Jump to content

Moto Zajednica

Због ОВАКВИХ на нас подижу хајке!

Recommended Posts

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

На жалост, колегиница добра душа, неће да тужи НН лице... Тога сам се највише плашио, сутра ће НН опет тако да "прода и да никад не сазна коме је продао"...  >:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1886 postova

Ma nisu iluzije, postalo mi je poznato kako to ide kad sam prodao prvi motor, to upravo i jeste problem jer samim tim sto ti nemas dokaz da si prodao motor odnosno da je izasao iz tvoje drzavine(kod opasne stvari nije samo dovoljno da je izasao iz tvoje drzavine, vec je bitno i ko je novi drzalac), ti preuzimas veliki rizik  na sebe, ako imas dokaz onda OK(mada ipak najbolji dokaz ti je kupoprodajni ugovor)

Prevedeno, pravo, tj. zakon `ne vidi` ili `ne priznaje` da si ti prodao motor tako da te i dalje smatra vlasnikom

• Zainteresovan, 605 postova

Икселе, колегиница и не треба да тужи НН лице, већ власника скутера и осигурање. Односно, чак и не мора да тужи осигурање, већ само да поднесе оштетни захтев осигурању, које ће на основу записника, њених лекарских налаза о повређивању и лечењу понудити одређени износ обештећења. Веруј ми, мени је то "лебац", ја то радим сваки дан, мада не би желео да се ово схвати као нека "реклама"! Нека се обрати неком адвокату који ради накнаду штете из ауто одговорности, он ће јој то завршити без неких већих потешкоћа. Није тај поступак никакав баук. ;)

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500s

Evo jednog slucaja koji ce mozda biti od pomoci...

Jedno jutro me zove policija iz savskog venca, da me pita shto sam pobegao sa sudara  ???

Objasnim im da sam prodao auto, naravno napravio ugovor u agenciji i platio porez, tj novi vlasnik je platio, kako smo se dogovorili. Majstor nije napravio promenu u saobracajnoj, tako da sam ja po njoj vlasnik.

Sutradan otishao tamo dao izjavu, izgubio par sati i malo zivaca i to je to. Tako da ce sada da jure dalje, ili majstora shto je kupio od mene ili nekog treceg.

Da nisam otishao ishla bi prekrshajna prijava protiv mene.

Mislim da je slicna situacija i sa tvojom koleginicom. Bezanje motoriste sam vec iskomentarisao  >:( >:( , pa ne bih da se ponavljam.

Srecno!

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ma prodao motor, malo sutra.... Ko bi normalan dao pare bez potpisanog kupoprodajnog ugovora? Pa ukoliko ugovor ne postoji, stari vlasnik bi ladno mogao da prijavi kradju motora i eto zajeba... majstor je ZBRISAO sa lica mesta i sad je smislio neku labavu priču... JADNO.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Ma prodao motor, malo sutra.... Ko bi normalan dao pare bez potpisanog kupoprodajnog ugovora? Pa ukoliko ugovor ne postoji, stari vlasnik bi ladno mogao da prijavi kradju motora i eto zajeba... majstor je ZBRISAO sa lica mesta i sad je smislio neku labavu priču... JADNO.

Naravno, potpuna budalastina, ili ako umre stari vlasnik, cao... Mogao je bar da ga negde sakrije, prijavi kradju, kaze da je dosao sa puta, bilo sta sto ne vredja gluposcu... >:( >:(>:(

Jednom sam kupio auto od nekog dede iz daleka, i ako sam imao ovlascenje, kad sam ga prodao, razmisljao sam se dal` je matori ziv, i da li ce moci kupac da ga prenese...

Uf, sto me iznervirao, govedo besprizorno... >:( >:(>:( >:( I loselazljivo...

• Svrati ponekad, 140 postova

Ovde treba citati izvestaj izmedju redova.

Tatin sin je vlasnik skutera pa moze da prodje izjava "Prodat je NN licu".

Koleginica podrzava ovakve, treba da gaze sve redom po gradu.

Tuziti vlasnika pa nek prodaje NN licima ,jeftinije baciti skuter i vaditi se na NN lice.

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Икселе, колегиница и не треба да тужи НН лице, већ власника скутера и осигурање. Односно, чак и не мора да тужи осигурање, већ само да поднесе оштетни захтев осигурању, које ће на основу записника, њених лекарских налаза о повређивању и лечењу понудити одређени износ обештећења. Веруј ми, мени је то "лебац", ја то радим сваки дан, мада не би желео да се ово схвати као нека "реклама"! Нека се обрати неком адвокату који ради накнаду штете из ауто одговорности, он ће јој то завршити без неких већих потешкоћа. Није тај поступак никакав баук. ;)

Koleginici prenesi da obavezno poslusa savet Rumbe i da ne odustaje od gonjenja tog shatro nn lica.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

ja sam prodao kola bez ugovora

ustvari, da sam hteo , mogao sam da prijavim kradju sutra...

Ovo mi nikako nije jasno.

Kupac sledeci dan prodje kroz crveno i slika ga kamera. Tebi dodje kazna.

Ili ne daj boze ovakva situacija. Sta ce ti to cimanje?  ???

Malo je cudan sistem kod vas tamo, ali moj auto / motor ne vozi niko dok ga ne prevede na svoje ime, a ja ne dobijem zvanicnu potvrdu da vise nije moj.

Moze samo kratka probna voznja uz odgovarajuci ugovor o istoj + kaucija.

• Drug član, 1392 postova

ja sam prodao kola bez ugovora

ustvari, da sam hteo , mogao sam da prijavim kradju sutra...

Ovo mi nikako nije jasno.

Kupac sledeci dan prodje kroz crveno i slika ga kamera. Tebi dodje kazna.

Ili ne daj boze ovakva situacija. Sta ce ti to cimanje?  ???

Malo je cudan sistem kod vas tamo, ali moj auto / motor ne vozi niko dok ga ne prevede na svoje ime, a ja ne dobijem zvanicnu potvrdu da vise nije moj.

Moze samo kratka probna voznja uz odgovarajuci ugovor o istoj + kaucija.

to je zato sto vi nemate porez na upotrebu motornih vozila i ostale lopovluke

npr ako prodas vozilo koje je registrovano jos mesec dana buduci vlasnik placa prenos-sto je i normalno ali sad mora da plati i PUMT koji je u visini godisnje registracije

a posle mesec dana mu registracija istekne pa onda plati jos jednom

a ako je kubikaza npr 3000ccm3 znaci da plati prenos u zavisnosti od vrednosti vozila pa onda plati 80.000dinara pumt pa onda za mesec dana plati jos jednom 80.000dinara za registraciju

Legalizovana kradja!

e zato ovde SVI voze na ovlascenje a ti ako neces da ga das onda ces morati da spustis cenu za tih 1000eur ili da sacekas da registracija istekne da bi prodao vozilo

SRBIJA

• Drug član, 1137 postova

ja kola kad sam prodavao to je bilo na -15C i uzimao sam motor isti dan, covek nije trazio nikakva dokumenta samo saobracajnu, tako da sam mu to ostavio i zurio...

morali su valjda da prebacu posle par meseci na drugo ime jer nisam dao ovlascenje nikakvo

• Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

@GhostMile:

Ako novi vlasnik napravi sranje sa prometalom na tvoje ime, nije problem ako imas  kupoprodajni ugovor, ili ovlascenje... Moras da odes do nadleznog organa i stavis im na uvid, da uvide da nisi u posedu prometala, i to je to... Ali NN lice je 99% laz... ???

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

@GhostMile:

Ako novi vlasnik napravi sranje sa prometalom na tvoje ime, nije problem ako imas  kupoprodajni ugovor, ili ovlascenje... Moras da odes do nadleznog organa i stavis im na uvid, da uvide da nisi u posedu prometala, i to je to... Ali NN lice je 99% laz... ???

U redu je to, ali sta sa osiguranjem. Jel imate vi tamo tzv. "No Claim", tj. popust ako vozis bez stete?

Meni je sada 70%, tj. placam samo 30% od premije.

Ako napravim stetu trecem licu, a moje osiguranje plati istu, onda to ima posledice za popust. Padnem na 50% (lupam).

Ako je vozilo osigurano preko tebe, nece taj ugovor roditi lovu za stetu. Osiguranje ce morati platiti, a onda ode tvoj bonus.

Ili kako?

Ovde tek od ovog novog zakona su ponovo uveli sistem bonusa, bilo je ranije, do 60%, ali se svodilo da te teta na salteru osiguranja pita koliki bonus imas, a ti kazes, pa maximalni... ;D ;D ;D Posle su ukinuli bonuse, tj pocele su kuce da se takmice koja ce da da nizu cenu a jedino su mogli da se trkaju do max 60%, pa je doslo do toga da je jedina cena osiguranja bila ta kao najniza, a to je bilo krajem 90-ih... Onda su osiguranja pocela da kukumavce da nam je osiguranje jeftino, pa `aj u krug... ???

• In memoriam, 103 postova

u Beogradu ce biti haos .Svuda su postavljene kamere po gradu,prijave ce samo da pljuste i dolazice kod vlasnika tako da ce tu neko imati problema . Sigurno!!!Vlasnik nemoze da odjavi auto bez tablica i saobracajne, a dao je ovlascenje za prenos i registraciju,novi vlasnik se nejavlja a kazne samo stizu isto kao i pre par godina za parking servis.

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR

onda lepo kao ja ,sacuvas  uplatnoce od kazni,sacekas da se pojavi vlasnik sa vozilom radi reg. pa po usima ili zaplena vozila,pa onda prevod.Malo je falilo da dobije po p***i,kao nije on nego nezna ko je :o

• In memoriam, 103 postova

A ako  se promenilo pet vlasnika,treba da izigravam istraznog sudiju!Ja sam se opasno opekao tako da sta god prodajem nedam dok nepotpisemo kupoprodajni ugovor.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja