lencuga 14465 Napisano Januar 30, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan @ acim, unosis zabunu bez potrebe, to pokusavam da ti objasnim. mislis li da je pametno da neko ko ne zna koji procenat ulja koristi motor uzme sam da popravlja mesac? ili mozda ti umes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Januar 30, 2011 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan E da, Jawe i MZ-ovi koriste taj njihov Pre-Mix pa nisam cuo da je nekome očepila svecica zbog viska ulja a znam da i ovi modernizovani 2t skuteri i 2T zujke s vremena na vreme otvaraju i čiste auspuhe isto kao i mi sa starinskim cvajtarama. I dalje, ja bih na mestu pokretača teme batalio mesač i pravio ručnu mesavinu. Ionako nece tim motorom ici na neka putovanja pa da se smara ispred svake pumpe, sipajuci ulje iz merice...U tom slučaju, barem ZNAM da ima ulja u rezervoaru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 30, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da li smo bar danas na času naučili da automatski mešač ulja ubacuje varijabilni procenat ulja? Ja jesam, sasvim slučajno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Januar 30, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ali ste pobegli sa casa gde se ucilo kako se radi generalna motora kad otkaze taj mesac. Licno iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 30, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan 2-4%, neces pogresiti. Optimum je 1:25, ili 2,5% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Januar 30, 2011 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam samo citirao post sa TS foruma, nisam izmislio Ako vi znate bolje, onda OK.Ovo nije moje znanje, već samo prenosim tudje sa sajta koji se bavi samo TS-ovima. Ako je čoveku ispravan mešač, ne znam zašto bi ga bacio Stvarno ste pravi Srbi, karabudž majstori Pitaj RadicaM kako mu se sjebo dobar motor, odnosno zbog cega sad radi generalnu, ili polugeneralnu Pa onda proceni zasto su dobre Srpske karabudz majstorije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 30, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Vas ima i za MotoGP da unajme Neću više da traćim vreme u ovoj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Januar 30, 2011 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/57551-kad-budali-date-da-popravi-motor/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 30, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan na leru ima ulja 1% mesavine,povecanjem gasa mesavina se povecava i do 4% inace nebi ni postojala sajlica za otvaranje klapne mesaca to jest pumpe za ulje, ali optimum je 2 do 3%mesavine i nema da boli glava, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Januar 30, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan A da mu napravimo elektroniku sa dugmetom + i - na kormanu da desnom dodaje gas a levom pritiska + za povećanje ulja u mešavini? I obrnuto hahaha da da da moze i tako,to je bas onako..jednostavno :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Januar 30, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan e sad mi vec ides na zivce, sipaj 2% mesavine i vozi to cudo od motora, jbo te mesac i majstor i acim, ako ti crkne od 2% javi se ja cu ti uraditi generalnu. hahahaha tako je care a u qrac i mesac i sve evo i ja se pridruzujem radicemo lapo lapo ako crkne...hahaha :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14465 Napisano Januar 30, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan e sad mi vec ides na zivce, sipaj 2% mesavine i vozi to cudo od motora, jbo te mesac i majstor i acim, ako ti crkne od 2% javi se ja cu ti uraditi generalnu. hahahaha tako je care a u qrac i mesac i sve evo i ja se pridruzujem radicemo lapo lapo ako crkne...hahaha :lol: ma brate istegli mi zivce, prave dramu oko trivijalnih stvari a toliko ljudi u svetu gladuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6057 Napisano Januar 30, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A kitovi i foke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14465 Napisano Januar 30, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan A kitovi i foke? a oni da se jbu, tada ce ih biti vise, drugacije im ne mozemo pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Januar 30, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan e sad mi vec ides na zivce, sipaj 2% mesavine i vozi to cudo od motora, jbo te mesac i majstor i acim, ako ti crkne od 2% javi se ja cu ti uraditi generalnu. hahahaha tako je care a u qrac i mesac i sve evo i ja se pridruzujem radicemo lapo lapo ako crkne...hahaha :lol: ma brate istegli mi zivce, prave dramu oko trivijalnih stvari a toliko ljudi u svetu gladuje BAS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Januar 30, 2011 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Auu bre al' pokvariste coveku temu, sram da vas bude. Sad tu i neki zoofiliju pominjete, kako vas samo nije sramota Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 30, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Bilo kako bilo videcu da skinem i ocistim mesac i sa njim nastavim da teram ciste ruka ko gospodin sipam i ne razmisljam o % i svim tim glupostim svremena na vreme skinem crevce zakurblam proverim i cao mogi i malo da sipam u rezervoar cisto da mi savest bude mirna. Hvala sviam na savetima i ponudama za pomoc. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 30, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Sa motorom nameravam da idem na putovanaj od 100 do 200km a sto se tice sjebavanja nije kriv mesac vec ja jer nisam vratio crevo koje vodi sa mesaca do karburatora znaci mesac je ispravan i posle 18 god stim sto cu ga ocistiti za svaki slucaj i znam kako je vuci kante sa sobom gde god krenes i ne bih voleo to da radim ponovo a takodje sam i sa ATX-om prelazio po 100 km u cugu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Januar 31, 2011 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan druze,uzmi ocisti taj mesac kako si vec planirao,ostavi ga u funkciji,a ako se bas bojis da ce da zakuca ti onda na svaki rezervoar goriva dospi i malo ulja unutra za svaki slucaj i onda nema brige,ima malo vise da cadjavi al ces ti bar biti siguran u sebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Januar 31, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Radicu nemam reci znaci kralj si 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 31, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Jbg mora i to neko da bude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Januar 31, 2011 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan 2-4%, neces pogresiti. Optimum je 1:25, ili 2,5% 'Alo druže, 1:25 je koliko % ? (da ti pojasnim ako jedna litra ulja ide na 25 litara benzina, koliko litara ulja tada ide na 100 litara benzina ? i koliko je to onda % ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 31, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 1L ulja na 100L benzina je 1% 1L ulja na 25L benzina je 4% Za 2 % je 200g na 10L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Januar 31, 2011 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan 1L ulja na 100L benzina je 1% 1L ulja na 25L benzina je 4% Za 2 % je 200g na 10L Nije, pošto 10 litara benzina teži 7200-7550 grama, dakle 200 grama ulja je 2,78% kod spec.tež.7200 g/lit ili 2,65% kod 7550 g/lit. Ako želiš točan postotak moraš izražavati % vol.(volumni), dakle 200 ml/10 lit. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Januar 31, 2011 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo kako bilo videcu da skinem i ocistim mesac i sa njim nastavim da teram ciste ruka ko gospodin sipam i ne razmisljam o % i svim tim glupostim svremena na vreme skinem crevce zakurblam proverim i cao mogi i malo da sipam u rezervoar cisto da mi savest bude mirna. Hvala sviam na savetima i ponudama za pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...