Jump to content

Moto Zajednica

KAWA ZX6R 2007 ili SUZUKI GSXR 600 K7

Recommended Posts

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V
Slazem se u 99% recenog' date=' a onaj 1% ostavljam da negde kawa mora da opravda nizu cenu od konkurencije, a mozda je bas lanac jedan od delova na kome su malo pristedeli..;)[/quote'] Da!!! :idea: :idea: :idea: Baš im je taj lanac tanji za 300 Eura nižu cenu od konkurencije. Reci mi ali ozbiljno, meex, da si ovo trezan/straight napisao... Aj proèitaj ponovo! I nemoj da se èeškaš, lepo èovek kaže, argumentuj pa objavi a ne 'nako... Honda je to.... ili Ma pusti, Kawa...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5411 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ja lepo cuo od ljudi, ako nemas para za Hondu, kupi Kawasaki :)

Elem, sta ste napali coveka i pritom otisli od teme... Pomozite Profileru oko izbora.

Moje misljenje je da bih uzeo pre 636 nego gixera. Eto.

• Zainteresovan, 655 postova
Ja lepo cuo od ljudi' date=' ako nemas para za Hondu, kupi Kawasaki :)

Elem, sta ste napali coveka i pritom otisli od teme... Pomozite Profileru oko izbora.

Moje misljenje je da bih uzeo pre 636 nego gixera. Eto.[/quote']

Pa Kawa valjda nije vise 636 nego 600 (599) :wink: , a i da li bi Ona bila tvoj izbor samo iz estetckih razloga ili ima jos neki ...?

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max
Slazem se u 99% recenog' date=' a onaj 1% ostavljam da negde kawa mora da opravda nizu cenu od konkurencije, a mozda je bas lanac jedan od delova na kome su malo pristedeli..;)[/quote'] Da!!! :idea: :idea: :idea: Baš im je taj lanac tanji za 300 Eura nižu cenu od konkurencije. Reci mi ali ozbiljno, meex, da si ovo trezan/straight napisao... Aj proèitaj ponovo! I nemoj da se èeškaš, lepo èovek kaže, argumentuj pa objavi a ne 'nako... Honda je to.... ili Ma pusti, Kawa...

Ne vidim sta je covek lepo rekao svojim komentarom NE MOGU DA VERUJEM?!

Ako nema(s) argumnte da se ubacis u polemiku, onda preskoci(s) lepo temu i svi srecni..;) (Dex, ovo (s) se ne odnosi na tebe, vec na one koji NE MOGU DA VERUJU..)

A argumenti koji se od mene traze su prisutni i golim okom vidljivi, a to je:

- kawa je najjeftinija u klasi

- 636 ima tanji lanac i lancanike od konkurencije, pa cak i od motora koji imaju znantno manji moment! ;)

..a cinjenice koje bi trebale da mi pokazu da sam u krivu, ne vidim!

Dakle, nisam nikog hteo da uvredim izrecenim, vec samo sam konstatovao ono sto moze bilo ko, ko se malo udubi..;)

A svi kojima nesto nije jasno, slobodno neka pitaju, nije problem, ovde smo da se druzimo i da razmenjujemo i sticemo nova iskustva..;)

Zaboravio sam da napomenem da nemam nista protiv Kawe, stavishe, voleo bih jedan primerak u svom vlasnistvu, bez obzira na iznesene argumente :)

pozz

Guest Beli

Ne vidim sta je covek lepo rekao svojim komentarom NE MOGU DA VERUJEM?!

Ako nema(s) argumnte da se ubacis u polemiku, onda preskoci(s) lepo temu i svi srecni..;) (Dex, ovo (s) se ne odnosi na tebe, vec na one koji NE MOGU DA VERUJU..)

A argumenti koji se od mene traze su prisutni i golim okom vidljivi, a to je:

- kawa je najjeftinija u klasi

- 636 ima tanji lanac i lancanike od konkurencije, pa cak i od motora koji imaju znantno manji moment! ;)

..a cinjenice koje bi trebale da mi pokazu da sam u krivu, ne vidim!

Dakle, nisam nikog hteo da uvredim izrecenim, vec samo sam konstatovao ono sto moze bilo ko, ko se malo udubi..;)

A svi kojima nesto nije jasno, slobodno neka pitaju, nije problem, ovde smo da se druzimo i da razmenjujemo i sticemo nova iskustva..;)

Zaboravio sam da napomenem da nemam nista protiv Kawe, stavishe, voleo bih jedan primerak u svom vlasnistvu, bez obzira na iznesene argumente :)

pozz

SVEGA IMA U BOZIJOJ BASTI!!!

KAWA JEFTINIJA ZATO STO IMA TANJI LANAC,STVARNO SI SE UDUBIO,

NEMA STA,TREBALO BI TE PREDLOZITI ZA BISER GODINE!!!

Guest Cubric

Pa dobro bre ljudi, nije covek mislio da je samo zbog lanca toliko jeftiniji. Ali, malo na lancu, malo na necemu drugom (zrno po zrno pogaca) i eto ustede.

Slazem se u 99% recenog' date=' a onaj 1% ostavljam da negde kawa mora da opravda nizu cenu od konkurencije, a mozda je bas lanac [b']jedan od delova na kome su malo pristedeli[/b]..;)

Mozda mene za BISER, ali sta cemo sa tvojim vidom (citanjem)?? Evo, malo sam boldovao, da ti ne promakne jos jednom..;)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

GSX-R je najkompletniji motor u klasi. Preporucujem njega. Oba ces jednako dobro prodati i to su generalno jako slicni motori, detalji i kvalitet izrade (u slucaju nekih proizvodjaca) su stvari koji ih razlikuju. Nisi rekao za koju namjenu ti treba motor, ukoliko je to normalna hobi voznja onda ti je stvarno svejedno, uzmi onaj koji ti se vise svidja, a ako je u pitanju nesto ozbiljnije tipa staza i sl., onda cemo ovu temu dalje razviti :wink:

• Drug član, 1854 postova

Ako nema(s) argumnte da se ubacis u polemiku' date=' onda preskoci(s) lepo temu i svi srecni..;) (Dex, ovo (s) se ne odnosi na tebe, vec na one koji NE MOGU DA VERUJU..)

[/quote']

da i ja mislim da èovek nema argumente i da ne treba da se ubaci u polemiku, pa vozi kawu samo 20 godina, pih, pa ko je on da prièa nešto...

ja koliko sam skontao meex ti si studenta mašinstava ili imaš neke veze sa tim, pa ajde lepo mi reci da li je sve u gabaritima ili tu ima neke termièke obrade, èvrstoæe, elastiènosti ili sam ja pogrešio?

ono malo mu je tanak zupèanik mi lièi na ono drugo malo mu se trese retrovizor, a to je sve jedna glupost. pa neæe valjda kawa da ugradi lanac i lanèanike koji se menjaju kad i ulje ili možda i ranije ako puknu!? :shock:

druže moj glas nemoj da raèunaš pošto nimalo nisam objektivan ali ja bih uzeo KAWASAKI!

Pa dobro drugari, nije taj lanac uopste bitan toliko, to smo svi vise onako izneli kao neko zapazanje a ne kao neku manu motora. :)

@Evil_Zo

Sto se tice namene motora ona je upravo ona koju si i sam pomenuo u tvom postu a to je normalna hobi voznja. Staza u svakom slucaju ali to se sigurno nece desiti ove godine jer imam ja jos dosta da ucim za takvu voznju :)

Ako nema(s) argumnte da se ubacis u polemiku' date=' onda preskoci(s) lepo temu i svi srecni..;) (Dex, ovo (s) se ne odnosi na tebe, vec na one koji NE MOGU DA VERUJU..)

[/quote']

ja koliko sam skontao meex ti si studenta mašinstava ili imaš neke veze sa tim, pa ajde lepo mi reci da li je sve u gabaritima ili tu ima neke termièke obrade, èvrstoæe, elastiènosti ili sam ja pogrešio?

ono malo mu je tanak zupèanik mi lièi na ono drugo malo mu se trese retrovizor, a to je sve jedna glupost. pa neæe valjda kawa da ugradi lanac i lanèanike koji se menjaju kad i ulje ili možda i ranije ako puknu!? :shock:

Termickom obradom odredjenog materijala mogu mnooogo da mu se poboljsaju svojstva, ali sve to ponekad kosta znatno vishe nego da si upotrebio malo vishe termicki neobradjenog materijala i resio problem, zato i razumemo svi zbog cega su DUCATI, MV AGUSTA i slicni skupklji od konkurencije, upravo zbog posebnih materijala koji se na njih ugradjuju...da potsetim, kawasaki je jeftiniji, zato sumnjam da su neku preteranu paznju posvetili upotrebi boljih materijala a sa druge strane smanjili cenu.;)..

Opet kazem, to je moje licno misljenje, i argumenti koje sam ovde dobio za sada mi ga nece promeniti. ;) Daleko bilo da ne bih prihatio necije misljenje, ili ja smatram da sam najpametniji, ali voziti 20 godina motor, ne mora da ti da nikakvo tehnicko iskustvo u vezi istog,a moze i da napravi eksperta od tebe, ako to zelis, i ako dovoljno znas, ubedices jednu neznalicu (mene :) ) da je pogresio..;)

Opet ponavljam KAWA je fenomenalna i izmedju ova dva motora buducem kupcu se izbor svodi uglavnom na estetiku. Osim ako nije strogi profesionalac pa ima dalje vidike i veliko znanje...

Mislim da nema potrebe vishe da raspravljamo o glupostima kada je zakljucak jasan: i jedna i druga firma su fenomenalne pa ko sta voli , neka izabere..;)

pozz

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE
@Evil_Zo

Sto se tice namene motora ona je upravo ona koju si i sam pomenuo u tvom postu a to je normalna hobi voznja. Staza u svakom slucaju ali to se sigurno nece desiti ove godine jer imam ja jos dosta da ucim za takvu voznju :)

Onda znas sto ti je ciniti, uradi ono sto ti srce kaze :wink:

• Drug član, 1854 postova

ali sve to ponekad kosta znatno vishe nego da si upotrebio malo vishe termicki neobradjenog materijala i resio problem' date='

Opet ponavljam KAWA je fenomenalna i izmedju ova dva motora buducem kupcu se izbor svodi uglavnom na estetiku. Osim ako nije strogi profesionalac pa ima dalje vidike i veliko znanje...

[/quote']

lepo si rekao ponekad. :wink: a lanèanik je jedan od najprostijih delova na motoru za izradu tako da...

ali da ne tupimo sa ovim više, potpuno se slažem sa ovim drugim što si rekao.

ja lièno najviše volim jednobojne motore, naravno crne i zato bih (izmeðu ostalog) i uzeo kawu.

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

kada vec pricate o svacemu oko izbora ajde da i ja doprinesem komentarom jednog mog prijatelja u vezi suzukija:

,,Suzuki je jedini zadrzao od ovih sportista jedan far naprijed. Prakticno, kada padne na bok ne puca far samo plastika, jeftinija popravka''

Covjek je rekao da nece da koristi motor za obaranje brzinskih rekorda, dakle bitan je izgled, a tu mu mi ne mozemo pomoci

i ergonomija - e tu mu mozemo pomoci... ljudi kazu iskustva covjek skupi zapazanja i odluci...

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014
Znam da je ovo licni utisak.. ali ruznije kawe od ove nove sestice nisam video..

Ti si prvi i jedini koji je ovo izjavio. Jel si bio na sajmu u NS?

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

Druze ne mogu a da ne primetim da nisi uzeo u obzir novu R6!! Jel postoji neki odredjen razlog? Meni licno najlepsi motor a nije u konkurenciji :(

Druze ne mogu a da ne primetim da nisi uzeo u obzir novu R6!! Jel postoji neki odredjen razlog? Meni licno najlepsi motor a nije u konkurenciji :(

Slazem se da je nova R6 prelepa (pogotovo crveno bela), ali ima jednu manu, a to je cena :( . Inace vrlo rado bih posedovao istu

Guest Cubric
Znam da je ovo licni utisak.. ali ruznije kawe od ove nove sestice nisam video..

Nije jedini, evo i ja to kazem, a i moj drugar koji obozava kawasaki 636. Jedino moze da prodje u crnoj boji, gde ne dolaze toliko do izrazaja oni odvratni mali farovi.

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Ukusi su razliciti! Naprimer meni je odvratna nova yamaha r6, a zx6r (ne pravi se vise 636) je relativno ok po izgledu. ponavljam, o ukusima ne vredi raspravljati!

Guest Cubric
Ukusi su razliciti! Naprimer meni je odvratna nova yamaha r6' date=' a zx6r (ne pravi se vise 636) je relativno ok po izgledu. ponavljam, o ukusima ne vredi raspravljati![/quote']

Znam da se vise ne pravi 636, ovo gore se odnosi na prosli model i model 03-04 (ne moze u isto vreme da ga obozava i da mu se ne svidja :wink: ).

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Na skupu u NSu sam primetio da kawa ima jaaako tanak lanac i lancanike za svojih 125ks...ne znam da li je neko obratio paznju na taj detalj' date=' ali sam to slucajno primetio.. :? [/quote']

Nema to veze, stvar je nosivosti lanca - to što Kawa ima vjerovatno

520 lanac a Suza 525 ili èak 530, nije to nikakav nedostatak. Ima i

jaèih motora sa "tankim" lancem.

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: GSA

Nisam bio na sajmu u NS,i govorim ovo na osnovu slika s neta.. Inace proslogodisnja kawa mi se svidjala mnoooogo vise.. odmah posle Suze.. :)

peace..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja