DAFI 0 Napisano Decembar 8, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sarajevo Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno HONDA NSR125... Em neunistiva... Jednom rjecju super . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Dafi pretera ga prate. Dvotaktna trkalica od 125cc.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Decembar 8, 2010 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa mojom Nsr125r imao samo probleme i nista vise.Tj. nisu to bili problemi,ali nikad nije bilo sve onako kako ja volim da bude,uvek joj je nesto falilo,previse je nezna i mekana za tih 20-ak konja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Decembar 8, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Od jeftinih sam imao T-14 i ETZ 250. Oba su bila nova i mene su služili bez kvarova. Lepo sam se navozao sa njima, ali sam stalno sanjao o nekom japancu, tako da je neka doza nezadovoljstva postojala. Da nisi tražio "jeftin" drugačije bih se izjasnio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Evo mene ovo interesuje! http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/56740-koje-je-najvece-fabricko-djubre-od-motora/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihajlovic 9 Napisano Decembar 26, 2010 U prolazu, 91 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan tomos automatik zoljica prvi motor koji sam imao i koji su mi ukrali .sipam 2 litre mesavine i ako se pregreje samo stanem na 5 minuta i nastavim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1632 Napisano Decembar 26, 2010 Drug član, 869 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan APN 4 postarski, malo trosi i skoro pa da ga je nemoguce pokvariti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 26, 2010 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan MZ ETZ 250,87.god kupio nov,intenzivno (365dana) ga vozio 4 god,bukvalno peri-deri! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Januar 4, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Quingqui B2, kupio ga za 150 evra i nakon par mjeseci prodao, posle mene ga je vozio momak jedan i prilikom prolaska kroz sumu palo je stablo na njega al su prezivjeli obojica, posle toga ga prodaje nekom beskucniku u gradu i on ga i dan danas vozi s tim da mu je zakacio i prikolicu kako bi vukao drva u njoj, Motoru su otpale sve plastike tako da se vidi cijeli ram svi kablovi i crijeva. Motor je neunistiv,cak sam mu spalio i variomat al opet ide. 2009- Kawasaki KLE 500, Jeftino Japansko Smece al se super pokazao, par puta letio s njim i prevrto se al to ga nije sprecilo, cak me i na more odnio. Pojavio mu se problem sa palenjem tako da je otisao iz moje kuce a zamenila ga je africa twin iz 1991 godine, ona je kao malo bolja od njega, AHA, isto sranje stara pregazena raga al ide nekako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 4, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan TOMOS 14M 10,000km presao sa njim i ni jedan kvar osim sijalice zadnjeg stop svetla .. kupljen nov .. ja sam drugi vlasnik , a moj deda je sa njim preso 600km , kad je deda video da motor nije za njega poklonijo ga meni ... mesavinu nikad nije video , ponekad malo se doda nafte ili kerozina cisto da se podmaze malo .. jbg vozen je srecnih 90-tih tacnije 99'-te kad je ojam bio benzin a kamoli mesavina .... neunistivo !!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
flokser 23 Napisano Januar 6, 2011 U prolazu, 21 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CX 500 E ,"83g. Prijavi odgovor kao problematičan Honda CX 500 ,definitivno . Nekada davno ,"85g. sasvim slucajno ,dosao sam u posed CX 500 B "81g.i odvozao sa njom celu sezonu. Pre CX-sa ter'o sam razne motore ,od 750-1300ccm ,a i posle ,uglavnom GP ,sto je predhodnica R-ova . Nakon pauze , od nekoliko pa x 2 god. kada sam odlucio da se vratim na motor u restriktivnoj finansijskoj situaciji ,odlucio sam da se vratim na Hondu CX ,vodeno hladjen V2 .Razlozi za ovakav izbor : povoljna cena ,cak i za odlicno ocuvane primerke(u Svabiji) , ekonomican,pouzdan i stedljiv bajk ,krajnje jednostavno odrzavanje , kardan i normalna registracija .Dovoljno snage, i za dvoje i za preticanje ,udoban i za dalje ture a mali potrosac (max.4l/100km na turi).Dugovecan i moze ladno da predje 200k bez generalne .U EU postoje klubovi obozavalaca Honde CX i bilo koji rez.deo nije problem ,nov ili polovan . U Svabiji CX-sa zovu GulePumpe ,sto u prevodu znaci Pumpa za vodu ,jer zvuk te pumpe veoma podseca na brundanje CX-sa. Eurosport CX koji vozim je zadnja generacija 500, iz "83g.(pravio se "77-"84g.)Postoje i verzije 650 iz "84i "85g. Zanimljivo je da je prvi turbo serijski motor Honda razvila "82g.upravo iz CX 500 E. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Mart 11, 2012 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Danas su motocikli jeftiniji i pristupacniji nego ikad, ali opet vredi razmisliti u cega dati novac. Nacelno su se pokazali kao trajniji motocikli oni koji imaju 1.primarni pogon zupcanikom (a ne lancem koji daje vise snage ali trazi periodicno da se motoru presadi dzigerica), 2.krajnji prenos kardanom (a ne lancem koji daje vise snage i ne skakuce po drumu), 3.motor sa manje isforsiranom snagom a razvijanjem najpovoljnijeg obrtnog momenta na nizem podrucju obrtaja, 4. da gazi na tockovima 19 napred a 17 nazad (kompromis gutanja podloge i lezanja u krivinama), 5.Japanske izrade. Primeri su Yamaha XJ600, Honda CX500, koje ako se nadju u dobrom stanju (ne mora da bude), i ako se dalje dobro odrzavaju, traju kao babin namestaj. Moze i BMW kardanskih verzija, ali je njihovo odrzavanje nesto skuplje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 11, 2012 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan keeway speed 150, jeftin, sa jeftinim odrzavanjem, i malom potrosnjom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Mart 11, 2012 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 3. 2012. at 13:31, marshall je napisao: Danas su motocikli jeftiniji i pristupacniji nego ikad, ali opet vredi razmisliti u cega dati novac. Nacelno su se pokazali kao trajniji motocikli oni koji imaju 1.primarni pogon zupcanikom (a ne lancem koji daje vise snage ali trazi periodicno da se motoru presadi dzigerica), 2.krajnji prenos kardanom (a ne lancem koji daje vise snage i ne skakuce po drumu), 3.motor sa manje isforsiranom snagom a razvijanjem najpovoljnijeg obrtnog momenta na nizem podrucju obrtaja, 4. da gazi na tockovima 19 napred a 17 nazad (kompromis gutanja podloge i lezanja u krivinama), 5.Japanske izrade. Primeri su Yamaha XJ600, Honda CX500, koje ako se nadju u dobrom stanju (ne mora da bude), i ako se dalje dobro odrzavaju, traju kao babin namestaj. Moze i BMW kardanskih verzija, ali je njihovo odrzavanje nesto skuplje. A koju si ti mašinu imao od ovih koje si naveo? Naslov je takav = "...koju ste imali". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Mart 11, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Keeway speed 125,jeftin(izasao me 280e),mala potrosnja(oko 2.5l/100km),nikakvi kvarovi,samo sipaj i vozi...bolji motor nikad nisam imao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Mart 12, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 1. 2011. at 14:58, PECA BMW je napisao: TOMOS 14M 10,000km presao sa njim i ni jedan kvar osim sijalice zadnjeg stop svetla .. kupljen nov .. ja sam drugi vlasnik , a moj deda je sa njim preso 600km , kad je deda video da motor nije za njega poklonijo ga meni ... mesavinu nikad nije video , ponekad malo se doda nafte ili kerozina cisto da se podmaze malo .. jbg vozen je srecnih 90-tih tacnije 99'-te kad je ojam bio benzin a kamoli mesavina .... neunistivo !!!!!!! TOMOS 14M....neuništivo. Za 5. godina preko 100.000 pređenih.....2 x generalka i to je to. Uzeo sam novog iz prodavnice i navozao se sa njim za sve pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2561 Napisano Mart 12, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2636 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Za mene Tomos automatik prvi na listi,najmanje para dao za njega,ugradio mu nov cilindar i klip-standard,remontovao radilicu i sve u menjaču stavio novo.To me je izašlo na njegovu cenu ,koliko me sećanje služi oko 200 DM.Od tog momenta sledećih 10 godina sem ulja,svećice i goriva promenio platinu 2X,sajla gasa 2X,ručica gasa,novo sedište i auspuh - fabrički bio dobar a ovaj novi kupio estetike radi.Nigde me ostavio nije trošio kao upaljač,uvek palio iz prve. Gume i paknove ne računam to je potrošna roba.Prešao ne zna se koliko km. Da dodam još i ovo svi Tomosovi motori ako su održavani prelazili su boga ocaa delovi jeftini bili,pričam za motore proizvedene 70/80/90tih god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Mart 16, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Derbi senda 50 SM 2T,kupio sam je novu 2006god,vozio 2 godine,prešao preko 17000km.Samo jednom promenio svećicu i jednom ulje u menjaču.Baš juče sam se čuo sa sadašnjim vlasnikom(oko prevoda)i on je prezadovoljan a ima je već 4 godine.Za mene je to šampion u izdržljivosti.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6391 Napisano Mart 16, 2012 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tomos T15SLC, vozio ga 7-8 godina, samo me je jednom ostavio na putu kad mu je crkla bobina. Radio jednu generalku i dva puta menjao karike, presao sa njim preko 40.000 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NESKROMAN 327 Napisano Mart 20, 2012 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSXR K9 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki ER 5 (2001) Pocetniki veliki motor, mali potrosac, bez ijednog ozbiljnog problema... Naravno, ne mozemo da poredimo njegove performanse sa motorima novije generacije ali za pare koliko danas vredi, mislim da predstavlja najbolji izbor... Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...