Jump to content

Moto Zajednica

kako iskoristiti laptop za navigaciju

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

pozdrav ljudi

samo da napomenem da me je nekako totalno preskocio ovaj napredak u gps tehnologijama tako da sam ostao totalni duduk pa vas molim da mi ne zamerate na mozda totalno glupim pitanjima. 

Posto je za mene i dalje papirno izdanje karte svetinja, razmisljao sam da pored nje uvedem i neki elektronski oblik cisto radi provera a i puteva koji nisu ucrtani na papiru. Znaci treba mi neko pomocno sredstvo koje bi po potrebi vadio i locirao svoj polozaj. E sad pitanje je sledece: Koji programi sa mapama mogu da se instaliraju na pc a da rade u off-line rezimu ? Licno sam nasao GMapCatcher ali je on totalno nepredvidiv i lose radi. Sledece pitanje bi bilo: na laptop-u nemam gps modul ali kontam da se mogu pazariti eksterni pa me zanima dal su oni operativni po gudurama i koji bi mi preporucili ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nemanja Stojanović, 1730 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500
Sledece pitanje bi bilo: na laptop-u nemam gps modul ali kontam da se mogu pazariti eksterni pa me zanima dal su oni operativni po gudurama i koji bi mi preporucili ?

mogo bi da probaš s ovim.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/55005-gps-tracker/page__pid__982788#entry982788

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ja sam koristio na laptopu garmin mobile pc a na telefonu garmin mobile xt i za jedno i za drugo sam koristio externi gps prijemnik i sve odlicno sljaka

sad skidam sa torenta ovaj garmin mobile pc pa javljam kako se pokazao, a za mobilni sam nasao super program za off-line navigaciju tj skida mape sa neta i posle ih ucitava bez potrebe za konekcijom ka mrezi, zove se locus....

• Svakom po zasluzi, 12485 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Za Srbiju možeš jako lepo da koristiš Plan Plus koji sa ext BT prijemnikom radi odlično.

to sam i razmisljao, ima da se kupi origina cd za 900 kinti sto mislim da je ok cena...  jel je poznato koliko je detaljna ta mapa, uglavnom bi mi bila potrebna za neke planine i putice po njima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja