dexex 297 Napisano Četvrtak u 22:43 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan Posto niko nije odgovorio evo ja ću, pazario u Villachu dve kacige i rukavice za 730 evrića, tražio povraćaj, na kasi odradili papire i Global Blue uzeo 30% ( trebalo da se vrati oko 120 evra, dobiću 85) otprilike, kod carinika u Cro na izlazu nakon sat vremena čekanja dobio pečat i kada im pošaljem papire elktronski treba da mi uplate kintu na račun. Nisam siguran da li bih bolje prošao da sam tražio da bude keš a ne kartica, jer su me to pitali na kasi a kako cujem to ovde radi Alta pa tek kod njih ne bi... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 297 Napisano pre 12 sati Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan I nastavak priče, morao sam na kraju u Altu (a u stvar i nisam) gde sam im predao papire koji oni šalju dalje ka Global Blue. Ovo nisam je jer sam papire dobio u koverti sa ukucanom adresom i informacijom da je slanje plaćeno tj troškovi su plaćeni. U Alti sam samo dobio potvrdu da sam predao papire (da ne bude nedefinisano, papire sa čuknutim pečatom sa carine). Kintu ne bih dobio jer isplaćuju samo ako je račun iz Srbije ( valjda za strance). Dakle da sam tražio keš, morao bih da robu iznesem iz EU, dobijem pečat pa kad uđem u EU negde gde rade isplatu dignem kintu dakle klasika samo ne moraš u radnju nego verujem da imaju ( Global Blue) partnere u svim zemljama EU no onda verovatno opet ide neka provizija pa mislim da je ovo sa karticom lakša varijanta, kinta se čaka 4-5 nedelja da legne. Ako je nekom bilo od pomoći super... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1494 Napisano pre 11 sati Drug član, 612 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro razumeo platio si manje opremu za XY evra plus si još dobio povraćaj 85 evra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 3215 Napisano pre 10 sati (promenjeno) Drug član, 1338 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, markommarko said: Ako sam dobro razumeo platio si manje opremu za XY evra plus si još dobio povraćaj 85 evra? Tako ide, ako iskuliras i ne platis porez kod nas @dexex mora da su promenili to oko isplate u kesu. Ja sam ranije vracao porez i uzimao kes kod nas, jedino sto da, morao si da dobijes pecat na izlasku u mom slucaju bili su svaki put Madjari. Promenio pre 9 sati član Abi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 297 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ali ovi u Alti su partneri GB-a i reki su da ne isplačuju keš jer ne mogu evriće. 2 hours ago, markommarko said: Ako sam dobro razumeo platio si manje opremu za XY evra plus si još dobio povraćaj 85 evra? Ne, nisam platio manje u radnji ( osim što je bila na popustu) i izašlo je 723 evra. Povraćaj bruto je bio 121 evro. Od toga su mi odmah odbili proviziju za posrednika a to je Global Blue i ostalo je da mi uplate 85 evra ( obe cifre se vide u carinskim papirima). Alta nije ništa naplatila bar da ja znam ali oni praktično samo šalju kovertu sa pečatiranim papirom i fisklnim indijancima iz Global Blue koji onda treba da mi uplate kintu na račun za nekoliko nedelja tj kad im stigne pismo i izobrću kintu neko vreme. U suštini ako sve bude tako umesto 723, koštaće me za 85 manje ( da ne računamo sada :P) Promenio pre 9 sati član dexex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milomir83 263 Napisano pre 9 sati Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ex Beverly 300 ie, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da se i ja upisem u ovoj temi. Pre neki dan sam bio u Nemackoj, u Louis kupio komunikaciju, u startu, pre povrata pdv, jeftinije sam prosao preko 100 evra u odnosu na eventualnu kupovinu u Srbiji. Trazio racun i formular za povrat PDV u prodavnici, sve uredno dobio. Na aerodromu overio formular na carini, i odmah na istom trazio i isplatu u kesu. Na 22 evra su uzeli 5 evra provizije, tako da jeste definitivno bolje da se ide na isplatu na karticu, mada sam i ovako zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 297 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan To da ako ideš avionom, možeš sve da završiš na aerodromu, ja sam bio kolima... Čuo sam da recimo da ako se vraćaš iz Grčke kolima, možeš da nakon što pokupiš overu kod carinika ( grčkog) odmah odeš u free shop i uzmeš kintu, ranije si mogao recimo u Skoplju, to je bilo najbliže na toj trasi. Promenio pre 9 sati član dexex 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...