Nebojša S 73 Napisano Septembar 4, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan On 31.8.2020. at 19:50, Markone88 je napisao: A evo i vožnje sa Divčibara od prošlog vikenda ja baš razmišljam jutros za Divčibare, utorak, sreda, provozao bih se iz BG.. jel ima nekih staza, blagog offa, tucanika, zemljanog puta, do nekog vrha ili vidikovca ili bar neki kružni put po planini ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4763 Napisano Septembar 4, 2020 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Nebojša S said: ja baš razmišljam jutros za Divčibare, utorak, sreda, provozao bih se iz BG.. jel ima nekih staza, blagog offa, tucanika, zemljanog puta, do nekog vrha ili vidikovca ili bar neki kružni put po planini ? Ima asfaltni kružni put po planini, koji je odličan. A za off neka kažu drugi, nisam pametan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Septembar 4, 2020 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Ima. Prati ovaj put Google Maps GOO.GL Ako ti se cini da nemozes dalje motorom nastavi peske, i posle 10 minuta dodjes ovde 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Septembar 5, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Odlično, baš tako nešto sam i mislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4763 Napisano Septembar 6, 2020 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj vikend se nas par, bez nekog razloga, odlučili da odemo na staru planinu. Krenuli juče u 9 sa Ralje, nas trojica, ostale smo kupili usput. Put za voznju BG-Ralja-Mladenovac-Topola-KG je svima već poznat, i uvek je uživanje da se odvoza. U KG se nalazimo sa @Yanco i posle kafe i kolača nastavljamo dalje ka KŠ. Put od KG do KŠ je dosadan i spor, ali je ok. U KŠ stajemo da se osvežimo i javimo nekim drugaricama nastavljamo od KŠ do NI, preko Djunis-a, opet dosadno, dugački pravci, vozi se uglavnom paralelno sa autoputom. U NI kupimo još jednog druga, u restoranu 9 Jugovića (Niška banja) smo seli da pojedemo teletinu ispod sača (prste da poližeš). Kad smo se dobro najeli, nastavili ka Pirotu, stigli uveče i smeštaj 'Vila Banjica", ljudi koji to drže su super, ima kod njih da se kupi rakija, med, džem... naravno da se kupila i popila rakijica (ali bez mene eheh). Uveče smo otišli taksijem do centra, jeli pice, palačinke, seli u 2 kafića u centru da popijemo po piće, i nazad na spavanje. Sve u svemu super provod u Pirotu. Sutra ujutru, posle doručka u smeštaju koji je uključen u cenu, vožnja po Staroj planini, obilazak Rosomačkih Lonaca, put je užasan od Pirota do tamo i nazad, ali je vredelo otići, malo da se pobegne u prirodu. Inače, da znate, čeka vas i par KM hodanja, kad se ostave motori (kod nekih ljudi u dvorištu, posle smo tu seli i na kafu i domaći sok od višnje). Nazad ka BG/KG/NI smo uglavnom išli autoputem uz malo krivinarenja u okolini BG. Sve u svemu, za 2 dana i jedno noćenje napravili smo oko 800km, lepp proveden vidend. Vreme nas je do sad lepo ispoštovalo. @Yanco @Dimitri @s.nemanja 17 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10140 Napisano Septembar 7, 2020 Drug član, 3363 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Jagodina-Paraćin-Gamzigrad-Bor-Krivelj-Gornjane-Rudna Glava-Majdanpek-Kučevo-Požarevac-Smederevo-Mladenovac-AR...537km Za početak jedna sličica sa kružnog toka u Jagodini...spomenik Nušićevom junaku Jovanči Miciću,glavnom liku iz dela "Put oko sveta" Potom jedna sa puta Paraćin-Zaječar...Rtanj Zatim morah posetiti Gamzigrad i čuvenu Carsku palatu Felix Romulijanu Gamzigrad jе arhеološko nalazištе blizu Zajеčara u istočnoj Srbiji antičkе rimskе carskе palatе Fеliks Romulijanе (lat. Felix Romuliana) kojе sе od 29. juna 2007. nalazi na UNESKO-voj listi svеtskе baštinе. Gamzigrad prеdstavlja rеzidеnciju rimskog cara Gaja Valеrija Maksimijana Galеrija (Gaius Valerius Maximianus Galerius; 293-311. g.), zеta Dioklеcijanovog. Po majci Romuli nazvao ga jе Romulijana (Romuliana). Palata izglеda nikada nijе dovršеna, a carеvi 4. vеka su vеlеlеpni posеd prеpustili hrišćanskoj crkvi. Tokom 5. vеka palata jе razarana od stranе varvara, a u 6. vеk Romulijanu jе Justinijan I obnovio u vidu pograničnе tvrđavе. Nakon najеzdе Slovеna krajеm 6. vеka, nеkadašnja carska rеzidеncija jе napuštеna. Moćan grad, na 6,5 ha, sa oko 20 utvrđеnih kula. Unutar sе nalazila raskošna palata, dva paganska hrama, tri hrišćanskе crkvе i drugе građеvinе; podni mozaici sе smatraju ravnima najboljim ostvarеnjima kasnoantičkog doba u Evropi. Iz vazduha zaista impresivno izgleda... slika kopirana 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10140 Napisano Septembar 7, 2020 Drug član, 3363 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Potom do Bora...lep je to gradić ali nekako pust,ulice poluprazne...ili se to meni čini...država dala Kinezima da vade naše Zlato,Bakar i td....a Boru sića...neka Kanadska kompanija je procenila da se tu nalazi oko 15 miliona tona Bakra i oko 370 tona Zlata... Par slika sa kopova Pitam kolegu kojeg posle posetih-kakvo je ono tamo jezero ...ne,kaže,to je jalovište samo se sipa voda...verovatno da ne bazdi ili zbog prašine... Kao što rekoh posetih kolegu i drugara Predraga...inače vozi BMW-a 650 F...operisao skoro rame,spao im lanac,on i supruga,točak blokirao i pali,on na rame...poznaje ga naš kolega @zika56 Krenuh domu svome i to preko Gornjana,Rudne glave,pored Velikog Krša... Nigde žive duše,od signala mobilne telefonije ni traga ni glasa...ako me napadne Mečka koga zvati upomoć,jedino glasom...ali impresivno izgleda Krš... Inače dugačak je masiv... Veliki krš (1148 mnv) je veličanstveni planinski greben koji se nalazi na oko 10 km od grada Bor. Kao jedan od ogranaka južnih Karpata, pripada grupi planina Karpatskog predela u istočnoj Srbiji. Prema vremenu postanka spada u grupu najstarijih planina u Srbiji. Veliki krš je formiran u obliku uskog i nazubljenog krečnjačkog venca, koji se prostire u pravcu severozapad - jugoistok. Blage strane okrenute su jugozapadu, dok se sa druge strane nalaze veoma strme, gotovo vertikalne litice. Dužina cele planine iznosi oko 13 km. 14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4763 Napisano Septembar 7, 2020 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Evo i jednog kratkog snimka sa Stare planine 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15476 Napisano Septembar 7, 2020 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pavle je bio iz Goločela, a Đula iz Mrovske. Njihovi očevi, Jovan i Filip, imali su samo po jedno dete. Najveće gazde dva susedna sela nadmetale su se u bogatstvu i prkosili jedan drugom u tome ko ima više, a ko je bolji i uticajniji, ko ima bolje konje, a ko volove i bolju zemlju, bolje zgrade i imanje. Rodila se zavist koja je prerasla u mržnju iako se nikada posvađali nisu. A kako to obično biva, iz mržnje se rodila i ljubav. Pavle i Đula su se slučajno upoznali i velika ljubav je trajala sve dok roditelji nisu saznali. Tada je Filip saopštio da udaje Đulu, a Jovan naložio Pavlu da bira koju hoće – svaku osim Đule! Kada su shvatili da im je ljubav zabranjena i da sudbinu ne mogu promeniti, dogovorili su se da se vide poslednji put, na mestu gde su se upoznali. Bila je jaka zima, vejavica i noć. Pavle je došao u zakazano vreme, ali je Đula kasnila. Dok je čekao, napali su ga i rastrgnuli gladni vukovi. Đula je zatekla samo njegovu ruku koju je prepoznala, i od tuge je izdahnula. Roditelji su pronašli Đulu smrznutu kraj drveta, sa Pavlovom rukom u naručju. Shvativši da su Pavle i Đula životom platili njihovu mržnju i netrpeljivost, Đulini i Pavlovi roditelji su jedni drugima pružili ruku pomirenja. Na mestu njihovih susreta podigli su spomenik – Ašikov grob, kao obeležje ljubavi svoje dece. Kao u romantičarskim spevovima, gde ljubav i smrt uvek idu zajedno, i njihova ljubav ostala je da živi večno, a Ašikov grob u selu Mrovska kod Šapca, mesto njihovih ljubavnih sastanaka i nesrećnog stradanja, zauvek da svedoči o ljudskoj taštini, dovoljno velikoj da izbriše dva mlada života. Ašikov grob na tromeđi Pocerine, Mačve i Posavotamnave već gotovo dva veka privlači putnike namernike, zaljubljene parove i turiste. To je kameni beleg sa urezanim krstom sa jedne i šakom desne ruke sa druge strane, bez slova i brojeva, postavljen u znak sećanja na veliku i tragičnu ljubav Pavla i Đule. Na inicijativu meštana okolnih sela, izgrađen je spomen-kompleks, postavljen pored starog kamenog belega. Njega čini raspolućeno srce, kao simbol prekinute ljubavi i otvorena knjiga na čijim stranicama je ispisano: „Ovde počiva priča o ljubavi. Pavle i Đula postaše deca raja. Voleli se iskreno i do kraja.” 21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5840 Napisano Septembar 8, 2020 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/4/2020 at 1:22 PM, vava said: Ima. Prati ovaj put Google Maps GOO.GL Ako ti se cini da nemozes dalje motorom nastavi peske, i posle 10 minuta dodjes ovde Kraljeva kosa. Levo je rezervat prirode Zabolac, pravo borje je Petrusina kosa, iznad nje vrh Veliki maljen, iza( Maljena), golo brdo je vrh Rior, Ravna Gora i Suvobor. Dalje ici nizbrdo je mnogo lepa trasa, ali put je od zadnje kolibe sve losiji i losiji... Dolina Crne kamenice je jedna od najlepsih trasa koju sam vozio. Ima puteva, al zavisi od motora i vozaca dal opusteno ici dalje ili se okrenuti. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Septembar 8, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne bih dalje od ove klupe, ima je na navigaciji. Ja bih išao sutra ili u petak iz BG,pa ako još neko hoće.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Septembar 8, 2020 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, slave74 je napisao: Kraljeva kosa. Levo je rezervat prirode Zabolac, pravo borje je Petrusina kosa, iznad nje vrh Veliki maljen, iza( Maljena), golo brdo je vrh Rior, Ravna Gora i Suvobor. Dalje ici nizbrdo je mnogo lepa trasa, ali put je od zadnje kolibe sve losiji i losiji... Dolina Crne kamenice je jedna od najlepsih trasa koju sam vozio. Ima puteva, al zavisi od motora i vozaca dal opusteno ici dalje ili se okrenuti. Isli smo skoro ja i drugar od ravne gore do divcibare. Fenomenalna priroda. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5840 Napisano Septembar 8, 2020 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Nebojša S said: ne bih dalje od ove klupe, ima je na navigaciji. Ja bih išao sutra ili u petak iz BG,pa ako još neko hoće.. Mozes posle do jezera Rosici, to je od centra divcibara 8km, voda je jos uvek dobra za kupanje. Imas 2km asfalta, ostalo je dobar makadam. Bio sam pre dva dana, pri povrsini 20c na 1m dubine 16c. Plivaj po povrsini lagano, ne talasaj 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4763 Napisano Septembar 9, 2020 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Beograd-Ralja-Mladenovac-Kragujevac-Kruševac-Niš-Pirot 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Septembar 11, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kratka vožnja, kratak i opis. Inspirisan @vava slikom , reših da danas potražim tu klupu na Divčibarima. Krenuo sam jutros iz BG, autoput smor, prođoše me neki subotičani 5-6 na novim adv, odoše negde dalje, a ja preko Mionice,pa uz planinu. Kle guta put, lagan, ja sam ,ima dovoljno snage, i za čas sam bio gore. Kafa , odmor, blagi off po beogradskom naselju, do vrha Golubac po stazi do releja, pošao i do Crnog vrha, ali je pešačka staza, Onda još par km finog tucanika u krug i malo istraživanja. Uključih navigaciju na telefonu da pratim koordinate što je kolega stavio , naravno, baguje baš kad ne treba, nema mreže, nemam ni mapa. I onda opet u istraživanje i posle par promašaja , ćorsokaka i jaruga , nađoh je . Mali odmor i nazad.. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexey 608 Napisano Septembar 13, 2020 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Piaggio X8 400 ie Prijavi odgovor kao problematičan Danas mali krug do Taorskih Vrela, onaj put u kombinaciji sa maxi skuterom ...jos sam isao od Kosjerica. Jos koja ovakva voznja i spreman sam za Paris-Dakar . 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Septembar 13, 2020 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Alexey Samo nadji kramponke i udri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexey 608 Napisano Septembar 13, 2020 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Piaggio X8 400 ie Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, СајберГастарбајтер said: @Alexey Samo nadji kramponke i udri. Ma nisam ja imao problem sa stabilnoscu, nego razvali skuter...i naravno plasio se da ne isecem gume, kad je kamenje vec postalo vece i ostrije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2606 Napisano Septembar 13, 2020 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan , jeste malo nezgodno zadnji spust pre mostaPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Septembar 13, 2020 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan On 17.8.2020. at 1:50, yogibear je napisao: Nadam se da mi @travelman neće zameriti ali kada smo već kod Pančeva, nadovezao bih se na njegov post i dodao još jednu (možda nekome) zanimljivu lokaciju za obilazak. Radi se o dva svetionika koja se nalaze na ušću Tamiša u Dunav ili kako još zovu to mesto : "Vodena kapija grada". Svetionici su sagrađeni 1909. u zlatno doba parobrodskog saobraćaja na Dunavu, tada je saobraćaj na reci bez njih bio nezamisliv. Ovo je ujedno i jedini par svetionika na čitavom toku Dunava od izvora do ušća, zbog čega su jedinstveni u čitavoj Evropi. Dugi niz godina bili su prepušteni zubu vremena ali i neizbežnom ljudskom vandalizmu. Naime, vlasnici kuća i bašti su godinama čupali i odnoslili kamen iz temelja svetionika da bi popločali svoja dvorišta i staze... Do te mere su svetionici bili oštećeni da im je pretilo urušavanje. Sreća je da su 2003. svetionici proglašeni za spomenike kulture od velikog značaja, te su 2006. započeti sveobuhvatni radovi na sanaciji koji su završeni 2017. Negde sam pronašao podatak ali neproveren pa me nemojte držati za reč, da se svetionici nalaze i na grbu grada Pančeva. Osim vodenim putem, do svetionika je moguće stići i kopnom. Motociklu sa većim klirensom prilaz ne bi trebalo da bude problem ali jedino nakon nekoliko sušnih dana u nizu. Na mapi sam strelicama obeležio mesta gde treba ostaviti vozilo ako se odlučite da svetionicima priđete peške (oko 500m hoda). Svetionik koga sam na mapi obeležio sa brojem 1 je otključan i moguće je popeti se na vrh. Sa njega sam i snimio kratak video koga ću postaviti na kraju posta. Danas sam bio, baš je dobro mesto. Na žalost, svetionik je zaključan, ne može se unutra. A čamci su prolazili non stop, skoro kao auta na auto putu.... Došli smo motorom skroz do svetionika ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Septembar 13, 2020 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15476 Napisano Septembar 13, 2020 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 34 minutes ago, srbac said: Danas sam bio, baš je dobro mesto. Na žalost, svetionik je zaključan, ne može se unutra. A čamci su prolazili non stop, skoro kao auta na auto putu.... Došli smo motorom skroz do svetionika ! Drago mi je da ste ih obisli i sto vam se svidelo mesto. Do kog ste svetionika bili? Ovaj sto sam na mapi obelezio pod brojem 1 bi trebalo da je otkljucan. Pod brojem 2 je zakljucan od kako je zavrseno renoviranje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Septembar 13, 2020 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Taj prema Beogradu, br 1 je danas bio zakjučan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15476 Napisano Septembar 13, 2020 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Znaci zamandalili su ih oba, steta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10140 Napisano Septembar 14, 2020 Drug član, 3363 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Alexey je napisao: Ma nisam ja imao problem sa stabilnoscu, nego razvali skuter...i naravno plasio se da ne isecem gume, kad je kamenje vec postalo vece i ostrije. Od strane Kosjerića se i ide... od strane Valjeva blagi užas... bar je tako bilo kad bejah u Martu! Koliko je lepše kad je zeleno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...