga i nema bas ……….dovoljno)………….

DSC03989_resize.jpg

DSC03994_resize.jpg

DSC03995_resize.jpg

DSC03997_resize.jpg

Kazem jednom od njih da nam isece stapove, teren postaje takav da uvidjam da cemo lako da se okliznemo………….sa stapom ce biti lakse, Gaspar i ja dobijamo po stap od oko 1,70m

DSC03998_resize.jpg

DSC03999_resize.jpg

Iskren da budem, sve mi se smracilo…………….tesko je sa ovih mojih skoro 54 godina i ociglednim viskom kilograma da pesacim tako dugo po ovako nezgodnom terenu…………pesacimo vec oko 1 sat i 40 minuta i najzad stizemo do odredista – tacke do koje bi trebalo da se eventualno napravi put.

DSC04005_resize.jpg

Usput vidim divlje ananase…………….

DSC04006_resize.jpg

DSC04007_resize.jpg

Teren na odredistu je spaljen (tako se ovde cisti suma, zapali se pa onda ona veca stabla se lakse obore…………) ali priroda je cudno lepa i kada je spaljen teren………..

DSC04026_resize.jpg

DSC04027_resize.jpg

Videli smo sta smo trebali da vidimo……………put je moguce probiti, slobodna moja procena je da ima tu oko 3 km puta da se napravi.

Nesto se mislim ………………prosecna brzina nam je bila dosta jadna…………nesto jace od 2,5 km/h, bas smo jaki setaci……… :neznam:

Sve je to OK, ali sada se treba vratiti, pitam vodica da se vratimo kracim putem (isli smo duzim putem jer tuda ne treba da se prave mostovi), kaze on dobro je ………….mozemo se vratiti kracim putem jer je oseka (dobro je mislim se i ja………..ne pesaci mi se opet nazad jos sat i 40 minuta…………

Krecemo nazad kroz mocvarni deo ……………….

DSC04031_resize.jpg

DSC04032_resize.jpg

DSC04033_resize.jpg

Noge su nam mokre do kolena……………

DSC04034_resize.jpg

DSC04036_resize.jpg

Nastavljamo kroz predeo sa bambusima dugim preko dvadesetak metara………….

DSC04037_resize.jpg

I uskoro izbijamo na lateritni put koji su napravili Kinezi koji ovde eksploatisu sumu…………

DSC04038_resize.jpg

DSC04041_resize.jpg

Idemo oko 2 km putem i vodic mi predlaze da “presecemo” kroz travu jer u suprotnom imamo jos oko 4 km da pesacimo ovim putem pa onda desno oko 1,5 km do sporednog puta – staze gde smo ostavili auto :staa2: , slazem se …………..idemo……………i ubrzo “izbijamo” tacno gde smo ostavili auto…………neverovatno je :zbunjen: kako se dobro ovi ljudi snalaze u sumi……….ja iskreno nisam vise znao gde je napred a gde pozadi.

Pesacili smo nazad “samo” 1 sat i 20 minuta…………………jebo ga kraci put……………. >:(

DSC04042_resize.jpg

DSC04044_resize.jpg

DSC04045_resize.jpg

Umivam se, stap bacam u pick-up pozadi………..za uspomenu (stvarno mi je olaksao mnogo ovu setnju), krecemo nazad i posle betonskog propusta palo stablo na put………..jedan obican auto (nije 4x4) je pokusao da ga zaobidje…………..i nije uspeo. :nanana:

Kazem Gasparu neka ide sa ovom dvojicom neka ga izguraju ……….da mozemo mi da prodjemo………

DSC04049_resize.jpg

DSC04050_resize.jpg

DSC04051_resize.jpg

DSC04052_resize.jpg

DSC04053_resize.jpg

Uspesno su ga izgurali………….nastavljamo put do Libreville-a.

Ja sebi obecavam, ovakve setnje nisu vise za mene………………bolele su me noge tri dana.

Sto kazu stari…………sve u svoje vreme………………………

I to bi evo « ukratko » bilo kako sam proveo moj zimski godisnji odmor……………..i kako sam se vratio na posao..........

Meni je bilo izuzetno lepo, video sam svoju porodicu, proveo vreme sa njima, sa prijateljima ……….srce mi je puno, mogu da nastavim sa radom ovde u Gabonu…………do sledeceg (letnjeg) godisnjeg odmora.

Planiram u junu mesecu da opet doletim do Srbije…………plan je sledeci.

Idemo na svadbu mom sestricu Toniju u Francusku, deca ce ici kolima, Verica i ja motorom (Boki je obecao da ce do tada montirati Akrapovic kompletan izduv na BMW ADV), posle svadbe cemo svratiti do Andore sa decom. U Andori cemo se sresti sa Vericinim bratom od strica (koji zivi i radi u Spaniji) i njegovom suprugom (oni ce doci sa KTM ADV) i onda iz Andore idemo do Marseja pa na Korziku.

Posle Korzike, oni se vracaju za Spaniju, Verica i ja za Beograd.

To su planovi……………….Boze zdravlja, ostvaricemo ih.

Svima veliki pozdrav…………………iz Afrike

:zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo:

• Podržavam 3

Marokanac,... paaaa kako .... :staa2:, a skijanje??? Zar ne skijaš? A ti u Borovcu pa ne skijaš?? :zbunjen: :zbunjen: ccccc

Pa to ti je isto, kao da na oktoberfestu piješ oranžadu :bljak: , cccc.... :jok: :jok:

Sta da ti kazem........ :neznam: ......mozda je sramota, ali ja neznam da skijam, nisam naucio kao mali (ziveo u Africi - Maroko, Kongo), kasnije posto nisam imao tu naviku.......nisam je ni stekao............ :neznam:

Mozda nekom prilikom mi ucinis uslugu i naucis me.........

A na Oktoberfestu............ne pijem oranzadu......budi siguran...... :moto3:

Pozdrav .....prijatelju.........

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Jel to s Tambom planirate puteshestvije na leto ?

Jest da je putopis bez motora, al jako lepo Marokanac kao i uvek !!! :)

• Podržavam 1

Da, sa Tambom i Gacom.............

Pozdrav Mina.........iz Afrike :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo:

DA........pogodila si iz prve, tacno sa Tambom i Gacom.......bice lepo siguran sam, a posle cemo postaviti i putopis.......kako obicaji nalazu.......

:moto3: :moto3: :moto3: :moto3: :moto3: :moto3: :moto3: :moto3: :moto3: :moto3:

• Podržavam 1

• Dva tocka...All my life, 358 postova
  • Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700

Covece kao u filmu! Svaka cast :takoje:

• Enduraš, 6391 postova
  • Motocikl: CRF300L

Da te nema, trebalo bi te izmisliti, pises najbolje putopise. Ali pravo da ti kazem, meni se vise dopao deo kad si se vratio i poceo da radis od prvog dela kad si bio na odmoru (znam da je tebi bilo obrnuto) :D

• Zainteresovan, 592 postova
  • Motocikl: Stalno neki drugi :)

Sta reci ,uvek se radujem kad vidim vas novi putopis, bio on sa motorom ili bez,uvek je zanimljiv...

Pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja