travelman 14037 Napisano Octobar 6, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Jel ova zadnja slika stari put ka o.banji. Ako jeste jel moze da se skrene kid tunela ili ima barikade. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Octobar 6, 2023 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Jel ova zadnja slika stari put ka o.banji. Ako jeste jel moze da se skrene kid tunela ili ima barikade.Pozdrav, jeste! Stari put za O.Banju pre tunela put desno iz pravca Požege ka Čačku, jednosmeran je put mada dosta njih iz suprotnpg pravca dolazi barem do ovog dela radi fotkanja i kratke pauze.Nema barikada i prepreka na putu od skretanja, vodi pravo u varošicu!Послато са 2201116SG помоћу Тапатока 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Octobar 6, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, DarkoČa je napisao: Pozdrav, jeste! Stari put za O.Banju pre tunela put desno iz pravca Požege ka Čačku, jednosmeran je put mada dosta njih iz suprotnpg pravca dolazi barem do ovog dela radi fotkanja i kratke pauze. Nema barikada i prepreka na putu od skretanja, vodi pravo u varošicu! Sutra prolazim tuda i bas mi tvoja fotka probudila neka secanja. Eto, tvoja fotka me inspirisala da sutra i ja okinem slidzu na tom mestu ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Octobar 6, 2023 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Sutra prolazim tuda i bas mi tvoja fotka probudila neka secanja. Eto, tvoja fotka me inspirisala da sutra i ja okinem slidzu na tom mestu ...Hvala, drago mi je. Ja ovde često dodjem kao i kod nekadašnjeg kampa u O.Banji. Tu mi je detinjstvo protrčalo, a od ove krivine ka varošici smo nakon bazena stopirali za Čačak kao klinci. Da sam tu sutra popili bi nešto! Uživaj sutra u vožnji!Послато са 2201116SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Octobar 6, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Hvala .... Sve te razumeo, meni su u secanju ostala ta krivina, benzinska pumpa na magistrali, kamp i par visecih mostova koji se nalaze u blizini. Eh, mladosti pusta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano Octobar 6, 2023 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I lepinja sa kajmakom u onoj kafani... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4645 Napisano Octobar 6, 2023 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, travelman said: Eto, tvoja fotka me inspirisala da sutra i ja okinem slidzu na tom mestu ... Ako je to onaj stari železnički tunel, onda ćemo sutra možda da okinemo slidžu na istom mestu Moja kraća vožnja prošlog vikenda je bila ovom rutom: Sad gledam ovu rutu, mogao sam nazvati vožnju "SR Jugoslavija u malom" Rudnik je bio iznuđeno rešenje - imali smo novi kolačić u ekipi, pa nismo bili raspoloženi da idemo u predugu vožnju. Prvo smo svratili to Oplenca, pa do Kote gde srećemo još jednu ekipu koju ja poznajem, a koja je krenula istim putem kao mi, makar u ovom smeru. Odatle se dogovaramo da se vidimo na ručku u Lovačkom domu u Valjevu, ali pošto je naš novi kolačić sporać, nismo uspeli da se u isto vreme nađemo u restoranu. Penjanje na Divčibare sa strane Mionice je super, ali je zato silazak drugom stranom ka Valjevu tuga od puta, pa nam je ručak prijao na nekoliko nivoa. Pošto nas je uhvatio mrak, izađosmo na autoput i tačno u 20h stigosmo kući. Inače, juče sam po prvi put prošao Milošem Velikim do NBG-a i nigde nisam video znak za isključenje za aerodrom. Ne znam da li je nije obeleženo ili sam ja samo obnevideo te večeri 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2607 Napisano Octobar 6, 2023 (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 2653 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi video jer si verovatno skrenuo na onu novu deonicu što spaja NBGD, pored Surčina, sa Milošem. Da si produžio dalje pravo prošao bi pored aerodroma kao što se nekad išlo . Tim novim putem do aerodroma možeš da uđeš u Surčin pa onda putem pored Ledina na aerodrom. Mislim da sa njega za sada nema direkno do aerodroma. Promenio Octobar 6, 2023 član ZEMZEM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Octobar 6, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Forsberg je napisao: Ako je to onaj stari železnički tunel, onda ćemo sutra možda da okinemo slidžu na istom mestu Uh, mislim da si nesto permutovao ili ja negde gresim. Mi mislimo na novi auto tunel na magistrali. Meni sad na pamet pade onaj zeleznicki tunel sto je u blizini viseceg mosta sto se srusio ali to je na drugoj strani banje. Ovde cu biti rano pa onda pravac kod kolege na divcibare. Ako vidis kožnu kapu (budjoni, sto bi reko @bajker71) sviraj. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4645 Napisano Octobar 6, 2023 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, travelman said: Uh, mislim da si nesto permutovao ili ja negde gresim. Mi mislimo na novi auto tunel na magistrali. Meni sad na pamet pade onaj zeleznicki tunel sto je u blizini viseceg mosta sto se srusio ali to je na drugoj strani banje. Ovde cu biti rano pa onda pravac kod kolege na divcibare. Ako vidis kožnu kapu (budjoni, sto bi reko @bajker71) sviraj. Sasvim je moguće da ne mislimo na isto. Štaviše, ja se i dalje nadam da ćemo da nađemo tunel na koji ja mislim Nakon što sam te onomad prošao na autoputu, znam koju kožnu kapicu da jurim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scholesy198 2308 Napisano Octobar 6, 2023 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda CB 500XA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, DarkoČa je napisao: dolazi barem do ovog dela radi fotkanja i kratke pauze. A neki svratimo da močamo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 423 Napisano Octobar 6, 2023 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da obaveze traže svoje ali se moraju se hvatati ovi lepi dani. Mislim da sutra okrenem dnevni krug preko Đerdapa i Rumunije, kao što je vozio @Mr_Wolf prošle nedelje, (dvadesetak postova iznad), samo levi krug. Autoput, Požarevac, dunavska magistrala, onda Turnu Severin, Orsova, pa preko nacionalnog parka Nerei - Beușnița na Belu Crkvu i nazad.Bez žurbe ali i bez nekog velikog zadržavanja, što raniji polazak i što raniji povratak, fokus na vožnji, ne na obilascima mesta.Ako je neko rapoložen, izvolite.. Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Octobar 7, 2023 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da obaveze traže svoje ali se moraju se hvatati ovi lepi dani. Mislim da sutra okrenem dnevni krug preko Đerdapa i Rumunije, kao što je vozio @Mr_Wolf prošle nedelje, (dvadesetak postova iznad), samo levi krug. Autoput, Požarevac, dunavska magistrala, onda Turnu Severin, Orsova, pa preko nacionalnog parka Nerei - Beușnița na Belu Crkvu i nazad.Bez žurbe ali i bez nekog velikog zadržavanja, što raniji polazak i što raniji povratak, fokus na vožnji, ne na obilascima mesta.Ako je neko rapoložen, izvolite.. Poslato sa MAR-LX1A pomoću TapatokaEto nas 5 - 6 na toj deonici od PO do Kladova danas, računam da smo oko 10h kod male Krsne, pa ako nas skontaš negde sviraj, maši pa možemo popiti nešto usput, svakako možemo voziti zajedno magistralom.Послато са 2201116SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Octobar 7, 2023 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan A neki svratimo da močamo. Hahahaha, momak, ne skrnavi mi "lovely spot" Ček da urade skywalk na Kablaru, pa kad predju dole oko rekonstrukcije, ima krivina da bude još poseċenijaПослато са 2201116SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 423 Napisano Octobar 7, 2023 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Eto nas 5 - 6 na toj deonici od PO do Kladova danas, računam da smo oko 10h kod male Krsne, pa ako nas skontaš negde sviraj, maši pa možemo popiti nešto usput, svakako možemo voziti zajedno magistralom.Послато са 2201116SG помоћу ТапатокаKrećem oko 8:45, tu smo negde sa prolaznim vremenima.. Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Octobar 7, 2023 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan GolubacПослато са 2201116SG помоћу Тапатока 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1597 Napisano Octobar 7, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako ne iskoristiti ovakav dan za vožnju. Pije se jutarnja kafa, oblačenje i polazak oko devet sati. Loznica-Bogatić-Sremska Mitrovica. Put od Petlovače preko Bogatića do Mitrovice prilično loš i meni pomalo dosadan iako ga prvi put prelazimo motorom. Šlepera, na svakoj krivini, rasturiše ionako loš asfalt. U Mitrovici stajemo kod železničke stanice da doručkujemo Buregdžinica Kukić i burek na meru, kao nekada. Red ispred radnje. Strpljivo čekamo. Ovde izgleda pola grada kupuje burek. Čekanje se isplatilo Završavamo doručak i krećemo dalje. Idemo na Velike Radince, put kao pista, a potom na Jazak i Vrdnik. Za razliku od puta kroz Mačvu, čim smo prešli autoput krenulo je i uživanje u vožnji. Putevi su odlični, priroda prelepa, ma milina. Penjemo se na Frušku Goru a potom spuštamo na Rakovac, pa Ledinci i preko Sremske Kamenice stižemo do Petrovaradina. Pravimo pauzu za kafu i koju fotku Spuštamo se do grada. Šetnja kroz Dunavski park i centar je baš prijala Novi Sad definitivno ima to nešto što privlači, nešto što prija i odgovara temperamentu i našoj ličnosti. Jednostavno, volim ovaj grad iako retko dolazim, ali kad ga pomenem izmami osmeh na lice. Jbg, nesuđeni NS student, al' to je neka druga priča. Stomaci kreću da protestvuju i jasno daju signal da je vreme da se krene dalje. Jašemo ponovo ka Petrovaradinu i odlazimo u čardu "Šaran" na obali Dunava. Sad kad smo smirili unutrašnje nemire, popili još po jednu kafu, može da se krene nazad. Izlazimo na Iriški venac i tu skrećemo desno. Vozimo vencem. Malo je reći da sam oduševljen. Onakav put, priroda, ma fenomenalno. Kez od uveta do uveta, i meni i supruzi. Čist užitak. Plan mi je da idemo preko Ležimira. Ipak,pogrešno skretanje i idemo na Bešenovo. Ništa lošiji niti manje zanimljiv put, ali smo skratili užitak. Pa dobro, mora se opet doći, zar ne.? Ponovo V. Radinci, S. Mitrovica a onda okrećemo preko Drenovca za Šabac kako bi izbegli put preko Bogatića i dalje za Loznicu. Kući smo stigli nasmejani i puni pozitivnih utisaka. Da li je to to za ovu sezonu? Videćemo 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1388 Napisano Octobar 7, 2023 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Pojavile se neke obaveze posla u Podgorici, a nikako mi se nije išlo. Te nađem malo motivacije ukoliko zjurim motorom... Direktan let Hondarom do dole, završio pola posla isto veče, druga polovina se odužila te sutradan krećem u 12h nazad. Preporučili mi da obiđem Andrijevicu, da presečem od Mateševa desno, pa predivnim krivudavim putem kroz šumu i brda prema Beranama. Zaista lepo iskustvo na skromnih 13C. 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Octobar 7, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan I opet se pokazalo da su neplanske voznje najsladje ma gde i na koju stranu bile. Obzirom da mi travelmanka do nove godine zabranila prelazak granice uz komentar da bi mogao malo da se primirim, ovo danas je bilo premija. Bilo je čupavo i za danas, skratila mi je lanac maximalno ali sam se ipak nekako provukao sa izgovorom da je ovo zadnji suncani vikend sa letnjim temperaturama u ovoj godini i da je steta da mi vise od polovine rezervoara ispari u mestu. Bolje ga spaliti kroz karb. Zar ne .... Juce oko podneva se kockice poklopile, jedva cekam kraj radnog vremena a onda se dolazi kuci .... Vikend voznja ... Jeste, al sto mora da se zapocne u subotu ujutru kad moze u petak uvece. Stara dobra ibarska, dok jednom ne smrkne drugom neosvane. Njima je smrklo al zato je nama kojima benzin tece venama svanulo. Nigde nikog. Proslo 10ak minuta i tek onda neko prodje. ... Kakav Milos pa makar on bio i veliki. Meni je bila merak deonica od ljiga do rudnika. Ludilo. Nekih 28 km sam bio najbrzi, nikoga nije bilo u mojoj traci dok je za to vreme iz suprotnog smera proslo samo 4 vozila. ... Bilo je 10 minuta posle ponoci kada sam bio ispred cacka i kad mi se prispavalo. Nema igranja sa tim i zato odma desni migavac i ZZZZZZZZ ... Bilo je 5.20 kad sam se budio. Ko za posao jbt, prva misao mi bila kako lepse i sladje spavam na prednjem sicu ispod ćebeta nega sa zenom u bračnom krevetu ispod jorgana ... Ajd u cacak na burek, jurim pekaru i sva sreca nadjem je brzo. Četvrt sa mesom tek izvadjeno iz vurune mi malo diglo radnu temperaturu, beše manje od 10 stepeni napolju nocas. Prva druga i hop, eto nas opet na magistrali. Laganica, jos je mrak. Krecu dve bele duple, eto je i hidrocentrala .... Tu bese i onaj restoran na krivini a parking ispred prazan. Ko porucen za mene, samo sam smotao na njega i zavalio sediste unazad. Onako nahranjen, napojen i ugrejan zaspao sam u sekundi. Dremkao mozda pola sata, 40 minuta. Probudili me prvi suncevi zraci koji udarise u soferku. Pali mali, pali dalje. Ovcar banja mi je bila cilj za to jutro. Planirao sam da je prepesacim celu. Ali pre toga ... ... Parkiram se u centru kod poste a onda aj da nadjemo neki bircus za prvu jutarnju kafu. ... Obrnem krug centrom i aj da izadjem na staru magistralu. Usput natrcim na caffe vremeplov, ajoj moje srece. Ali moša, jos je rano i zatvoren je. Nema veze, travelic sve to lepo razgleda bez da sam ulazio i išta dirao iako je sve otvoreno i na izvolte. ... ... Onako tugaljiv sto nisam mogao sve detaljno da razgledam, krecem dalje. I eto me na njoj, na cuvenoj magistrali kroz ovcar banju kojom su milioni bezbriznih YUgoslovena putovali od/do zlatibora ili mora i obavezno ovde pravili pauzu. ... Od prostorija bivse pumpe je napravljen ofis za rendzere a tu je i cuveni restoran sa kajmakom u lepinji sto neko spomenu. Nazalost, zatvoren je ... ... Vreme za 1.jutarnju kaficu je odavno proslo, aj da trazimo drugo mesto. Kada sam prolazio pored hotela video sam da restoran radi, nema druge nego tamo iako mi takav ambijent ne prija. Izdrinkao ga na ex i pali travelicu odavde. Nije to moj nivo, priznajem. .... Idem ka centru i pogledom trazim Švabu kad prolazim pored muzej kafea a gazda rasprems stolice. Pitam kad moze kafa a on odgovori moze odma. E jbg ... Eto me za pola sata, vidimo se. Pre druge kafe je po rasporedu bilo nesto drugo u planu. Danas beše zadušnice. Gledam na koju cu stranu i u koji manastir da ocu zapalim sveću. Zasluzio je. Em sam imao bezbrizno detinjstvo a bogme takva mi je i starost. .... Nastavak sledi ... 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Octobar 7, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Jos je rano i nigde nikog, koristim priliku i zapitkujem vlasnika kako je sve ovo nastalo. Kaze da je ziveo preko i dosta putovao a onda se sa svih strana sveta predmeti slili u ovcar banju. U ovom, za mene, nevidjenom blagu kafa je bila poslednje sto me zamimalo. Dobio sam neku po njegovom izboru i moram priznati da mi je prijala. ... Meni su svakako bili zanimljiviji eksponati koji su svuda oko mene. Kako bi ja ovo udarao palicom, hvatao, trcao ... ... Svaki eksponat ima svoju pricu, meni bese zanimljiva prica o ovom stapu i njegovoj duzini do plafona. Neki kapitalci se pecaju al da pukne nece sigurno. .... A tek kakva je ovo prica. Ko ovo ne bi voleo da odvoza ... ... Cuj, medved na putu. Ja dobio fobiju da mi ne istrci zec i olupa branik a kamoli da natrcis na medveda. ... Ima tu za svakoga ponesto, evo ga prikolicar ... .... Tu je i Miki bajker, ko zna sa koje strane sveta je dospeo ovde ... ... Bese tu i neki beli pekarski kucov, travelic je poznat kao veliki ljubitelj zivotinja pa me ovaj malisa pratio u stopu. ... Na mene je najveci utisak ostavila klonja. Da, KLONJA. Sta reci za ovo sem da je ovde greh i prdnuti a kamoli kenjati. ... ... ... A za one koji ne cene ovu vrstu umetnosti i ipak spuste svoje doope na wc solju moze da relaksira pogled na ovako nesto ... ... Svasta nesto jos ima tamo al da ne otkrivam bas sve. Neka vam ovaj caffe bude izgovor za voznju na tu stranu. Svoje skitarenje nastavljam dalje ali pre toga preturam po Švabi i trazim par retro sitnica koje poklanjam vlasniku. A onda je bilo Ček ček, daj to vamo da vidimo izbliza. ... Prija komentar i pohvala od nekoga ko voli starež. Hvala drug ... ... Iz banje skrecem levo u tunel a onda pravac jelen do gde odmah iza kamenoloma skrecem desno u brda a onda kojekakvim stazama i bogazama vozim nekih 30 km po proplancima a sve u cilju da dobacim do divcibara. Šlag na torti za taj dan je bilo upoznavanje i druzenje sa kolegom @slave74 koje zapocinjemo na divcibarama a onda nastavljamo kod njega u vikendici par km dalje. Na ovoj voznji nisu bili bitni km iako ih je bilo preko 400 ... Bio je bitan onaj stisak ruke posle koga nekog zoves prijateljem. Ne poznanikom nego prijateljem . ... .... Pozzz do neke sledece voznje. 18 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2149 Napisano Octobar 8, 2023 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Пре неки дан, седимо друг и ја на кафици, бистримо светску политику и мало шацујемо по коју госпођу која прође поред нас, и, сину мени идеја да би могли да одвозимо једну Румунију. Питам гугл за временску, каже дан као створен за вожњу али тек од 10хв пре тога мора дугачке гађе. Он и ја се договоримо за 45сек, хоћемо да зовемо неког, ајде, нема смисла и у три дана ето нас нас десеторица али пред почетак пословног пута у иностранство, спала књига на нас шесторицу.. Субота, јутро око 6:45х полако као лопов се шуњам по кући, навлачим опрему и све што ми треба и не треба, устаје мајка и пита ме: Немања сине где идеш? Немања одговара: Мајка идем у Румунију. Мајка опет пита: Немања љуби те мајка озбиљно те питам, Немања одговара: Мајка идем бре у Румунију да храним мечку. Мајка одговара:………трас врата од собе Договор да кренемо до 8х али то је само слово на папиру, увек се нађе нешто да искрсне, али зато има једна брзинска кафица ‘ватамо ауто пут до Смедерева и ка Белој Цркви. Ту на м је мини пауза за бурек и горива и правац граница. Пошто имамо шаљивђију који је шверцовао цигаре тим путем пре 20г и то још нагласи граничару, било мало смеха и задржавања, ништа опасно. Пут ка националном парку Нере-Беушница, солидан до одличног, пошто раде нова асвалт. Подле неких 20-25км од границе улази се у парк, и ту ето изненађења, асвалт нов, одличан, милина за вожњу. ту му га мало дамо по оним кривинама, чусто да обрадујемо гуме и срце. Једно је био проблем када наиђемо на сенку на путу, поготово у кривини ту је пут још увек влажан, и може да изненади. Е, а да не би он мене изненадио изненадим ја њега и спуштам темпо, дижем визир и уживао у вожњи нама комшијске земље. На некох можда 10-15км од улаза наилазимо на један леп ресторан и ти правимо пиш-пуш паузи. и наравно ја који волим да чачкам мечку После остављања утиска, настављамо даље, ка Кладову. Генерално пут одличан, брз, само да нема саобраћаја, камиона, шлепера итд…на изласку из Румуниме први пут да су нам тражили свима вожачке дозволе, ваљда се неко свидео румунки на шалтеру па хтела да провери годиште, или шта већ…Улазимо код нас, ту се консолидујемо, крећемо ка Доњем Милановцу, на горво за љуте машине и гориво за возаче истих Стајемо код ресторана Лепенац, и с’ врата већ вичем госпођо, 3 кила мешано, салата, погаче и где је овде вц,готов сам. Храна од 1 до 5 можда 3, али кад си гладан ко те пита, узимај шта ти живот пружа…Искасапили смо на брзака 2 овала и крећи, хвата нас мрак.. имали само још једно стајање да колега накапа мало горива и гас дома. У суштини одличан дан за вожњу, одлично време, екипа пуна смеха и зајебанције (што је најбитније) и душа мира од вожње бар 2-3дана… пс. План и програм путовања. Пређено 499км пошто сам ишао другим путем у повратку од Кладова, неће она мени да наређује 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5562 Napisano Octobar 8, 2023 Drug član, 2506 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan @Немања, jedno zapazanje. Svaka cast za koriscenje cirilice ali vec kad koristis cirilicu i srpsko pismo, onda nije 8h, nego je 8č. Neprirodno je citati 8h na cirilici. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2149 Napisano Octobar 8, 2023 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, drmilan_ je napisao: @Немања, jedno zapazanje. Svaka cast za koriscenje cirilice ali vec kad koristis cirilicu i srpsko pismo, onda nije 8h, nego je 8č. Neprirodno je citati 8h na cirilici. У праву си. Него због посла морам да користим латиницу па направим гаф а тако би волео странцима да пишем на ћирилици па нека се сналазе 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22275 Napisano Octobar 8, 2023 Integrisan, 9591 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Preko Zajecara i Knjazevca se spustio u Nis (Cestobrodica, Boljevac... Prazan put, uzivancija bas! Svratio i do "Ramonde" na Rtnju) Aleksinac, Krusevac, Vrnjacka banja, Kragujevac... Tvrdji sundjer stavljen na vozacev sedalni deo (u Nis-u). 400 i nesto preko km i jedino sto sam osetio je da me bole butine posle stotinak kilometara, takav je ugao valjda, CBF-om sam se spustio do Canja i isto vece otisao da se vozim po Bar-u, polozaj je ocigledno na njemu bio (meni) prijatniji. Podigao sam malo sediste, situacija se popravila ili su se noge navikle. Sve u svemu, ovaj me agregatic opcinjava (po treci put), nit manje kubikaze nit veselijeg motora, iz svakog stepena prenosa se rado zavrti i povuce! 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8143 Napisano Octobar 8, 2023 (promenjeno) Drug član, 1707 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Vremenska prognoza za subotu najavljivala je prelep dan, ali kako je već prilično skraćena obdanica koja, u smiraj dana, svoje mesto brzo ustupa prohladnoj večeri radijus vožnje morao se tome prilagoditi. To znači, u vr' glave, šest sati efektivne vožnje i još dva sata pauze za kafu i klopu. Da vidimo šta kažu Mape: Khmm, više od 7 sati vožnje?! Ali kako odoleti: NS - ŠA - VA - Osečina - Pecka - Ljubovija - M. kamen - Krupanj - Tekeriš - ŠA - NS. Ne mogu ništa da izbacim jer ceo Septembar sam prednost davao obavezama i neizdrž je došao po svoje. Kasnim malo u polasku, već je prošlo 10 časova kada sam krenuo uz Most Slobode, u slobodu prostranstva. Nema veze, pošto vozim sam daću mu ga malo po gasu... Avaj, posle Rume ima prilično radova na izgradnji brzog puta Ruma - Šabac, eto rade i subotom... Malo rasute zemlje i šljunka po asfaltu i mnogo prašine u vazduhu nalažu određenu dozu opreza u vožnji, ali i to brzo prolazi i nakon Šapca kreće lepši deo vožnje, da bi posle Koceljeve krenulo pravo uživanje. U Valjevu pravim pauzu u restoranu Lovački dom, kao što to obično i radim kada krenem na tu stranu. Za one koji ne znaju (mada sumnjam da ima takvih) restoran se nalazi na izlasku iz VA prema Osečini (put br. 27). Nastavljam vožnju prema Osečini jednom od najlepših ruta za dvotočkaše u ovom delu Srbije. Nižu se, naizmenično, krivine: leva - desna - leva - desna... I sve tako do Osečine, nekih 30 kilometara ukupno. U Osečini skrećem levo ka Peckoj solidnom asfaltom, prolazim je i penjem se na Proslop, i potom spuštam dolinom rečice Ljuboviđe u Ljuboviju. Iz Ljubovije "hvatam" desno niz Drinu do skretanja za Krupanj (put br. 137), preko Gračanice i Postenja. Prvi put vozim ovu deonicu i moram da kažem da sam prezadovoljan kvalitetom asfalta i lepotom krajolika, pogotovo kada se put popne do vrha. Ubrzo, potom, nailazi se na malo Y račvanje gde se levo skreće za Mačkov kamen a desno za Krupanj. Neću trošiti reči ni vreme čitaoca da objasnim šta predstavlja spomenik na Mačkovom kamenu, na dušu i obraz onom ko ne zna. Nastavljam dalje pun nekog mira i ponosa na naše junačke pretke, a i baš dođoh na Zadušnice - lepo se poklopilo. Spuštam se ka Krupnju okružen zelenilom i postajem svestan da sam gladan. S obzirom da je skoro 16 časova svraćam u neku, rendom izabranu kafe piceriju sa Mapa, koja sigurno ne predstavlja perjanicu krupanjske ugostiteljske ponude, ali burgeri su bili, iako mali, sasvim korektni i veoma povoljne cene (380 din par sa pomfritom). Klopam na brzaka i sedam na motor, čeka me još dosta puta, a Sunce je već nisko. Stajem na Tekerišu par minuta ispred spomenika junacima Cerske bitke, i nastavljam dalje. Od Tekeriša do Šapca je veoma loš asfalt i to će tako biti, izgleda, doveka. Bukvalno sam, na nekim deonicama, vozio slalom između rupa. Prelazim Savu i ulećem u gužvu koja me je pratila sve do kuće, od Iriga kolona je bukvalno milela 25-30 km/č, dok sa leve strane Srem "gori" u sutonu. Drugom prilikom bih is*izdeo, ali pošto je iza mene prelepo proveden dan ništa me ne može iznervirati. Sa tim osećanjem ulazim, lagano, u svoj grad. Do sledeće vožnje budite mi dobro! Promenio Octobar 8, 2023 član DraganNS 24 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...