akibuki 119 Napisano Jul 30, 2022 Svrati ponekad, 95 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJR1300P-A Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, N.F.S. je napisao: Meni je nekako logicnije da pri padu plastika svojim lomljenjem i guzvanjem sacuva ram. Pa opet, bolje da se polome rolbar i ram nego i jedan prst na nozi! Ako je u smislu zastite tela podrzavam, motor neka se zguzva ceo! Sent from my EML-L09 using Tapatalk Зашто мора да буде пад? Мени је данас било довољна киша, мало уља и горива , два аутомобила која су се зауставила одмах после семафора да попричају и мој присилан пролазак између да ме не покупе озада и њих да обиђем при брзини од 25км. Значи , лепша ми је заштита прво мене , а такође и мотора , пластике , свега од таквих возача и свих могућих ситуација . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22577 Napisano Jul 30, 2022 Integrisan, 9674 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma razmisljam onako na glas sto se kaze... Niti nagovaram niti odgovaram... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22577 Napisano Jul 30, 2022 Integrisan, 9674 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Inace, licno sam gledao kako na fz6s puca ram pri padu od 30kmh, da nije imao pecurke udarac bi pokupio guvernal i kofer.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 119 Napisano Jul 30, 2022 Svrati ponekad, 95 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJR1300P-A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Ninja66 je napisao: Generalno dobra stvar, ali ruzno za medalju. Па ја то због доброте , а кажу лепота је у оку посмаТрача. Возим мотор сваки дан , тако да ћу ово под обавезно. Е сад додаш лед светла , па ако је краш хромиран или у боји пластике... ко зна - Кад се опоравим финансијски то је следеће Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 119 Napisano Jul 30, 2022 Svrati ponekad, 95 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJR1300P-A Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, N.F.S. je napisao: Inace, licno sam gledao kako na fz6s puca ram pri padu od 30kmh, da nije imao pecurke udarac bi pokupio guvernal i kofer.. Знам да неки модели фејзера 2003-2008 од 600 и 1000 имају тај проблем пуцања рама. Велика шанса да се пад и догодио због пуцања рама Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22577 Napisano Jul 30, 2022 Integrisan, 9674 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na cbf1000 hondi npr. poznat je problem da usica agregata iza hladnjaka puca i od blagog pretezanja srafa a tu bas stavljaju prihvat rollbara ili pecurku (obelezio sam crvenom bojom). Ako ce da zastiti noge ok, ali ako ce da odlomi nosac kada stender potone ... jbm li ga! Ima i gde stavim ima i odakle skinem (deluje mi da ce vise skoditi nego koristiti). Nasem kolegi odavde od bezazlenog pada pokrivi radilicu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 119 Napisano Jul 30, 2022 Svrati ponekad, 95 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJR1300P-A Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, N.F.S. je napisao: Na cbf1000 hondi npr. poznat je problem da usica agregata iza hladnjaka puca i od blagog pretezanja srafa a tu bas stavljaju prihvat rollbara ili pecurku (obelezio sam crvenom bojom). Ako ce da zastiti noge ok, ali ako ce da odlomi nosac kada stender potone ... jbm li ga! Ima i gde stavim ima i odakle skinem (deluje mi da ce vise skoditi nego koristiti). Nasem kolegi odavde od bezazlenog pada pokrivi radilicu! Зато код ФЈР иде на носаче мотора, али мислим да код хонде такође постоји решење које решава тај проблем и естетски није ружно Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 119 Napisano Avgust 9, 2022 Svrati ponekad, 95 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJR1300P-A Prijavi odgovor kao problematičan Да поделим ново искуство. Има ли овде неко да му је кофер одлетео , спао , слетео ? Па чак и када је закључан ? Мени јесте , на Ибарској у повратку за Београд. Проблем је следећи и обратите пажњу. Брава , тачније шрафови или у мом случају нитне. Без обзира што је бравица добро закључана , ако шрафови носача бравице нису затегнути или су нитне попустиле постоји могућност да вам се ручица благо издигне и кофер спадне кад нагазите неку рупу/ лежећи и слично. Сутра пре замена нитни правим снимак да видите о чему је реч. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Avgust 9, 2022 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, akibuki je napisao: Да поделим ново искуство. Има ли овде неко да му је кофер одлетео , спао , слетео ? Па чак и када је закључан ? Мени јесте , на Ибарској у повратку за Београд. Проблем је следећи и обратите пажњу. Брава , тачније шрафови или у мом случају нитне. Без обзира што је бравица добро закључана , ако шрафови носача бравице нису затегнути или су нитне попустиле постоји могућност да вам се ручица благо издигне и кофер спадне кад нагазите неку рупу/ лежећи и слично. Сутра пре замена нитни правим снимак да видите о чему је реч. Nije ali zamalo,zbog istog razloga.Kaze meni ženče,ovaa brava nesto mlati,ja pogledam i vidim da stoji na jednom šrafu i to poluzavijen.Kupim druge,lepak za navoj i resim problem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2844 Napisano Avgust 9, 2022 Drug član, 2755 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki top kejs je go Q. A bocni deluju solidnije, mada neki dan drug dosao iz Nice i isto mu se bocna bravica odvrnula. Pa su rastavili pola sobe u hotelu dok nisu nasli isti saraf. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 119 Napisano Avgust 9, 2022 Svrati ponekad, 95 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJR1300P-A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Ninja66 je napisao: Fabricki top kejs je go Q. A bocni deluju solidnije, mada neki dan drug dosao iz Nice i isto mu se bocna bravica odvrnula. Pa su rastavili pola sobe u hotelu dok nisu nasli isti saraf. Бочни је и летео ...сад има да га натегнем ко пијан алко тест 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1643 Napisano Avgust 9, 2022 Никад не једи жути снег!, 745 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Да ли гуме стално држите на прописаном притиску или га, да простите, дижете ако сте баш под оптерећењем? Треба да идем са супругом на пут + кофери а да подсетим да ја сам имам кила за двоје нормалних па... шта саветујете? Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Avgust 9, 2022 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Влајко je napisao: Да ли гуме стално држите на прописаном притиску или га, да простите, дижете ако сте баш под оптерећењем? Треба да идем са супругом на пут + кофери а да подсетим да ја сам имам кила за двоје нормалних па... шта саветујете? Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Ja sam uvek na 2.7 zadnnja 2.9 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1643 Napisano Avgust 9, 2022 Никад не једи жути снег!, 745 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Ја, 2.6 и 2.9, по препоруци произвођача гума. Препорука Јамахе је 2.5 и 2.9 по упутству. Е сад, мени се нешто обе гуме ушиљиле, више се појеле са стране него по средини...Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2844 Napisano Avgust 10, 2022 Drug član, 2755 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Uvek 2.6-2.9. Pre 7 dana bili na duzoj turi , pre polaska opet novi Touring montirao. Sad vidim da smo sabili preko 4kkm sa njima, na tom pritisku, kao nove. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Avgust 10, 2022 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad sam isao za Gruziju, bili smo prilicno teski i pritisak na zadnjoj sam podigao na 3.1 i odlicno se pokazalo. Prednju ne diram, uvek 2.6. Inace ovo sa koferima mi se dva puta desavalo da se odviju ti srafcici u bravi ali od kad sam stacio lepak sve je uredu. Bocni koferu su extra kvalitetni ali nepravilnog oblika i ne moze da stane mnogo stvari i to prilicno nervira kad putujete sa suvozacem (citaj zenom) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 119 Napisano Avgust 10, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 95 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJR1300P-A Prijavi odgovor kao problematičan Овако , бравица има мали ход горе доле. Међутим, пошто сам са комшијом који је лимар, гледа и детаљише све живо утврдио следеће ; 1. бравица је мало лабава 2. немамо торекс кључ са оном рупицом да скинемо шрафове и дотегнемо резу која мрда Узео сам од вулканизера самолепљиву гуму и залепио у ручку/простор за шарку ( ово је само привремено решење). Promenio Avgust 10, 2022 član akibuki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1643 Napisano Avgust 10, 2022 Никад не једи жути снег!, 745 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad sam isao za Gruziju, bili smo prilicno teski i pritisak na zadnjoj sam podigao na 3.1 i odlicno se pokazalo. Prednju ne diram, uvek 2.6. Inace ovo sa koferima mi se dva puta desavalo da se odviju ti srafcici u bravi ali od kad sam stacio lepak sve je uredu. Bocni koferu su extra kvalitetni ali nepravilnog oblika i ne moze da stane mnogo stvari i to prilicno nervira kad putujete sa suvozacem (citaj zenom)ОК, онда би могао слично, оставим предњу на 2.6 а задњу на 3.2 рецимо. Хвала.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Avgust 11, 2022 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/10/2022 at 2:26 PM, Влајко said: ОК, онда би могао слично, оставим предњу на 2.6 а задњу на 3.2 рецимо. Хвала. Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Stavi je za pocetak na 3.0, i prati dokle ce da podigne pritisak na primer posle sat vremena. Toplo je napolju a i asfalt je vruc, podici ce on u voznji na 3.2. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1643 Napisano Avgust 20, 2022 Никад не једи жути снег!, 745 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan On 8/11/2022 at 2:44 PM, mrxfon said: Stavi je za pocetak na 3.0, i prati dokle ce da podigne pritisak na primer posle sat vremena. Toplo je napolju a i asfalt je vruc, podici ce on u voznji na 3.2. Тако и би. Гуме, иако деформисане мало, су ипак лепо држале и све је било ОК. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1643 Napisano Avgust 20, 2022 Никад не једи жути снег!, 745 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan А да, пошто се женче по први пут возило са мном, јурцао сам као луд. Нигде преко 100 нисам ишао, апсолутно нигде. Уживање на максимуму а Јаворка трошила 4.69л Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Avgust 20, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan @ВлајкоIspod 5l vas dvoje plus koferi ...svaka cast...potrosnja smejurija..interesuje me jel bilo problema sa grejanjem 00 po ovim vrucinama i kako si se izborio...posto su se mnogi zalili na taj problem kod fjr na prvim modelima Promenio Avgust 20, 2022 član Eol 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1643 Napisano Avgust 20, 2022 (promenjeno) Никад не једи жути снег!, 745 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, Eol said: @ВлајкоIspod 5l vas dvoje plus koferi ...svaka cast...potrosnja smejurija..interesuje me jel bilo problema sa grejanjem 00 po ovim vrucinama i kako si se izborio...posto su se mnogi zalili na taj problem kod fjr na prvim modelima Да, кад возиш као пензионер онда тако троши, а три кофера пуна, ја 130+, женче пола од тога, танк торба приде... Па то даје аутономију резервоару од 500км еј Што се грејања тиче, имам ону термоизолациону фолију испод резервоара и она као мало помаже да се бар резервоар не усија, мада се опет усија . Мото панталоне ме највише штите, ако седнем у обичним ноге горе. Нема лека, све што издува иде право на бутине. Па не зову мотор за џабе "egg cooker" Promenio Avgust 20, 2022 član Влајко Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8394 Napisano Avgust 20, 2022 Ne silazi, 2181 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Влајко ovaj podatak o porošnji,nisi smeo da izneseš.Sad će da se jave stučna lica da to opovrgnu. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Avgust 21, 2022 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da ne greje bio bi najbolji moped, mora da ima i neku manu A Sto se tice potrosnje, na ovoj turi Turska i Gruzija, 8k km, autoput konstantno 150+ kmh, u lokalu normalna voznja, 3 teska kofera, suvozacica i ja.... ispod 5lit je bila potrosnja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...