Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ja pazario ovu masinu:

19 god bila kod ovog vlasnika, redovno svake godine joj menjao akumulator i odradjivao servis.

Presla ukupno 20k km i skroz je kao nova koliko moze biti za te godine.

Cena sitnica i ako nekoga zanima, mogu da mu ustupim(nalazi se u NL)

Inace ne znam ni sam sta ce mi, ali nisam mogao da propustim ovako lep motorcic pa neka stoji kod mene dok neko ne naleti da mu treba neki pocetnicki motor.

negde se izgubise slike

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7386 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

jedna ispravka, sat mu je u miljama, znaci 20.000 milja = 32.000km , mada i 32000km nije nista za GSa, moze on i troduplu kilometrazu da predje bez frke, samo uz redovno odrzavanje :takoje:

p.s. iako ima 20 i kusur godina, motor je bombona :aha:

• Podržavam 1

Sutra ga doterujem kuci pa cu proveriti da li je u km ili miljama. Mislim, nebitno je ali sam nekako bio ubedjen da su km u pitanju.

Danas sam ga prepisao i jedva je sluzbenica uspela da prepise, morala je da zove korisnicki servis jer dosad nije imala slucaj sa toliko starim papirima da radi prepis. Inace je u zadnjih 20 godina menjano 2 ili 3 puta registracioni list ali samo tokom promena vlasnista tako da kod ovog je bilo jos onaj pra stari sistem. Zamolio sam radnicu da mi da stare papire da ih sacuvam nekom sledecem vlasniku.

Sutra je postalo danas, tj u medjuvremenu je vec juce. Ali nebitno, provozah ga krug od 50tak km..podestime kako je izgledala nekada voznja kad moras bas da vozis i da ucestvujes :) Razlika je velika u snazi izmedju 1400 i ovog 500 ali ovaj je itekako simpatican za voznju. Treba se davati gas, na vreme. Osecas motor malo vise i osecaj ucestvovanja je puno veci. 1400 je zujalica i zacas korigujes neke sitnice, na 500 ipak moras malo da radis.

Nema dugme da ugasis svetlo????

da da, za americko/britansko trziste se tako prave da cim das kontakt kratko svetlo se pali, takodje je i moj bivsi Suzuki RF400R (za Japansko trziste) imao isto tako, a tamo gde se inace pale svetla mu je umesto tog bio hazard prekidac za sva 4 zmigavca

Ne znam zaista. :D Bilo mi zao da propustim takav primerak pa valjda ce se naci novi vlasnik koji ce biti srecan da dobije ovako lep motorcic.

Ja volim detalje, a jedan od detalja je jos originalni kljuc, nazalost drugi nije original. Isto tako ima i originalno upuststvo od 1990 ili 1989 god.

• Svrati ponekad, 151 postova
  • Motocikl: Yamaha Diversion 600

post-10673-0-00790900-1411239843_thumb.jpg19_190521.jpg]

Da malo osvezim temu,gde nestadose GS-ovci?Malo sam se igrao...ubacio sam voltmetar u obrtaljku,ko vam izgleda?

post-10673-0-22289300-1411239904_thumb.jpg

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Pozdrav drugari,stvarno mi se svidja gs,resih da pokusam da postanem vlasnik istog.. Ako cujete da neko prodaje neki dobar primerak(od kolege sa foruma ili druga) koji nije za generalnu i sl. osecajte se slobodnim da mi pustite poruku na p.p ili link ovde ,gledam oglase ali mi nista nije privuklo paznju..

• Zainteresovan, 824 postova

Sraf za zatezanje lanca sto vise viri to je bolje, ima jos da se zateze lanac, tako? U planu mi je uzeti GS pa kada odem da vidim motor da znam koliko je lanac jos dobar.

Koliko sam razumeo kada se da kontakt kratko svetlo radi, a na prekidac ima dugo da se upali?

