Jump to content

Moto Zajednica

Balkanska i Nemanjina u Beogradu, pre 13h, Sachs i Volkswagen

Recommended Posts

• Zainteresovan, 501 postova

Pozdrav, moje neko misljenje je da sto manje vozilo vozis imas manje  prava u saobracaju.Nazalost puna su groblja onih koji su imali prvensto prolaza.Uvek procenjujte sta bi drugi vozac u saobracaju mogao da uradi i pokusajte da ga zvucno ili svetlosno upozorite na svoje prisustvo ako predpostavite da bi mogao da vas ugrozi.Na osnovu nekog mog iskustva cak mozete i po tipu vozila da ocekujete neke reakcije vozaca tih vozila, na primer mali kamioni tipa TAM su ekstremno opasni,  zatim dostavna vozila tipa kombi i pik ap, pa onda idu vozaci golfa dvojke i stare lade (kockaste).To je samo moje misljenje, mozda i gresim?

a vozaci yuga na nizbrdici su rakete.. em sto su udarili po gasu zavaravajuci se da im auto ekstremno dobro ide(i govno se kotrlja) em sto od nikakvih kocnica i guma ne moze ispasti nista dobro i sigurno..

a i ne mili im se da koce, posle im treba nova nizbrdica da ubrzaju!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6568 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ma samo kod nas, što su kola starija i grđa, sve ih brze hoće da voze umesto obrnuto. Isto se ponašaju i vozači ovih dostavnih vozila, poslušajte ih, stalno su u iberturturi, a trebali bi po definiciji da idu lagano.  Sve naopako.

• U prolazu, 20 postova

sto se tice velikih i masivnih vozila i ponasanja njihovih vozaca ,licno sam bio u gsp-ovom autobusu (3a) kada je isao desnom trakom savske ulice , naisao na neko dostavno vozilo parkirano sa sva cetri migavca posred desne trake (nije mi jasno zasto se to tolerise ,mislim takva parkiranja vozila koja prave vecu opasnost tako neko pijanica sa 2promila u jugu), autobus jedva staje iza tog kombija (ja stojim skroz na kraju i gledam kroz zadnje staklo) iza autobusa staje auto.autobus krece da ide u rikverc ,meni sad nije jasno o cemu se radi gde on misli nazad, i tras u kola iza ,vozac i dalje ne konstatuje kola i jos jedanput tras u kola i tek posle 2 minuta konstatuje auto iza kad je ovaj iz kola izasao.

a zamislite da je nedaj boze neko bio na motoru iza njega ,nit te vidi ,nit mozes u nazad da bezis dovoljno brzo,nit da ga obidjes,...........................................,samo da sidjes sa motora da sacuvas glevu i da se molis da ti ne sazvace ram i agregat za reciklazu.

@djunta:nabudzio si zvezdicu ............

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

@djunta:nabudzio si zvezdicu ............

Kako i ne bi kada je dve tastature potrošio na ovu temu.  ;)

Sad jurim još *, šta  je sledeće. Glumac, imaš piće.

Još tragičnije što su vozači tih drumskih godzila profesionalci i na neki način obučavani za znatno pažljiviju vožnju od ostalih. Uvek kad imam dodira sa njima u pokretu dodatni oprez, em hoće da udare po definiciji, em ne koče oštro da im se teret ne bi izlomio. Naročito ovo važi za autobuse gradskih prevoza jer je njima mnogo manja posledica da udare nekog nego da mu pedesetak putnika popada i izlomi se unutra usled naglog kočenja i  verovatno su interno instruirani da se ophode tako. I treba im više mesta, preglednost im ograničena i uvek nastojim da im se ne lepim i čekam momenat da ih obiđem, al na pristojnoj udaljenosti, nikako uz, bez obzira kako sporo išo, sposobni su da naglo skrenu.

Đunta, vidim da si potkovan velikim predznanjem, pa rekoh, da te priupitam neku. Da li si ikada vozio dostavno vozilo ili vozilo većih gabarita? Ako jesi, da li ti je pritom od brzine isporuka, samim tim i broja adresa koje odradiš, zavisila plata? Ako sve to jesi, sve mi je jasno, ali ako ne, pozvao bih te u moju firmu na proširivanje vidika, jer si jako subjektivan. Ne kažem da se ne slažem sa tobom, ali se meni često dešava da prilikom žurbe u poslu izleti neki nazovi auto koji pritom boga pitaj kako je prošao tehnički ometa u radu. Takvi su po definiciji najdrčniji dok ne dođemo u situaciju da izađem iz vozila, bato da vidiš kako onda može po gasu da se tera.

Jesam vozio al ne profi, za leb. Sve može da se vozi kako treba, nije problem, nego to što ti kažeš, pritisak unutar firme. Vidim ja da dostavna vozila idu preko svake mere i kapiram da su u stisci, al ne ide da kidišu sve od reda. Ja se lično uvek ukonim i pustim ih jer znam da su uvek u žurbi, al me do ludila dovodi ponekad to bahato ophođenje ko što sam izneo malo višlje. Grad Beograd je projektovan za nekih 700 k stanovnika, ulice nisu široke za više traka pa ih na silu štraftaju, a venovi sve veći i brži i eto dobitne kombinacije za kako ne treba. Nego, nisam primetio dozu ljubaznosti kod te branše, odnosno, ne sećam se da me je neko pitao da mu ustupim prednost već se pokušava sve putem branika. Nemoj da se ljutiš, al mislim da je to postalo pravilo. Vidi, nije problem meni da se sklonim, izbegnem itd, al ima nevičnih i uvek gledam situaciju ko da na mom mestu vozi neko ko nije as zaupravljačem. A što se tiče krševa, njih smo preskočili valda svi znamo da oni ne šljivošu ništa i baš vole da izađu na sred i idu 2 na sat ko da čikaju da ih neko udari i reši bede.

Slažem se sa tobom, valjda u svakom žitu ima kukolja. Ja imam tu sreću da mi je taj posao dodatni izvor prihoda pored mnogo odgovornijeg pa se drugačije ponašam u saobraćaju. Nisam imao problema sa kolegama, osim sa G4S koji su kao interventna u saobraćaju, ali sam više puta prisustvovao situacijama gde kuriri pale gume i forsiraju svoja vozila bez razloga. Šta drugo reći za njih? Pozdrav svim pažljivim i osećajnim vozačima.

• 50 years, 84 postova
  • Motocikl: uskoro, uskoro...

Znači, tero me da pravim prekršaj a na tom mestu Policija često kažnjava za obilazak busa u stanici i prelazak preko pune, a mogao je da prođe, nisam mu ja smetao, i plus atakuje na mene što nisam hteo da učinim prekršaj, čineći on težak prestup i na to opasno se vozeći direktno ugrožavajući mnoge.

Ehhh...jbg...znam da u tom trenutku nisi mogao da reagujesh, ali da si nekako s mobilnog ukljuchio

video snimanje dogadjaja, taj bi ga naje..PiiiiP

Bash zbog takvih bahatih majmuna sam namestio prechicu na mobilnom za direktno snimanje,

i samo chekam situaciju..mada...hmmm..zalosno je shto chovek mora da ima neku "alatku sporadi sebe"

za svaki sluchaj, shto je sigurno sigurno, pa zar ne hrlimo u Evropu? ;D

Znači, tero me da pravim prekršaj a na tom mestu Policija često kažnjava za obilazak busa u stanici i prelazak preko pune, a mogao je da prođe, nisam mu ja smetao, i plus atakuje na mene što nisam hteo da učinim prekršaj, čineći on težak prestup i na to opasno se vozeći direktno ugrožavajući mnoge.

Ehhh...jbg...znam da u tom trenutku nisi mogao da reagujesh, ali da si nekako s mobilnog ukljuchio

video snimanje dogadjaja, taj bi ga naje..PiiiiP

Bash zbog takvih bahatih majmuna sam namestio prechicu na mobilnom za direktno snimanje,

i samo chekam situaciju..mada...hmmm..zalosno je shto chovek mora da ima neku "alatku sporadi sebe"

za svaki sluchaj, shto je sigurno sigurno, pa zar ne hrlimo u Evropu? ;D

Dok nisam počeo da vozim skuter, mobilni mi uvek bio u vratima, a sad ga nosim u futrolici oko vrata na kanapče, pa dog ga izvučem, prođe sve. A i nisam znao da ima prečica za snimanje. Moj prvo treba da otključam u 2 klika pa da stisnem zasebno dugme da uključi foto itek onda da stisnem snimak. Jedino rešenje je ili već uključiti čim se sedne za volan il kamera.

Da smo mi normalan svet, pa da se stane i ljudski raspravi incident, ovako, ja prvi sam preka prznica i sve može da ispadne loše. Al strašno je što drugi očekuju da se i ostali ponašaju kao i oni, odnosno da krše zakon. A stvarno, na tom mestu se Policija namlatila para od kazni zbog obilaženja busa. Nešto ih nema neko vreme pa mi to čudno.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

A jel zna neko šta je na kraju bilo sa momkom koji je vozio Sachs? Jel možda bio kasnije na nekom rentgenu? Jel sigurno nema komplikacija od nesreće?

• Svrati ponekad, 201 postova

A jel zna neko šta je na kraju bilo sa momkom koji je vozio Sachs? Jel možda bio kasnije na nekom rentgenu? Jel sigurno nema komplikacija od nesreće?

opusteno proslo je i dosta vremena , a proslo je i bez tezih posledica. ta ko da je sada vise tema za sprdnju nego za zaljenje ,u mom drustvu,hvala bogu.

ipak takve stvari stavljaju ogromne posledice na razmisljanje u saobracaju.mozda mesec dana nakon udesa kad sednem u kola sa nekim ,i desi se neka naizgled kriticna situacija,meni se samo uz kicmu popne neka jeza i zvuk onog loma pocne da mi odzvanja u glavi

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Hvala Veljo. Od tolikog offa na kraju se srž teme izgubila :D

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja