cikamike 685 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, *zeka* je napisao: Kakva je situacija sa DHLom, jel se naplaćuje samo onih 13 evra postarine plus 10%carine i PDV ili DHL dodaje i neku njihovu špediciju? Ovde treba naglasiti (sto se tice isporuke sa FC-Moto), da se ne radi o DHL Express isporukama, vec o obicnoj posti (Deutche Post). Posiljke stizu kao medjunarodna postanska posiljka (najcesce kao vrednosni paket), pa celokupan proces carinjenja ide preko Postine carinske ispostave. Dakle, da ne bude zabune, mozda je greskom upotrebljen pojam DHL kao kurirske sluzbe, a radi se o postanskim isporukama (kao Royal Mail, PostNL...), tako da nema bojazni da treca lica zahtevaju neki svoj deo za dodatne usluge... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5527 Napisano Januar 9 Drug član, 793 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 1. 2024. at 17:52, Motorcyclist je napisao: Neko porucivao za Srbiju? Sa Louisom odlicna iskustva, ovde nisam kupovao cini mi se da imaju veci izbor. Da prenesem svoja iskustva. Poručivao sam opreme pre nešto više od godinu dana (mislim da je poručeno krajem oktobra 2022. jer tada imaju neke dodatne i značajne popuste koji se dodaju kumulativno na već postojeće popuste). Plaćeno britanskim funtama (PayPall) jer je tako bilo dosta povoljnije nego drugim valutama. Isporuka bila u Berlinu (PDV 19%) pa poslato u Đakovo gde sam lično preuzeo i nameravao da uradim povraćaj PDV-a. Međutim bez obzira na to što sam im sve dobro objasnio kod kupovine i tražio odgovarajuću dokumentaciju za povraćaj poreza nisu mi je poslali tako da od povraćaja nije bilo ništa. Ubeđivali su me u FC Moto da je za povraćaj dovoljan overen račun, a na HR carini kažu da to nije dovoljno i da trebaju formulari od prodavca . Znači teško će se realizovati povraćaj PDV-a ako imaš neku varijantu isporuke u EU (HR je loša opcija jer im je PDV 25%). Međutim bez obzira na sve ispalo je znatno povoljnije nego da sam kupovao kod nas (npr kaciga AGV K5 kojoj je kod nas cena bila 48K (i nije bilo u željenim bojama) me je izašla oko 36K, čizme Bogotto sa nekih 65% popusta oko 8,5K itd). I kad već pominjem te čizme, taman mi je veličina, ne usmrde se ni najmanje i mislio sam da je mana što su vrlo tvrde u predelu prstiju. Ipak na prošlogodišnjoj vožnji na TA to se pokazalo jako korisno. Tokom vožnje prednji točak mi je bacio povelik kamen pravo u vrh čizme i malo je oštetio, ali ja nisam osetio baš ništa. Da sam slučajno bio u dubokim patikama (što često praktikujem) bilo bi plavih ili polomljenih prstiju 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16353 Napisano Januar 9 Ne silazi, 4914 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam gledao Bogoto cizme Takvih popusta kod nas nema i ne zelim date pare nasim derikozama. Povracaj pdv ne planiram jer planiram direktno porucivati kad dodje vreme. Hvala na podeljenim info. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5527 Napisano Januar 10 Drug član, 793 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan I uz čizme preporučujem odmah i nabavku aktivnih moto čarapa koje su "dublje" od čizmi (dokolenice) jer trljanje čizme direktno po cevanici tokom duže vožnje može izazvati iritaciju i bolove na mestu kontakta... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16353 Napisano Januar 10 Ne silazi, 4914 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, ZoraNS said: I uz čizme preporučujem odmah i nabavku aktivnih moto čarapa koje su "dublje" od čizmi (dokolenice) jer trljanje čizme direktno po cevanici tokom duže vožnje može izazvati iritaciju i bolove na mestu kontakta... Ja imam obicaj da upasem pantalone u cizme pa nisam nikad mislio o tome 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16353 Napisano Mart 5 Ne silazi, 4914 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno veliki popust na fcmoto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1781 Napisano Mart 5 Zainteresovan, 369 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne kaže se FC moto nego CF moto 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Mart 10 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/5/2024 at 10:34 AM, ironhorse said: Ne kaže se FC moto nego CF moto Zezaš se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1438 Napisano Mart 10 Drug član, 934 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan On 1/9/2024 at 11:53 AM, cikamike said: Ovde treba naglasiti (sto se tice isporuke sa FC-Moto), da se ne radi o DHL Express isporukama, vec o obicnoj posti (Deutche Post). Posiljke stizu kao medjunarodna postanska posiljka (najcesce kao vrednosni paket), pa celokupan proces carinjenja ide preko Postine carinske ispostave. Dakle, da ne bude zabune, mozda je greskom upotrebljen pojam DHL kao kurirske sluzbe, a radi se o postanskim isporukama (kao Royal Mail, PostNL...), tako da nema bojazni da treca lica zahtevaju neki svoj deo za dodatne usluge... Ovo je bio razlog zasto pre par dana nisam narucio nesto iz FC Moto pisalo dhl, a narucivao nesto sitno i reko neka hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16353 Napisano Mart 10 Ne silazi, 4914 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao problema sa DHL niti Royal Mail. Pise koliko je shipping, carina mi je uvek loto... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16353 Napisano April 28 Ne silazi, 4914 postova Prijavi odgovor kao problematičan Porucio danas rukavice uz pomoc kolege Tumbeta, cizme mi pobegle u zadnji moment, nema broja. Al dobro svakako jos nemam ni motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hatch 22 Napisano Jun 12 (promenjeno) U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600s Prijavi odgovor kao problematičan Porucio Ixon Balder jaknu i pantalone 11.5, stiglo 11.6. Paket je stigao u Srbiju 23.5. samo su ga nasi carinili 3 nedelje skoro. Komplet je bio 250e sa posiljkom i platio sam 9.5k ovde za carinu. Sve ukupno oko 38.5 hiljada, dok je kod nas samo jakna 31k. I procitao sam da je neko pisao kako DHL nesto dodatno naplacuje carinjenje, meni niko nista dodatno nije naplatio. Promenio Jun 12 član hatch typo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16353 Napisano Jun 12 Ne silazi, 4914 postova Prijavi odgovor kao problematičan Niti meni ikada kada sam porucio. Koliko pise da je shipping toliko ga platim unapred i to je to. Da nema XMOTO kod nas i neki pristojan izbor ne bih ovde nista osim kacige kupovao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1140 Napisano Jun 12 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, hatch said: ....i platio sam 9.5k ovde za carinu....... I procitao sam da je neko pisao kako DHL nesto dodatno naplacuje carinjenje, meni niko nista dodatno nije naplatio. A tih 9.5 hiljada, kome si dao? Nisi ih ti uplacivao carini. Ti das DHL-u 9,5 a oni su platili carini mozda 6 i zadrzzali sebi 3.5 zbog dodatnih troskova oko carine... (procenat je verovatno drugaciji) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hatch 22 Napisano Jun 12 (promenjeno) U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600s Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, rast said: A tih 9.5 hiljada, kome si dao? Nisi ih ti uplacivao carini. Ti das DHL-u 9,5 a oni su platili carini mozda 6 i zadrzzali sebi 3.5 zbog dodatnih troskova oko carine... (procenat je verovatno drugaciji) Ne placas to DHL-u... Царињење у путничком промету WWW.CARINA.RS Роба коју сте купили у иностранству за сопствене потребе, чија вредност не прелази 3.000 евра у динарској противвредности, може се царинити у тзв. „скраћеном поступку“, на граничном прелазу. У том случају, на царинску основицу (процењену вредност робе) зарачунава се царина од 10%, а на укупни износ (царинску основицу увећану за износ царине) обрачунава се ПДВ од 20%. Promenio Jun 12 član hatch Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Jun 12 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Nike to DHL koji vi mislite već nemačka redovma pošta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hatch 22 Napisano Jun 14 (promenjeno) U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600s Prijavi odgovor kao problematičan On 6/13/2024 at 12:03 AM, *zeka* said: Nike to DHL koji vi mislite već nemačka redovma pošta. Da videli smo, pisali su o tome gore. Nebitno, nek je i alzirska posta. Poenta je da je neko napisao kako su mu naplacivali 50e za nekakvo popunjavanje papira, a da ni @Motorcyclist ni ja nista osim carine i pdv nismo doplacivali Promenio Jun 14 član hatch 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 315 Napisano Jun 14 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Sve sa FC moto mi je stiglo redovnom poštom (bez obzira na vrednost 50€ ili 350€), sve ispod 50€ prolazi bez carinjenja a sve preko se odmah carinilo bez ikakvih obaveštenja, samo pošta jedan dan donese na kućnu adresu i kaže ovoliko duguješ - plaćanje solarno. Far koji sam poručio od Mađara je došao DHL-om, i prvo je od DHL-a Beograd stigla najava da spremim dokumentaciju i da će me usluga obrade dokumentacije koštati 3.159 rsd (Oktobar 2023), ukoliko ne prihvatim pokrenuće postupak vraćanja pošiljke ili ako želim drugog špeditera naplatiće mi se nešto dodatno (iako je dostava sa osiguranjem u potpunosti plaćena kupovinom). Far sam već platio i trebao mi je, tako da nisam nikako hteo da izbegnem taj trošak. Evo tog obaveštenja od DHL-a: Poštovani, Najavljeno je prispeće pošiljke pod brojem 6325246060 koja podleže carinjenju i sa Vaše strane je potrebno da izmirite sve troškove koji nastaju u carinskom postupku, ukoliko se opredelite za carinjenje iste. Carinjenjem nastaju sledeći troškovi: 1. Carinske dažbine koje se obračunavaju po stopi od 10 % na ukupnu realnu vrednost robe sa dodatom vrednošću transporta 2. PDV koji se obračunava po stopi od 20% na ukupnu realnu vrednost pošiljke i dodatim iznosom pomenutih carinskih dažbina 3. DHL usluga posredovanja u carinskom postupku iznosi 3159.00 RSD Ukoliko ste saglasni da kompanija DHL vrši carinjenje i obavezujete se da platite sve troškove koji nastaju u postupku carinjenja Vaše pošiljke, molim Vas da dostavite neophodnu dokumentaciju putem email-a: 1. Nalog za carinjenje, u prilogu maila – kompletno popuniti i potpisati 2. Kopija lične karte sa obe strane ili očitana lična karta (može i fotografija prednje i zadnje strane lične karte) 3. Potvrda kupovine - order confirmation sa sajta gde je roba kupljena sa iskazanom vrednošću robe, transporta i ukupnim iznosom kupovine 4. Dokaz o plaćanju robe, izvod iz banke, swift , sms poruka od banke gde se vidi da su novčana sredstva skinuta sa računa ili neki drugi vid dokaza da je izvršena uplata prema prodavcu 5. Izjava o vrednosti – popuniti i potpisati, u skladu sa orderom, navesti sve stavke sa ordera i sve dodatne troškove koji se mogu naći na orderu u valuti navedenoj na orderu (pod dodatnim stavkama se podrazumeva: trošak transporta, popust, kupon, itd.) Ukoliko niste saglasni sa pomenutim troškovima molimo za povratnu informaciju putem email-a kako bismo mogli da započnemo proceduru vraćanja pošiljke pošiljaocu, i po tom osnovu ne biste imali dodatne troškove vraćanja pošiljke. Ukoliko ste saglasni sa carinjenjem pošiljke, rok za dostavu dokumentacije je 10 dana. Pokrenut carinski postupak ne može biti zaustavljen i kada se carinjenje okonča postajete carinski dužnik do izmirenja obaveza. Ukoliko obaveze ne izmirite u predviđenom roku Carinski organi pokreću postupak prinudne naplate. Robu dobijate nakon okončanja kompletnog carinskog postupka i plaćanjem uvoznih dažbina o kojima ćete biti obavešteni putem email-a. Uplata se vrši u Pošti, banci ili online. Ukoliko želite da carinjenje pošiljke vrši druga špediterska kompanija, molim Vas da nas obavestite pisanim putem. U tom slučaju obračunava se otkup tovarnog lista i skladištenje bez DHL usluge posredovanja u carinskom postupku. Srdačan pozdrav, Customs Contact Group Clerk DHL International Beograd d.o.o. Krešina 35 22304 Novi Banovci Srbija 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 9935 Napisano Septembar 18 Drug član, 3331 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim nositi ove prsluke, ovaj mi se baš dopada, ali... L veličina... Ali zato M... Probaću drugi put,strpljiv sam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9506 Napisano Septembar 18 Ne silazi, 2254 postova Lokacija: Beograd. Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Jeftinije da se ugojiš ! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 9935 Napisano Septembar 19 Drug član, 3331 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Situacija se menja, strpljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 7969 Napisano Septembar 19 Drug član, 1694 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Milanče, ako akcija nastavi ovim tempom, sledeće nedelje će oni tebi doplatiti kad naručiš. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5527 Napisano Septembar 20 Drug član, 793 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan On 18.9.2024. at 13:44, shoyyka je napisao: Ja volim nositi ove prsluke, ovaj mi se baš dopada, ali... L veličina... Ali zato M... Probaću drugi put,strpljiv sam. Milane, ne znam da li si primetio, ali ovaj veliki popust od 63% za "L" veličinu je za količinu preko 10 komada ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 9935 Napisano Septembar 20 Drug član, 3331 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Jesam Zoki, jurim M... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Septembar 23 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 9. 2024. at 11:10, ZoraNS je napisao: Milane, ne znam da li si primetio, ali ovaj veliki popust od 63% za "L" veličinu je za količinu preko 10 komada ... Nije istina. Pise da ima jos vise od 10 komada dostupno po toj cijeni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...