GhostMile 4614 Napisano Decembar 14, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle curi mi na ovoj kapici (broj 28 na slici, u spisku pise Breather Comp. - nekakva ventilacija / disanje) . Any ideas? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1873 Napisano Decembar 14, 2010 Drug član, 926 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Recimo da je to odusak gde izlazi visak ulja. Verovatno si mu sipao malo vise ulja nego sto treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 14, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bem li ga, sad se tek sjetio nakon 20000 km da ima previse?? Ili se ulje prosiri na minusu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Decembar 14, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kad si ti Mile zadnji put menjao ulje u kardanu? Da nema kojim slucajem u njemu i vode? Za fizicko-hemijske osobine molekula ulja nisam siguran,ali za vodu znam da se "siri" kad se smrzne.Zato i pucaju flase kad se pretera sa 'ladjenjem piva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 14, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad si ti Mile zadnji put menjao ulje u kardanu? Da nema kojim slucajem u njemu i vode? Za fizicko-hemijske osobine molekula ulja nisam siguran,ali za vodu znam da se "siri" kad se smrzne.Zato i pucaju flase kad se pretera sa 'ladjenjem piva Nikad. Sinoc sam odvrnuo cep za punjenje i ulje izgleda OK (zuto i cisto) i ima ga do maximuma. Prethodni vlasnik je bio pizzajzla, ali nije bas imao puno pojma.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1873 Napisano Decembar 14, 2010 Drug član, 926 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Bem li ga, sad se tek sjetio nakon 20000 km da ima previse?? Ili se ulje prosiri na minusu? Ne znam da li se siri, ali je u svakom slucaju gusce i zbog toga se teze sliva nanize, pa zbog toga i malo ulja izadje na odusak. U svakom slucaju mislim da neams razoga za brigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Decembar 14, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi rek'o da s'ti to poceo opasno da obaras Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 14, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi rek'o da s'ti to poceo opasno da obaras Il to il ga diže na zadnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Decembar 14, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan probaj da ga očistiš. mislim na odušak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 14, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jutros posle 2 km stanem da tankam. iscurio iscurak od oko 3 cm dug, a jedno 0,5 shirok. Obrisem ga i krenem dalje. Posle nekih 45-50 km opet stanem na kontrolu, a ono malo manje iscurilo. Obrisem i to. Posle 100 km (stigao) opet pogledam, iscurila neka mrvica..nisam ni brisao. besh mi sve ako ovo nema neke veze sa smrznutim uljem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 14, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi rek'o da s'ti to poceo opasno da obaras Il to il ga diže na zadnji Ma dizem se na prste u svakoj krivini, a iza mene reeeed... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 15, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo da zaokruzim cijeli slucaj. Kardan danas nakon 200 km suh ko barut. Znaci opet nesto novo naucio.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Decembar 15, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako suv bre? Suv bez ulja ili suv - ne curka više? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 15, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan U jbt, nisam gledao da se nije ispraznio, pa da zato ne curka vise... Jednostavno prestao da curi i kraj. 20000 km (minimum) je vozen prije ovoga fenomena bez pipanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Decembar 15, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nije kardan fenomen nego bi trebalo tebe motkom preko te bolesne kičme što si zapostavio svoj, mislim, Yamin kardan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7264 Napisano Decembar 15, 2010 Drug član, 3080 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Valjda svoj redovno podmazuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Decembar 15, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A valjda? ali zato onaj 10 puta veći, motorski, jok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7264 Napisano Decembar 15, 2010 Drug član, 3080 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan A, merio si? Izvini ali si naleteo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Decembar 15, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A nisam, ali po ovoj zimi...znaš valjda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 15, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam o cemo to Arakis. Sve je uredno podmazano, samo je Yamin prestao da curi... Mozda je za Yamahu decembar, sto je za macke februar.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Decembar 15, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A sad ozbiljno, najbolje bi bilo da odvrneš malo onaj 26 i skineš onaj 29, ispustiš sve što ima i ako ima, zavrneš 29 i odvrneš 26 i uliješ koliko treba ulja. I zavrneš 26. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 15, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa provjerio sam ulje juce. Ima ga do vrha. Juce iscurilo cca 0,037 mililitara i danas nista. Ulje cisto kao suza. Ili to nema veze? Prethodni vlasnik ga je lickao samo tako, mora da je on to mjenjao svakih par mjeseci. Ali pise i flomasterom na kardanu 2,9 (sto je preporuceni pritisak u zadnjoj gumi) tako da mislim da nije bio neki vrsan mehanicar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Decembar 15, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda je valjda sve u redu? Ipak, proprati malo da li će opet biti curkanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 16, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa "naravno" da (izgleda da) je sve u redu. Meni samo nije jasno kako je moguce da nakon toliko km procuri i onda prestane sam od sebe. Mislim da je ukupno iscurilo mozda jedan cep od rakije. Moram malo da izguglam cemu zapravo sluzi onaj 28 (a uz to i ne radi ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Decembar 16, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Aj da se prijavim sa omanjim iskustvom oko kardana. Reko da pripomognem ako uzmognem. Može se desiti da je motor bio na ćopavoj kad je sipano novo ulje pa je stalo malo više nego što preporučuje proizvođač. Ako je bilo viška, može se desiti da je "bljucnuo" taj višak na ventilaciju kad si ga poterao malo oštrije pa se ulje zagrejalo i rastumbalo. Ne bih se uopšte potresao ako je malo mastan na oduški jer je normalno da kap ipak prođe i zabalavi okolo. Ako ne gubi na semerinzima, na dihtunzima a na ventilaciji je masnjikav, teraj i ne beri brigu. Tako treba. Kontroliši nivo i uživaj. Zabrini se ako vidno opada nivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...