Jump to content

Moto Zajednica

Kratke voznje

Recommended Posts

• Ne silazi, 5547 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ovo bih ti preporučio od Kragujevca do Brusa preko Kraljeva i Goča. Mnogo lepa vožnja, dobar asfalt, lepa proroda.

MAPS.APP.GOO.GL

• Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT

Ovu Doktorovu korekciju nisam vozio ali je sigurno bolja od tvoje jer je tvoja ruta klasična brza magistrala.

I još bih možda korigovao najjužniji deo, pa da umesto NP i SJ ideš od Raške na Goliju koju tvoja ruta zaobilazi sa juga, a ovako bi prešao preko same planine.

A možda još kraće - kad sidješ sa Kopa ideš nazad na sever do Ušća i tu levo prema Studenici, severnim obroncima Golije.

Ovo su kraće ali kvalitetnije rute, sa boljim asfaltom i lepšom prirodom.

Ni ovo što si planirao nije loše ali mi se čini da je uglavnom magistrala a bez neke velike nagrade za taj trud.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 3363 postova
  • Motocikl: Blackie
Pre 3 sati, QmBGD je napisao:

Kako vam se čini ova zamišljena jednodnevna ruta? Svratio bih do Brzeća, klinac je tamo sa vrtićem pa je na dole ruta takva, ali za povratak prema BG sam otvoren da menjam rutu ukoliko ima boljih predloga. 

Screenshot_20240529_134521_Maps.jpg

Kad planiraš?

• Drug član, 4745 postova

Ево једног на LC8 који ми је дошао у радионици са "кратке вожње", од Новог Зеланда.08b7e000ef35edbc1dfb95deaaea635b.jpgf9449dc439a3a53c936b9780b48699ed.jpg

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Sviđa mi se 10
  • Podržavam 1

pre 15 minuta, QmBGD je napisao:

Subota.

Hm... ako ne budem išao do KGa, mogao sam se pridružiti,javiću.Naravno,ako nemaš ništa protiv? Planiram do Sopotničkih vodopada i manastira Mileševa, možda u nedelju. 

• Drug član, 906 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

U kontaktu smo, bila bi mi čast da te upoznam. Brzeće preskačem ipak. 

Promenio član QmBGD
  • Hvala 1

17 hours ago, KoleD said:

Ovu Doktorovu korekciju nisam vozio ali je sigurno bolja od tvoje jer je tvoja ruta klasična brza magistrala.

I još bih možda korigovao najjužniji deo, pa da umesto NP i SJ ideš od Raške na Goliju koju tvoja ruta zaobilazi sa juga, a ovako bi prešao preko same planine.

A možda još kraće - kad sidješ sa Kopa ideš nazad na sever do Ušća i tu levo prema Studenici, severnim obroncima Golije.

Ovo su kraće ali kvalitetnije rute, sa boljim asfaltom i lepšom prirodom.

Ni ovo što si planirao nije loše ali mi se čini da je uglavnom magistrala a bez neke velike nagrade za taj trud.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Ovaj predlog za penjanje na Goliju iz Raške je odličan, super put, dobar asfalt, krivine, priroda, a dalje od Odvraćenice do Jankovog kamena jedan od nalepših pogleda. Od Jankovog kamena do Ivanjice se radio put, nisam siguran da li su radovi gotovi, tako da je moguće, ako nije završeno da ima neko kraće parče makadama.

Takođe je i put preko Studenice dobar.

Promenio član doktor
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Skuteras, 3690 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ako voli brzo da pegla onda ova tura preko Pazara na Sjenicu, pa na Zlatar, pa na Zlatibor, pa dalje nije losa.

Ovo preko Golije je lepo i iz Pazara da se popenje na Goliju, lepsi pogled nego preko Raske na Goliju.

Preko Raske bolji put.

Preko Studenice je opet odlicna deonica Usce - Studenica da se rendaju gume.

Sa Odvracenice do Ivanjice ima 2 km makadama, povaljano, moze da se vozi bilo kojim vozilom. Ona druga deonica sto je bila neasfaltirana, blize Ivanjici, je pri kraju sa radovima. Sa Dajica do Ivanjice nije bas vrhunski asfalt. 

Takodje, predlozi gastro ponude na bilo kom od ovih pravaca ako trebaju tu sam da predlozim

• Hvala 1

Ma samo prilagoditi brzinu uslovima puta?! Kraljevo-Raška... prilagoditi... e a, treba je prilagoditi radarima! :D

Ne verujem da ću moći u subotu, žena hoće da idemo u KG, u ćerinom stanu, na terasi se odomaćili golubovi, 4 kom. Odozgo na klimi, možete misliti kako je ispod! Probaću izdejstvovati nešto sa veto-om ali teško, zna se ko je šef! :jee:

• Sviđa mi se 1

Radari na ibarskoj su na svega 2-3 mesta, za više i nemaju gde...Bogutovac, iza Ušća, Biljanovac.

A za golubove, kupi u gvožđari one izokrenute žice u vis, da ne mogu da slete.

• Hvala 1

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
pre 1 minut, doktor je napisao:

za golubove, kupi u gvožđari one izokrenute žice u vis, da ne mogu da slete.

Bas sam juce bio u URADI SAM i video te izokrenute zice, cena 350 dinara a duzina nekih 40cm.

Meni se macke pele u dvoristu po drvecu a onda pravile jebu, nasao par letvica i u njih zakucao eksere od 10cm i eno radi radnju, isti efekat ko i zice a DŽ.

• Sviđa mi se 3

Pre 19 sati, QmBGD je napisao:

U kontaktu smo, bila bi mi čast da te upoznam. Brzeće preskačem ipak. 

Diplomatija pobedila, subota free... Sutra 'vatamo golubove. Biraj trasu... ili ja... ili zajedno? 

• Podržavam 1

• Drug član, 788 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Брзи излет цца 650км. свега у пар сати Велика Плана-Софија-Велика  Плана. Нешто непланирано сам морао да одем до Софије и да завршим нешто, и ухватио аутопут, кренуо око 7часова ујутру и већ око 11ч сам био у Софији. Завршио то што сам имао за пола сата и пнда ајде да обиђем кад већ никада нисам биоIMG_2509.thumb.jpeg.60dbea530156899f63698cef950d5077.jpegIMG_2522.thumb.jpeg.1080b13c433f95540828c76c88e26967.jpeg

и наравно где ћу него Света недеља, у самом центру Софије, да се поклоним моштима нашег светог Краља Милутина. IMG_2517.thumb.jpeg.73a5611da3f056fbb25890475e437fda.jpegIMG_2518.thumb.jpeg.2334bbc29702fdd273849b6c8f2506b4.jpeg

Мотор паркирао испред саме катедрале, нико прпблем нити питање није правио а пандура колико нећеш, на сваком ћошку.IMG_2514.thumb.jpeg.dce2d1c61e339d52e5759684272f400e.jpeg

када сам стигао, почело је венчање, закаснио да спречим брата да не направи грешку али касно🤣 После обиласка одмах преко пута, има леп кафић, Хепи , огроман, све саме конобарице, али је зато кафа лошаIMG_2516.thumb.jpeg.315c97d88ce043a3b5462d1a2e5113d9.jpeg

IMG_2515.thumb.jpeg.301a15124843ef7b54235bec4ef1ca8d.jpeg

и поглед из баште…Град је поприлично чист и уређен, култура вожње за први пут чиста 10ка. Одмах у пордужетку од катедрале је шеталиште, IMG_2521.thumb.jpeg.fd8b5efbac9171e0a1be670c7e976e18.jpeg

Ем је дугачко ем кафића колико желиш, ово гори нерадници од нас😁IMG_2519.thumb.jpeg.2f79e903cedda0484095967a2600bc59.jpeg

и наравно, и они имају лавове на улазу у авлију, а не само ми..све у свему за пар сати и није лоше, биће нека тура од пар дан колико видим..Вињете за моторе не треба..

IMG_2515.jpeg

IMG_2513.jpeg

• Sviđa mi se 16

• Drug član, 788 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 10 minuta, grafigo je napisao:

A je l' gorivo i dalje 30-40 din jeftinije?

Искрено не знам, ја сам одмах после границе на шеловој пумпи допунио за 1000дин, толико ми је скинуто са картице. Возио до тамо, по Софији и следеће сипање ми је било у повратку, у Нишу на наис-у

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
42 minutes ago, grafigo said:

A je l' gorivo i dalje 30-40 din jeftinije?

Jeste, 32 do 36 dinara. Od poznatijih brendova pumpi najjeftiniji je Lukoil. Zgodna pumpa je na samom ulazu u Sofiju iz pravca Dimitrovgrada par stotina metara pre raskrsnice kružnog puta oko Sofije. Baš kod Metro-a.

https://maps.app.goo.gl/nn2XkG5sv6NYaHru8

20240503_124555_resize.jpg

Promenio član ekozelj
  • Hvala 1

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Брзи излет цца 650км. свега у пар сати Велика Плана-Софија-Велика  Плана. Нешто непланирано сам морао да одем до Софије и да завршим нешто, и ухватио аутопут, кренуо око 7часова ујутру и већ око 11ч сам био у Софији. Завршио то што сам имао за пола сата и пнда ајде да обиђем кад већ никада нисам биоIMG_2509.thumb.jpeg.60dbea530156899f63698cef950d5077.jpegIMG_2522.thumb.jpeg.1080b13c433f95540828c76c88e26967.jpeg
и наравно где ћу него Света недеља, у самом центру Софије, да се поклоним моштима нашег светог Краља Милутина. IMG_2517.thumb.jpeg.73a5611da3f056fbb25890475e437fda.jpegIMG_2518.thumb.jpeg.2334bbc29702fdd273849b6c8f2506b4.jpeg
Мотор паркирао испред саме катедрале, нико прпблем нити питање није правио а пандура колико нећеш, на сваком ћошку.IMG_2514.thumb.jpeg.dce2d1c61e339d52e5759684272f400e.jpeg
када сам стигао, почело је венчање, закаснио да спречим брата да не направи грешку али касно После обиласка одмах преко пута, има леп кафић, Хепи , огроман, све саме конобарице, али је зато кафа лошаIMG_2516.thumb.jpeg.315c97d88ce043a3b5462d1a2e5113d9.jpeg
IMG_2515.thumb.jpeg.301a15124843ef7b54235bec4ef1ca8d.jpeg
и поглед из баште…Град је поприлично чист и уређен, култура вожње за први пут чиста 10ка. Одмах у пордужетку од катедрале је шеталиште, IMG_2521.thumb.jpeg.fd8b5efbac9171e0a1be670c7e976e18.jpeg
Ем је дугачко ем кафића колико желиш, ово гори нерадници од насIMG_2519.thumb.jpeg.2f79e903cedda0484095967a2600bc59.jpeg
и наравно, и они имају лавове на улазу у авлију, а не само ми..све у свему за пар сати и није лоше, биће нека тура од пар дан колико видим..Вињете за моторе не треба..
IMG_2515.thumb.jpeg.fc8edbedaf6d5eb672719d6045ed76ed.jpeg
IMG_2513.thumb.jpeg.b7460f9e55ba43d71c248969316cd0cd.jpeg
Sofija mi je bila vrlo prijatno iznenađenje iako sam bio po kišnom danu, sve je nekako bilo, vedro.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Drug član, 1501 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Ja u Sofiji bio x puta (radio sam sa njima), nikada mi nije bila privlacna... 

Beograd mi je najtmurniji-najsiviji grad (bez da se neko uvredi i bez obzira na doba godine), pa zatim Sofija. Cim zadjes u ulice, olicenje SSSR-a. Ne znam kako su oni usli u EU???

Prag je po meni neverovatno lep, ali, kad se zadje u dalji deo grada gde nije turisticki, takodje suv "komunizam". Nekako dise komunisticki, koliko god se lepo zivi tamo. Nekako sssr nije izasao iz njih. Ko praziluk nekim "gradjanima" iz boolje. 

Dok, recimo, Ljubljana i Maribor (i ako je Maribor mali, i nema mnogo desavanja), nemaju veze sa bivsom SFRJ. Nekako su "Evropski"

Golijska avantura

Nema tu šta da se mnogo priča tj. piše. Kad se nađeš s nekim sličnim sve ostalo samo ide. Kolega @QmBGD pomenu Goliju... Kao kad daješ ocene na Kupujem prodajem... brzo, kratko, jasno. Ja bih da poranimo... pa to, odlično.Mene su kao mladića budili u 12h za trening, sad se budim sabajle u 5-6 i spreman za ekšn. Ko se rano budi, više se vozi! Stara japanska mudrolija! :DŠta, a što ne verujete? :jee:

Oko 7h čekam na kružnom toku u Krćevcu, nadomak Topole. Samo što stigoh eto i kolega sa njegovim vernim atom.'onda X ADV 750. Jedna fotka za srećan početak... 

NoKsxfc.jpeg

Par reči upoznavanja i pali, preko KGa do Kraljeva. Tu stajemo kod Motocross-team-a ali nije još otvorio, stigosmo pre pola 9.Hoćemo nešto piti, ne moramo, onako usputno mislio da pogledam pogonske lance. Videh na sajtu da ima i RK,(ne više DID njesra,istegne se neravnomerno brzo), na Blekiju je još fabrički(33000km).Ma reći ću... izbegavah polemisati u vezi kupovine motora ali evo, kratko:

Motocikl sa 30000 pređenih mora biti nov ili ajde 90% nov. Skoro sam ubeđen da mi je ovo prvi bajk sa originalnom km., zato što sam ja "prva ruka"! Ali ne mogu to dokazati sa naučne strane,tako da... Evo ja sam lagano planirao uzeti @ProMaster sa 100tinak h., šta je to? Ozbiljno, da mi nije naleteo Bleki. Da ne odem daleko... 

LM... Ovaj Goran gori nego ja,samo bi da se vozi... Idemo na Rašku, dobar put, počinje se polako kvariti. Šta dugo traje u dembeliji, kod lopova?To ostavljamo za sasvim drugi web link, nećemo prljati moto forum. 

Samo par fotosa kod tvrđave... 

bMVU2xj.jpeg

OdJxVor.jpeg

Mi ne stajemo... samo prolazimo kroz Rašku,pardon sipali smo gorivo u istoj...

K1HAOGI.jpeg

... počinje uspon. 

10:50 mi nedaleko od Odvraćenice, mi 'epi! :DDa se' dane... neki munut. :jee:

'danusmo... 

TMePHi7.jpeg

pCNx2Fw.jpeg

Malo i oči odmorismo... 

OKEOACl.jpeg

q9RkwU5.jpeg

AIMfoB9.jpeg

Par telefonskih razgovora obavismo i u 11:10 smo u Odvraćenici, malo, uglavnom, vikend naselje... 

J5c2oOa.jpeg

Nekako sam uvek voleo kod znakova naseljenih mesta "udariti" selfi. 

Kako sam stao neke mušice me napadoše, roj da ne kažem čopor:D, pretpostavljam zbog toplote,gore samo 14 stepeni. Malo se okrepismo u lokalnom kafić-restoranu. Gledam da li može motorima do Jankovog kamena. Zašto gledaš kad možeš da pitaš? Ka jedan dečko da može ili kilometar niže ostavite ih. Ima i tabla... Vojska gore radi put. Što? Prave kao neku bazu, ccc... 

Ufff... Prekidam pisanje... 

(posle pola sata) 

Bleki čis',Bosch za čas. I to sa što manje uticaja sunca. :D

OpicyoV.jpeg

Di smo stali? Da... 

Krenusmo, nema table, vraćaj se otprilike do skretanja. Kolega vide da je vetar oborio tablu, 500m dalje ostavismo motore. Nekako ga "zaglavih", vetar pojak. Valjda neće... naopako?! 

DmJt3hK.jpeg

Kilimetar uz brdo stigosmo do Jankovog kamena. 

LLkWGfG.jpeg

Šta se vojska petlja, "uprljaše" lepo mesto. Pomeri kilometar... Prave oni bazu na 1800m nadmorske, kao da ne znaju kakve su tamo zime, sreća ova bila blaga!Ma bole me... 

Lepotani... 

EnIpoxi.jpeg

Ja čuh dve priče u vezi kamena. Prva da su se dva brata Janko i Rajko trkali, ko pre iznese kamen na vrh, Rajko se saplete, otkotrlja se kamen u potok, po tome se nazva Rajkov potok, a po pobedniku vrh. Druga i smislenija da je otac rekao, ko pobedi i prvi iznese kamen, njemu prepisuje imanje to. 

Krenusmo do jednog uzvišenja, još bolji pogled, pravi... 

N48sFDc.jpeg

vQPjS2q.jpeg

tlbYtIB.jpeg

QA1F6FN.jpeg

3zgpojI.jpeg

Ali ništa bez vidoja:D, slušajte pesmu vetra. Goran beše iza mene i reče mi nešto, ja čuh ali zvučnik kamere ne... 

Lepo nas uzduva ali smo zadovoljni, sa osmesima krenusmo do motora. Šta reći... Samo dođete, fotografišete, uživate svim čulima... i dišete, taj vazduh miriše. 

Goran reče da hoće da se vrati do uzvišenja s motorom, idi imaš te gume, ja ne smem. Ode on...

6cShLik.jpeg

Ja malo fotose pravih u međuvremenu. 

9WglG0N.jpeg

Fotosa vagon i još pola vagona. Stiže Goran... 

Krenusmo ka Ivanjici... Ali mora još neki fotos, mora... 

P2ieXDv.jpeg

Goranova omiljena... 

2qrLyZ5.jpeg

Mogli smo ka Dugoj poljani pa ka Ivanjici, znao sam to ali ne, malo preprečismo po par km. makadamu, na jednom mestu rade put, i tu preko, niz brdo po makadamu, 1.5km. ali na jednom proplanku košnice, roj pčela, možda 15m. od te prečice, ups... alergičan... Skupio se kao moto GPovci na startu i polako... Dobro je. Izađosmo kod Rimskog mosta, te ga uslikah... 

ReHlDTH.jpeg

Da7fVrq.jpeg

Za čas do Ivanjice, okrepismo se i preko Guče, Čačka u 17h smo na Koti 555.Au, svaka nam dala.:D Tu sretosmo drugare iz jedne viber grupe. 

Brera i Goran

gAZuSaP.jpeg

Ubrzo oni odoše, a i mi posle pola sata, ja Rudnikom, Goran Ibarskom.

Hvala Gorane, zadovoljstvo je moje upoznati te. Do neke sledeće vožnje pozdrav. 

Da idem da glacnem Blekija, dok čekam trke... A vi, blago meni Beograđani, Novosađani i iz ostalih gradova trk na glasanje, ne mo' posle... 

Ende

• Sviđa mi se 23
  • Podržavam 1

• Drug član, 906 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

@shoyyka, hvala na ovom postu, ja nemam šta da dodam. Drago mi je da smo se upoznali i navozali prelepim predelima, tempom koji nam je obojici odgovarao. Bleki uživo izgleda 3x moćnije i čistije nego na fotografijama. A tek zvuk, baš po mojoj meri...😍

P.S. Morao sam noć pred vožnju da operem motor kako se ne bih brukao pred kolegom :jee:

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1
  • Haha 1

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

Subota 25.Maj - Dan mladosti - eto baš se tako nekako i ja mlađano sa 60 godina i osećam, krenuh od Novog Sada put Zlatibora a preko Divčibara, put od Novog Sada preko Šapca pa onda do Valjeva i kroz njega, na Petnicu i Rajkoviće ono lep al nekako me nije bilo za stati i slikovati pa prve fotke tek na Divčibarama

01-resize.jpg
02-resize.jpg
03-resize.jpg

Naravno stadoh da napravim pauzu za okrepu na vidikovcu paljba 
04-resize.jpg
05-resize.jpg
06-resize.jpg
07-resize.jpg
08-resize.jpg

Evo prevoj Kaona a sad spust ka Ražani

09-resize.jpg

10-resize.jpg

Na ulasku u Ražanu od Valjeva primetićete jedno malo crkveno zdanje sa kapelom, stanite i posetite to mestu, tu je sahranjen Svetomir Đukić, tvorac Olimpijskog pokreta u Srbiji i vačna hvala mu na tome.

11-resize.jpg

Prelep ulični časovnik sa pravcima i kilometražama da raznih gradova sveta 
12-resize.jpg

A od sata krećem nekim lokalnim putem koji je prečica ka Užicu a da se izbegne Požega i onaj preopterećeni put, ispočetka put još ide kroz Kosjerić uz padinu tog brda ali kod zadnjih kuća kreće Serpentinski šou, kad sam kretao na put ajd poneću dron pa kad dođem do gore da ga snimim kako vijuga put iz vazduha, mislih al ne uradih, jednostavno ništa se ne bi videlo, put ide bukvalno kroz tunel šume i rastinja, samo na momente grane sunce, nešto poput uspona na Goč od Banje Koviljače ali pri kraju uspona kreću deonice vrlo lošeg asfalta, pa onda pola km puta ko pista pa onda rupa do rupe pa opet pista i tako jedno 7-8 izmena, te deonice sa rupama, bolje da ne kreću ljudi sa R ili nekim nakedima koji imaju niski klirens ali mi ni te deonice lošeg puta nisu uspele da mi upropaste kompletan ugođaj prelepe prirode kroz koju vozih, kako do prevoja tako i dole serpentina za serpentinom a onda kreće lep i ravan asfalt, ne puno širok ali prelep za vožnju, stekoh na momente utisak kao da tu vreme stoji, videh nekoliko zaprežnih kola sa konjima, ispred nekoliko malih radnjica seljake kako piju pivce i ćaskaju sedeći na kamenju ispred i tako putem lagano ka užicu, u jednom momentu videh iz visine Sevojno što mi bi znak da nisam daleko od Užica što se ubrzo i obistinilo, jedan dugačak i prav spust i bih u Užicu, spustih se ka Đetinji pređoh preko mostića kod Ž.stanice i dalje poznatom trasom ka Zlatiboru

13-resize.jpg

Tih nekih 23-24 km do zlatibora prevalih u trenu i dođoh da zgrade gde mi je stan
14-resize.jpg
15-resize.jpg
16-resize.jpg

Nakon malog odmora i preoblačenja u nešto komotnije za šetnju krenuh malo do Kraljevog trga i do jezera u šetnju, naravno nije bile neka straobalna gužva kako zna da bude na Zlatiboru ali je ipak bilo podosta naroda
17-resize.jpg
18-resize.jpg
19-resize.jpg
20-resize.jpg
21-resize.jpg
22-resize.jpg
23-resize.jpg
24-resize.jpg

25-resize.jpg

Šuljagina ispostava na Zlatiboru
26-resize.jpg
27-resize.jpg
28-resize.jpg
29-resize.jpg

Sedoh kraj jezera pa i da se umlati ta šuljagina komplet lepinja, bila je ekstra a nestala u trenu al ne bih mogao dve, jako to bre
30-resize.jpg

35-resize.jpg
Mrak već skorz pokrio Zlatibor, krenula i neka kiša da ispada te se vratih u stan i koja fotka pre kupanja i spavanja
31-resize.jpg
32-resize.jpg
33-resize.jpg
34-resize.jpg

Nedelja, 26.maj, buđenje, razvlačenje po krevetu, jedva se pomerih, kafica pa na motorče malo da prođem i okolinom Zlatibora, izađoh na kraj Zlatibora preme Semegnjevui nastavih zemljanim putem ka Tustom brdu, tu gde sam stao za fotkanje malo napred se odvaja ovakav put ka Ribničkom jezeru i Torniku samo put prolazi kroz potok. znam ja skoro sve te staze i bogaze, prođoh bicikletoma uz planove i oznake Peđe Supurovića, fala mu, bilo bi lepo da dođem ovde motorom na jedno nedelju dana pa malo u svim pravcima.

36-resize.jpg
37-resize.jpg
38-resize.jpg
39-resize.jpg
40-resize.jpg
41-resize.jpg
42-resize.jpg

nakon tucanika vratih se na asfalt i pravac u centar da se zapuši crevce na jednu pravu leskovačku pljesku kod Leke a zatim se zaputih do kaubojskog grada El Pasa (vodice) ali ne da njega gledam nego da se vidim sa drugarom Branislavom, ali avaj od iznenađenja ništa Bane ode na Ramštajn al čuli se telefonom pa nam i taj razgovor bio mio kao da smo se sreli.
43-resize.jpg

Povratak na Zlatibor u stan, pakovanje i povratak za Novi Sad.
Prvobitni plan je bio da idem na Taru pa na Perućac pa posle povratak drinom ali me kiša koja je pljučtala delom zlatibora i tarom i uz drinu odvratila od te ideje pa se odlučih na povratak standardnom trasom, Užice, Požega; Čačak ... baš ubodoh vreme za kretanje, tad je vala ispred mene krenula sva bulumenta koja se sa zlatibora vraća put Beograda ali malo po malo dobrano se ja nazaobilazih, fala i ogromnom broju vozača koji su se pomerali u desnu stranu da bih ja mogao između njih i pune linije da prođem.
Još mi je divnije bilo motorom proći kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, a po dolasku u Pakovraće odluka je pala ne idem na autoput već na čačak, bilo je u jednom delu poprilično zastoja jer su se održavale neke trke kartinga ali se prošlo, a od čačka pusta Ibarska magistrala, niđe nikog, plan bio da dođem do čuvene bajkerske lokacije Kota 555 na Rudniku, da se malo odmorim, tako i uradih, Kota 555, kafućino i kisela za dobar odmor

44-resize.jpg

odatle dalje opet Ibarskom pa do Lazarevca sretoh 10tak automobila i sigurno pedesetak bajkera
45-resize.jpg

nekako tu od Lazarevca opet kreće saobraćajna gužva, valjda sam uhvatio kolonu koja se vrće sa Divčibara ali je samo do Stepojevca pa onda lokalnim putem ka Obrenovcu i ka Autoputu a tu put, levo desno gore dole vala kao greben fruške gore, teški merak za vožnju, preleteh autoputem od obrenovca do krnješevaca a onda starim putem za Novi Sad, usput pauza u Inđiji da malenog Stefana obradujem da sedne na motor i onda pravac kući.
46-resize.jpg
47-resize.jpg
48-resize.jpg

Dva dana, provozah predivnih 600 km
49-resize.jpg

• Sviđa mi se 24
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja