Jump to content

Moto Zajednica

BJB Maxi Scooter Caffe

Recommended Posts

• Ne silazi, 4638 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Piaggio i dalje pada sa prodajom. Prošle godine su imali smanjenje od 10%, ove nastavljaju sa - 15,6% globalno, ali prodaja je pala još više u Evropi (-17,2%), istočnoj Evropi (-25,0%!), zemljama jugoistočne Azije (-14,0%), Indiji (-12,0%) i Aziji uopšte (-29,0%!).

Ebiga, ne mogu se više tako lako prodavati *uda za bubrege, po visokoj ceni. Konkurencija ne spava.

piaggio-2025-main.png

https://scooternet.gr/news/ειδησεις/piaggio-2025-μεγάλη-πτώση-στις-παγκόσμιες-πωλήσ/

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Interesantno, doduše pitanje i koliko praktično i ekonomski isplativo rešenje, italijanska kompanija Motoveloci nudi Retrokit, koji lako pretvara klasičnu Vespu u električnu! Retrokit je pametno i moderno rešenje koje pretvara stare (50-125cc malog rama) Vespe u električne, „čiste“ dvotočkaše, dajući im novu mladost!

Konverzija podrazumeva, naravno, uklanjanje konvencionalnog motora i rezervoara koji se nalazi iznad njega (i ispod sedišta). Važno je da se ne moraju vršiti nikakve izmene na ramu. Retrokit uključuje opcioni LED sistem osvetljenja, gas i kontrolnu ručku, dok skuter zadržava originalni zadnji točak i kočnicu. Prema kompaniji, ceo proces konverzije traje samo tri sata!

https://retrokit.it/en/

Ostaje da visi pitanje, kako bi na pr. u našim uslovima ovako prepravljeno vozilo moglo da se registruje?

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3082 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Nikako. Naši samo gledaju izvorno stanje, tj. originalne podatke.

Zontes sprema dvocilindrični maxi skuter 552R, 48ks, da se uklapa u A2 klasu. Videće se na EICMA 2025, kažu, uskoro...

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 582 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max

Kako nam se bliži sajam u Milanu, kreću i preliminarne fotografije noviteta.

Voge SR450x.. 

ADV scooter.. Nisu jos objavili tehničke detalje. 

Screenshot_20251104_120336_com_facebook_katana_FbMainTabActivity.jpg

• Sviđa mi se 2

• BJB Maxi Scooter Club, 6564 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Jebeš ga ako je recimo, ajd da maštamo, dvocilindraš, sa podesivim vešanjem, pa ondaK zadnji monošok umesto ona 2 paralelna 'mortizera, 17-15 točkovima, oba abs-a, pa da se jedan isključi na klik, trc-om, grejanjem ručki i guz'ce a možda i tako još po nečem a da bude do 6,5 K, što se mene tiče - samo nek' se kote :vlajko:

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

Do sada su skuteri dvocilindraši bili poprilično skupoceni. Dosta više nego adekvatni motori na pr. Al hoće to tako kad nema previše konkurencije. Nadam se da će kinezi i tu da malo da im zaprže čorbu...

ovo nađoh za Voge SR450X, dva cilindra izgleda, al ko i Zontes, 14" pozadi:

VOGE%20SR450ADV_studio_06.jpg

SR450X teži ka liderstvu u avanturističkim skuterima zahvaljujući kompletnom paketu i jedinom dvocilindričnom motoru u segmentu. Robustan, avanturistički inspirisan dizajn naglašen je felnama sa žbicama bez unutrašnje gume i metalnim zaštitnim šipkama. Kvalitetni materijali poput nerđajućeg čelika i aluminijumskog nosača za prtljag. Agresivna LED prednja svetla sa dnevnim svetlima kriju dušu savršenog vozača. Prostor ispod sedišta za dve kacige koje prekrivaju celo lice, otključavanje bez ključa za svaku funkciju. Četvorotaktni, osmoventilski, tečnošću hlađeni dvocilindrični motor sa ubrizgavanjem isporučuje 43,5 KS pri 8.000 o/min i 44 Nm pri 5.750 o/min: briljantan, gladak i tih za snažno ubrzanje u svakoj situaciji. Premium šasija sa čeličnim okvirom, dvostrukom USD viljuškom i viljuškom sa podesivim KYB vešanjem. J.Juan napred i Nissin zadnje kočnice kontrolišu 220 kg. Felne bez unutrašnje gume od 17 i 14 inča sa blago čvorovitim Maxxis gazećim slojem ističu njegovu svestranost. Udoban položaj za vožnju sa izloženim upravljačem i štitnicima za ruke. Široko sedište od 795 mm pruža laku potporu. Udoban putnik sa prostranim sedištem, ručkama i posebnim osloncima za noge za putovanja van grada. Dostupni su i stojeći oslonci za noge, savršeni za vožnju van puta. Skuter koji svaki dan pretvara u avanturu.

https://www.dueruote.it/news/moto-scooter/2025/11/04/scooter-adventure-sportive-e-molto-altro-ecco-tutte-le-novita-voge-a-eicma-2025/

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 2

• BJB Maxi Scooter Club, 932 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ma ja kažem iz svoje perspektive, bolje da su to iskopirali sa X-Adva a ne ceo ceo dizajn :) ovo nikakve prednosti nema u odnosu na "obične" skutere, samo veći prednji točak

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT

Bez uvrede ali ovu klasu skutera ja zovem Mutanti,koje je ruzniji?Opet kaze bez uvrede ko vozi ovu klasu skutera ali po Meni bolje uzeti endura Pravi motor

Pa, može tako neko da misli, ni ja ne preferiram ADV skutere, ali Zontes 368g recimo, je bio hit u Evropi i svetu ove godine. Prodavao se samo tako.

Hoće i Voge deo tog kolača...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja