Jump to content

Moto Zajednica

Fc-moto

Recommended Posts

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

moje iskustvo sa njima nije skroz pozitivno... uzeli su mi 560€ za neke stvari i skoro dva meseca me zezali... kao nemamo ovu boju, nemamo ovu velichinu... ja slao mejlove svakih 2-3 dana... shto ste mi naplatili neshto ako nemate da mi prodate.. chekao da im stigne iz magacina.. pa to propalo i na kraju sam uzeo drugu boju ne bi li ikada dobio svoju porudzhbinu...

ali imaju super cene :D

za donoshenje mislim da nema neka organizovana kombinacija sa njima jer nemaju na lageru sve shto im stoji na sajtu vec se dosta cheka... jedino ako imash nekog u EU pa da poruchish na njega... pa kad stigne, stigne.... :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Možda će nekom koristiti, pa da doprinesem forumu...

Učlanio se na FC moto sajt.

Naručio jaknu Revit Scirocco, na popustu je bila bagatelnih 189,90 eura. Pošto sam iz Srbije, odbija se porez pa bude 172,10 eura, jakna plus poštarina. Platio karticom. Dobio obaveštenje da je uplaćeno. Sutradan dobio obaveštenje da je jakna poslata, dobio DHL tracking code, sa kojim sam pratio jaknu do ulaska u

Srbiju, preko DHL sajta. DHL šalje do Srbije, posle preuzima naša pošta (tako sam ja shvatio). Kada uđe u Srbiju pošiljku pratimo preko PTT track and trace sajta.

Dobio obaveštenje da se javim na poštu u Kraljice Marije da preuzmem pošiljku, platio još 5.672,00 dinara - carina 1.779,28 dinara (carinska osnovica je bila 17.792,81 dinar, 172,10 eura valjda), porez 3.522,98 dinara i takse 370 dinara. I jo nekih 300-ak dinara, nemam pojma za šta.

Jakna kupljena 14.2, stigla 2.3. Ukupno me koštala 172,10 eura plus oko 6.000,00 dinara. Čekao je dve nedelje. Ja zadovoljan.

Da li je uvek tako ne znam.

Napomena: probao sam taj model u željenoj veličini, u TC moto radnji u Ljubljani, nisam naručivao na slepo. Tamo je bila 325 eura, odbitak poreza je još nekih 50-ak, mada je nisu imali u željenoj boji.

Bravo za mene.

• Podržavam 3

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Beverly 500ie

Napomena: probao sam taj model u željenoj veličini, u TC moto radnji u Ljubljani, nisam naručivao na slepo.

razmisljam se da porucim isto sa fc-moto revit jaknu, ali posto nijesam u prilici da probam njihove jakne interesuje me kakvi su im konfekcijski brojevi, da li odgovaraju nekim standardnim velicinama ili odstupaju od uobicajenih, ja u 90% slucajeva nosim L velicinu

Ja nosim konfekcijski broj 52 ili 54, zavisi od modela. Nike nosim L. BMW Rallye pro mi odgovara 52, 54 mi je velika. BMW Boulder mi odgovara L. Ali pazi - volim da mi jakna za motor bude knap, ne sme da "duva" nigde.

Rev'it Scirocco jaknu sam uzeo L, sa svim postavama mi je knap.

Pogledaj i ovde - http://www.revzilla.com/revit-size-chart.

Mada uzalud ti je sve to, mora da se proba, od modela do modela ipak je drugačiji kroj, ako tražiš od opreme da ti stoji "kao salivena".

Ako je dobra cena, naruči, pa ako ne odgovara daj je u oglase...

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Beverly 500ie

volim da mi jakna za motor bude knap, ne sme da "duva" nigde.

upravo tako,...al ipak cu da rizikujem pa ako promasim ide na oglas

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Yamaha Xmax 300

volim da mi jakna za motor bude knap, ne sme da "duva" nigde.

upravo tako,...al ipak cu da rizikujem pa ako promasim ide na oglas

Ja sam u Ljubljani (TC Motoshop) kupio Revit Sand odelo, i mislim da ti je ipak mnogo bolje da probas, ja sam visok 190cm imam 90kg, jaknu sam uzeo u L velicini, to mu dodje kao 52, onako mi je knap ali ubedise me da je bolje tako, a pantalone su XXL, pa ti vidi sada razliku. Plus sto oni imaju mogucnost da biras malo sire ako ti je guzica golema :) (to je neki broj mislim XYL) Kao i duze nogavice ako si krakat, tako da ti je moj savet da ipak nekako probas pre kupovine....

Pozdrav

Ja sam isto oko 190 i oko 95 kg imam.

Isto iskustvo sa pantalonama imam kao MilosSani, iako sam uzeo jaknu L, u L pantalone nisam mogao ni da udjem, XL su mi ok. O Revit pantalonama govorim, da ne bude zabune. Dainese pantalone isto nosim XL, Alpinestars 34, BMW L ili 52.

I naravno, svaka preporuka za TC motoshop...naručio sam preko FC sajta zato što u TC motoshop nisu imali željenu boju.

• Ne silazi, 2204 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Za proteklih 13 godina, izgleda niko...ili loše iskustvo pa ćute...:)

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660

Naravno, kupovao, sve maksimalno korektno, jedan od boljih web shopova... :takoje:

Uhvati se popust -10, -15% kako kad, na cene bez poreza, uz postarinu od korektnih 13e. Ovde se uglavnom plati 20% pdv na cenu (ako je do 50€ vrednost), odnosno +10% carina + 20% pdv (standardni carinski troskovi).

Meni nije problem da platim i te uvozne dazbine kad me proizvod izadje u krajnjem zbiru jeftinije nego da ga kupim ovde (kad je uopste ovde dostupan), a nekad je to jedina opcija.

Koristio sam i posrednika (pohvale za deprevoz). Uz nizu postarinu za isporuku na adresu u DE i uracunatu njihovu proviziju, kupljeni proizvod bude nekad povoljniji (nema uvoznih dazbina). Uz daleko brzu isporuku direktno do Bg, mozda i bolja opcija, jer preko Poste, standardnog DHL-a, moze da se otegne i do mesec dana...

• Sviđa mi se 1

• Nemanja Stojanović, 1344 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Poručivao i ja, isto kombi varijanta.

U principu ako tražiš preko neta, svaka veća DE radnja - slična stvar.

Nekada su jeftiniji, nekada skuplji.

Bitno je samo da stiže precizno, kao što i stiže zahvaljujući DHLu, zbog kombija - da ti stigne sve odjednom ovde :) 

• Integrisan, 8266 postova
Pre 14 sati, Blaza je napisao:

Za proteklih 13 godina, izgleda niko...ili loše iskustvo pa ćute...:)

Redovno kupujem, kad nalete dobri popusti. Dobra i pouzdana trgovina, size chartovi uglavnom ok. U smislu pouzdanosti, nema se čega plašiti kod fcmoto.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2204 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ma sve o.k. ne mogu da verujem da je zadnji post od marta 2013.godine, i da do sada niko ništa nije pisao...

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM900

Kupovao sam na UK, SRB, D i BG adresu. Uvek je bilo OK. Za SRB i UK, proslo po 2x bez carine, po 1x sa carinom. Razlicite su bile i velicine kutija i porudzbine, to vec nije stvar FC prodavnice vec moj problem kao kupca, gde cu i kako cu.

Kada sam uzimao jaknu, nisam bio siguran za Held velicinu, XL ili XXL. Platio sam obe, isprobao kod kuce. Jednu zadrzao, drugu sam vratio i dobio ubrzo novac na paypal.

Promenio član rast
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 5977 postova

To nije samo Web radnja isao sam licno 2 puta u njihovu prodavnicu. Dobar deo asortimana im se zaista nalazi na lageru tako da mogu samo da kazem da su apsolutno pouzdani (za sada)

• Sviđa mi se 1

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Kakva je situacija sa DHLom, jel se naplaćuje samo onih 13 evra postarine plus 10%carine i PDV ili DHL dodaje i neku njihovu špediciju?

• Nemanja Stojanović, 1344 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Ja sa DHLom u DE samo dobra iskustva, sa DHLom u SR samo loša :) 

Tamo mi stigne sve u sat kako kažu, obaveste mejlom i to je to. Nikakvi troškovi.

Kod nas traje dugo, traže neke papire da popunjavam, da ih ovlastim da carine to u moje ime i onda naplate tu uslugu fazon 40-50€. Desilo mi se par puta.

Em više cimanja em značajno skuplje.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja