Dzoni be gud 2 Napisano Decembar 5, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan Puno hvala! Sledece sezone moram nesto castiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Februar 1, 2013 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan E ovako... Poceo sam da citam temu od pocetka, ali na petoj strani su pocele bale da mi idu na usta od terena i prirode i puteva i svega, pa sam odustao jer nemam vremena da obidjem sada sve lepote... Elem, zanima me sledece: 25. februara bi trebao poslom da se nadjem u Brasovu i da ostanem 8 dana. Zeleo bi motorom da idem, pa me zanima koliko je izvodljivo zbog vremenskih uslova u ovo doba godine? Jel preveliko mucenje ili da sedam u auto i da patim sto nisam na motoru? Kao mucenje mislim na sneg i led po putu i voznju 20 na sat... Zima mi nije problem sto se opreme tice... Za smestaj i za klopu cu se snadjem, procitao sam svakakve informacije ovde, i na tome neizmerno zahvaljujem. Ajde ako moze neko da napise rec dve da znam da li da planiram ili ne... Hvala puno i pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 1, 2013 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan E ovako... Poceo sam da citam temu od pocetka, ali na petoj strani su pocele bale da mi idu na usta od terena i prirode i puteva i svega, pa sam odustao jer nemam vremena da obidjem sada sve lepote... Elem, zanima me sledece: 25. februara bi trebao poslom da se nadjem u Brasovu i da ostanem 8 dana. Zeleo bi motorom da idem, pa me zanima koliko je izvodljivo zbog vremenskih uslova u ovo doba godine? Jel preveliko mucenje ili da sedam u auto i da patim sto nisam na motoru? Kao mucenje mislim na sneg i led po putu i voznju 20 na sat... Zima mi nije problem sto se opreme tice... Za smestaj i za klopu cu se snadjem, procitao sam svakakve informacije ovde, i na tome neizmerno zahvaljujem. Ajde ako moze neko da napise rec dve da znam da li da planiram ili ne... Hvala puno i pozdrav Ja ti ne bih preporucio da ides motorom. Ako si bas jako naumio onda sedi za komp i doooobro pregledaj prognoze. Ja ti mogu reci da smo mi pre koju godinu isli polovinom aprila i da je temperatura bila oko -15 stepeni, vejalo je vec negde iza Temisvara ali su na srecu putevi bili suvi. Od Sibiua do Brasova je bilo jako mnogo snega pored puta ali su putevi bili ocisceni. U okolini Brasova je bilo vec oko -20 stepeni. Smrzli smo se nevidjeno i pored toga sto smo znali kada i gde idemo i doooobro smo se opremili. Ipak to je bio april pa nije bilo ozbiljnih padavina pa su putevi bili suvi iako je asfalt bio strasno hladan pa je moralo jako oprezno voziti da ne bismo proklizali. U februaru sigurno neces proci sa toliko srece i sigurno da ces imati puno snega i ostalih padavina. Ne zaboravi da u tim krajevima imas nekoliko ozbiljnih skijalista sto znaci da ima i snega. Jednom prilikom smo isli kolima u deembru i putovali smo oko 16 sati zato sto smo svo vreme vozili po jakom snegu. Iako Rumuni veoma paze i sluzbe konstantno ciste puteve, i u njihovim planinama, kao i u ostalim, zimi pada mnogo snega i veoma intenzivno, pa ti cak i kolima savetujem da ides veoma polako i oprezno i da gledas da ceo put vozis danju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ČIČA956 52 Napisano Februar 1, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Honda transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ej u februaru motorom u Rumuniju ?????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17037 Napisano Februar 1, 2013 Integrisan, 8304 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine smo prvi put isli u Rumuniju u prvoj polovini marta. Bilo je snega pored puta, ali je sve bilo prohodno. Isli smo i na Semenik, dakle nesto poput naseg Zlatibora. Prati prognozu, sve ti zavisi od nje. Ipak: ici magistralnim putevima do Brasova motorom je dosadno, a bilo koji planinski put koji si video u ovoj temi je, krajem feb, nerealan. Realno, idi autom i vidi da bar jedno vece posvetis Sibinju (Sibiu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Februar 1, 2013 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Onda kolima... Mislim vozim na -5, ali kratke relacije do 100km... Ali na -15 300km ili vise (ako ovde bude jace zime) nije bas preporucljivo! U principu sam znao odgovor i sam, ali nada zadnja gine tako da sam morao da pitam... I izvinjavam se clanu CICA956 sto sam ga uvredio pitanjem... Nadam se da se ne ljutis sto je svako lud na svoj nacin i pita da ne bi zaginuo na svoju ruku... Quasaar-u i Severianu hvala na odgovorima i na leto svakako idem u Rumuniju, tako da cu da pitam vas za misljenja oko Rumunije i drugih relacija jer vidim da znate gomilu stvari!! Pozdrav P.S. I ja sam iz Valjeva (rodjen)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ČIČA956 52 Napisano Februar 2, 2013 (promenjeno) Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Honda transalp Prijavi odgovor kao problematičan A nisi me uvredio ni slučajno ali mi smo u Rumuniji našli snega i u avgustu pa mi bilo malo čudno drugarski pozzz i puno bezbednih km..... Sobzirom da mi sin vozi Afriku ako budeš u Valjevu nekad idemo na piće vi bi imali o čemu pričati . Promenio Februar 2, 2013 član ČIČA956 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Februar 3, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Transfagarsan sredinom juna! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Februar 4, 2013 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Sreca pa sam ja isao pocetkom Jula. Ovo je katastrofa, pa vi ste se bas namucili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle kš 20 Napisano Februar 5, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Kawasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Ocekuj ovo iako ides autom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Februar 6, 2013 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan oko 20.06.2012. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano Mart 27, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan Posto planiramo TF i TA u avgustu zamolio sam quasaar-a da nam napravi jednu finu turu od 5 dana, pogledajte: OK onda nesto ovako: 1 dan Novi Sad - ZR - Vrsac - Resita - Caransebes - Hateg - Hunedoara (zamak Corvin) - Deva - oko 390km spavanje: hotel Elvetia 2 dan Deva - Sebes - Transalpina - Novaci - Ramnicu Valcea - Curtea de Arges - oko 310km za spavanje imate velik izbor... pansion Jankovic, Hanul Lui Simon, Venus... pogledajte malo po putopisima 3 dan Curtea de Arges - Transfagarasan - Sighisoara - oko 220km Naravno rucak na vrhu transfagarasana u jednom od restorana (preporucujem : kad se izadje iz tunela, skrenete desno pa onaj najdalji cija terasa visi nad jezerom) spavanje: imate sirok izbor prenocista u Sighisoari na netu a imate i izbor da udjete u grad i da odaberete nekog od onih koji ce vam na ulicama ponuditi smestaj. 4 dan Sighisoara - oko Sibiua - Brezoi - Voineasa - pa udarite kamp negde posle jezera Vidra a pre mesta Petrosani. - oko 250km Opskrbite se hranom i picem usput posto kad skrenete kod mesta Brezoi vise nece biti prilike za kupovinu Na ovom potezu smo mi vec nekoliko puta kampovali pored recice, odlicno je 5 dan kamp - Petrosani - Nacionalni Park Parang - Targu Jiu - Baia de Arama - Nac park Domogled Valea Cernei - Baile Herculane - Bozovici - Nac park Semenic - Oravita - Bela Crkva - ZR - NS - oko 490km mapa: jos jednom se zahvaljujem ovom clanu na predlogu i pomoci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1852 Napisano Mart 27, 2013 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi tu za dan 3 dodao Bran i Brasov,Bude nesto vise km al nije neizvodljivo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano Mart 27, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da napomenem da je tura pravljena za voznju po prirodi i zaobilazak gradova, zbog toga je quasaar preskocio Bran i Brasov, to ostavljamo za neki drugi put 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1852 Napisano Mart 27, 2013 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Steta je otici tako daleko pa ne obici sve sto se moze u tom kraju.To je bar moje vidjenje,koje ne mora da bude ispravno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Mart 27, 2013 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan I ja uvek insistiram na Brasovu, Sinai i Branu (pogotovo Brasovu) ali kolega je rekao da ne bi da uopste ulaze u gradove i da ih najvise zanima voznja po prirodi, sumama i planinama, pa eto ove rute. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Mart 31, 2013 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, ko god da ide za Rumuniju preko Srpske Crnje neka se obavezno javi Moto Klubu Kumovi. http://mkkumovi.com/ Mi smo uvek za to da ugostimo nekoga, da se neko odmori, popijemo pice i tako to. A u bliskoj buducnosti bice napravljeno i par kreveta sa tusem iznad kafica kluba koje ce biti namenjeno putnicima koji prolaze kroz Srpsku Crnju. Moci ce da prenoce i to sve besplatno. Ali kad bude bilo to, bice te obavesteni 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ciga1704 1 Napisano April 4, 2013 U prolazu, 10 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: honda transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav bajkeri.planiram turu transalpina transfagarasan krajem jula pocetak avgusta ima li zainteresovanih ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano April 5, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan 5. avgusta ekipa krece na voznju, vidimo se gore 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ciga1704 1 Napisano April 5, 2013 U prolazu, 10 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: honda transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ako neko nema drustvo a zeleo bi da ide na transfagarasan. da se udruzimo.svakakav dogovor moguc.pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cipotm 102 Napisano April 5, 2013 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: MURSKA SOBOTA --- SLOVENIJA Motocikl: YAMAHA FJR 1300A Prijavi odgovor kao problematičan Imam u planu , pratim !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano April 5, 2013 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje, radili onaj granicni prelaz na Djerdapu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ciga1704 1 Napisano April 5, 2013 U prolazu, 10 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: honda transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan a sto nebi radio :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano April 5, 2013 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Tačnije na Đerdapu 2 kod Negotina. Radi 24 sata. Ako nešto treba tu sam! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17037 Napisano April 6, 2013 Integrisan, 8304 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tačnije na Đerdapu 2 kod Negotina. Radi 24 sata. Ako nešto treba tu sam! Da se čovek ne zbuni: I na Đerdapu 1 ima prelaz, taj radi oduvek. Poslednjih godina radi i na Đerdapu 2, za taj manje ljudi zna, ali je super korisan... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...