Marokanac 1882 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan SCUDERIA - GABON.............test Italijanskih motocikala !!! Šta je sad ovo......... :o :o :o :o reći ćete vi ...........izgleda prolupao ovaj u Gabonu....... ??? ??? ??? Kad on niti je prolupao, niti bilo kakav problem ima...............test voznja ovdašnjeg uvoznika motocikala DUCATI i APRILIA je odvozana tokom vikenda 4. i 5. septembra ove godine............. Eugen i Patricija Romano su vlasnici firma koja je uvoznik i diler za automobile Wolkswagen i od nedavno su uvoznici i dileri za DUCATI i APRILIA motocikle.................... Ja Zoran Mihajlović vama poznatiji pod nadimkom Marokanac............ sam pozvan da budem deo ekipe koja će "odraditi" test vožnju i to na relaciji Libreville - Lambarene........oko 240 km i nazad još toliko km asfalta sa rupama, bez rupa.......ima svega..... Dobili smo po dve majice koje su odštampane za ovu priliku. Krenuli smo u subotu oko 13:00, popili kaficu u Santa Barbara (Ntoum na oko 40 km), i ovog puta na moj predlog smo se zaustavili kod table koja označava da upravo prelazimo EKVATOR. Slikali smo se ............ dok smo se slikali pridružio nam se jedan crnac, nizak rastom.............dosta vedrog raspoloženja, tako da nas je sve lepo zasmejao.........na kraju smo ga malo častili kako ide red...........i nastavili za Lambarene. Imali smo rezervisan smeštaj u najboljem hotelu u Lambarene............pod imenom "Sirene", pošto ima i bazen.........iako je vreme oblačno, presvukli smo se nas nekolicina i buć.........u bazen. U to je krenula i kiša............ali ne smeta.......svi znaju da ne možeš da pokisneš kada si u vodi....... :D Sutradan je osvanuo lep dan pa sam snimio hotel i bazen........... Sve to pomno posmatra jedan gušter sa grane............. U holu hotela je izložena Gabonska umetnost..............jedina priznata a to je izrada figura u kamenu MBIGOU................ Eh, sad figure su razne................ Dobro, de.............to je umetnost............tojest umetnička sloboda stvaranja...........u Gabonu. Lep dan, kacige su spremne............. Motocikli isto tako................ KREĆEMO...................... Vozili smo sve ...........svi, i to i sa suvozačem i bez.........menjali smo se non - stop i uživali zaistinski............. Baš je lepo voziti nove motore, dobar asfalt, jurimo se kao deca........po putu..........svi do jednog sa ;D ;D ;D ;D od uveta do uveta.... Pa ajmo utiske i slike redom: DUCATI MULTISTRADA 1200 S Motocikl je pun snage.......pa kako i ne bi kada ima 150 KS, elektronsko štelovanje ogibljenja i ujedno i simultano šteluje i kartografiju tako da motocikl ima manje snage ili svu snagu zavisno od odabrane opcije. Opcija ima 4.......Sport, Enduro, road i za grad varijanta..........normalno svaka opcija ima još po mislim tri pod-opcije (sa 1 osobom, sa 2 osobe i full prtljag). Sve u svemu, motocikl je najavljen kao polivalentan..........kao za sve vrste puteva (multistrada) .........po meni on je odredjen za ASFALT.....ili možda za razne tipove ASFALTA...........ne vidim nikako da je dobar ali imalo van asfalta. Ima ogromnu (sportsku) zadnju felnu sa gumom 190 .... Inače motor leži kao pegla, ubrzava muški, koči dobro..........čak vrlo dobro......... DUCATI MONSTER 1100 ccm Odličan motor za grad.........od semafora do semafora.............i za .......stazu. Čist sportski motor...........vrlo živahan, odlično ali baš odlično leži............koči muški. Nije za neiskusne vozače........... DUCATI - HYPERMOTARD - 1100 EVO SP Auuuuuuuuuuuuuuu...............kako je lep motor! Ovo nije normalno kako su ga lepo uradili, svaki detalj (a ima detalja koliko god hoćeš).........je izuzetnog kvaliteta i lepote. Za ovaj motocikl treba imati odredjenog iskustva u vožnji supermord motocikala ako imate želju da mu vidite ........mogućnosti. A mogućnosti su mu .................v e l i k e !!!!! Kažu da ima 150 KS.........isti motor kao i Multisrada ali 100 kubika manje. Mogu vam reći da motor poteže ........jaooooo mamo.......jaooooo tato........ petarda..............a KOČI...........ma ispadaju OČI !!! :o :o :o Pošto nije bio red da padnemo...........i čoveku izgrebemo nove motore...........odustali smo da probamo kako proklizava.... :D APRILIA -DORSODURO Izuzetno okretan motocikl.........sa svojih oko 90 KS lepo ide, dobro koči..........meni lično je malo smetalo što je prednji točak "ispod vozača" bar takav osećaj sam imao..........tako da pred krivinu sam uvek bio nekako neopušten.........smetalo mi je to.......imao sam osećaj kao da će da mi pobegne prednji kraj........... Verovatno da je potrebno malo više vremena da se čovek navikne na ovaj motocikl...........bar meni je tako bilo. Inače motor je ............PRELEP !!! APRILIA - SHIVER 750 Motocikl tvrd kao kamen...........ogibljenje, sedište, sve je tvrdo..........ali taaakoooooooooooo je doooobaaaar čim mu date gas. Tamo gde ste okom pogledali ...........tamo ide i ja mu bar nisam video granicu............ Možeš brate da ga "oboriš" dokle god imaš m...a (oo).......oduševio me kako traži da ga precizno voziš, ako ne odradiš sve pre krivine i nešto pokušavaš u sred krivine..............padoše obrtaji.........pade snaga (ima 98 KS)........i izlaziš iz krivine .......kao baba......... Kad sve odradiš kako treba...........izlaziš ...........kao metak !!! Motocikl koji ti direktno prenosi sve.........svaku pukotinu, kamenčić na putu........ima da osetiš u rukama. APRILIA - PEGASO 650 Udoban, trail motocikl.........lepo leži, lepo ide, lepo koči..........ništa izuzetno.......ali sve lepo. Za zahtevne vozače........možda malo dosadan, ali nikad loš..........svuda dobar........... I na asfaltu i van na zemljanoj stazi.........svuda se snalazi............i prolazi bez ikakvog problema. Po meni odličan motocikl za mirne ljude koji žele da putuje laganica gde god žele po bilo kakvom putu........ Dok smo se vozali...........sreli smo jednog Španca koji dolazi iz Južno Afričke Republike i ide za Španiju, zove se Fernando Sanchez Falcon. Prošle godine je sišao istočnom stranom Afrike i ostavio je motor u JAR, ove godine je otišao avionom, seo na motor i nastavio put da vrati motor kući putem. Simpatičan momak. I tako smo se vratili svi zdravi, veseli i zadovoljni u Libreville..........svratili na piće i rastali se ......kud koji mili moji.............. Pozdrav od vašeg drugara.........putopisca u pokušaju.......ovaj put test vozača ......... Veliki pozdrav..........do neke sledeće moto priče....................iz Afrike .........ili ko zna odakle......videćemo...... Ciao...... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enco 52 Napisano Septembar 11, 2010 Svrati ponekad, 327 postova Prijavi odgovor kao problematičan super predstavljanje...al ovaj hiper je bas HIPER ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Nesto gledam putopise.........pa opet gledam ovo sto sam postavio .....i cini mi se da ne pripada bas putopisima, mozda bi pre mogla tema da bude u grupi gde su testovi-motocikala. Moj zakljucak je vezan i za interesovanje - vidim da nije neko...........verovatno sam pogresio temu ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Novembar 5, 2010 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Egzotika u svakom smislu ! Hvala Marokanac . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6085 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Uzivao sam kao i u svakom tvom putopisu. Hvala, Marokanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan hvala markonac,sto si odlucio da podelis i ovo nesvakidasnje iskustvo sa nama! svakako retka privilegija,provozati ovakve masine!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Novembar 5, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Bas ste se ''napatili'' na tim makinama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maryan 84 Napisano Novembar 5, 2010 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Karaburma Motocikl: Dominator 500 & Transalp 700 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek rado procitam tvoj putopis i svaki put me odsevis,kako svojim stilom pisanja tako i fotografijama.Mogao bi da nam kazes tvoje misljenje koji ti je motor najbolje legao od sve one lepote koju ste probali tamo,pozdrav Marjan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 5, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto je Multistrada preko 20K evopskih.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Novembar 5, 2010 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kakva privilegija, imati ispred sebe ovakvu ergelu i mogucnost da je probas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Novembar 5, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kakva privilegija, imati ispred sebe ovakvu ergelu i mogucnost da je probas. Bio si brzi, htedoh isto napisati. Ja bih se zadovoljio sa Multistradom i Hypermotardom. Ma moze i samo jedan od ovih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca dorcol 113 Napisano Novembar 6, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Republika Dorćol Motocikl: Benelli TRE1130K Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda čuješ tu i tamo "Italijani" suviše egzotični, nepredvidivi, problematični...Bože zdravlja i sreće pa da još dugo živim sa problemima te vrste...Puno hvala za slike i utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pasha 99 Napisano Novembar 6, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Pocinjem da ti zavidim...sve vise (kao pre nisam). Hvala i nastavi da nas izvestavas iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Novembar 6, 2010 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ostao sam bez teksta...! Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1257 Napisano Novembar 6, 2010 prisutan, 1134 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Idi bre Marokanac,opet nas pališ,i patimo se najstrašnije!! Em interesantne rute,em motori da se upikiš,em klopa ..........,pa dokle više!!? Šala mala svaka čast!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3313 Napisano Novembar 6, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5453 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan E fino kolega..pozdrav za ekipu u "mjestu gdje zalazi sunce" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Novembar 6, 2010 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek lep putopis od tebe.A još kad se doda i testiranje ovako lepih motora-savršenstvo.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Novembar 6, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno pitaj gospodu iz Scuderie da li su zainteresovani da pregaze i Sorabiju. Imaju vodicha ako zatreba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Uvek rado procitam tvoj putopis i svaki put me odsevis,kako svojim stilom pisanja tako i fotografijama.Mogao bi da nam kazes tvoje misljenje koji ti je motor najbolje legao od sve one lepote koju ste probali tamo,pozdrav Marjan. Marjane evo mog odgovora.......... Znas kako se kaze, svaki motor je DOBAR i u njegovim i vozacevim granicama treba uzivati..........meni su svi dragi na neki nacin .........ali izdvojio bi MULTISTRADU......sto bi se reklo "legao mi je iz cuga", Hypermotard mi je prelep ali dosta zahtevan od vozaca (u smislu da vozac treba da ima supermotard iskustvo da bi "igrao" sa njim)....... Nema loseg motocikla..............postoje samo losi vozaci motocikla....... (ovo sam potpuno sam smislio.... Pozdrav svima...........iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Novembar 17, 2010 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki pozdrav Zoki! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kozmo 83 Napisano Novembar 26, 2010 U prolazu, 84 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Hyosung Aquila 250 Prijavi odgovor kao problematičan O Marokance, cime si to zaduzio Boga? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 26, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan extra, svaka čast na tekstu i slikama i fala :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Decembar 4, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Idi bre Marokanac,opet nas pališ,i patimo se najstrašnije!! Em interesantne rute,em motori da se upikiš,em klopa ..........,pa dokle više!!? Šala mala svaka čast!! ja malo razocharan (lazem)... a gde je klopa...? navikao sam da mi se otvori apetit dok chitam "Vashe" putopise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...