El Muerte 354 Napisano Mart 24, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da vas cujem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Mart 24, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Redak motor koji nije vredan lopovima tj nemogu da ga rasture u delove i prodaju. Mas Produkcija je mamac za lopove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 24, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam glasao za lanac posto podrazumevam pod njega i sajlu. I to ne jedan dobar, nego vise! Cak i kacigu vezujem istom sajlom kao i motor. Jedna mi je dovolja, samo kad ga ostavljam na kratko, jer zivim u kuci sa dvoristem i supom i natstersnicom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan1979 22 Napisano Mart 24, 2010 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Banovci Motocikl: Suzuki Freewind 650 Prijavi odgovor kao problematičan fala bogu jos nije dotle doslo da kradu kineze mada ja moju Jezdimirku kitim lancem od 10mm i veeeliiikim katancem cak i kada je ostavljam na 5 min. Cuvam je ko novog HD-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Mart 24, 2010 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je za sad samo alarm aktuelan i zakljuchavanje volana.Mada treba smisliti neshto novo uskoro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos 111 Napisano Mart 24, 2010 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia Shiver Prijavi odgovor kao problematičan Ja preferiram lanac ili sajlu pa za neku banderu. Pošto živim u kući tu je posle ograde i Cane Corso ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 24, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan tu je posle ograde i Cane Corso ;D Ne kažeš ljudima da je još gore što imaš dva komada ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Mart 25, 2010 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ja preferiram lanac ili sajlu pa za neku banderu. Pošto živim u kući tu je posle ograde i Cane Corso ;D pa ti ne trebas zakljucavati nista sto se nalazi unutar ograde,nesto sam siguran da lopovi nece u tvoje dvoriste ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Mart 25, 2010 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja preferiram mog "gotivnog" komshiju i njegovu "devetku" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 354 Napisano Mart 25, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Razlog zasto je ova tema otvorena, pored 100 slicnih jeste, da vidim misljenje 'javnog mnjenja'. Salu na stranu, razlog je sledeci :iimam ogranicen budzet, pa se dvoumim izmedju alarma i lanca sa katancem. Evo kratko sumiranje dobrih i losih strana: LANAC & KATANAC: Lanac je super stvar jer osigurava motor od kradje, sprecava da ga utovare u kombi/prikolicu, narocito ako se veze za stub ili banderu i svojim prisustvom drasticno demotivise potencijalne lopove. Negativna strana lanca je sto covek mora stalno biti relativno blizu svog motora, u slucaju da neko pocne skidati delove, ili da pokusa prerezati karike, jer ce glupavi lopovi biti tvrdoglavi. ALARM: Alarm je dobar jer obavesti vlasnika (narocito onaj sa pejdzerom) ako se neko mota oko motora.Takodje je dobro sto pravi buku, sto znaci da ce potencijalni prolaznici videti sta se desava. Sa druge strane, dzaba i sirena i pejdzer ako lopovi dodju kombijem i ubace motor i odvezu se.Moze pistati do mile volje. Takodje, mnogi prolaznici ce diveci se vasem motoru, zeleti da sednu, pa ce aktivirati alarm. Zamislite sebe kako 2x na vece svaki put dozivite stres kada pejdzer zapisti jer je neko nekulturan seo na vas motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Mart 26, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan sajla je bolja od lanca jer je žilavija za sečenje. katanac je najslabija karika. alarm valja samo ako je motor u vidokrugu i ako imam vremena da "pravilno odreagujem uz upotrebu odgovarajućih, vanparlamentarnih argumenata" p.s. zašto li moje komšije misle da nisam normalan? nije mi jasno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 27, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne koristim nikakvu zastitu, motocikl mi je u garazi a ponekada mi se desi da ostavim motor kod nekih cura ispred zgrade i niko mi do sada nista nije dirao.........ja prosto ne zelim da pomislim da bi neko ukrao moj motor......nije mnogo vredan, nema ih previse...sta sa njim?????? Ako bi ga i maznuli siguran sam da bi ga BJB zajednica brzo nasla.......ali ne verujem da je nekome interesantan za ukrasti... Inace pre desetak godina su mi maznuli Hondu i otisli su sa njom na Popovicu na OFF road..i posto su izdivljali kapiram da su se umorili od kurble i da su izdahnuli, u nemogucnosti da ga upale.......hahahah ostavili su ga podmetnuli letvicu ispod nogare da se ne srusi na stranu.....nisu potrosili ni 2 litre benzina........tako da nije kurbla za svakog cobana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Mart 30, 2010 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim alarm, 2 Xene (prednji+zadnji disk) i lanac ako se zadržavam malo duže. Inače mi motor stoji pod velikom nastrešnicom u ograđenom dvorištu iza 2.2m visokih zidova... valjda je kolko-tolko siguran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mg011 5 Napisano Mart 30, 2010 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovu: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=17194&catid=23&Itemid=62 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajcek 1 Napisano Mart 30, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Sremski Karlovci Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam alarm, ali iz nekog nepoznatog razloga nece da radi. :-\ Tako mi je stigao motor. Morao bi neki cika elektricar malo bolje da pogleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Mart 30, 2010 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Od zastita koristim garazu i glasnog psa Toliko sam siguran u ovu drugu zastitu, da cak i ne vadim kljuc, uvek je u motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @ El Muerte Metar sajle precnika 12mm je 100 din (barem u Bgd-u), dobar katanac 1-2000 din, to ti ostavlja mogucnost da se poigras i sa nekim jeftinijm alarmom. Ako ti motor noci napolju, bilo bi bolje da se malo "potrosis", ali da mirnije spavas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...