lencuga 14716 Napisano Octobar 27, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan motor je u solidnom stanju, inace dzambov bivsi, treba malo da se poradi na izgledu i jedna plastika unutrasnjeg dela oklopa da se okrpi. registrovan je do 07.2011. uradjen mali servis i zamena plocica. gume su dobre. uz motor idu mali i veliki bmw bocni koferi. cena 2100 eura zamene su moguce za skuplji R, moze i zamena za jeftiniji motor ali da nije R, u slucaju da preterate sa cenom vaseg motora u zameni i moja cena podleze promeni. 063/28-28-12 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Octobar 28, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan Pandurski, jos ima nosac rotacije i mesto za tuzibabu ispod sedista, a odakle je stigdao stvarno ne znam. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Novembar 7, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan @ losmi capo, tnx motor je 1992. god, presao je 103000 km sto i nije neka kilometraza za te agregate, ima ubrizgavanje nije nesto veliki potrosac. zastita od vetra je vise nego dobra, malo je tezi ali posle par kilometara nestaju svi problemi sa manevrisanjem, jedino sto nema rikverc ali jbg 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Novembar 7, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan pa zato sto si u mom oglasu povukao paralelu sa tom temom. svako malo se na forumu pojavi neki takav slucaj, nikad ne znamo ko je u pravu jer svaka strana tera svoju pricu a mi mozemo samo da nagadjamo, jer niko od nas nije bio tamo. polovne stvari se kupuju po vidjenju i obicno garancija vazi do vrata, ponekad poneseni srcem a ne razumom dozvolimo da budemo prevareni, na zalost ima ljudi koji to koriste i zavaljuju sve i svasta na stetu kupaca. ali to je svuda tako i svako treba dobro da gleda sta radi. ja se trudim da budem realan, ako je nesto dobro to dobro i kosta, ako nije cena se prilagodjava stanju. ovde na forumu ima bar 10 ljudi koji su kupili motore od mene i niko nije imao zamerke, ni na uslove ni na kvalitet, i ja se trudim da tako bude uvek. nije sve u parama 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13595 Napisano Novembar 7, 2010 Ne silazi, 7591 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pumpu sam nasao na Ebayu za 50$, modulator ABS je 420$ ako mu je bas ''mozak'' iscupan, pumpe su oko 100$. Poenta je ovo mnogo jeftinije od onoga sto Diktator kaze. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Novembar 7, 2010 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan Ajde i ja da kazem po koju kao prethodni vlasnik motora. Prvo, cinjenicno stanje je da abs ne radi,ne radi ni na jednom primerku koji je uvezla doticna firma(ne zelim da navodim ko sve ima konkretno te motere i ne zali se), fali sta vec fali, ko zeli moze da popravlja i da se zajebava sa tim, meni to nije predstavljalo problem, kocio sam i bez abs-a. Drugo, cinjenicno stanje je da pumpa za gorivo radi, a da je pretpostavka coveka(i samo njega) koji je dosao da gleda motor da je na izdisaju. Ta pumpa se isto cula kada sam i ja kupio motor, pa su mnogi mogli da se uvere da sasvim pristojno radi i na bjb voznjama i koji me ovako poznaju. Jedini zajeb koji covek moze da napravi kupovinom ovog motora jeste da je potpuno omasio klasu koja ga interesuje, tj full touring motore. Nijedna druga. Ja sam ga kupio, bio odusevljen istim i da nisam zeleo nesto sportskije, ne bih ga nikad menjao. Za kraj cu citirati sebe i moj razlog prodaje ovog motora: Motor me je odusevio svojom sposobnoscu da zastiti vozaca od svih vremenskih uslova. Kada je hladno, nije potrebno uopste oblaciti slojeve odece, kada pada kisa opet samo mali deo stigne do vozaca, nije potrebno nositi rukavice po hladnom vremenu, vetrobran perfektno razbija sav vetar usmeren direktno na kacigu. Medjutim, to je i razlog zbog kojeg mi je motor iskreno i dosadio posle godinu dana. Nekako sam previse zasticen na njemu bio i hteo sam da me siba i da malo osetim "vreme napolju". Hteo sam nesto malo sportskije. Verujem da cu se vratiti na takvu klasu motora, ali kad budem imao mnogo vise god. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Novembar 7, 2010 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, hajde da se i ja ukljucim sa par reci o ovome, koliko da dopunim pricu da bi bila kompletnija. Nije tacno da ne radi ABS na svim motorima uvezenim iz iste ture, na jednom je radio od pocetka, ali to nije ovaj koji se prodaje. Price o elektronici koja je navodno crkla su toliko strucne da je prostim pogledom na kabl od ABS-a koji je precvikan, i svaki laik mogao da zakljuci da ne postoji veza izmedju ABS racunara i tocka, ali da preskocimo i taj detalj. Pumpa na ovom motociklu u svom autenticnom obliku jeste crkla, i jeste stavljena druga pumpa koja nije bas od BMW-a ali te price o izdisajima me naprosto stavljaju u dilemu sta to uopste znaci izdisaj. Pumpa nije originalna u smislu toga da nije tipski predvidjena za taj motocikl, ali zavrsava posao u potpunosti. Samo iz tog razloga se i cuje tako kako se cuje, ostatak strucnih analiza iznet ovde zaista ne treba dalje komentarisati. Konkretno na ovom motociklu od kada je uvezen problematicna je bila samo pumpa i prednja guma koja je imala odlicnu saru ali je sama guma bila defektna i tako je preuzet i uvezen. Guma je zamenjena zajedno sa pumpom i drugih falinki nije bilo na motoru. Nista, srecno sa prodajom a za sve ostalo treba kontaktirati u ovakvim slucajevima nadleznog urednika da intervenise po pitanju ovakvih komentara i "strucnih" misljenja i saveta. Motor jeste tezak, posebno za zaustavljanje, dizanje na centralni stender i slicno, i ima ogranicenje vezano za raspored, odnosno orjentaciju cilindara pa ne bi smeo da na copavoj radi u leru, ali to su sva ogranicenja ovog motora. Trosi 5-6 litara, zavisno od voznje, a naravno da uvek moze i vise, ali to je vec rezim voznje primereniji R motociklima nego putnoj varijanti, iako ovaj motocikl moze do nekih 200 km/h i u tom smislu da se razigra.Kome treba nesto drugo ili nesto preko toga, neka trazi drugi motor. Ko kod Radulovica pita za cene delova za punoletan motor, taj samo trazi izgovor da obori cenu i to je vec toliko puta vidjeno da je izlisno opet to pominjati. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Novembar 8, 2010 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan Ok Sale me je ispravio u vezi ostalih, ja sam pricao iz svog saznanja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Novembar 8, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan generano nemam nista protiv bilo kakvih komentara na moje oglase, da nije tako ne bih oglasavao na forumu, iznosenje nedostataka javno je samo jedan nacin da se interesent upozna sa materijom. pomalo smeta povezivanje i sugestija za mogucu prevaru ali ajde svako ima svoje dupe i svoje misljenje, kod nekih oba mirisu isto, ali ne menja mnogo sustinu jer kako je receno tako je i demantovano i / ili razjasnjeno. ne mislim to samo na primeru svog oglasa i ucesnika u diskusiji vec uopsteno jer ima dosta slicnih po forumu. svaka roba ima svog kupca, svaki kupac svoju matematiku na osnovu koje odlucuje da li ce nesto uzeti ili ne, na prodavcu je da nudi a na kupcu da kudi mislim da je meni ucinjena usluga jer je povedena diskusija u mom oglasu cime je postao kud i kamo interesantniji. i antireklama je reklama naravno ostaje samo da dok ne prodje zima a onda neko na novom a neko na starom 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Novembar 9, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan Posto nemam svoj nalog,javljam se sa Bandzijevog. Ja sam isao pre mesec dana da pogledam ovaj motor u Zemunu. Sa Bojanom sam se dogovorio da se vidimo u nedelju i da motor ne pali taj dan da bih video kako pali i radi kad je hladan.Kada sam dosao motor je bio ispred zgrade,pokriven i hladan.Pozvao sam Bojana koji je izasao,izgurao motor koji je bio parkiran uz zid zgrade na cistinu,upalio ga i pitao me hocu li da mi on prica o motoru ili da ja gledam.Pustio sam ga da prica,a ja sam istovremeno pregledao motor.Rekao mi je da ABS ne radi jer mu je izvadjena elektronika,da je pao i malo zagrebao motor,da je negde pravio deo oklopa koji je bio pukao u donjoj zoni prilikom pada,da je motor stigao iz Svajcarske,dva puta ga je farbao,zadnje migavce je sekao zbog kofera i izvlacio ih malo napolje... Iako mi je u telefonskom razgovoru rekao da estetika nije bas najbolja,iznenadio sam se kada sam motor video uzivo. Izgledao je bolje nego sto sam ocekivao.Cak i taj deo oklopa sto je pravio,izgleda kao original. Na prednjem blatobranu je otpalo parce farbe,ali po meni nista strasno.Ceo motor je lose ofarban,boja nije glatka,ali nije ni kao pomorandzina kora vec nesto izmedju.Rekao mi je da mu je to neki prijatelj farbao za male pare pa je tako ispalo.Da je sjajno nije,ali nije ni strasno.Ja sam ionako planirao da ga sredjujem pa bih ga i farbao tako da mi nije smetalo.Migavce koje je morao da sece da bi koferi mogli da stanu,zavario je tako da se i ne primeti kad se spolja gleda.Jedan retrovizor je razbijen,ali mislim da je u pitanju samo ogledalo,a da je plastika cela.Vizir je strasno pozuteo i polomljena je plastika ispod vizira sa unutrasnje strane.Gume deluju dobro,ne znam kako se ponasaju u voznji,ja sam motor probao na kratko. Nakon vizuelnog pregleda motora,seo sam da ga probam.I tu me je Bojan prijatno iznenadio dozvolivsi mi da probam motor iako mu nisam ostavio nikakav depozit u slucaju da ostetim motor.Taj dan sam imao posla u gradu,bila je nedelja nisam mogao ni da podignem pare iz banke pa sam planirao samo da ga pogledam.Nisam cak ni kacigu poneo. Motor na leru mirno radi i ler gas mu je na fabricki propisanih 900 +-50 obrtaja.Kocnice iako bez ABS zaustavljaju u mestu i mogu biti veoma nezgodne dok se ne naviknete.Menjac je izvanredan!!!Nema onog karakteristicnog zvuka koji imaju svi motori kad se ubacuje u prvu,a nema ni onog trzaja.Motor sam vozio nekih 150-200 metara pored zgrade kako bih proverio da ne izbacuje iz neke brzine i nije bilo nikakvih problema sa menjacem.Motor se na leru ugasio kad sam stao iako je nekoliko minuta pre toga radio u mestu dok sam ga pregledao.Bojan rece da je to zato sto nije postigao radnu temperaturu.To mi je malo cudno jer ako i posle nekoliko minuta rada u mestu,motor se gasi u leru ako je sauh vracen,onda tu nesto nije kako treba.Dodao bih da se prilikom svakog gasenja motora cuje izuzetno glasan zvuk koji me asocira na ciscenje starog Javinog rezervoara lancem.Ono sto mi se ne svidja je sto se pumpa za gorivo koja se nalazi u rezervoaru preglasno cuje,sto ABS ne radi iako je Bojan ABS naveo kao deo opreme.To sto mi je receno da je motor iz Svajcarske,a ja sam proverom saznao da je iz Italije mi nije toliko vazno.Znam da kod nas vlada misljenje da iz Italije dolaze losa vozila,a iz Svajcarske odlicna,ali to su gluposti.Stanje vozila zavisi od nacina upotrebe i odrzavanja,a ne od toga iz koje je zemlje uvezen. Proverom cene delova koje bih ja zamenio jer sam zeleo da mi motor bude potpuno ispravan,dosao sam do sledecih cena pumpa-40785,a elektronika za ABS 136000.Meni je to bilo preskupo pa sam odustao od ovog motora.Neko je gore napisao da se kod Radulovica gledaju cene da bi se spustila cena kod kupovine,a taj isti je dodao i da je u rezervoar ovog motora ugradjena pumpa od nekog drugog motocikla pa bih ga zamolio da kaze od kojeg i zasto nije stavljeno ono sto treba?Da nije bilo malo skupo?A sto se tice obaranja cene,to mi nije bila namera jer je cena bila fiksna,a to moze i Bojan da potvrdi.Jedino je postojala mogucnost da nekome proda kofere,a meni da spusti cenu za vrednost kofera koje je procenio na 100 evra.Pozvao sam Radulovica jer je on ovlasten za BMW i tamo sam po broju rama 0226369 dobio informacije.Ko ne veruje,ima broj rama pa nek sam proverava.Mozda nekome odgovara da stavlja polovne i delove koji nisu predvidjeni za taj motor,ali ja nisam takav.Ni za motor ni za auto nikad nisam kupovao delove na otpadima niti sam stavljao delove koji nisu predvidjeni za moje vozilo.Preko prijatelja sam dosao do coveka koji odrzava BMW u ili za policiju i on mi je rekao da za oko 1000 evra mogu da dobijem te delove,ali da moram da mu dam neispravne da bi on imao pokrice da ih je zamenio na nekom od njihovih.Sto se tice onog komentara da je u top stanju jer se neko vozio sa njim,rekao bih samo da nije isto kad nesto vidis spolja i kad pocnes detaljno da zagledas,kao ni sto se neki delovi ne mogu kupovati bez broja rama jer nisu standardni. Ako bilo kome ima nesto nejasno u ovome sto sam napisao,moze da me kontaktira na 062/8481-471 jer nisam clan foruma pa ne mogu ovde da odgovaram. evo lepo covek sve napisao 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Novembar 16, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan tokom vikenda je pala prva voznja i testiranje motora od kad je kod mene. utisci su sledeci, ruta je bila vrsac-bgd-mladenovac, na otvorenom ravnom putu do beograda pri brzini od 140-160km/h se motor ponasa veoma lepo, vetra skoro da i nema kao u autu. kroz beograd zbog gabarita se ne moze bas provlaciti onako kako sam ja navikao ali uz malo paznje sasvim pristojno se obilazi kolona i provlaci kroz istu. na avalskom putu kroz krivine ide ali je za brzu voznju zbog tezine veoma zahtevan. svi manevri sa njim se moraju raditi nijansu ranije zbog inercije i na kocenju ume da bude veoma ostar pa i sa te strane se mora voditi racuna. sve u svemu pristojan turer i kada udje u ruke veoma upotrebljiv. ali ko malo naginje sportskoj voznji nema sta da trazi na njemu. na predjenih 270 km od toga 170 bgd-vrsac i nazad a 100 kroz bgd i po avali potrosio je ravno 15L benzina sto mu dodje, ako sam dobro izracunao, 5.55L / 100km. obzirom da sam jurcao koliko mi je motor dozvoljavao i nije neki potrosac. a da, grejanje kolena radi besprekorno tako da sam svako malo izbacivao noge da se rashladim 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...