Jump to content

Moto Zajednica

Gume za enduro motore HAIDENAU K60 (odmila ih zovemo AjdeSad)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

evo mali primer da odlicno drze po asfaltu

K60 - 120/90-17

K60 - 90/90-21

post-3624-0-99079100-1310256426_thumb.jpg

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

ODLIČNO drže po asfaltu i posle više od 18000! Skockala se BAŠ, ali sam juče i danas, na avalskom putu u krivinama došao do kraja gume. I nije proklizala niti jednom!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

ekstra kilometraza, bas me zanima koliko ce moje izdrzati obzirom da ih uopste ne stedim, a ima daleko plicu saru od ostalih K60!

• Drug član, 1961 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Imam utisak da iz dana u dan vidim kako se trose moje gume. :) Mada dosta i vozim ovih dana. Videcemo za kilometrazu. Nego primetio sam da su se stvorile male pukotine u dnu krampona. Skoro su povrsne ali posle voznje vidim da su te linijice potpuno crne za razliku od ostatka gume. Slikacu ovih dana.

Ajde vi sto ih vozite dugo napisite jel se to desava na vasim gumama? Inace do sada sam presao oko 2500 km sa njima.

Jos jednu stvar sam primetio. Kad je temperatura visoka prednja guma mi postane meka (mislim da sastav gume a ne na naduvanost) i pri naglijim kocenjima mi nekako mesi. Da li je to do sastava ili zbog kontra sara prednje gume? Inace prednju duvam na 2,1 a zadnju na 2,3. To je za putovanja i kad se vozim sam a ne za off. Na koliko vi vozite?

Imam utisak i da na autoputu teze postizem vece brzine nego sa proslim gumama (bile su iskljucivo putne).

Za sve stalo sam gumama prezadovoljan i ako budu potajale solidno kupicu ih opet.

• Drug član, 1367 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Sutra ih (nadam se) skidam :D pa ću ih slikati detaljno :D

Ajde bash da vidim, gume koje izguraju na sT 18.000 km i još drže, to se ne

viđa svaki dan. :moto3:

Napokon su stare gume otišle u zasluženu penziju :takoje:

Slikao sam ih pre nego što su poklonjene vulkanizeru :D

Slike su postavljene namerno u malo većoj rezoluciji, nadam se da će se videti...

k6001.jpg

k6002.jpg

k6003.jpg

k6004.jpg

k6005.jpg

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Verovatno bi moglo da se tera do zica, ali po asfaltu..

Na offu pocinje slabije da drzi posle 10-tak hiljada..

Ubio sam vec preko 1K sa novim setom i jedini novitet je da pri velikim vrucinama oce ponekad da djidne malo.. :stabre:

Fibri se brzo pojela 120-tica, ali to nije scaut i uopsteno sve gume se delju na velikim vrucinama.. tu su uglavnom i suvozacice i tri ormara stvari, na odmor se ide kao tenak, a to sve trpe gume na usijanom afaltu..

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Jutros sam ispratio dvojac iz Karlovca na BMW-ima ( F 800 GS i R 1200 GS) pojacan jos jednim Austrijancem (R 1200GS ADV) za Gruziju...svi na Haidenau K 60 Scout!

• Drug član, 1826 postova

...Fibri se brzo pojela 120-tica, ali to nije scaut i uopsteno sve gume se delju na velikim vrucinama.. tu su uglavnom i suvozacice i tri ormara stvari, na odmor se ide kao tenak, a to sve trpe gume na usijanom afaltu..

Mala ispravka... u pitanju je 130-ica K60.

Guma mi je odmah delovala jako meko, stvarno nisam ocekivao da ce da potraje, ali da ce sa 3k da izgleda ovako... e, to nisam ocekivao. Referenca za tvrdocu mi je bila Pireli Scorpion koju sam vozio pre K60, koja je bila daleko tvrdja. Prvih 1500km sam vozio sam, mahom gradska voznja. Prednja pumpana na 1.8, zadnja na 2 bara. I ja mogu da potvrdim, kao neko pre mene, da se potrosnja gume vidi, ajde da ne kazem na dnevnom, ali sigurno na nedeljnom nivou. Na turi po Bugarskim jezerima sam isao sa 2 bocna kofera od 36l, top case-om od 42l i suvozacicom. Znaci, bilo je tereta, ali nije bilo preterivanja. U top case-u su bile samo vrece i sator. Prednja je pumpana na 2, zadnja na 2.5 bara. Ovako sam vozio nekih 1600km i sad je sara na sredini otprilike kao jagerova sa 18000.

Na suvom mi je lepo drzala, ali sam zato imao nekoliko potpuno bezveznih proklizavanja na mokrom asvaltu. 2 puta u relativno blagoj krivini pri maloj brzini, sa suvozacem. Nije bilo kocenja niti naglog dodavanja gasa. Jedan put na pravcu kad sam pipnuo zadnju. Nako ovoga im uopste ne verujem na mokrom.

Nakon offroada u Kraljevu su se pojavile male pukotine po gumi, sto na samim kramponima, sto u podnozju. Teren nije bio narocito ostar, niti sam nesto przio po gasu, pa mislim da pukotina nebi trebalo da bude. Kad sve svedem, sa K60 nisam zadovoljan, ne vredi tih para i nema moju preporuku. Mozda eventualno na laksem motoru za solo voznju. Verovatno cu pazariti zadnju Scout, pa ce vidimo kakve su razlike... Prednja je u dobrom stanju, nju necu dirati.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Teren na Gocu je bio opako kamenit..

Znaci definitivno ima velike razlike izmedju skauta.. i kosmonauta.. :D

Sta znam, meni je kamenje na Debelom brdu delovalo invazivnije na gume nego ono na Gocu, mozda gresim. Nisam ih sad detaljnije zagledao, onaj exer mi je bo oci. :)

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

na terenu pucaju i cepaju se gume koje su iskljucivo prilagodjene tome, a kamoli tek ovako neka pola-pola guma

na terenu pucaju i cepaju se gume koje su iskljucivo prilagodjene tome, a kamoli tek ovako neka pola-pola guma

Tako je, a to najviše ovisi o načinu vožnje i naravno čvrstoći gume. Meni su pucali

čepovi na E09 i T63 praktički na prvoj kamenitoj vožnji, no te male pukotine nisu

opasne i može se voziti bez brige. Neki su recimo, odvalili čepove na TKC 80 i T63

u potpunosti. Ovako odokativno držeci K60 u ruci, Scout je puuuuuno čvršća od obične

K60.

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

...

Nakon offroada u Kraljevu su se pojavile male pukotine po gumi, sto na samim kramponima, sto u podnozju. Teren nije bio narocito ostar, niti sam nesto przio po gasu, pa mislim da pukotina nebi trebalo da bude. Kad sve svedem, sa K60 nisam zadovoljan, ne vredi tih para i nema moju preporuku. Mozda eventualno na laksem motoru za solo voznju. Verovatno cu pazariti zadnju Scout, pa ce vidimo kakve su razlike... Prednja je u dobrom stanju, nju necu dirati.

Што се тиче К60, постоје 3 верзије, а ти имаш ону са Silica (SiO2) M+S варијантом, а не обичну К60 нити Scout која је више (по мени) за твој ТА и веће брзине. Чепови баш и нису за брзине >120km/h, а поготово не чепови за зиму и снег.

Sta u praksi znaci to sto moja guma ima SiO2? ...da je za zimu i sneg? Ako je tako, nije ni cudo sto je iscezla na vrucem asvaltu.

Scout sam i hteo da uzmem za TA, ali nije bilo u mojim dimenzijama (130), cak sam hteo da stavim 140, ali su me odgovorili. Posto sam video da u nedostatku Scout-a od 130 ljudi kupuju K60, uradio sam isto.

Ne brine me sto cepovi nisu za brzine vece od 120kmh, jer i ne vozim preko 120. Po meni TA nije ni isplativo ni prijatno voziti brze od 120. Autoput koristim samo kad moram.

Scout sam i hteo da uzmem za TA, ali nije bilo u mojim dimenzijama (130), cak sam hteo da stavim 140, ali su me odgovorili.

Ako ti je zadnja felga 2.75-17 onda možeš staviti gumu 140, ako je 2.50-17 onda ne, tj.

ne legne dobro. Ne znam za TA, ja na xtz 660 imam 2.75-17 i ide 140 bez problema.

Apsolutno si u pravu. Bogami sam se malo zabrinuo kada sam pogledao na šta mi liči nova zadnja guma posle nepunih 500km...

Scout sam i hteo da uzmem za TA, ali nije bilo u mojim dimenzijama (130), cak sam hteo da stavim 140, ali su me odgovorili.

Ako ti je zadnja felga 2.75-17 onda možeš staviti gumu 140, ako je 2.50-17 onda ne, tj.

ne legne dobro. Ne znam za TA, ja na xtz 660 imam 2.75-17 i ide 140 bez problema.

Ma, moze fizicki, ali navodno sa 140 ne pada lepo u krivinu tj. nije upravljiv isto kao sa 130, sto je razumljivo, a to mi je dosta vazno.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Ubio sam vec preko 1K sa novim setom i jedini novitet je da pri velikim vrucinama oce ponekad da djidne malo.. :stabre:

Gde ti je djidala, na Brdetu kad smo se vracali sa Drine?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja