Disko Nindža 10550 Napisano Jun 28, 2010 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan u pitanju je SUZUKI GS 500E '94 - nesto ga "jebucka" na 160kmh, zaletim se i kad dostignem brzinu nesto malo preko 160kmh (negde izmedju 8-9000 obrtaja), motor ide tako par stotina metara i onda pocinje da se gusi, kao da gubi gorivo, struju ili vec nesto slicno, oce da se ugasi , NEMOZE da drzi tu brzinu, i cim smanjim gas i spustim ga na 140-150kmh motor lepo ide bez problema, prvo sam mislio da ima veze sa obrtajima i probao sam u drugim brzinama da drzim 8-9000 obrtaja i nista se ne desava, lepo ide, ali znaci kad ga opletem 6-om brzinom na 8-9000obrtaja 160kmh onda pocne da se gubi, s vremena na vreme ga provijam tako do daske i NIKAD pre mi se ovo nije desavalo ??? citao sam na nekom Engleskom forumu da GS500 ima manu da mu se slavina gubi pri vecim brzinama i da se dasava da prekida dovod, bar tako nekako sam razumeo... ??? dali je neko imao slicno iskustvo ili ovaj moj nesto zaebava?? :-[ Inace motor je stvarno dobar, lepo pali, lepo ide, malo trosi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Jun 28, 2010 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da imaš blokadu, negde sam pročitao da je na 160km/h valjda. Pogledaj po netu. Znači ako imaš tu blokadu verovatno ćeš morati da menjaš CDI. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Jun 28, 2010 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Po svemu sudeci fali goriva . Proveri slavinu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Jun 28, 2010 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan moze da se desi i da ti je samo prljav filter vazduha i da na toj brzini motor ne prima dovoljno vazduha..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Jun 28, 2010 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan A jesili pomislio da mu je to plafon i da nemoze vise verovatno nije mogao ni kao nov. http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_gs500e%2095.htm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Jun 28, 2010 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan A jesili pomislio da mu je to plafon i da nemoze vise verovatno nije mogao ni kao nov. http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_gs500e%2095.htm Top Speed 161.9 km/h ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Jun 29, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan verovatno jer su ga oteli vanzemaljci-ko zna sta su mu uradili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jun 29, 2010 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan A jel to simptom kad vozilo dostigne maksimalnu brzinu? Pocinje da trokira i da se gasi? Ne bih rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Jun 29, 2010 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Moz da bude slavinica, moz da bude ovo, moz da bude ono. Zar ti nije dosta 160???? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 29, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga izgurao na 190 svojevremeno....testa radi, ali na tom motoru je i 160 vec qrcolomija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoomla 2 Napisano Jun 29, 2010 U prolazu, 85 postova Lokacija: hrv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da imaš blokadu, negde sam pročitao da je na 160km/h valjda. Pogledaj po netu. Znači ako imaš tu blokadu verovatno ćeš morati da menjaš CDI. odakle ti ovake provale ? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoomla 2 Napisano Jun 29, 2010 U prolazu, 85 postova Lokacija: hrv Prijavi odgovor kao problematičan moze da se desi i da ti je samo prljav filter vazduha i da na toj brzini motor ne prima dovoljno vazduha..... ne moze da se to desi. jer ako je prljav filter zraka onda motor se tusi na leru jer stoji, i samim time nema dotoka zraka. sta brze se vozis to vise zraka guta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jun 29, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan sacekaj da se javi BURSAC,on je doktor za njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10550 Napisano Jun 29, 2010 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan nije mu plafon 160, ode on i do 170 doduse jedva nekako se dogura dotle ako nema jakog vetra, ali ni u jednom momentu se ne gubi, drzi obrtaje i pici sve ok, a sad mi nesto zapinje na 160kmh. A motor inace ima blokadu, ali blokada 100% nije ekektronska (cdi) nego su mu manja usisna grla i dizne, a pricao sam sa par vlasnika i citao na nekim forumima da km satovi na GS500 lazu, to jest pokazuju skoro 10 kmh vecu krajnju brzinu od realne, ali to svakako nema veze s ovim sto motor stuca, on i sa blokadom ma kakva bila mora lepo da radi na svim brzinama i obrtajima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jun 29, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ti simptomi su,slab dotok goriva,moze da bude problem u prljavoj slavinici,ili zaprljanom filiteru goriva ako ga imas i sl. Ja sam imao isti problem na mom motoru,isto potegne lepo i posle 20-ak sekundi naglo izgubi gas ili se ugasi,a mucio me je ''dobar'filter,koji sam tek kupio i namontirao ,ali je unutra sav nabubrio i slabo propustao gorivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10550 Napisano Jun 29, 2010 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan sve sam pretresao, sve je cisto , ali nekapiram zasto samo na toj brzini ??? kad ga cepnem recimo cetvrtom, brzinom raspada se od obrtaja ali cuti i trpi i ide bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Jun 29, 2010 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan U krajnjem stepenu prenosa je najvece opterecenje i potrebno je najvise goriva da bi izgurao kako treba . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jun 29, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Probaj optereti ga 4-om(na nekoj uzbrdici ali na vecim obrtajima da vuce vise goriva) malo duze i ako se ne ugusi onda nije do slabog dotoka goriva u karb i trazi dalje(onda je verovatno neka blokada). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Jun 29, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije problem slavina, ako je vakum na karburatoru ispravan onda se to dodavanje brzine na visim obrtajima podesava na karburatoru, tek tek malo se zavrnu srafovi za nivo gorivo - koliko e pa to je kod nekih cetvrtina kruga, kod nekih vise manje ali se time uglavnom koliko toliko gubi pravilno sagorevanje i onaj beo auspuh. Ako mozes prekontrolisi - ocisti slavinu, filtere goriva, a tek zatim ako si vican majstorluku zapamti koliko ces zavrnuti i zavrni tek malo ona dva srafa i provozaj, ako se nista ne desava vratis ili nastavis dalje da isprobavas ali pamti dobro koliko si zavrnuo! Ako nisi radio nista oko karburatora poveri to majstoru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Jun 29, 2010 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da imaš blokadu, negde sam pročitao da je na 160km/h valjda. Pogledaj po netu. Znači ako imaš tu blokadu verovatno ćeš morati da menjaš CDI. odakle ti ovake provale ? :o imao sam sličan problem sa yamahom, zamenio sam CDI i motor je u šestoj brzini terao "do kraja". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jun 30, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan sve sam pretresao, sve je cisto , ali nekapiram zasto samo na toj brzini ??? kad ga cepnem recimo cetvrtom, brzinom raspada se od obrtaja ali cuti i trpi i ide bez problema nije to samo na toj brzini, vozi ga još neko vreme i počeće da smanjuje brzinu na kojoj pravi problem. mr. racer ti je sve rekao. ako imaš filter promeni ga a slavinu očisti. neće da škodi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jun 30, 2010 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Desila se i meni na Thundercat-u slicna situacija. Nesto sam skidao rezervoar i namestio sam ali nisam otvorio slavinu skroz. Na autoputu ga vozim 150kmh i on posle par minuta pocinje da se gusi, smanjim na 110kmh on ide normalno. Mislio sam da je filter za gorivo i kad sam hteo da ga skinem imam sta i da vidim, slavina bila polu zatvorena. Proveri za svaki slucaj filter za gorivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Jun 30, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Znaci svi upucuju na gorivo, pogledaj. A meni se desila ista situacija, samo na oko 120km/h posto je jelte slabiji motor i ne moze puno vise. U sve i jednoj brzini je isao normalno, usaltam u 5-tu zaletim se preticati, dodjem do pola auta on samo pocne trzati i prekidati. Problem je bila klema na akumulatoru, kada sam noc prije cackao oko istog nisam ju dobro zavrnuo i pri maksimalnoj brzini u 5-oj se pocne gubiti... Ne vjerujem da je to kod tebe problem, ali nije zgoreg imati na umu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pogano_celjade 2 Napisano Jul 1, 2010 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Prhovo - Pećinci Motocikl: Suzuki RF600R Prijavi odgovor kao problematičan Znaci svi upucuju na gorivo, pogledaj. Moguce da je slavina, vidi da li je lepo otvorena (kao sto rece mrxfon)... Je l` isto i na rezervi i na normalu? Mozda tanko crevo (ne prima koliko mu goriva treba)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10550 Napisano Jul 1, 2010 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan slavina je ok dobro otvorena, creva su original, uskoro cu nositi karburatore na kompletno ciscenje, nadam se da ce posle sve biti ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...