Jump to content

Moto Zajednica

Koju zastitu preferirate za svog ljubimca ?

Da mozete birati izmedju jako DOBROG lanca sa katancem ili ALARMA, sta bi bio vas izbor ?  

32 članova je glasalo

1. 1. Da mozete birati izmedju jako DOBROG lanca sa katancem ili ALARMA, sta bi bio vas izbor ?

• Dobar lanac & katanac
      24
    • Alarm
      8

Recommended Posts

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ja sam glasao za lanac posto podrazumevam pod njega i sajlu. I to ne jedan dobar, nego vise! Cak i kacigu vezujem istom sajlom kao i motor. Jedna mi je dovolja, samo kad ga ostavljam na kratko, jer zivim u kuci sa dvoristem i supom i natstersnicom ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind 650

fala bogu jos nije dotle doslo da kradu kineze ;)  mada ja moju Jezdimirku kitim lancem od 10mm i veeeliiikim katancem cak i kada je ostavljam na 5 min.

Cuvam je ko novog HD-a  8)

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

tu je posle ograde i Cane Corso  ;D

Ne kažeš ljudima da je još gore što imaš dva komada ;D

• Svrati ponekad, 407 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Ja preferiram lanac ili sajlu pa  za neku banderu. Pošto živim u kući tu je posle ograde i Cane Corso  ;D

pa ti ne trebas zakljucavati nista sto se nalazi unutar ograde,nesto sam siguran da lopovi nece u tvoje dvoriste  ;D

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Razlog zasto je ova tema otvorena, pored 100 slicnih jeste, da vidim misljenje 'javnog mnjenja'.

Salu na stranu, razlog je sledeci :iimam ogranicen budzet, pa se dvoumim izmedju alarma i lanca sa katancem.

Evo kratko sumiranje dobrih i losih strana:

LANAC & KATANAC:

Lanac je super stvar jer osigurava motor od kradje, sprecava da ga utovare u kombi/prikolicu, narocito ako se veze za stub ili banderu i svojim prisustvom drasticno demotivise potencijalne lopove.

Negativna strana lanca je sto covek mora stalno biti relativno blizu svog motora, u slucaju da neko pocne skidati delove, ili da pokusa prerezati karike, jer ce glupavi lopovi biti tvrdoglavi.

ALARM:

Alarm je dobar jer obavesti vlasnika (narocito onaj sa pejdzerom) ako se neko mota oko motora.Takodje je dobro sto pravi buku, sto znaci da ce potencijalni prolaznici videti sta se desava.

Sa druge strane, dzaba i sirena i pejdzer ako lopovi dodju kombijem i ubace motor i odvezu se.Moze pistati do mile volje.

Takodje, mnogi prolaznici ce diveci se vasem motoru, zeleti da sednu, pa ce aktivirati alarm.

Zamislite sebe kako 2x na vece svaki put dozivite stres kada pejdzer zapisti jer je neko nekulturan seo na vas motor.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

sajla je bolja od lanca jer je žilavija za sečenje. katanac je najslabija karika. alarm valja samo ako je motor u vidokrugu i ako imam vremena da "pravilno odreagujem uz upotrebu odgovarajućih, vanparlamentarnih argumenata"

p.s. zašto li moje komšije misle da nisam normalan? nije mi jasno  ::) ;D

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ja ne koristim nikakvu zastitu, motocikl mi je u garazi a ponekada mi se desi da ostavim motor kod nekih cura ispred zgrade i niko mi do sada nista nije dirao.........ja prosto ne zelim da pomislim da bi neko ukrao moj motor......nije mnogo vredan, nema ih previse...sta sa njim?????? Ako bi ga i maznuli siguran sam da bi ga BJB zajednica brzo nasla.......ali ne verujem da je nekome interesantan za ukrasti...

Inace pre desetak godina su mi maznuli Hondu i otisli su sa njom na Popovicu na OFF road..i posto su izdivljali kapiram da su se umorili od kurble i da su izdahnuli, u nemogucnosti da ga upale.......hahahah ostavili su ga  podmetnuli letvicu ispod nogare da se ne srusi na stranu.....nisu potrosili ni 2 litre benzina........tako da nije kurbla za svakog cobana

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Ja koristim alarm, 2 Xene (prednji+zadnji disk) i lanac ako se zadržavam malo duže. Inače mi motor stoji pod velikom nastrešnicom u ograđenom dvorištu iza 2.2m visokih zidova... valjda je kolko-tolko siguran  ;)

• Svrati ponekad, 231 postova

Ja imam alarm, ali iz nekog nepoznatog razloga nece da radi.  :-\ Tako mi je stigao motor. Morao bi neki cika elektricar malo bolje da pogleda.

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

@ El Muerte

Metar sajle precnika 12mm je 100 din (barem u Bgd-u), dobar katanac 1-2000 din,

to ti ostavlja mogucnost da se poigras i sa nekim jeftinijm alarmom.

Ako ti motor noci napolju, bilo bi bolje da se malo "potrosis", ali da mirnije spavas.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja