Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha FJ 1100 sa neverovatnih 580000km! iz HR

Recommended Posts

• Drug član, 813 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8

LJudi nije fora to sam procitao u motopulsu lik je iz hrvatske ,ali nemogu trenutno da pronadjem broj magazina(imam ga u arhivi) znam da je cesto u rubrici putopis.covek prelazi 7000km za 21 dan kad krene na neko putovanje. motor je fj 1100 85g .jos veci fazon je sto sam to procitao pre 5godina.tad je imao taj motor 16godina u vlasnistvu. mogao bi neko ko je iz hrvatske da se raspita o tom liku preko moto pulsa znam da su snjim u dobrim odnosima,pa da cujemo lepu pricu o kvarovima,potrosnji goriva,ulja... ja kad nadjem casopis pisem. e pa toliko o YAMAHI

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Toliko i o èoveku koji zna da vozi i održava motor!

Samo da ne bude ko sa Trigerom iz "Only Fools And Horses" koji 25 godina èisti istim metlom. Samo je na istoj zamenio 143 èetke i 78 drški! :D

• Rashodovani bajker, 1731 postova

To je verovatno Darko Labas , citao sam njegove putopise u Motopulsu , pravio je stvarno fantasticne ture i to sve sa tom FJ 1100...

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Cini mi se da je prozujao sa suvozacom pre tri-cetri vikenda kraj mene na putu Laktasi-Gradiska (ka Hrvatskoj granici) VZ tablice a motor crvenobijeli!

Motor leti ! Rekao bih da je u extra stanju dalje!

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
LJudi nije fora to sam procitao u motopulsu lik je iz hrvatske ' date='ali nemogu trenutno da pronadjem broj magazina(imam ga u arhivi) znam da je cesto u rubrici putopis.covek prelazi 7000km za 21 dan kad krene na neko putovanje. motor je fj 1100 85g .jos veci fazon je sto sam to procitao pre 5godina.tad je imao taj motor 16godina u vlasnistvu. mogao bi neko ko je iz hrvatske da se raspita o tom liku preko moto pulsa znam da su snjim u dobrim odnosima,pa da cujemo lepu pricu o kvarovima,potrosnji goriva,ulja... ja kad nadjem casopis pisem. e pa toliko o YAMAHI[/quote']

Znam ga ja osobno a NikolaM ga zna još bolje. Toèno je, zove se Darko

Labaš, iz Varaždina je i vlasnik je trgovine i servisa motocikala Superbike. Èovjek jako puno putuje, praktièki ništa drugo i ne radi, a motor je uistinu prošao puno km, koliko toèno to zna samo on. Èest je posjetitelj motosusreta u HR, Bosni, a vjerovatno i okolnim zemljama.

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Negde sam vec pomenuo da je bio pre dve godine u N.Sadu i tada je imao na satu preko 700000 km. A vidim voza se i od tada ,ko zna koja je cifra danas.

Kaze da je na 350000 menjao klipove. Toliko o japancima i BMW-ima. :wink:

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Meni je prvi veci motor bio FJ 1100, imate slike u galeriji. Imam samo reci hvale za taj motor. Tacka tezista je jako nisko, pa je motor izuzetno upravljiv i takoreci stvoren za prvi pravi veliki motor. Te godine prosto nisam silazio sa njega. Posle mesec dana od kupovine sam sam otisao u Bar na more (Jun cini mi se), a zatim u Septembru te godine opet sa Neshom i Igorom :)

A sto se izdrzljivosti tice, gledao sam tehnicke prospekte masine i zazora unutra i video sam da su dozvoljenje tolerancije znacajno vece nego kod danasnjih motora, sto govori da je motor dosta izdrzljiviji. Naravno, to isto jako zavisi i od kvaliteta materijala...

Ali, najbitniji faktor za puno predjenih kilometara je ipak vozac - tj. koliko ima vremena, para, volje za putovanja i naravno koliko mu to posao dopusta... Svaki motor uz dobrog i savesnog vozaca moze preci nevidjeno mnogo kilometara :)

• Svrati ponekad, 296 postova

Eee,a ja muchenik sa swojim japancem (owim manjim) nikako da preguram 2 'iljade km bez nowog klipa pa makar ga gurao,a owaj nishta manje no 700000. . . :roll:

• Drug član, 813 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8
Negde sam vec pomenuo da je bio pre dve godine u N.Sadu i tada je imao na satu preko 700000 km. A vidim voza se i od tada ' date='ko zna koja je cifra danas.

Kaze da je na 350000 menjao klipove. Toliko o japancima i BMW-ima. :wink:[/quote'] :redflag:

• , 1322 postova

da,to je Labas iz Varazdina,cesto putuje po cijeloj Evropi,dobro se znamo.

Jednom prilikom sam ga pitao zasto ne promjeni motor(jer znam da moze) pa mi je rekao da ce ga promjeniti tek kada napravi milion kilometara.

ali ipak tu kilometrazu nije napravio samo on,prvi vlasnik tog motora je moj prijatelj Georg iz Insbrucka (Austrija),on je napravio sa tim motorom oko 200000 kilometara.Georgova slika je u mojoj galeriji,a on i Labas se cesto voze zajeno,proslo ljeto su vozili po Africi

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Vatrena Ostrica

Znam da je stara tema ali cisto da napisem da ovaj motor danas ima preko 1.525.000km i jos uvek ga aktivno vozi. Od prvog dana je pisao sta je sve radio na motoru. Koga zanima moze ga pitati na fb.

• Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Vatrena Ostrica
pre 44 minuta, estel je napisao:

Ala, svaka cast. Da li mozes okaciti neki link da malo ispratim o svemu?

Mogu ti jedino poslati njegov fb. Tamo izbacuje dnevno puno slika sa motorom gde je sve iso i gde ide sada. Nema mnogo informacija o motoru tamo ali ga mozes pitati i on ce ti odgovoriti.

https://www.facebook.com/darko.labas

Postavio sam mu danas 2 pitanja u vezi motora.

Prvo sam ga pitao koliko je presao na sta mi je odgovorio 

image.png.f06ff01819e6f96f6a04291d76401371.png

Zatim sam ga pitao sta je sve radio na motoru

image.png.0a4054faabacece6f670e6811af6e49a.png

Kad je dostigao milion kilometra na tom motoru napravio je listu u kojoj pise koje je motore imao i koliko je presao sa njima 

Слика може припадати текст

Lista je iz 2009

Sad na toj listi se doda jos 525.000km

To je to sto ja znam o njegovom motoru. Za ostalo najbolje da ga pitate ako vas zanima.

Promenio član Nemanja Petrovic
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: biće

Evo te Jamahe na moto skupu u Šidu, pre neke dve nedelje. Veliki putnik po egzotičniim destinacaijama, i njegov motor koji je gost svakog moto skupa u Šidu.

1.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Dl 650,Z1000,NX 650...
On 7. 6. 2022. at 7:48, ficha007 je napisao:

Evo te Jamahe na moto skupu u Šidu, pre neke dve nedelje. Veliki putnik po egzotičniim destinacaijama, i njegov motor koji je gost svakog moto skupa u Šidu.

1.jpg

Darko Labas nas je prekuce napustio :( 08.05.2023 :(

Prosle godine Zoki kawazoki ove Darko Labas 

On 29. 3. 2007. at 20:46, idanijel je napisao:

LJudi nije fora to sam procitao u motopulsu lik je iz hrvatske ,ali nemogu trenutno da pronadjem broj magazina(imam ga u arhivi) znam da je cesto u rubrici putopis.covek prelazi 7000km za 21 dan kad krene na neko putovanje. motor je fj 1100 85g .jos veci fazon je sto sam to procitao pre 5godina.tad je imao taj motor 16godina u vlasnistvu. mogao bi neko ko je iz hrvatske da se raspita o tom liku preko moto pulsa znam da su snjim u dobrim odnosima,pa da cujemo lepu pricu o kvarovima,potrosnji goriva,ulja... ja kad nadjem casopis pisem. e pa toliko o YAMAHI

Darko Labas nas je prekuce napustio :(

Prosle godine Zoki kawazoki ove Darko Labas:( :(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja