Alexandra995 4575 Napisano Jun 6, 2022 (promenjeno) Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan I tako odem ja juče da podržim MAD Karavan u Nišu, na tamo preko "brda i planine", a u povratku auto put. Ruta kretanja: Leskovac - Stupnica - Gadžin Han - Niš - Niška Banja - Leskovac Prva fotka je negde ispred ili u samoj Stupnici, put je baš loš, uzak, oštre krivine, nepregledne, pune šodera, strme nizbrdice i niotkud lakat krivina. Prošla sam tuda sad i nikad više. Možda bi nekom bilo zamljivo, meni nije. Čim se prođe Gornje Dragovlje i skreće ka Hanu, put je mnogo bolji. Oko Hana malo-malo pa neko parče stene na putu, nisam htela nigde da stajem, samo da stignem da se rashladim. Posle kafenisanja odlazak u Nišku banju pa preko auto puta nazad kući. Preko 80-100km/h se javljaju vibracije samo u ručicama (a možda je samo put loš), ubile su me tih 50-ak km auto puta. Fotke sa foto aparata ću objaviti u temi za MAD. Promenio Jun 6, 2022 član Alexandra995 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5363 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1921 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Alexandra995 said: Prva fotka je negde ispred ili u samoj Stupnici, put je baš loš, uzak, oštre krivine, nepregledne, pune šodera, strme nizbrdice i niotkud lakat krivina. Prošla sam tuda sad i nikad više. Možda bi nekom bilo zamljivo, meni nije. Eto A ja pričam drugarima kako je mnogo zanimljiv taj deo puta, i da obavezno prođu kad mogu . Meni je mnogo lepa priroda kada se ide tim obroncima Babičke gore. Ono, jeste put možda malo uži, ali ne može se reći da je loš - nema rupa i zakrpa, ujednačen je asfalt. Kada krene spust od Stupnice tu ima peska po putu i treba biti oprezan, ali to je zato što su relativno skoro presvlačili deo asfalta i očigledno nisu očistili, ali sigurno će se to vremenom izgubiti. Ono što se meni sviđa je što gotovo da nema saobraćaja na tom putu. A za taj put kroz Zaplanje (Svođe - Niš) se slažemo - meni je to jedan od najboljih puteva za vožnju u okolini Niša. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4575 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, antir3ality je napisao: Eto A ja pričam drugarima kako je mnogo zanimljiv taj deo puta, i da obavezno prođu kad mogu . Meni je mnogo lepa priroda kada se ide tim obroncima Babičke gore. Ono, jeste put možda malo uži, ali ne može se reći da je loš - nema rupa i zakrpa, ujednačen je asfalt. Kada krene spust od Stupnice tu ima peska po putu i treba biti oprezan, ali to je zato što su relativno skoro presvlačili deo asfalta i očigledno nisu očistili, ali sigurno će se to vremenom izgubiti. Ono što se meni sviđa je što gotovo da nema saobraćaja na tom putu. A za taj put kroz Zaplanje (Svođe - Niš) se slažemo - meni je to jedan od najboljih puteva za vožnju u okolini Niša. Bio bi mi možda zanimljiviji da nema toliko peska, kad sam videla znak da izlazim iz Stupnice laknulo mi je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5363 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1921 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hm, možda je to nešto novo. Ja kad sam poslednji put bio - od Leskovca do Stupnice nije bilo uopšte peska, nego baš posle Stupnice dole do raskrsnice i benzinske pumpe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4575 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, antir3ality je napisao: Hm, možda je to nešto novo. Ja kad sam poslednji put bio - od Leskovca do Stupnice nije bilo uopšte peska, nego baš posle Stupnice dole do raskrsnice i benzinske pumpe. Moguće, od pumpe je mnogo bolje. Bila sam srećna kad sam stigla u civilizaciju zvanu Niš! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5853 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, gebee&co said: travelman a i ti si našo da ideš Golfom kabrio,videli lovatora.A da si se pojavio Yugom,dobio bi po 140,piće i kulen za usput,jebo sardinu. Ima u Madjarskoj i boljih ponuda, i to pored puta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3101 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 2304 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Mala vikend vožnja na neko kongresno okupljanje u CG iskorišćeno na dva točka maksimalno... Bg-Zlatibor-Zlatar-Nova Varoš...i klasika do Budve. Put 560km u jednom pravcu sa nebrojanim krivinama. Ceo put je pratio prilično dobar asfalt! Mojkovac-Kolašin dosta novog asfalta ubačeno na tom potezu. Podgorica-Cetinje-Budva komplet nov asfalt moožda par godina star kao pista! Kod nas jedini ''krš'' je bio potez od Kokinog Broda do Zlatibora... Baš dobro odvozan vikend...veliki broj kolega uz put, fino smo se pratili 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 182 Napisano Jun 6, 2022 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sreli smo se na jezeru kod Kokinog broda.Pozdrav od dva V Stroma iz Aleksandrovca Zupskog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3101 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 2304 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, dl minak je napisao: Sreli smo se na jezeru kod Kokinog broda.Pozdrav od dva V Stroma iz Aleksandrovca Zupskog. Pozdrav kolega! Bacih pogled pre kretanja...dobri Stromovi! Baš ih održavate...retkost! Nadam se da ćemo se negde sresti na drugom proputovanju! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smooth Operator 187 Napisano Jun 8, 2022 U prolazu, 26 postova Lokacija: Чајна Motocikl: CB400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Gledam vase putopise i moram da priznam da vam pomalo zavidim na prelepim voznjama po najlepsem zavicaju. U Kini je lepo ali Rodna gruda je Rodna gruda. Evo i ja da posaljem neki snimak sa malenog putesestvija. Snimak je mozda sranje ali ja tako volim da gledam voznju duze vreme a ne samo kratke isecke. A vi ubrzajte i skipujte kako vam volja. Ovo je Gvandong provincija na jugoistoku Kine. Dakle vrucina, vlaga, kisa, magla, cesto vetar, magla, a bude i sunca mada ga nema ove godine skoro uopste Gledacu da izobidjem malo vise te planine i prasume, sela i da snimam a i gradove malo i zivot svakodnevni, uslove i sve sta ide uz cari Kine i da snimim i opisem 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5363 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1921 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo ! Mnogo čistije i urednije sve izgleda nego što sam zamišljao. Kako to da su ovako prazni putevi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smooth Operator 187 Napisano Jun 8, 2022 U prolazu, 26 postova Lokacija: Чајна Motocikl: CB400 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, antir3ality je napisao: Zanimljivo ! Mnogo čistije i urednije sve izgleda nego što sam zamišljao. Kako to da su ovako prazni putevi ? Zato sto je drugi dan festivala nekog Dragon Boat, a prvi dan su svi vec otisli negde. Ja iskusno sacekam da prodju guzve, jer su za vreme svih praznika NENORMALNE guzve. Nestvarno nesto. A inace je ovo tier 4 grad. Oni imaju taj sistem rangiranja gradova po velicini, vaznosti i slicno. Od 1-4. Gradovi manji od milion stanovnika se ne racunaju ni u tier 4. Ovaj moj ima 2.5 miliona i spada u slabo razvijeno selo (Kinezi sve manje od 5 miliona zovu selo). Ali nisam mnogo prolazio kroz grad, vecina ovog snimka je na putu do ostrva i tamo po tim selima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5363 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1921 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Smooth Operator ako nameravaš da češće pišeš i izbacuješ snimke - možda ne bi bilo loše da otvoriš posebnu temu ? Ja bih baš voleo (a verujem i mnogi drugi) da vidim i čujem kako to izgleda tamo, vožnje, život, gradovi, sela itd. Pa da se ne izgubi sve to u moru ostalih kratkih vožnji. Pozdrav i samo nastavi ! 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan И мене занима, подржавам предлог! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smooth Operator 187 Napisano Jun 8, 2022 U prolazu, 26 postova Lokacija: Чајна Motocikl: CB400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, antir3ality je napisao: @Smooth Operator ako nameravaš da češće pišeš i izbacuješ snimke - možda ne bi bilo loše da otvoriš posebnu temu ? Ja bih baš voleo (a verujem i mnogi drugi) da vidim i čujem kako to izgleda tamo, vožnje, život, gradovi, sela itd. Pa da se ne izgubi sve to u moru ostalih kratkih vožnji. Pozdrav i samo nastavi ! Vazi hocu, onda kada budem sledeci post pisao cu otvoriti novu temu pa spojiti i ovo. Inace jos da dopisem posto si spomenuo cistocu i uredjenje, generalno je sve cisto, uredjeno, modernizovano. Imaju mnostvo cistaca i peraca koji lizu ulice bukvalno. Ipak, postoje delovi i mesta koja se ne odrzavaju i to je blagi uzas. Cak i u najvecim gradovima imas centar koji je Las Vegas pa onda neka ulica u fazi raspada, pa onda distrikt ful moderan i cist i sredjen, pa opet raspad neka ulica ili deo. Ja te delove zovem Chinatown. To je neka varijanta Vijetnama ili Kambodze. Samo sto je tamo skoro svugde tako a ovde su zavuceni ti delovi. Djubre se baca gde ko stigne, pa ako ima cistaca tu redovno bice olizano, a ako ne, problem. Ima i tih zakona o svemu tome ali niko to nista ne postuje. Magistrale isto tako. Ima ih boljih od autoputeva, a ima ih i sa rupcagama. Kola su sva nova, moderna pa cak i po selima. Krseva, neispravnih vozila, iz proslog veka- nema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5363 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1921 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam i zaboravio na ovu temu, ali eto - možeš i tamo da nastaviš . U kom si gradu sada ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smooth Operator 187 Napisano Jun 8, 2022 U prolazu, 26 postova Lokacija: Чајна Motocikl: CB400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, antir3ality je napisao: Ja sam i zaboravio na ovu temu, ali eto - možeš i tamo da nastaviš . U kom si gradu sada ? Ja nisam, ali eto vidis hteo sam ranije da nastavim tu ali nikako to da odradim iz raznih razloga. Bio sam u Shenzhenu godinu dana, pa Guangzhou 2 i par meseci i sada sam u Yangjiangu godinu i nesto. Prva dva su jedini tier 1 gradovi uz Peking i Shangaj, a ovaj je cetvorka ali dozvoljeni bajkovi makar. Gvandzo moze ali cupavo je, a Shendzen nikako sem na obodima nekim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Jun 13, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan Da napisem i ja o kratkoj voznjici i ako mi posle Gavrele malo glupo i dalje U sustini ovo je bila ruta sa malim skretanjima, tacna kilometraza je 805km Cilj je bio da iznenadim sestru za rodjendan, ne vidjamo se cesto, pa reko ida obidjem nesto kad vec idem, a ostavio sam dosta toga za sledeci put, ne ide da se sve obidje Posetio sam Bovansko jezero, Soko banja, vodopad Veliki Buk, manastir Manasija, park minijatura i Avali, a u povratku Srpski HOLLYWOOD i spomen park krgujevacki oktobar. I opet interesantna stvar da nije bilo kolega na putu, jednog momka sam video juce i to je to Imao sam jos nesto na umu, ali je vreme bilo oce kisa-nece kisa, pa reko ajde da malo to ubrzam.. Inace nekad i ne slikam, nekad slikam, ali vise imam video snimka nego slika, ali evo i par slicica 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8440 Napisano Jun 13, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1877 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, BataJova je napisao: I opet interesantna stvar da nije bilo kolega na putu, jednog momka sam video juce i to je to S obzirom na puteve kojima voziš, ja bih se iznenadio da si rekao da je gužva Bukvalno, zagledam neke deonice kuda si išao, i razmišljam kako nikad tuda ne bih krenuo da mi prethodno neko ne potvrdi da je OK put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Jun 13, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, zaludan je napisao: razmišljam kako nikad tuda ne bih krenuo da mi prethodno neko ne potvrdi da je OK put. Prokuplje-Soko banja put skroz ok sem dela kod Merosine de su radovi u toku, ali veci deo je zavrsen Soko banja-Rtanj, put skroz dobar, Rtanj-Despotovac 8/10, do vodopada skroz ok Despotovac-Mladenovac takodje skroz ok Mladenovac-Ralja po meni za do 100km/h skroz ok, s tim sto je rizican jer kola preticu kola u krivini, na punu... Onda Beograd Aradjelovac i Rudnik malo dosdnjikav put, ali ima kod Arandjelovca lepih krivina i na Rudniku lepi pejzazi dok vozis Arandjelovac-Gornji Milanovac takodje solidan put E sad, ne mogu da se setim da li od Gornjeg Milanovca do Kragujevca ili od Kragujevca do Krusevca nije neki put.. Ali u sustini prosecna ocena neka bude 7.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5363 Napisano Jun 13, 2022 (promenjeno) Drug član, 1921 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @BataJova Mislim da si pogrešno ucrtao put, možda zbog toga zabuna. Koliko vidim po slikama prošao si pored Bovna (kroz Aleksinac), a ucrtao si put preko Oštre čuke, za koji ne može da se kaže da je baš dobar. Ok je za adventure motore, ali ostalima ne verujem da bi se baš dopao edit: Ok, možda si se vraćao od Sokobanje do jezera, ali svakako za ovaj put preko Oštre čuke ne može da se kaže da je dobar. Promenio Jun 13, 2022 član antir3ality 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Jun 13, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, antir3ality je napisao: Oštre čuke Auuu jbt nisam ni izvalio ovo Zato mi mozda i nije ista kilometraza na motoru i na googlu... Svuda je bilo asfalta i normalnog puta inace Jedno mozda 1km ka Holivudu, ali nije los put, skroz je dobar i ako je zemlja Promenio Jun 13, 2022 član BataJova 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ognjen_Nbg 186 Napisano Jun 13, 2022 U prolazu, 61 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson Street Glide, Ducati Supersport S Prijavi odgovor kao problematičan Nije baš kratka vožnja, ali da ne otvaram novu temu. Organizovali smo se da odemo na Moto GP u Mugello, ali preko Kosova, Albanije, pa trajektom za Bari. Prelazak u Kosovo je bio bez problema, službenici su čak bili veoma ljubazni i sve je prošlo bez problema, osim što je jedan kolega priveden na našem prelazu na dva sata zbog neplaćene kazne u Srbiji Vožnja do Prizrena je prošla bez problema, sa nekoliko zaustavljanja, a Prizren je kao i uvek prelep i ovaj put pun naroda. Većina crkava je renovirana, mada su neke i dalje u očajnom stanju kao Bogorodica Ljeviška. Prelazak Albanske granice je trajao bukvalno 30 sekundi i stvara se prikaz da granice skoro i nema, Graničar nam je skoro pa samo mahnuo da prođemo. Ulazak u samu Albaniju je neverovatan, tako lepu prirodu se ne sećam da sam skoro negde video i pravili smo pauze svakih 2km da se nagledamo lepote. Kako je jedini trajekt koji je u tom trenutku saobraćao do Italije išao iz Drača (Bar, Split i druge luke kreću tek kasnije), zaputili smo se ka tamo i na moje iznenađenje, trajekt je bio odlično iskustvo, ima hrane, pića, upoznali ekipu iz Makedonije koje se isto motorima zaputila u Mugello, popili dosta piva i legli da spavamo. Put nismo osetili. Biser celog putovanja je Matera. U blizini Barija, na manje od sat vožnje, žao mi je što ranije nisam čuo za taj grad dok se nije pojavio u poslednjem Džems Bondu. Neverovatan grad, nestvaran, ljudi fantastični i jedini problem je gomila turista koje je isto privukao film. Ceo dan smo proveli ovde. Nažalost ne uspevam da prikačim i video. Dalje smo se zaputili ka Amalfi obali i tu je najveće razočarenje, Positano je jedno veliko selo, niti preterano lepo za videti, niti biti u njemu. Utisak je izvukao Sorento i okolna mesta, gde smo i noćili i uživali. Dalje ka Napulju, koji je standardno prljav i ružan i onda do prelepe katedrale Montecassino, koju nikako nemojte propustiti ako ste u tim krajevima. Postavljenja na vrhu brda, nažalost kopije one građevine srušene 1944, sa grobljem koje pokazuje koliko krvave bitke su se tu vodile u WW2. Nastavili smo centralnom Italijom i prelepo Toskanom, bolje da gledate slike nego ja da pričam - Naletesmo na devojačkom veče u Pistoi, mestu gde smo spavali pre trke, tako da je i veče pre prošlo lepo Trka je bila sjajna, oboreni neki rekordi, provod neverovatan, još bolji jer je u Italiji sa Italijanima. Do kuće smo svratili u muzej Lamborghini-ja i uhvatili magistralu uz Jadran i Hrvastsku obalu. 34 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Jun 14, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan Mole se admini da otvore temu "Srednje voznje" za @gavrela i @Ognjen_Nbg i sigurno za jos neke 4 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5553 Napisano Jun 14, 2022 Drug član, 1391 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, BataJova je napisao: Mole se admini da otvore temu "Srednje voznje" za @gavrela i @Ognjen_Nbg i sigurno za jos neke "Усра*е" њих двојица ову тему. Мени дуга вожња и кад одем до Дивчибара. Све преко 70км од Ужица ми минимално дводневна вожња. @gavrela 5 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...