• Ne silazi, 7497 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ne mozes bas tako da procenis. Proveri stanje lancanika, da li lanac ima karike koje su blokirale, da li se neravnomerno isteglio, kako izgleda na prvi pogled, ako je prljav i visi sve ti je jasno...

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: GS500E

Pozdrav svima. Ja sam iz Mostara. Vec 5 mjeseci sam ponosna vlasnica GS500E iz 1991.g. Ovo mi je prvi motor. Proizveden u Njemackoj (25Kw). Motor je presao 33000 km, mašina je u vrhunskom stanju. Nekih vecih ulaganja nisam imala (semerinzi, ulja, poluge od kvacila i kocnice, zadnja guma, akumulator, prednje kocnice...). I sto je najbitnije paše savršeno na mojih 1,65 cm visine :)

Tema je super. Uzivala sam citajuci. I naravno naucila mnogo stvari o svom motoru.

post-34612-0-04917600-1413364747_thumb.jpg

post-34612-0-98237300-1413365046_thumb.jpg

Koleginica ima ukusa, GS je masina i po :takoje:

samo, nesto tu ne stima, '91 godiste je, a izgleda kao noviji model '96 godiste jer mu je agregat sive boje, ima novija prednja kociona klesta i farbu takodje. :neznam:

• U prolazu, 32 postova

Doslo vrijeme da se mijenjaju semerinzi i ulje u viljusci. Nadjoh u user manualu da ide 377 cc ulja, sto bi bilo jednako 377 ml? ( ne znam sta mu dodje ovo cc)

E sad, nije mi bas jasno da li je ta kolicina za jedan stap ili za oba?

Kako to nisam nikada radio, tj. rastavljao sam jednu staru viljusku od gs-a i vidio sta kako otprilike ali nisam nikada sastavljao (lakse je pokvariti nego popraviti :D) pa sam gledao ovaj video i nije mi bas sve jasno. Pogotovo dio od 10:00 sa ovim uduvavanjem vazduha. Pa kad bi mogao neko ko je to vec radio da napise detaljnije sta i kako i na sta treba posebno paziti bio bih mu veoma zahvalan... :)

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

dok su na motoru popusti chepove, zatim izvadi iz trouglova, odvrnesh chepove i ispustish ulje, sabijanjem i rastezanjem shtapa i chizme chesh ispumpati ostatak ulja koji se zadrzhao u chizmi. zatim odesh na pneumatski ako nemash altat da ti drzhi onaj rod unutra, odvrnesh odesh kuchi, rastavish vile, mozhesh isprati benzinom. sad ide sastavljanje istim redom samo kontra. sipash ulja koliko treba 387ml ako se dobro secham i na kraju samo pazi da ne dobijesh chep u glavu jer ona opruga je strashno jaka, i da ne sjebesh navoj na chepu kad budesh zavrtao.

thats all to it.

srechno :takoje:

• U prolazu, 32 postova

dok su na motoru popusti chepove, zatim izvadi iz trouglova, odvrnesh chepove i ispustish ulje, sabijanjem i rastezanjem shtapa i chizme chesh ispumpati ostatak ulja koji se zadrzhao u chizmi. zatim odesh na pneumatski ako nemash altat da ti drzhi onaj rod unutra, odvrnesh odesh kuchi, rastavish vile, mozhesh isprati benzinom. sad ide sastavljanje istim redom samo kontra. sipash ulja koliko treba 387ml ako se dobro secham i na kraju samo pazi da ne dobijesh chep u glavu jer ona opruga je strashno jaka, i da ne sjebesh navoj na chepu kad budesh zavrtao.

thats all to it.

Hvala!

Zavisi od modela, za moj pise da ide 377 ml, dok za neke druge modele stoji 382 ml, i ne rece mi da li je to za jedan stap ili se polovi (u sta sumnjam)?

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

thats all to it.

Hvala!

Zavisi od modela, za moj pise da ide 377 ml, dok za neke druge modele stoji 382 ml, i ne rece mi da li je to za jedan stap ili se polovi (u sta sumnjam)?

1 shtap 377/382ml

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja