Jump to content

Moto Zajednica

Gradjanska protestna setnja protiv bahatih motorista ALI!?!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

Sad sam video klip... i ne mogu da se suzdrzim a da ne kazem (a nek se nadje porzvana, ako ih ima ovde, ona koja se nadje...)

PUN MI JE VISE KURSOR TIH DEBELIH STO SE FARBAJU U CRVENO I UHVATILE SU BOGA ZA M...!

Ne znam koliko se neko odavde tokom zivota dohvatao kojekakvih sekcija, udruzenja drustvene namene, organizacija... ali UVEK je neka debela crvenokosa medju glavnim palamudaorima koji prosipaju "pamet" da nadomeste ono sto im fali...!! >.<

Jeste, zao sam. Neka. Voleo bih da gospodjica sa snimka procita ovo...>.<

+1 da se primetiti...al stvarno je uvek neka debela crvenokosa, i obavezno je zivcana i u privatnom i poslovnom zivotu...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Sad sam video klip... i ne mogu da se suzdrzim a da ne kazem (a nek se nadje porzvana, ako ih ima ovde, ona koja se nadje...)

PUN MI JE VISE KURSOR TIH DEBELIH STO SE FARBAJU U CRVENO I UHVATILE SU BOGA ZA M...!

Ne znam koliko se neko odavde tokom zivota dohvatao kojekakvih sekcija, udruzenja drustvene namene, organizacija... ali UVEK je neka debela crvenokosa medju glavnim palamudaorima koji prosipaju "pamet" da nadomeste ono sto im fali...!! >.<

Jeste, zao sam. Neka. Voleo bih da gospodjica sa snimka procita ovo...>.<

;D  +1 za komentar.

Što se šetnje i ovog izveštaja na RTV tiče, možda sam malo paranoičan, ali stvarno izgleda da je hajka baš na vozače motora. Kao da je to "evo vam sad kurac smanjenje registracija i poreza!".

Što se saobraćajaca tiče, lično me zabole, neka kontrolišu do mile volje. Najviše uživam u krivinama (gde radara skoro nikad nema), a na pravcu nije toliko strašno držati se ograničenja (+- 10 kmh, dobro).

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa

mozda je trebao da napise VECINA, ali generalno je u pravu

Sta znam Goso, nebi se bas slozio sa tobom po tom pitanju, ne divlja po putevima vecina ipak mislim da je manji broj bajkera  u pitanju.Da treba generalno povesti racuna o tome kako se postuje i sta i kako se u njima[postovima]iznosi. Treba.

Licno mislim da generalno nije u pravu, ali evo i ovo sto se ja i ti ne slazemo u misljenju ja nevidim kao razlog da sad i ovde jedan drugog popljujemo.

Gledam na ovom i na vise drugih foruma veliki broj motociklista ne dozivljava udese, lepo i mirno koristi svoje motocikle, od mnogih citamo putopise o blizim i daljim voznjama, mnogi normalno komuniciraju izmedju sebe i generalno lepo druzenje postoji.

Da je" Vecina" losa ne verujem bas da bi bilo normalne komunikacije i razumevanja  na bilo kom forumu.

TO JE SAMO MOJE MIŠLjENjE

ТО ЈЕ САМО МОЈЕ МИШЉЕЊЕ

Molim te pročitaj par puta neki post ako nerazumeš pa onda lepo odgovori odnosno iznesi svoje MIŠLjENjE tome forumi služe,a ne da objašnjavaš kako treba da vodimo računa šta postujemo .Prvenstveno nakon postavljenog pitanja od tebe  pitanja zašto je neko kupio motor.

Zbog čega si ga ti kupio ???

Pre svega ne vici.

U tvom postu nisi naveo da je tvoje misljenje, nego si sve generalizovao.

Cini mi se da svakom ko se sa tvojim misljenjem u postu ne slozi kazes da nerazume.Hm

Pa vidi motor nisam kupio zbog onog zbog cega si kupio ti tvoj, to je sigurno.

I dalje mislim da nisi u pravu jer nerazumes kakva se ovde igra, igra, a vices okolo.

Procitaj pazljivo postove koje su drugi izneli pa ces valjda shvatiti i razumeti sta hoce da provuku ovim protestom, a to je isto objasnio kolega u postu iznad.

Aj sad pozdrav, ne vici i malo vise tolerancije.

• Svrati ponekad, 125 postova

Bilo sad na vestima tv-ja, Boga mi opeletose u izjavama ovi iz kolone samo po divljanju motociklilma!

A gradski Bubnjevic kaze 30% od kazni ide u budzet grada pa ... bice para vidm  :(

"...ta deca divljaju po gradu..kupuju dozvole...divljaci"

Hvala vam, ali zbog dvojice trojice nismo svi divljaci sem ako od nas to vi ne napravite!

Nažalost su samo motoristi spomenuti kao bezobzirni, jbg politika je oetr dokazala da je najveća kurva...džaba nama davanje krvi i dadamrazovi i uskrašnja jaja....to je izgleda bilo bitno samo tog dana....

Budimo i mi prvu necem!

Posle ovog kao jedino pametno resenje vidim da se u Srbiji totalno zabrani voznja motocikla! Onda bi svi bili srecni i veseli?

Vozaci automobila srecom nisu toliko bahati, samo sto me jutros jedan sa, rekao bih sluzbenim crnim Superb, nije ocetkao na pesackom ali to nema veze :-\

• Blocos Bastardos, 330 postova
  • Motocikl: XF650

Fin prilog...samo zbog budale...ja iskreno, nemam nista protiv ljudi koji agresivnije voze, kako ih neki zovu "divljaci", sve dok ne ugrozavaju saobracaj...realno gledano, dosta ljudi to radi, ali bez posledica...

Ali da celokupna moto zajednica ispasta zbog nekolicine ljudi koji imaju zelju za dokazivanjem a nemaju mozga, e pa to mi smeta....

Zbog jednog nepromisljenog postupka u vodu padaju sve akcije koje smo napravili, svako jaje koje je poklonjeno, svaki uredjaj koji je dat u Sremcici, svaka kap krvi koja je izvadjena...a zasto? - Opet zbog pojedinca koji nije prihvacen u moto drustvu.

Svi smo opet predstavljeni kao bahati i nemarni u saobracaju, opet se generalizuju stvari...ccc...

E, a ova crvena debela lezbaca mi tako ide na ku*ac, da bih je provozao jedan off-road...da pamti  ;)

A da se mi organizujemo, da mi udarimo vecu kontru, da pokazemo Srbiji, da smo mi naj ugrozeniji u saobracaju...a pritom i da imamo najvece srce...

• Svrati ponekad, 178 postova

juce sam prosao pored kolone u n.s.,sta da napisem sem da je to velika tuga za porodicu i prijatelje!dan mi je lepo poceo jer sam pazario motorce od jednog naseg kolege sa foruma i dok sam u sebi pevusio i polako vozio ka bgd-u,naidjem na kolonu.imao sam utisak kao da su me ljudi gledali sa prezirom!jako sam se glupo osecao zbog loseg postupka naseg kolege!  :(  DA SE VISE NIKAD NE PONOVI!!!

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Nema :,-(

Ja vidim ovde da se naša jadna milicija ne spominje nigde,pošto eto oni nemaju sredstava da stanu na put divljacima ,a samo da se zna oni su krivi više nego taj magarac što je vozio jer su mu dopustili da ugrozi bezbednost u saobraćaju.To je isti slučaj kao kada bi čovek kupio pušku počeo da puca po gradu i jedno mesec dana nikog nepogodi,a onda za divno čudo ubije nekog onako "slučajno" i sada naprave hajku na sve lovce.To je isti takav slučaj ali takva nam je i država.Što se ove crvene tiče ona je dobila nedavno otkaz na RTV pa je malko dokona.Inače kakva hajka može da bude organizovana protiv urednog(reg.motor,kaciga,normalna vožnja)motocikliste?To bih voleo da mi neko objasni pošto ljudima koji su normalni i ide u prilog da se takvi odstrane sa ulice.Da i nebrinite nemogu da zabrane motore,ali divljanje bi mogli još kako samo kada bi hteli ali neće.

• Svrati ponekad, 125 postova

Pojavio se juce na tv-u i jedan saobracajni policajac koji je objasnio da ne mogu oni sve da postignu i da budu bas na svakom mestu... ali gradjani ako primete nekog mogu da prijave..!?

Sad ima svaki komsija kome si se zamerio ili koga nervira jutarenje saugh zagrevanje motora da te ladno prijavi za divljanje!

Sezona lova na vestice je otvorena! :-[

• Zainteresovan, 622 postova
  • Motocikl: SV 650

Pre 15 minuta sam prosao bulevarom i tamo gde je nekada bio Cepelin, panduri se podlo stekovali izvadili kameru radar!!???? I snimaju, znaci nema sanse da ih vidite kako su se sakrili.......

Ali Dzigi nije pao na njihovom steku, nego je mirno  prosao sporokrstarecom brzinom......

Stojali su sa radom uvece kod elektrovojvodine, ustekani iza drveta. Sad ce ih biti na svakom koraku!

• Svrati ponekad, 246 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion

Ova pojava sakrivanja na bulevaru traje vec izvesno vreme.Cini mi se nesto posle nesrece.Ustekaju se izmedju kola i cekaju,vec ih vidim kako na onim skutercicima stizu,obilaze i zaustavljaju jedan r.Mene su u jednom danu dva puta zaustavili,isto koliko i za celu proslu sezonu.

A o protestu mislim da je sve receno i nema se sta dodati.

• Svrati ponekad, 139 postova

Treba nešto ozbiljnije napraviti povodom toga, naći medju vama pravog govornika sastaviti tekst osmisliti sve u toku tih 40 dana pozvati medije i uraditi to ali ne nešto tiho, sramežljivo, kao provozali se kroz grad, po meni ne treba ni neka vožnja, nikakav djir po gradu, to je manekenisanje i ne znači ništa. Setite se nekih protesta onomad (da ne odem u politiku), kako se to radi, otići na Trg slobode kod Miletićevog spomenika npr.i tamo neka se sve odigrava...u centru grada.

Naravno javiti kolegama bajkerima iz cele SRbije ko je u mogućnosti da dodje, a ne praviti navrat nanos da bi digli glas i ništa...

Dobar plan, logistika to je čudo...

Nešto bi trebalo uraditi...a ne kukati...a javnost i dalje pljuje po SVIM motoristima...

Ovo je bilo COPY/PASTE komentara u vezi tragične pogibije deteta u NS, pa je malo nejasan text ::).

• Svrati ponekad, 210 postova

Ovo je moj skroman doprinos na sajtu B92, da se čuje i naš glas.

Kao što mi je neopisivo žao deteta koje je (ni krivo ni dužno) stradalo na pešačkom prelazu od bahatog vozača motocikla, isto tako mi je žao našeg prijatelja koji je juče samo pukom srećom izbegao smrt vozeći na čelu kolone motociklista, koja je bila obezbeđena policijskom pratnjom. A sve to od bahatog vozača automobila koji nije hteo da sačeka da kolona pod pratnjom prođe. Posledice-napukla baza lobanje, podlivi po telu, na sreću bez drugih težih povreda... Vozač motocikla je lekar u valjevskoj bolnici, ugledan građanin, nije ni narkoman, ni siledžija, ni probisvet...I koliko se takvih slučajeva desi a da se ne podigne ni prst, a kamoli ovolika hajka na sve nas koji volimo motocikle.

Ako su već protestvovali protiv bahatih vozača (uopšte), zašto je onda bila samo slika motocikla na jednom točku?! Zašto nije bila slika automobila na dva točka (a vozi se i tako, ako niste znali)?! Zašto nije bila slika kamiona koji prolaze na crveno, jer su jači?! I da ne nabrajam dalje.

Vozim automobil mnogo duže nego motocikl i tek kada sam seo na isti shvatio sam koliko smo ranjiviji od svih ostalih u saobraćaju. A ne poklanja nam se (skoro) nikakva pažnja osim kad treba da se žigošemo kao ovih dana.

(nemogudaverujem, 3. avgust 2010 22:53)

# Link komentara

Preporučujem (+4) Ne preporučujem (0)

Bravo za komentar!

Malo pre sam gledao tvoj komentar na sajtu B92 i ne mogu da verujem da ima 25 negativnih glasova.

Sta sad treba da kazu oni ljudi koji voze motocikl zbog uzivanja, koji paze da ne ugrozavaju nikog!  >:(

• Svrati ponekad, 179 postova

a mi i dalje bla bla bla....treba ovo ,treba ono i tako u nedogled :-\ kad treba nešto veliko rešiti onda trt mrt jer onaj radi , onaj prasi krmaću , onaj kosi travu i tako to..........  kad sam i ja rešio da odem na prvi protest zbog poreza i ostalog rekli su da su zabranili defile kroz neznam ja koju ulicu i svi smio se vratili ko mule na ušče ko da nas je pulin ko ovce vratio u tor ;) ;)  braća jesmo ali jedinstva neeeeemmmaaaa i to je to :-\ :-X

• Zainteresovan, 622 postova
  • Motocikl: SV 650

Iskustvo danasnjeg dana: stojim ja tako pored motora, cekam nekog, kad prolazi neki klinac sa babom (ili mamom, nije bitno) i pita me: jel to tvoj motor? kazem ja: jeste klinac: kolko ide? kazem ja: 100km/h klinac: samo? ja: da ; e onda kulminacija, kaze baba: "dovoljno da pokosi nekog". Ja sam bio  ???  :o Eto, tim plodom je urodio protest izgleda...

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Da li se iko od gradjana i gradjanki zapitao, SHTA RADE PESHACKI PRELAZI na tro trachnim bulevarima,pa ljudi to nigde u svetu vishe nema(chak ni na raskrsnicama,osim po nekoj) pa nema dana da na tim debilnim peshackim prelazima ne dodje do sudara ,zato shto je savesni vozach pocheo da kochi ko manijak ,jer je video da panduri stoje a i baba je krenula da prelazi peshacki,i naravno da ga neko od nazad udari,svuda se preko BULEVARA prave ili podhodnici ili nadvoznjaci(peshacki)pa to je isto kao i onaj semafor na Auto Putu,kod raskrsnice za temerin -suboticu -beograd,niko nekaze kako su nam saobracajnice uredjene i ne samo rupe i blah blah...vec neka staro eonska reshenja koje moderni gradovi ne trpe,pa ne moze pored i ovako ogromnih guzvi,oni josh dodatno usporavaju saobracaj sa tim IDIOTSKIM reshenjima peshackih prelaza na sred bulevara...o tome niko nishta ne govori,da je napravljen nadvoznjak(obichna metalna konstrukcija)nikada se takve gluposti nebi mogle desiti,da me se ne shvati pogreshno,naravno da osudjujem Zadnjak u sred popodneva na sred bulevara,to je kretenizam svoje vrste....ali postoji i druga strana priche...

• U prolazu, 75 postova

Iskustvo danasnjeg dana: stojim ja tako pored motora, cekam nekog, kad prolazi neki klinac sa babom (ili mamom, nije bitno) i pita me: jel to tvoj motor? kazem ja: jeste klinac: kolko ide? kazem ja: 100km/h klinac: samo? ja: da ; e onda kulminacija, kaze baba: "dovoljno da pokosi nekog". Ja sam bio  ???  :o Eto, tim plodom je urodio protest izgleda...

E njoj si trebao da kazes da je moj kolega ubio babu na pesackom prelazu biciklom. I to moze. I to sa celih 5 km/h

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Da li se iko od gradjana i gradjanki zapitao, SHTA RADE PESHACKI PRELAZI na tro trachnim bulevarima,pa ljudi to nigde u svetu vishe nema(chak ni na raskrsnicama,osim po nekoj) pa nema dana da na tim debilnim peshackim prelazima ne dodje do sudara ,zato shto je savesni vozach pocheo da kochi ko manijak ,jer je video da panduri stoje a i baba je krenula da prelazi peshacki,i naravno da ga neko od nazad udari,svuda se preko BULEVARA prave ili podhodnici ili nadvoznjaci(peshacki)pa to je isto kao i onaj semafor na Auto Putu,kod raskrsnice za temerin -suboticu -beograd,niko nekaze kako su nam saobracajnice uredjene i ne samo rupe i blah blah...vec neka staro eonska reshenja koje moderni gradovi ne trpe,pa ne moze pored i ovako ogromnih guzvi,oni josh dodatno usporavaju saobracaj sa tim IDIOTSKIM reshenjima peshackih prelaza na sred bulevara...o tome niko nishta ne govori,da je napravljen nadvoznjak(obichna metalna konstrukcija)nikada se takve gluposti nebi mogle desiti,da me se ne shvati pogreshno,naravno da osudjujem Zadnjak u sred popodneva na sred bulevara,to je kretenizam svoje vrste....ali postoji i druga strana priche...

Ko vozi 50 na sat, koliko je ograničenje i GLEDA, videće pešaka koji prilazi i nema potrebe za naglim kočenjem. Jedino što ljude mrzi da staju pešacima. Kada dovoljan broj ljudi ostane bez dozvole zbog nepropuštanja pešaka, ovaj pristup će se promeniti i pešački će postati bezbednije mesto. Taj konkretan pešački je veoma pregledan.

Naravno, uz ovo ostaje problem majmuna koji parkiraju ispred i iza pešačkog, što se još uvek ne kažnjava dovoljno redovno.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Ko vozi 50 na sat, koliko je ograničenje i GLEDA, videće pešaka koji prilazi i nema potrebe za naglim kočenjem. Jedino što ljude mrzi da staju pešacima. Kada dovoljan broj ljudi ostane bez dozvole zbog nepropuštanja pešaka, ovaj pristup će se promeniti i pešački će postati bezbednije mesto. Taj konkretan pešački je veoma pregledan.

Naravno, uz ovo ostaje problem majmuna koji parkiraju ispred i iza pešačkog, što se još uvek ne kažnjava dovoljno redovno.

Jao, opet prica oko 50km/h. A sto si kupio Yamahu FZS600?! Trotinet je bolji fazon ako planiras da milis.

• U prolazu, 71 postova

Majke mi, Mjoe... Pa sa 50 je nekim motorima steta prebacivati u drugu! Ako svi budemo vozili 50, idem odma da se selim u neku planinu, vukojebinu, samo da nema policije... 50 na sat... Ne kazem da ljudi ne preteruju sa brzinom, ali ne smemo postati sporaci i penzioneri pre vremena, izgubicemo svaki uzitak u tome sto najvise volimo da radimo??? necemo nikad nigde stici...

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Pa takve motore i jeste steta voziti po gradu, kako vam bre nije zao? Lepo izadjes na put pa razvuces gde i kolko mozes. Ja ne vidim ni svrhu stotke kroz gradsku ulicu gde su sa obe strane parkirani automobili, moz da izleti sta i ko hoce, pa da ubijem i njega al i sebe. Zato i imam samo 250, zavrsava mi posao po gradu i jos 300-ak km precnika (za sad). I sve vreme brze stizem nego automobilom. Ali svo postovanje i za one koji vole veliku brzinu, ima puteva po Srbiji, a ako mislite da su loseg kvaliteta i opasni (a jesu), ni inostranstvo nam vise nije daleko. Od NS-a do granice sa Hrvatskom sa tim masinama stizete sigurno ocas posla. Tamo su putevi u super stanju.

• Ne silazi, 6635 postova
  • Motocikl: đački pešački

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=42242.0

Vozim se po Beogradu uglavnom tih 50,60 trudeći se da se naviknem i poštujem ograničenje a i da smanjim trošak za gorivo jer prevashodno motor doživljavam kao radno sredstvo. Niko živi ne poštuje ograničenje nit se obazire na punu liniju nit na pešački nit na stop,nit daje migavce. Imao sam slučajeva da mi sviraju što ne idem brže, da me psuju, da me besno obiđu jer su morali da sačekaju priliku da me prestignu, jednom rečju obest sve veća. Splavar sam na Savi, opštim pravilima plovidbe je zabranjeno prilažnje objektima na vodi bliže od x metara, zabranjeno dizanje talasa, ima čak i znak, nije plovni put, znači ne sme se ploviti tuda. Policija ne reaguje čak ni namnogobrojne pozive i tako sve gore i gore iz godine u godinu, po par stotina dizača talasa prođe u toku dana. Juče stoje trojica na ćošku Nemanjine i Kneza Miloša, okrete se čovek polukružno na njihove oči, ma nisu ni trepnuli.

Šta hoću da kažem. Očigledno je trend da se dozvoljava nered i haos jer sve više vidim nemarnost policajacva na terenu. Vidim im i prolaženje na crveno dok oni regulišu saobrćaj. Ne znam dal je procedura zakomplikovana pa neće da reaguju da se posle ne maltretiraju. Znam samo da za pogrešno parkiranje moraju da čekaju vozača i uruče mu zapisnik il se kasnije zezaju samo tako.

Ovaj protest je vešto podmetnut i uperten protiv nas koji smo ugroženi učesnici isto ko deca ,pešaci, biciklisti. Umesto da ovi mitinguju  Policiji koja koliko vidim zna  ubicu od ranije i njegovo manjačenje, oni metuli krstove na motor ko KK klan,ej  ovo je poziv za linč . Ja ne znam zašto je u našem mentalitetu toliki otpor prema motorima. Mislim da je ova tragedija vešto iskorišćena za prebacivanje odgovornosti i nadomestak na preventivnom delovanju. Sad građani da se sami brane od bahatih,večito ima frustriranih pojedinaca ko ona crvenokosa ili onaj u zelenom sa naočarima.  A što nije bilo policije da kontroliše i omogući bezbedno odvijanje saobraćaja. Po statistici od nekoliko meseci primene Zobsa, od nekih cc 17.000 prijava, recimo 12 ili 15.000 je bilo za žutu traku. Sad nam opet prete javno uključivanjem kamera za žutu ko da je to jedini i naj teži prekršaj i da će time sve biti rešeno. Ja godinama vozim, svaki dan po neki maloumnik, a da sam bar ijednom video da je neko sankcionisan.

Dajte link za b92, ne idem tamo al bi sad.

• Integrisan, 7709 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sve pocinje od onog dana kada im izdaju lekarsi. Licno sam upoznao blago retardiranog decka na lekarskom. Covek ne zna da pise, popunjavao sam mu dokumenta, prosto prosirene recenice mu takodje ne idu... Sto je najgore, ja sam tada polagao za ''B'' a on za ''C'' (profesionalni vozac?!). Posle toga testove je polozio iz X puta a kada smo se sreli posle nekog vremena rekao mi je da polaze 12 put voznju... Jednog dana ce ga ubosti i eto sa kim delis put.

• Ne silazi, 6635 postova
  • Motocikl: đački pešački

Mani je problem od pasivno nespsobnih, oni kolko tolko se prdržavaju prvila, obazriviji su refleksno i podsvesno  zbog svojih ograničenih sposobnosti. Opasni su obesni koji misle da im pripada ceo put u svakom trenutku i da svi treba da ustuknu pred njima. Takvih je sve više koji svoje komplekse iz raznih oblasti prazne i nadomešćuju agresivnim i bezobrazno drskim ponašanjem i time nadoknađuju svoj nepostojeći autoritet. Za to moraju da imaju publiku i otuda tolkio saobraćajki. Voleo bih da vidim statitiku saobraćajki, dal je neko analizirao šta je neznanje ili nesposobnost, puka greška a šta bi se moglo podvesti pod bezobraziluk, odnosno drskost, što inače relativno normalni ljudi ne rade. Ja čak razumem  da neko točkari, al da ide na pešački i tom brzinom, to nikako.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja