Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc-Pranje full face kacige bez skidanja postave

Recommended Posts

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Drugari,probao sam da nadjem ovde da li ima tako nesto ali oci mi ispadose i ne nadjoh.

Kako da operem kacigu na kojooj se ne vadi postava?

Pitam ovo iz razloga da ne shebem nesto i da li mozda postoji taktika za takvo nesto.

Unapred se zahvaljujem

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ima sprej u Louisu, samo naprskaš kacigu iznutra, stvori se lepa pena i posle krpom dobro izbrišeš i to je to.

Možda ima i ovde da se kupi?

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Hvala matori,zato sam i pitao.Ko pita na skita ;D

Inace,moja zamisao je bila da uhvatim ortaka,odemo lepo na OMV,on da drzi nekako a ja da puskiram.

Nisam smeo da se upustim u takve poduhvate.Takodje,moja draga zenica kaze"Ma daj to u masinu za ves"-verovatno bi dobio lep privezak od nje ;D

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: YAMAHA DT 125

ubaci je u kadu mlaku vodu  na tus sanpon za kosu i udri.izbaci je na sunce iuzivaj.Nemozes nista da sjebes unutra je stiropor i platno.Ja nosim potkapu bilo leto ili zima.Pozdrav.kako dastavim neku slicicu na profil .

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

A jel ima neki sprej a da nije u Louisu?

Ne skida mi se deo postave uz obraze, a omastio se... samo kliza, ko da sam zvakao domacinsku gibanicu dok vozim  ;D

• U prolazu, 44 postova

Ja sam je prao, samo sto posle pranja vrucom vodom moras da obavis prelepljivanje postave i sundjera za stiropor, jer ako je starija kaciga moze da dodje do odlepljivanja, inace- kada, sampon, tush, terasa, 36stepeni, sutra dan suho :D... Pazi koji lepak koristis jer vecina izjeda stiropor- ili stiropol, kako kaze Ojdanicu Ero- ja sam koristio oho lepak, i on mi je malo ostetio stiropor unutra, ali tanak sloj, i bice manja steta... Aparat za pranje pod pritiskom- omv, mislim da je preagresivno!

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ima sprej a ima i kosili. Ili neki drugi bebi šampon. Možeš da je kvasiš skroz ali izbegni vruću vodu. Zato je dobar bebi šampon jer radi u mlakoj vodi i ne odlepljuje se postava tako lako. Posle dobro ispereš pa na sunce mu žarko da se osuši i teraj. Sprej je dobar jer ne kvasi ništa. Ali i košta.

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa

Imate na svakoj malo bolje snabdevenoj b. pumpi sprej za suvo pranje sedista i tapacira samo se naprska, saceka par minuta i vlaznom cistom krpom prebrise.Radi posao tj ocisti sediste i uz to i auto dobije svez miris od spreja.Mislim da bi radilo poso i za unutrasnjost kacige.

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

I ja sam prvo pomislio na taj sprej, al onda mi palo na pamet - sa njim se cisti mesto gde cu da drzim guzicu, a kaciga treba da ni se priljubi uz lice. Bas cu danas/sutra da pogledam koje su hemikalije u tom spreju (ako pise). Da ne postanem dupeglavac, ocistim kacigu sa njim pa kad je skinem - a lice crveno ko majmunsko dupe!

• Enduraš, 6382 postova
  • Motocikl: CRF300L

Na pocetku svake sezone svoju kacigu potopim u lavor, dodam prasak za pranje, istrljam cetkom unutrasnost, lepo isperem tusem i sacekam da se prirodno osusi. 3 takva pranja je prezivela i nista joj ne fali, nista se nije odlepilo, a kakva stroka izadje da ne poverujete i siguran sam da tu prljavstinu sprej ne moze da opere.

• Ne silazi, 6571 postova
  • Motocikl: konzerviran

Kakvi bre sprejevi.

Nek ti je neko pridrzi,ispuskiraj je i ostavi da se osusi.Naravno malo sampona,sto neutralnijeg da te posle na svrbi glava.bez vizira naravno

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa

Kakvi bre sprejevi.

Nek ti je neko pridrzi,ispuskiraj je i ostavi da se osusi.Naravno malo sampona,sto neutralnijeg da te posle na svrbi glava.bez vizira naravno

Samo povedite racuna o pritisku aparata inace....mislim ako je pritisak prejak eto problema sa unutrasnjoscu kacige

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Ves masina sa vecim promerom vrata  ;D ;D ;D

;D

Kod mene se postava skida ali mi se to smucilo nakon cestih pranja jer leti se mnogo znojim. Zato sada i leti koristim potkapu. One su jeftine, dugo traju, lako se peru i uvek imas cistu "okolinu". A i postava kada se redje pere bolje cuci u kacigi. ;)

• Ne silazi, 6543 postova
  • Motocikl: đački pešački

Hteo sam već odavno da postavim temu, možda sutra a sad par slika interventno, pranje sprejom sa skidanjem al isto je i sa ne skidajućom postavom.

post-7233-12879087623955_thumb.jpg

post-7233-12879087627865_thumb.jpg

post-7233-12879087630542_thumb.jpg

post-7233-12879087631987_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja