verovatno_lud 0 Napisano Octobar 15, 2008 U prolazu, 58 postova Lokacija: Srbija,Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic Prijavi odgovor kao problematičan Uf ja sam jednom prilikom vracajuci se iz mokrog luga pao tako sto sam naleteo na vodu, a kinez dao Bog ima dobre KENDA plasticne gume. Naime, vozio sam nekih 70-80 na putu koji je skoro uradjen i potpuno lep i sirok i pregledan ma milina, kad nailazi mi krivina na desno i blaga uzbrdica, i ja tako oborim motor posto sam isao malo brze i odjednom na pola krivine naletim na vodu koja se izlila iz neke cevi kanalizacione pretpostavljam ??? i...pa nista, proklizao mi prednji i gulio sam nekih tridesetak metara sa sve motorom... I jedini decko koji je stao jeste neki klinac na peugeot skuteru koji mi je pomogao... A vozaci na 4tocka su me izbegavali na putu da me ne bi zgazili Onda imao sam pad na lakat krivini u zemunu, kada me je isekao audi pa sam izleteo sa puta i na sljunku mi takodje proklizao prednji i naravno guljenje asfalta Pa bilo je tu i kada mi se u zemunu na nekim starim sinama za voz verovatno (koje su postavljene na sred ulice), zabio prednji tocak i preleteo sam motor, a prelazio sam sinu sa velikom paznjom, mozda sam isao 10kmh i sekao je pod uglom od 45 ali ne vredi... Uh, a najgori pad sam doziveo na pocetku karijere ;D kad sam pozajmio drugarov skuter koji je bio tek kupljen i reko aj malo da ga probam da vidim kakav je, a iskustvo je bilo ravno 0... Picim ti ja nekih 60kmh ulicom kojom prolazim 15ak godina i sasvim sam zaboravio na jednu sahtu koja je izdignuta poprilicno a ispred nje jedno udubljenje asfalta. Naravno bio je mrak a 50ccm ima far kao omanja rucna lampa... i jbg naleteh na to udubljenje i onda udarih u sahtu i lansirao mi se prednji tocak u vazduh, i onda se taj isti tocak vratio na asfalt ali koroman je bio nakrenut na stranu i lansirao me je nekih 10ak metara. Jbg, neiskustvo i ono "ma ja sve znam" dovodi do ovakvih glupih padova Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 493 Napisano Octobar 15, 2008 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Popaje svaka cast, sto i dalje neustrasivo jases konjica i skidam kapu za tvoje rezone i principe i naravno hvala na prenesenom iskustvu Posle svakog krsenja cale i keva bi mi govorili " E pa valda ces sad da se opametis i da batalis vise te motore" , i to sve tako do onog udarca u glavu. Nakon sto me ni udarac u glavu nije dozvao pameti shvatili su da im je sin beznadezan slucaj i digli ruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6446 Napisano Octobar 15, 2008 Svakom po zasluzi, 12476 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To je duh, bravo! ;D A ko zna zašto je to dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Octobar 15, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Posle svakog krsenja cale i keva bi mi govorili " E pa valda ces sad da se opametis i da batalis vise te motore" , i to sve tako do onog udarca u glavu. Nakon sto me ni udarac u glavu nije dozvao pameti shvatili su da im je sin beznadezan slucaj i digli ruke Dragi moj prijatelju pa ti si beznadezan slucaj, od tebe su i ovi gore digli ruke jer posle silnih prozivki, tvoj gorostasni optimizam i celicna volja su te zadrzali na zemlji Ne moze ti vise niko nista Samo napred, nema povlacenja, al ima provlacenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Octobar 16, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan dva prsta su mi razneta na parcice dva mi usuvena sa po dve kopce i sivena mi podlaktica na tri mesta glava mi zakrpljena a koleno iscasena ,lik koji me je udarioo je priznao da je on kriv tako da je ovo jos samo jedan dokaz da nisu motoristi ti koji voze besno i dovode do udesa ,ja sam vozio motorom 30km h a on me je iseko razvslio i mene i motor....ali ne odystajem od motora bas naprotiv necu da vozim nikad automobile ,kaciga mi je spasila zivot,a sad mozda sa svojih 18 godina ostanem bez dva prsta koja su mi nakalemljena...;. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Octobar 16, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Rastko, zelim ti brz oporavak i da sve prodje kako treba pa se vidimo u nekoj voznjici A za ovog debila sto je izazvao udes , sta da kazem , ima ih ... Pozdrav . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1883 Napisano Octobar 16, 2008 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Citam i rekoh ajde da prenesem jedno od mojih brojnih iskustava (padova). Imam 51. godinu starosti i oko 40 godina vozackog iskustva motociklima.............sto ne znaci da znam da vozim "bolje" ili sigurnije od drugih. Moj rezon je da covek uci svakim trenutkom provedenim u voznji motociklom, znaci UVEK, bez obzira na iskustvo nauci se nesto novo, ponekad je to ucenje bolno, ponekad manje bolno..... Elem............kraj leta 2006., vracam se iz grada "gazelom" na Transalp-u, kaciga + rukavice, majica, bermude i patike, pada kisa........idem srednjom trakom jer nasi mamlazi u automobilima i ostalim prevozima su verovatno zaljubljeni u levu traku, krecem se oko 95 - 100 km/h. Prolazim nadvoznjak pre BeoGradske Arene i odjednom leva traka naglo koci, autobus "Ikarbus" koceci naglo skrece desno i time meni zatvara prolaz. Kocim (sa obe kocnice) i istovremeno "bezim" u zutu traku..........ali autobus nastavlja svoj put i sustize me i pocinje da me dodiruje svojom karoserijom, tojest da me gura pravo na metalni odbojnik.........zadnji tocak sa sve onim velikim maticama se priblizava .....dizem levu nogu i matice od tocka (od autobusa) pocinju da mi lome levi dekl, nozicu menjaca i nogostup......vidim da nece na dobro i odlucujem u trenutku da se odbacim o desni fuzaster (nogostup) i pokusam da preskocim metalni odbojnik...........USPEVAM, i padam na travnati deo iza i ustajem na noge sa malo pocepanim bermudama i blagom oderotinom ne desnoj butini (malo sam zakacio odbojnik). Motor stoji zakacen na odbojnik........autobus stao u zutoj traci......... Trcim do vozaca i oduzimam mu sva dokumenta (vozacku, licnu kartu, saobracajnu....) - ovo je vrlo vazno, ukoliko ste u mogucnosti, sa njegovim dokumentima zovem MUP, covek mi se izvinjava.......kaze skrenuo je da ne udari auto ispred sebe.........mene ...ko jebe. Policija dolazi, trazi mu dokumenta, ja im dajem njegova i moja dokumenta i trazim da on da izjavu i da je potpise odmah pred njima i predamnom, uradjeno, priznao krivicu.....autobus blago oderan u visini mog volana, odbojnik ima deo moje farbe u duzini od oko 2,5 m.............motor ima sledece: volan savijen levi deo, pleksi pukao, rucica kvacila pukla, levi dekl pukao, nogostup savijen, nozica menjaca savijena sediste pocepano, plastike oko hladnjaka i leve i desne popucale, rezervoar ulubljen............ Svi odlaze.....ja guram motor do opstine Novi Beograd gde stanujem.........i polako psujem..... Sve sam sredio, motor ofarbao u crnu perla boju.........naplatio od osiguranja stetu i nisam se vozio skoro 20 dana............ Reakcija je bila dobra........ali to nije ni ovaj put znacilo da nece biti posledica bar materijalnih. Sreca je bila prisutna tog dana - hvala joj. Moramo definitvno da predvidjamo reakcije drugih ucesnika u saobracaju i da pokusamo da korigujemo svoju voznju u odnosu na druge. Moj stav je da treba voziti malo agresivnije (ne mislim da treba ludovati..) odnosno malo brze od ostalog saobracaja, tako mi se cini bar da ja uticem na tok desavanja oko sebe..........prepustiti se saobracaju............imam osecaj kao da sam neki tchunj koji ce neko svakog trenutka da "obori". Bilo je jos mnogo padova na trkackim stazama i u saobracaju..........imao sam srece.............do sada, nadam se i u buduce .....za razliku od mnogo mojih drugova koji su "otisli" na "vecna lovista"............. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Octobar 16, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Popaje i Marokanac, hvala na prenesenom iskustvu... I sve najbolje u budućim vožnjama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Octobar 17, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan i moje misljenje je da treba biti malo brzi od ostatka saobracaja i naravno u svakoj situaciji imati obezbedjen "izlaz". koliko je to moguce naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Octobar 17, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Ukratko cu o svom prvom padu jer je postavljen post o tome a i suvise 'taze' je sve. Dakle, 4 trake odvojene duplom punom linijom. Ja u levoj traci, pratim prijatelja koji vozi Yamahu MT01, ja vozim HD Dyna Super Glide 1449 idemo kod njegovih roditelja na kafu izvan grada Sapca. Prijatelj sa mnogo vise iskustva u voznji motorom jezdi napred i ispred mene je oko 100 - 150 m. Pretice sa lakocom. Napred se odjednom pojavljuje polulevo postavljen u traci automobil ocigledno u nameri da skrene levo preko punih linija. Dolazim do njega munjevito i paralelno s njim (izgleda da je on stajao), zatim svom snagom udaram u prednji levi deo. Zvuk metala, padam, od tada se ne secam nicega nekoliko sekundi do zaustavljanja i podizanja gore. Klizao sam 30-ak metara dijagonalno za motorom koji je zavrsio na trotoaru na desnoj njegovoj strani. Skidam kacigu, spustam je na asfalt okrecem se oko sebe, gledam da li sam citav. Epilog: Polomljene obe kljucne kosti, pokidani ligamenti desne noge i isecena podlaktica desne ruke. Dva dana bolnice i jedno 20 dana oporavka kuci u vezi sa nogom, oko kljucnih kosti ce potrajati jos - do mesec dana sigurno. Motor - po mojim kriterijumima unisten. Jos uvek se pitam kako je moglo to da se dogodi!? Vozim dve sezone izuzetno pazljivo nekada sa vise, nekad sa manje koncentracije, ne koristim alkohol. Uvek nosim opremu - kacigu posebno. Ucim o voznji motorom svakog trenutka. Istina, bilo je nekoliko opasnih situacija ali sam ih sa srecom izbegao. Nastavicu sa voznjom motora ali cu promeniti koncept. U cemu ce se sastojati ta promena - videcu jos. Kada ponovo budem vozio. Iduce sezone. Zivi bili! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Octobar 19, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda kad se udari u banderu sa 60 km/h...PS NIJE MOJ MOTOR... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1383 Napisano Octobar 19, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan pa nebih rekao da je ovaj udario on je samo ocesao banderu, sa 60 na sat direkt u banderu nebi ostao ni stop citav od motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Octobar 21, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan pa nebih rekao da je ovaj udario on je samo ocesao banderu, sa 60 na sat direkt u banderu nebi ostao ni stop citav od motora Pa to.....očešao.moja greška Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Octobar 21, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan pa nebih rekao da je ovaj udario on je samo ocesao banderu, sa 60 na sat direkt u banderu nebi ostao ni stop citav od motora Pa to.....očešao.moja greška malo off. Ti imas isti takav? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano Novembar 25, 2008 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pao kad sam imao 7 god prvi put tad sam tek ucio da vozim i naravno pustio sam kvacilo prebrzo i na zadnjem tocku sam zveknuo banderu... Masina je bila APN6 tako da je vise najebala bandera nego motor :D A pre dve godine sam pao tako sto sam kocio (skuterom) i izklizao mi je zadnji tocak a drug koji je vozio ATX iza mene je gledao ko zna gde i tras.... mene direktno u auspuh.. ja sam odleteo i glavom (nosio sam kacigu) udario u parapet. Imao sam srece sto u oba slucaja nisam nista polomio i nisam imao vece povrede od nekoloko modrica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Decembar 4, 2008 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine na Zrenjaninskom putu: prilazim ja semaforu, crveno svetlo, stajem ispred crte. Vruc letnji dan, nikoga nema, jedini sam na raskrsnici. U retrovizoru vidim auto u mojoj traci; ne, ne moze ovaj da ukoci...a nece ni da me promasi! Pomerim se, a on se zaustavlja na sredini raskrsnice! Znaci- polomio bi me k'o budalu! Ne rade mu ni kocnice ni volan ni oci... Naravoucenije: 1. Uvek mora da se pazi 2. Srecni ishodi se zalivaju pivom, a nesrecni gipsom pa prema tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 4, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Pravac......vozim 100km/h.......sa moje desner stranei nekih 300 met ispred, izlazi yugo i ukljucuje se u traku.....sve noramlno. Prilazim mu na 20-30 met i dajem migavac da ga obidjem, i kad sam mu dusao na 5-10 met, auto skrece u moju traku. TRAAAAAAS! Udaram ga u prednje levo krilo, odbijam se levo i udaram u jebni parkirani kamion pored puta. Naravno nicega se ovoga nesecam, mozda nekih delica sekunde. Sve se zavrsava sa teskim telesnim povredama po mene i suvozaca, i totalnom stetom na motoru. Od tada nikada nisam pretekao vozilo, u bilo kakvoj situaciji, a da nisam vozaca ispred doooooobroooo opomenu sirenom da ga obilazim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LeonWalker 0 Napisano Decembar 13, 2008 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisam pao neznam kako izgleda i ne zelim da saznam...ali nikad ne reci nikad.....dakle padao samo sa bajsa ali nije tema za bajs....lep je bio pad ne mogu reci ali..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vuk kv 0 Napisano Decembar 14, 2008 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan obzirom da sam pocetnik i da sam ove godine kupio svoj prvi motor imao sam 6-7 padova alisrecom nista ozbiljnih. malo izletanja sa puta i malo proklizavanja jer sam kocio prednjom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LeonWalker 0 Napisano Decembar 15, 2008 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Prijavi odgovor kao problematičan ja cesto kocim prednjom ali je ovaj skut. tezak pa nece da se digne a nema ABS tako da samo kliza shkripi i jednom zamalo da nisam pao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampir 5 Napisano Decembar 15, 2008 U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vracamse ja iz pozorista mojim bivsim i vernim free-om. Idem do buce na picu sa govedjom salatom i spustam se niz Francusku u Dusanovu na dorcolu idem u pravcu ka petar drapsinu merkam lika koji je stao u suprotnoj traci uz punu reko .mozda se pokvario,samo sto sam trebao da prodjem lik poce da pravi polu kruzno ja na konici i prednju i zadnju ali kasno oduva lik mene i motor. Motor 3 metra od mene a ja na sine.Sva sreca sto sam donekle predvideo stuaciju pa sam se verovatno i dobro i pao inace da me je iznenadio bilo bi i gore. Lik izlazi i prica mi nesto ja ga nista nisam razumeo sav u panici. Lik je bio u obliznjoj kafani popio i krenuo kuci, naravno nista nije video posto je bio pijan trebalo mu je pola sata da pogleda na obe strane ulice i pritom napravi polu kruzno NA PUNOJ LINIJI ja sam bio ok osim malo podlaktice a moto kolkor tolko. Izvinjavao se i da ne zovemo pliciju , ok se zavrsilo, onako u afektu pomislio sa svasta ali sigurno nije hteo da me udar namerno. SVE JE DOBRO DOK PARAMA MOZE DA SE KUPI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LeonWalker 0 Napisano Decembar 15, 2008 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Prijavi odgovor kao problematičan pa kad si vec u prolazu svrati ja sam ispod crkve.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampir 5 Napisano Decembar 25, 2008 U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moze svraticu i ja sam bez motora pa da smislimo neku strategiju kako da dodjemo da njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 16 Napisano Januar 2, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Sajam knjiga '90 god, na prilazu se ručno plaćao ulaz za kola, dve kolone kola stoje ja u kraćoj, levoj koloni. Stajem pred čiču što naplaćuje ulaz da mu pokažem propusnicu kad iz desne kolone kreće kec pun levi pun gas. Grune me sa desne strane, ja obgrlim čiču preko volana i obojica završimo u ogradi preko puta. Čiči se rasule i pare i karte, meni iskočila čašica na desnom kolenu i preti da mi iskoče i oči od toga a lik izlazi iz keca, diže kažiprst i kaže "ja sam dao žmigavac". Ja onako ćopav krećem da ga kacigom rastavim od života i žmigavca i padam, naravno, jer mi kleca junačko koleno. Skotina je otišao i zapisao mi broj pa me našao preko supa i tražio da mu popravim vrata koja sam mu iscepao fusasterom. Naravno da sam mu platio. Više puta. Čim je prošlo mesec dana gipsa od kuka do palca, odma sam požurio da mu platim. Ali je dao žmigavac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Januar 2, 2009 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan 93.god.04.30h ortak ija vratili se iz kavane i ustanovimo da mashina nesto trokira pa ja podjem da produvam diznu na istoj,pun gas do kraja ullice pa jos puniji nazad kad odjednom trasss letim,padam na glavu okrecem se na ledja i tako se vozim a vidim motor kliza na boku varnice prste.kad smo se zaustavili (ja na ulici,motor na parapetu)videh traktor koji je isao mojom trakom bez svetala pa ga nisam video dok sam vozio nego tek iz zablje perspektive.Rezultat leva strana lica-nema,polmljen prst na levoj nozi i iscasen zglob,motor-unisten,prodat za papire,koncentracija alkohola u krvi (nije mereno)ali blizu kontuzije.POUKA Pamet u glavu pljosku u dzep Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...