Jump to content

Moto Zajednica

Funduro Ekipa - BMW F650 & F650GS

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: BMW F650

Ima li neko iskustva oko razlika u ponašanju Fundura sa originalnom dimenzijom prednje gume (100/90) i ovom malo širom koja paše (110/80)?

Ja sam ga kupio sa ovom širom, došlo mi je vreme da ih menjam, a ne znam da li da opet uzimam širu ili fabričku dimenziju... Nameračio sam Heidenau K76.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Go BIG or Go home, 413 postova
  • Motocikl: honda CB 1000 - Big One

Elem, ukratko bi to bilo ovako!!! Uza guma je upravljivija, lakse se skrece , menja pravac i sve ostalo.... a SIROKA ide samo zbog SNAGE!!!! Zato je na R motorima prednja 120, a zadnja 180 ili 190 da bi prenela snagu na asfalt! I prednja bi bila jos UZA, ali treba i zakociti...Naravno ima tu svega, i otpora kotrljanja, i jos puno faktora ali u nacelu je tako.... Fabrika je to OPTIMALNO predvidela za TIP, NAMENU i SNAGU motora....

Prekopirano od člana @rboban

• U prolazu, 90 postova

Pozdrav za saborce ....

Imam problem, klizač za lanac ( koji ide oko viljuške u obliku slova U ) se prelomio baš na temenu .... tako da donji deo klizača leži na lancu .... Zvao sam Radulović , Deltu , Alone .... svuda se čeka 15-ak dana .... Ima li neko brže rešenje ....

Poz ....

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Роар ти је све објаснио, ја сам узео ширу и мало ми је тежи на волану али лепше иде у кривину.....то је једина разлика коју ја приметих ... . .

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pozdrav za saborce ....

Imam problem, klizač za lanac ( koji ide oko viljuške u obliku slova U ) se prelomio baš na temenu .... tako da donji deo klizača leži na lancu .... Zvao sam Radulović , Deltu , Alone .... svuda se čeka 15-ak dana .... Ima li neko brže rešenje ....

Poz ....

Zovi Dekija (DekiMoto). Imao je dosta polovnih delova za fundura. Ja sam uzimao sto-sta od njega (zadnji amortizer, pinjone kvacila...). Salje brzom postom, i sve sto sam kupio je bilo u super stanju.

Pozdrav.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: BMW F650

Ostadoh na siroj dimenziji za prednju...

Uzeo Heidenau K76. Cini mi se dobro za sada. Podigose mi motor poprilicno u odnosu na stari Anakee (ne samo za onih par milimetara sare...). Malo je drugacija geometrija, ko sto pomenu kolega u diskusiji oko guma...

• U prolazu, 90 postova

Kad već treba da radim nešto na motoru, mislio sam da odradim i štelovanje ventila i da mi neko pogleda bregastu i lanac bregaste ..... Ima li tu nekih začkoljica , na šta treba obratiti pažnju , ili to serviseri rutinski odrađuju .... Imate li predlog za nekog ili iskustva ...

Poz

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Pozdrav sekto! :)

Ovo su Maja i Marko iz Podgorice na putu oko sveta:

i-SNs7VVn-M.jpg

Bili su kod Kristin i mene nekoliko dana u Los Anđelesu (slike je ispred naše kuće), a danas nastaviše dalje.

Možete ih pratiti na njihovom sajtu: http://www.doklestignemo.me/ :)

• Podržavam 8

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: ADV T☆34

Jesu li to njihovi motori ili su ih iznajmili u SAD?

Na njihovom sajtu imaš sve o njima... Žive u Holandiji, odakle su pošli na putešestvije, na fotkama se vidi da su motori registrovani na žute NL table... Nek im je sa srećom! :zdravo:

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Motori su njihovi, kupljeni u Holandiji. A Maja je naučila da vozi motor neposredno pred polazak na put. :) Ovo joj je prvo putovanje motorom. :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: BMW f650 furuna, R1200gs LC

280820121520.jpg

Ja se izvinjavam sto nisam obratio paznju na velicinu slike iako mi je prijatelj skrenuo paznju na to.Nadao sam se da neko zna o cemu pricam pa nisam posvecivao toliko paznje o velicini.Sada sam to ispravio.

DzOks nisam bas u mogucnosti da dodjem iako bih voleo,pa te molim ako su ti sada slike jasnije da pogledas.

A resenje bi nasao u nekoj rasturenoj furuni.Samim tim ko zna da je ima negdee u delovima nek se javi.

Дечак, шта си урадио са овим придиѕањем фруне :stabre: Намонтирао нешто или оставио тако :zdravo:

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: ADV T☆34

Pošto je Furuna u mojoj garaži, ja ću da ti odgovorim. Na Ebay-u je kupljena standardna suspenzija za 50e (koliko se sećam), koju je KOcka ugradio za nekih 10e. Motor se uzdigao bukvalno 10cm. Vraćanje u "normalu" je generisalo novi problem, kratku ćopavu i centralni štender, što je rešeno preko dragog nam kolege sa foruma koji se bavi nosačima kofera, rol barovima itd, a umetničko ime mu je SEBA. Bezbolno je izvršio produžavanje ortopedskih pomagala, tako da ni oni najpedantniji ne mogu da uoče varove. Mislim da će Džigi okačiti sve fotke predjašnjeg i sadašnjeg stanja Furune, a ako nekom treba kit za spuštanje vešanja (ili bolje napisati za devojčice), mislim da je to na prodaju za smešne pare...

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Може ли неко да ми остави здрав линк за скидање оног DVD на коме лик ради на F650....мислим да ћу на зиму да штелујем вентиле :)

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6

Drugari,

pošto sam ja pre izvesnog vremena sa Furune prešao na boxera evo prilike da se neko usreći i da krene mojim stopama:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/96210-bmw-r-850-r-1997-god/

Pozdrav za sve !

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: S1000XR

Svaka čast druže motoograf,

pošto sam ja uradio isto, živo me zanima šta si pazario. Da li je to neki BMW, ili možda Honda, ili pak Ural...? :)

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6

Nisam još ništa,pazariću ako ode BMW isto popodne(tako sam uradio i sa ovim),a pohvaliću se prvo Vama,sad ne bih da baksuziram.A ako se i ne proda opet lepo ...vozićemo si mi još. :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja