lalajko 2027 Napisano Novembar 15, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kako bi policija u EU reagovala sa aluminijumskim koferima napravljenim u kucnoj radinosti? Moze li da se dogodi da se trazi atest ili nesto slicno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruža-Bandit 397 Napisano Novembar 15, 2010 Mangulica, 321 postova Lokacija: BGD Motocikl: SUZUKI BANDIT 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da za sve što nije fabrički ugrađeno u motor mora da postoji atest. Čak i za ručice volana i takve sitnice. Mora da treba i za kofere. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4346 Napisano Novembar 15, 2010 motoras, 2495 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da za sve što nije fabrički ugrađeno u motor mora da postoji atest. Čak i za ručice volana i takve sitnice. Mora da treba i za kofere. Onda nam treba i jedan poseban kofer,naravno sa atestom, u koji bi mogli da stavimo sve te ateste,sertifikate i odobrenja.Sve to bi trebalo da bude uredno slozeno u registratorima,koji bi opet imali poseban atest i dozvolu za koriscenje istog. Ajde da auspuh bude sa homologizacijom,ali kofer... Ne mogu da verujem koda ide ova planeta... Nadam se da nisam iz-off-ovao temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Novembar 15, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisi skroz. Ali slozicemo se da kofer sa 15 kg stvari moze da bude prilicno opasna stvar ako otpadne sa motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Novembar 15, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da za sve što nije fabrički ugrađeno u motor mora da postoji atest. Čak i za ručice volana i takve sitnice. Mora da treba i za kofere. Сећам се када је раша увезао мотор (вероватно си мислила на то) имао је у саобраћајној сваки могући атест. Ради се о хонди ВТ1100 (ако се не варам) која је кастомизирана. У саобраћајној је било атеста и за мигавце, фузастере, ћопаву..... Зи тужо боље знаш... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1186 Napisano Novembar 15, 2010 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bi razmisljali o tome da ce otpasti kofer. Ako imas top case i 2 bocna, sta je tesko da kupis male gurtne na zatezanje i da vezes oko kofera i nosaca. Samim tim, si obezbedio da kofer ne moze da ispadne, jedino da pukne ceo nosac. To je investicija od max 1000din za 3 gurtne i pola min vremena da ih stavis. E sad, da li Evropa trazi atest, to vec ne bih znao :moto3: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 15, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Eeee, al ako gurtne nisu atestirane? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1186 Napisano Novembar 15, 2010 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E pa sad, necemo iz krajnosti u krajnost Stvarno ne znam kakvi su propisi u EU, mada licno mislim da ako putujes da ti niko ne trazi atest za kofere. Ove godine sam video bas bas mnogo stranaca koji su prosli kroz nasu zemlju i veruj mi da su napakovani gore nego ne znam ni ja sta. Ja gurtne koristim radi sopstvene sigurnosti i tudje bezbednosti, a inace vozim kineza i imam kineski kofer, e sad sta je tu atestirano, samo Bog zna :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Novembar 15, 2010 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan A kako bi uopšte mogo da se dobije atest na kofere izrađene u kućnoj radinosti?! Nemojte mi samo reći da i za to postoji metoda na mašinskom fakultetu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 16, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Nema, naravno. A EU će nam već uvaliti neku agenciju koja će nas drati za takve i slične budalaštine. Bez brige. Uskoro ćemo i prdež nositi na analizu (zakon o zaštiti stanovništva od neželjenih prdeža). izvinite za off, morao sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 16, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju u Holandiji neces imati problema. Ne treba atest za nosac za plinsku bocu, pa pretpostavljam da ne treba ni za kofer. citat "motor i plin": "Plinska boca mora biti permanentno i dobro pricvrscena". Obicna vreca (od 15 ili koliko god kg) svezana remenjem isto ne podleze atestu. Znaci ako otpadne kofer, pa bude posledica i murije, pa ista ustanovi da nisi dobro pricvrstio, onda tek imas problem. A slucajno znam da je na FJR-u opozvan originalni nosac zbog otpadanja kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Novembar 16, 2010 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nikome u EU nije cilj da nekoga, naročito turistu kinji, osim ako taj na svom motoru ne izgleda kao da je pao sa kruške. Dakle ljudi, batalite te priče, budite u razumnim zakonskim okvirima i nikada nećete imati problema u EU. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 16, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislis ovako nekako? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaha, sta li mu je ovo sa strane? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruža-Bandit 397 Napisano Novembar 16, 2010 Mangulica, 321 postova Lokacija: BGD Motocikl: SUZUKI BANDIT 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da za sve što nije fabrički ugrađeno u motor mora da postoji atest. Čak i za ručice volana i takve sitnice. Mora da treba i za kofere. Сећам се када је раша увезао мотор (вероватно си мислила на то) имао је у саобраћајној сваки могући атест. Ради се о хонди ВТ1100 (ако се не варам) која је кастомизирана. У саобраћајној је било атеста и за мигавце, фузастере, ћопаву..... Зи тужо боље знаш... Upravo tako. Cela saobraćajna mu je bila prekucana nekim atestima. E sada gde i kako se dobijaju ne znam... Čak sam i slučajno naišla na neki sajt sa dodatnom opremom za motorcikle i pisalo je da svi njihovi delovi imaju atest. E sada... Bolje da odgovori neko ko poznaje zakon EU nego ovi sto nagađaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan sve apsolutno sve mora biti originalno ili da ima atest!! mene su na ulasku u hu zamolili da skinem krovni nosac(koji je daaaaleko jaci od thule) jer nije original! jednom prilok sam u essenu naisao na venta koji je ima sve kamei spojlere na sebi,prodavac je izvadio neku kutiju punu papira i zapljuvao se da za sve ima atest(volan,sediste,spojleri) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 16, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jos pre dvadeset i vise godina sam gledao u nemackim saobracajnim dozvolama ( kad neko uveze motor ) ateste za sve sto je dodato na motocikl. Posto u nasim saobracajnim dozvolama nema predvidjenog mesta za to, a ni zakonom nije predvidjeno da se upisuje - pretpostavljam da niko nece traziti atest za kofere ( a i otkud oni uopste znaju da su koferi rucni rad ? ). Sto GhostMile rece - nema problema ako ti ne otpadne kofer ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan mora biti dobro uradjen da ne "bode" oci! nas su znali zaustaviti ako im se prikolica ne dopada na oko,a sledeci put smo je samo ufarbali i vise nikada nas nisu drndali! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Novembar 16, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor je, Da, mozes voziti sa nehomologovanim koferom,i ukoliko ne divljas, i vozis normalno, niko ti nece praviti problem oko toga (ili nekog drugog nehomologovanog dela), narocito jer je u pitanju kofer. Ja sam obisao celu evropu sa otvorenim, nehomologiranim auspuhom bez db killera, i nigde me niko nista nije pitao. Cak i u famoznoj Sloveniji, na koju su me mnogo upozoravali, nije bilo nikakvih problema. Uostalom, i moji koferi su bili nemohologovani - kineski, kopija givija E40. Slobodno vozi, i ne brini nista. Ne zive tamo vanzemaljci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Novembar 16, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi samo bilo lose da ti koferi bar malo lice na one fabricke, tj. da se ne vidi bas iz aviona da su pravljeni kod kuce. One koje sam video da si stavio na Africu su pljunuti fabricki i meni koji se za motore interesujem, a kamoli nekom tamo na carini. U svakom slucaju, samo teraj. I da, ako ces tom logikom, mogu da ti traze i homologaciju za vizir (ako imas ivanov...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Secam se i ja da sam video ono o cemu su pisali Ruza i Dzoks. To bese dodat-priheftan papir uz saobracajnu na kome je nilo 7-8-15 stavki (gusto, bez proreda) a bice da je to dodao servis koji je i radio na motoru. U tom slucaju je ptpuno normalno da se servis i na taj nacin zastiti od eventualnih tuzbi nezadovoljnika jer tako oni odgovaraju samo za ugradnju a sam proizvodjac za deo pa tako on i obezbedjuje atest i daje ga firmi koja se bavi ugradnjom. A konkretno za kofere ne verujem da bi te iko ista pitao ako bas nisu napravljeni tako da bodu oci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Novembar 16, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da za sve što nije fabrički ugrađeno u motor mora da postoji atest. Čak i za ručice volana i takve sitnice. Mora da treba i za kofere. Сећам се када је раша увезао мотор (вероватно си мислила на то) имао је у саобраћајној сваки могући атест. Ради се о хонди ВТ1100 (ако се не варам) која је кастомизирана. У саобраћајној је било атеста и за мигавце, фузастере, ћопаву..... Зи тужо боље знаш... Da, ali to je motor koji je Nemac registrovao i vozio u Nemackoj. Kada mi, koji nismo clanovi Evropske Unije, odemo motorom u EU, ako si iole pristojan i normalan vozac, oni tolerisu to sto kod nas homologacija za takve delove ne postoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 16, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Sta je ustvari pitanje? 1. Da li neko meni kao turisti u EU moze da trazi atest za kofere kucne izrade? ********************* Ne ne moze 2. Da li u EU kada neko zeli da montira takve kofere mora da radi atest pri registraciji,...? *************** Ne znam... mozda zna neko od clanova koji zive napolju... iskreno ne verujem 3. Da li kada jednom SRB udje u EU da ce nam trebati atest ili homologacija za kofere u kucnoj izradi? ********** Mislim da za kofere nece trebati, kao sto mislim da ne treba ni sada u EU. Pretpostavljam da tako nesto treba za nosace, ali se nadam da ni to nije slucaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Novembar 16, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Nema, naravno. A EU će nam već uvaliti neku agenciju koja će nas drati za takve i slične budalaštine. Bez brige. Uskoro ćemo i prdež nositi na analizu (zakon o zaštiti stanovništva od neželjenih prdeža). izvinite za off, morao sam hahahahaha, uvedite pluseve i za urednike ovde imaš jedan + od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 16, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor je, Da, mozes voziti sa nehomologovanim koferom,i ukoliko ne divljas, i vozis normalno, niko ti nece praviti problem oko toga (ili nekog drugog nehomologovanog dela), narocito jer je u pitanju kofer. Ja sam obisao celu evropu sa otvorenim, nehomologiranim auspuhom bez db killera, i nigde me niko nista nije pitao. Cak i u famoznoj Sloveniji, na koju su me mnogo upozoravali, nije bilo nikakvih problema. Uostalom, i moji koferi su bili nemohologovani - kineski, kopija givija E40. Slobodno vozi, i ne brini nista. Ne zive tamo vanzemaljci. Pa sad, "Slobodno vozi" i nije bas najkorektnija preporuka. I ja sam prosao evropu sa otvorenim auspuhom, bez problema. Pipao sam tu i tamo i trostruke brzine od dozvoljenih, pa opet nisam imao nikakvih problema. I jedno i drugo je sa legalne strane naravno zabranjeno. Cak i u Holandiji je moj auspuh ilegalan, i tu i tamo naprave sacekusu i redom sve oderu po decibelu. Za kofer ne znam za EU, ali znam za Holandiju. U Holandiji motori ne idu ni na tehnicki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...